Venoklar gel za proširene vene je prirodni preparat koji smanjuje i rešava problem proširenih vena. Jedan je od boljih preparata na tržištu i to ne bez razloga!

 

Venoklar je prirodni preparat za noge koji rešava problem proširenih vena. On ih smanjuje, ublažava i pomaže kod svih tegoba sa proširenim venama i ispucalim kapilarima. Pročitajte recenziju, iskustva i shvatićete sve!

 

 

Ukoliko još uvek niste pronašli rešenje za vaš dugogodišnji problem sa venama ne znači da nikada nećete. Potrebno je da nađete i počnete da koristite prirodni ili biljni proizvod, koji je na bazi organskih i prirodnih supstanci.

 

Takav preparat koji u svom sastavu sadrži biljke brzo i zaista najbolje pomaže kod svih tegoba sa proširenim venama. Pritom, nije štetan i neće vam izazvati nikakve iritacije.

 

Zato je gel za proširene vene Venoklar prirodni preparat koji se preporučuje kod tegoba sa nogama, venama i kapilarima.

 

U nastavku recenzije pročitajte sve o ovom jako kvalitetnom i efikasnom gelu – kako pomaže, šta ima u svom sastavu, kako se koristi, kakve rezultate daje i kakva su iskustva korisnika.

 

Venoklar upotreba

 

Gel za vene Venoklar je prijatan prirodni preparat koji pomaže kod problema sa venama i kapilarima. Zbog toga što je prirodan gel on hladi i odlična je preventivna mera kod tegoba sa kapilarima i venama, ali je jako efikasan i kada nastane konkretan problem.

Na najzdraviji način veoma brzo pomaže da se smanje nelagodnosti i muke sa nogama nastale usled proširenih vena i ispucalih kapilara.

Najvažniji sastav svakog proizvoda za vene je divlji kesten, naravno zbog svog čudotvornog escina! Ja znam da mnogi proizvodi danas sadrže divlji kesten, ali nije uvek poenta u tome da on bude u sastavu.

 

Zapravo, poenta je da koncentracija divljeg kestena u proizvodu bude visoka jer jedino tako ima smisla da mažete gel za vene. Venoklar u svom sastavu ima divlji kesten.

 

Venoklar sadrži visoku koncentraciju divljeg kestena i drugih aktivnih supstanci koje su namenjene za prevenciju vena i kapilara. Na samom startu teksta pokušaćemo da vam što bolje predstavimo ovaj gel za vene jer se njegova upotreba ne ograničava samo na venskim problemima, već je sveukupna upotreba mnogo šira. 

 

Ukoliko se Venoklar gel redovno upotrebljava i maže on radi sledeće:

  • smanjuje proširene vene i sprečava dalje širenje po nogama, 
  • smanjuje ispucale kapilare i sprečava ponovno pucanje,
  • poboljšava cirkulaciju krvi u nogama,
  • smanjuje i ublažava otok i bol u nogama,
  • smanjuje i sprečava oticanje nogu,
  • ublažava osećaj težine u nogama,
  • smanjuje grčeve u nogama i mišićima.

 

Ublažava osećaj teškoh nogu koji se često javlja ujutru prilikom ustajanja, a takođe pomaže i da se ukloni osećaj umora u nogama. Dodatno, može pomoći i prilikom grčeva koji se stvaraju kao posledica loše cirkulacije i stezanja mišiće.

Ako se Venoklar redovno koristi i maže sakodnevno mogu se očekivati dobri rezultati, odnosno efekti koje Venoklar obećava.

 

Dakle, ako se maže svakodnevno proširene vene i ispucali kapilari će se povući. Smanjiće se osećaj težine u nogama i biće manje oticanja. 

 

Link do sajta gde se može poručiti Venoklar je: https://venoklar.com/

Venoklar gel za vene i kapilare

 

Venoklar gel za vene i kapilare opis preparata

 

Venoklar gel dolazi u duguljastoj beloj plastičnoj ambalaži sa ljubičastim dizajnom, koja je veoma praktična i zgodna za upotrebu. Na vrhu ima poklopac koji se otvara i odakle izlazi gel. Preporučujemo da pažljivo stiskate tubicu pošto može izaći više nego što je potrebno.

Proizvođač Venoklar gela je domaći brend prirodne kozmetike Ovotaris

Bela ambalaža je upakovana u belu kupiju, takođe sa ljubičastim dizajnom na prednjoj i pozadinskoj strani. Na dizajnu je ispisan naziv proizvoda i oslikane su lepe ženske noge, kao sinonim na lepši korak i lagan kao pero.

Na bočnim stranama kutije napisane su instrukcije, sastav, uputstvo za upotrebu, rok trajanja i druge karakteristike.

