Tvrdokorni celulit je prava noćna mora svake žene. Do kraja ovog teksta imaćeš odgovor na pitanje koje ti ne izbija iz glave: Kako ukloniti tvrdokorni celulit? 

Takođe, saznaćeš i kako da prepoznaš svog ljutog neprijatelja, kako se nastanio baš kod tebe. Naravno, tu je i ono glavno, kako da ga se otarasiš jednom zauvek.

Kladimo se da ne postoji žena koja se nije srela sa celulitom na nogama. Čak i one vitke, kojima zavidimo, imaju celulit. Da, zvuči neverovatno, ali i one imaju tu pomorandžinu koru od koje se užasavaju.

No, nećemo da očajavamo, nije to cilj ovog teksta. Pre svega, znamo da svaka borba mora da ide po principu: korak po korak. Tako ćemo i sada. Prvo ćemo identifikovati problem, a onda ćemo otkriti kako nastaje, pa ćemo ga i rešiti.

Spremne? Idemo, korak po korak.

 

Celuleks celulit

 

Šta je fibrozni celulit?

 

Ovde ćemo morati takoreći s neba, pa u rebra. Dakle, fibrozni celulit je krajnji stadijum u pojavi celulita. Ali polako, bez panike. Bitno je da znate da vam neprijatelj nije ni malo lagan, ali to ne znači i da je nepobediv. 

Naprotiv. Zbog toga smo ovde.

Postoje razni oblici celulita, ali ovaj tvrdi je onaj najteži. Postoje tri vrste celulita, i to: vodeni celulit, adipozni i ovaj naš najteži – fibrozni. I nije ga teško identifikovati.  

Ako na svojim butinama golim okom uočavate takozvana udubljenja i izbočine na koži, koje su ponekad i bolne, budite sigurne da je to taj ozloglašeni fibrozni celulit (poznat pod nazivom tvrdokorni celulit)

Sada ovo zaista shvatite ozbiljno: vrlo je važno celulit shvatiti ozbiljno! Ukoliko ne prepoznate problem na vreme i ne pobrinete se da ga rešite, doći ćete do fibrozne faze, koja je ozbiljna pretnja da trajno narušite svoj izgled.

Kika je na vreme prepoznala problem i uspela da se reši celulita. Otkrila nam je kako i podelila svoje iskustvo da bi POMOGLA I VAMA. Pročitajte kako je ona uspela da skine celulit i šta joj je najviše u tome pomoglo https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Zašto nastaje fibrozni celulit?

 

Postoje dva faktora zbog kojih nastaje fibrozni celulit. I odmah da vam kažemo, na oba faktora zaista možete uticati. Savremen način života, prepun stresa, i hrana koju unosimo su dva ključna faktora zbog kojih nastaje fibrozni celulit.

Sigurno vam je teško da poverujete da nije samo burek uzrok nastanka vašeg celulita. Verujte, sav taj umor, nervoza, nedostatak sna doprinosi nastanku celulita. 

Nedovoljno unošenje vode u organizam, predugo sedenje, nedovoljna fizička aktivnost, nepravilno disanje, nepravilno sedenje, opstipacija… Sve to dovodi do tog stanja, tačnije do fibroznog celulita.

Nemojte verovati u razne babske priče, poput onih da je celulit nasledan. Nije. Celulit je salo u obliku oteklina, koje stvaramo sami svojim načinom života. 

 

Tvrdokorni celulit kao pomorandžina kora

 

Kako ukloniti tvrdi celulit?

 

Tvrdokorni celulit je veoma uporan, i kao što smo rekli, njega je najteže ukloniti. Ali velika je zabluda da se njega ne možemo rešiti. 

Uprkos tome, ono što ipak morate da znate, kada već dospete u taj stadijum kada je celulit prisutan, promena načina života neće pomoći. Uz to moraćete da dodate mnogo posvećenosti i istrajnosti u rešavanju ovog problema.

Sada pazi ovamo: tvrdokorni celulit nije nastao na tvojim nogama preko noći, zato budi svesna da neće ni nestati preko noći! Za sve treba vremena. 

Kao što rekosmo, mnogo truda i istrajnosti je potrebno.

U nekim slučajevima je zaista moguće da celulit nestane vrlo brzo, ali u ovom slučaju, to nije moguće. Kada je tvrdokorni celulit u pitanju, budite spremne na to da će čak i meseci proći do potpunog nestanka celulita, ali važno je da primetite da se gubi i da ne gubite volju i nadu. 

Bitka protiv tvrdog celulita može imati vrlo pozitivne ishode ako izaberete pravo oružje. Postoje razni provereni načini koji donose rezultate.  

Neke metode i načine ćemo nabrojati. Moramo nabrojati i neke prirodne metode za skidanje celulita, pre svega, jer, nažalost, preparati i tretmani za uklanjanje celulita nisu svima dostupni.

Prirodni načini za uklanjanje celulita su vrlo popularni u našem narodu. Neki kažu da i te metode “rade”, neki kažu da nema efekta. Ali bez obzira na to, želimo i to da vam nabrojimo. Među najpopularnijim metodama nalaze se: suvo četkanje predela zahvaćenih celulitom, piling od ulja i šećera, obloga sa kakaom, talog kafe, fizička aktivnost, masaže, itd. 

A sada se vraćamo na one metode kojima pripada nešto veći procenat efektivnosti.

 

Kreme protiv celulita 

 

O da, mazalice pomažu i u borbi protiv celulita. Znate da volimo da sve bude prirodno, a kada se radi o koži, volimo da se to nekako podrazumeva. Koža je naša glavna zaštita, i zaista je neophodno da to što nanosimo na nju ne može da joj nanese neku štetu. 

E sada, rekli smo da bude prirodno, pa je važno i da ima aktivne sastojke. Aktivni sastojci će dubinski ući u kožu i odraditi pravi posao. Krema za celulit, naravno, ne treba da bude vaše jedino oružje u borbi protiv tvrdokornog celulita, zato prelazimo na sledeće.

 

Masaža u borbi protiv celulita

 

Ako ste do sada koristile neku kremu ili gel protiv celulita, verovatno ste i u uputstvu za upotrebu videle da tu kremu trebate da “umasirate” u kožu. A i ako niste koristile preparate protiv celulita, verovatno ste čule da postoje tretmani koji će razbiti celulit, u pravom smislu te reči.

Ako ne uživate u malo grubljim potezima, ovo vam možda neće biti najprijatnije, ali znate već onu staru: lepota zna da boli. 🙂 Ali ne bojte se, neće biti modrica ili sličnih reakcija na koži, ali morate da znate da ne očekujete neku masažu koja će vas relaksirati.

 

 

za tvrdokorni celulit pomaže masaža

 

Fizička aktivnost i ishrana protiv celulita 

 

Fizička aktivnost je ključ dobrog zdravlja, generalno. Ali ako se fokusiramo samo na tvrdokorni celulit, cilj je da svo masno tkivo, u kojem se formira celulit, pretvorimo u mišićnu masu. Dakle, jaki treninzi izdržljivosti. I kardio. 

Što se ishrane tiče, bitno je da bude bazirana na svežim namirnicama koje su bogate vitaminima i vlaknima. Nema slatkiša, nema prerađevina, nema gaziranih sokova. Mlečne proizvode treba svesti na minimum.

Ovaj deo sa hranom će vam ujedno verovatno biti i najteži, ali tu dolazimo do onoga što imate na početku teksta: istrajnost. Ali da se vratimo na onaj lakši deo – preparati.

 

Preparati protiv celulita

 

Znate da je naše tržište zaista bogato preparatima za borbu protiv celulita, pa izbor zna da bude težak. Mi ćemo vam u nastavku ovog teksta pomoći. Izdvojili smo neke preparate, pa ćemo pokušati da vam ih približimo u nekoliko rečenica, kako biste doneli pravu odluku.

 

Celuleks gel protiv celulita

 

Sećate se šta mi ono najviše volimo? Prirodne proizvode. Celuleks je jedan od tih proizvoda. Ovaj gel ćete zavoleti na prvo mazanje. Radi se o proizvodu koji u svom sastavu ima biljke, i to: kesten, menta, bršljan, ekstrakt hrastove kore, arnica ekstrakt. Sve što se pokazalo efikasno u borbi protiv tvrdokornog celulita.

Primetili smo da se Celuleks izdvaja po količini aktivnih sastojaka. Primetićete to i sami. Kada Celuleks nanesete na kožu prvi put, primetićete da vam hladi kožu i zateže. Taj efekat zategnutosti posle prvog nanošenja je prvi pokazatelj kako aktivni sastojci deluju.

Takođe, prednost ove kreme je što hladi. Znate da kreme koje greju se ne preporučuju svakome, dok kreme koje hlade ne mogu naneti štetu organizmu. I u službi svakodnevnog mleka za telo Celuleks je odličan, zbog mente i zbog toga što nema masnih tragova.

Iskustva korisnica kažu da se već posle 28 dana aktivnog korišćenja Celuleksa vide rezultati – manje celulita i zategnuta glatka koža. Celuleks ćete prepoznati po finoj ambalaži koja podseća na siluetu žene. Braon je boje i ima zaista vrlo izražen miris mente. I naravno, još jednom da napomenemo, topi celulit i potpuno je prirodan.

Pisali smo recenziju i iskustva za Celuleks gel za celulit.

 

 

Tanana anticelulit gel

 

Tanana anticelulit gel je preparat koji hladi, zanimljivo kod njega je što sadrži čestice koje će uraditi piling i tako će koža lakše upiti proizvod. Ali odmah, prilikom prvog nanošenja, primetićete nešto što vas možete nervirati. Lepljiv trag. On nestaje posle kraćeg vremena, kao i osećaj hlađenja.

TaNaNa anticelulit gel sadrži ekstrakt bršljana, kofein, mentol… Sastojke koji su poznati da, takoreći, rade posao. Upotrebljava se 21 dan, svako veče pre spavanja, a nanosi se kružnim pokretima.

Pisali smo recenziju za TaNaNa anticelulit gel.

 

Farmasi gel za celulit

 

Iz Farmasi-a dolazi još jedan anticelulit gel sa kofeinom. Pored kofeina, ovaj gel sadrži i karnitin, ruzmarin i vitamin B. Za kofein kažu da vraća energiju ćelijama, B3 omekšava kožu, a karnitin se bori protiv manih naslaga.

Farmasi anticelulit gel se razlikuje od prethodna dva ne samo po sastojcima, već i načinu na koji deluje. Farmasi gel za celulit ne hladi, već greje. A to bi moglo da naškodi ženama koje imaju problem sa proširenim venama, na primer.

 

Fitogal anticelulit gel

 

Još jedan anticelulit gel u nizu koji u svom sastavu ima kofein i bršljan. Što, naravno, samo pokazuje da su ti sastojci pokazali svoju moć u borbi protiv celulita. Pored ova dva sastojka, Fitogal anticelulit gel može da se pohvali i kestenom i ruzmarinom koji se nalaze u njegovom sastavu.

Iz Fitogala poručuju da je neophodna svakodnevna primena ovog proizvoda, da bi ozloglašena pomorandžina kora nestala. Postupak nanošenja je opšte posnat – utrljavanje kružnim pokretima.

Pisali smo recenziju za Fitogal anticelulit gel.

 

Bršljan gel protiv celulita

 

Za Bršljan gel ste do sada verovatno i čule (Meilab B Bršljan gel). Poznato da se bršljan koristi i u mnogim tretmanima za borbu protiv celulita. Primetile se do sada da je bršljan zapravo glavni sastojak i ovog preparata koji se koriste protiv celulita, kao i mnogih drugih Tako možete da zaključite da se radi o solidnom proizvodu.

Bršljan gel je lagani proizvod koji stimuliše mikrocirkulaciju i deluje diuretički. Zateže kožu, pa je samim tim i celulit manje vidljiv. Kao i ostali proizvodi, nanosi se masažnim kružnim pokretima.

Pisali smo recenziju za ovaj gel – Meilab bršljan anticelulit gel.

 

Angel therapy anticelulit gel

 

Za Angel therapy ste do sada takođe sigurno čule. Njihovi proizvodi za kosu su se koristili u nekim frizerskim salonima. A kada se osvrnemo na anticelulit gel koji proizvode, ono što je interesantno, je da mogu da ga koriste i trudnice, samo da ga ne mažu na stomak.

I ovaj anticelulit gel u svom sastavu ima bršljan i kofein, kao dva glavna saveznika u borbi protiv pomorandžine kore. Angel Therapy gel protiv celulita daje najbolje rezultate ako se nanosi i ujutru, i uveče, i to nakon tuširanja, a preporuke su da tuširanje bude naizmetičnom hladnom, pa toplom vodom.

Nažalost, ono što se mnogima neće dopasti je onaj osećaj lepljivosti koji ostaje na koži neko vreme. Možete u tekstu na linku pročitati i recenziju o Angel Therapy anticelulit gelu.

 

Eveline anticelulit gel

 

Pogodite, koji sastojak preuzima sve sastojke u ovom anticelulit gelu? O da, kofein. Nije bilo teško. Njegova uloga u Eveline anticelulit gelu, koji je ujedno i serum, ja da ubrza proces sagorevanja masti. Eveline anticelulit gel sadrži i čestice koje će odraditi piling, i samim tim će koža lakše da upije ovaj proizvod.

Upotreba je sasvim slična kao i kod drugih gelova protiv celulita. Masažno utrljavati kružnim pokretima. Iz Evelina kažu da se prvi rezultati mogu videti posle 4 nedelja aktivnog korišćenja ovog gela.

 

Termo gel za celulit

 

Vrlo interesantan gel. Pri samom čitanju uputstva za upotrebu neće vam biti baš svejedno. Ovaj Termo gel morate da nanoste isključivo rukavicama i to samo na delovima tela koje želite da tretirate.

Prima termo gel je profesionalan gel koji izaziva jaku hiperemiju (proticanje veće količine krvi koja se zadržava u arterijama). Hiperemija označava povećanu prokrvljenost nekog organa ili čitavog tela. Nagomilavanje krvi u krvnim sudovima može biti ozbiljan problem.

Prima termo gel sadrži derivat nikotinske kiseline, kofein, bršljen, alge, etarska ulja. Vrlo važna napomena je da ga ne smeju upotrebljavati osobe koje imaju problem sa proširenim venama i ispucalim kapilarima.

 

Savet za kraj!

Dakle, kao što možemo da zaključimo, tvrdokorni celulit je zaista ozbiljan neprijatelj. Moramo ga shvatiti krajnje ozbiljno, što zahteva i ozbiljno ophođenje prema njemu.

 

Celuleks celulit

 

Nekada vam može delovati da je nemoguća misija rešiti se celulita, ali verujte da je moguće. Potrebno je samo da budete uporni i istrajni. 

Ako ste se borile protiv celulita ili ako imate iskustvo sa nekim proizvodom ili tretmanom, pišite nam u komentarima.  Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, a značilo bi nam da ga ocenite. Do sledećeg čitanja, budite nam zdrave i lepe…