Količina koja je u ambalaži je 100 ml gela. To je dovoljno za oko mesec dana korišćenja, pošto se nanosi u tankom sloju.

 

Što se tiče mirisa … – i više je nego prijatan. U gelu nema parfema, već su arome na prirodnoj bazi i podseća na mešavinu mente i ruzmarina. U stvari, u gelu dominira miris svežeg ruzmarina i blago se oseća miris kofeina, koji i čine sastav ovog gela.

 

Rok trajanja gela Venoklar je dve godine od datuma proizvodnje, odnosno 24 meseca. Venoklar je dermatološki testiran kozmetički proizvod i kontrolu bezbednosti preparata vrši Zavod za javno zdravlje Šabac.

 

Venoklar sastav

 

U više navrata spominjali smo prirodnu koncentraciju u sastavu Venoklara. Vreme je i da vam predstavimo glavne sastojke ovog zaista kvalitetnog i delotvornog gela za proširene vene:

Sastav čine:

ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt kokotca, etarsko ulje ruzmarina, analtoin, kofein.

 

Ekstrakt divljeg kestena

 

Divlji kesten je glavni sastojak Venoklar gela, odnosno ekstrakt divljeg kestena. U gelu za proširene vene i ispucale kapilare se koristi zbog toga što deluje protivupalno i poboljšava cirkulaciju u nogama, pa tako smanjuje vidljivost vena i kapilara. Divlji kesten pomaže i kod drugih tegoba sa proširenim venama, a to su naticanje, bolovi, grčevi, pulsiranje vena, neprijatan svrab, oticanje nogu i slično.

Divlji kesten u svom sastavu sadrži jako važnu komponentu, a to je sastojak escin, koji zapravo najviše pomaže u očuvanju zdravlja vena. Koristi se zbog toga što ima protivupalno dejstvo, odnosno smanjuje manje ili veće upale. Takođe, poboljšava protok krvi u nogama, smanjuje svrab, ublažava simptome hronične venske insuficijencije, smanjuje otoke, bolove, grčeve i slične tegobe.

 

Ekstrakt kokotca

 

Ekstrakt kokotca se koristi u kremama i gelovima za proširene vene zbog toga što poboljšava cirkulaciju i pomaže u efikasnom lečenju ispucalih kapilara i vena na nogama. On umiruje i smanjuje oticanje nogu, zatim ublažava i smanjuje grčeve, pomaže da nestane osećaj „teških i umornih nogu“, uklanja otok i smanjuje bolove.

Kokotac širi krvne sudove, poboljšava cirkuaciju i olakšava strujanje krvi kroz vene. Samim tim on ojačava krvne sudove, sprečava nastanak edema i ugrušaka tj. sprečava zgrušavanje krvi.

 

Etarsko ulje ruzmarina

 

Ruzmarin je važan sastojak Venoklar gela iz dva razloga. U sastavu gela nalazi se etarsko ulje ruzmarina, koje je možda i najzaslužnije za predivan prirodni miris. Inače, etarsko ulje ruzmarina se koristi u mnogim tretmanima aromaerapije. Tako da, zbog predivnog osvežavajućeg mirisa ruzmarin daje prijatnu mirisnu notu gelu, ali ima i zdravstvene prednosti.

Drugi i zdravstveni razlog je što podstiče cirkulaciju i pomaže da se krv ne zadržava u venama, već da prostruji. Ruzmarin se koristi u lekovite svrhe takođe jer sadrži ruzmarinsku kiselinu koja pomaže da se zidovi vena obnove, zatim regenerišu, da se olakša strujanje krvi i koža postane zdrava, hidrirana i jaka.

 

Alantoin

 

Alantoin je veoma važan sastojak gela za vene i kapilare Venoklar iz više razloga. U kozmetičkim proizvodima za negu kože gavez je čest sastojak, a alantoin kao glavni ima ulogu da zaštiti kožu od spoljašnjih štetnih uticaja.

Zbog proširenih vena koža reaguje, iritira se, a alantoin u gelu joj pomaže da se ne inficira, neguje je i omogućava da ostane zdrava, glatka i zaštićena. Ukoliko dođe do infekcija alantoin zaceljuje rane i podstiče obnovu oštećenog tkiva. Regeneriše kožu brzo u svakom smislu i daje joj dugotrajnu zaštitu.

Kofein

 

Kofein je još jedan važan sastojak Venoklar gela. On je u proizvodu prisutan zbog toga što poboljšava cirkulaciju krvi, zatim vraća tonus koži i zateže je.

Kofein u kozmetičkim preparatima i konkretno u gelu za vene ima protivupalno i jako umirujuće dejstvo. On sužava krvne sudove, smiruje nadraženu kožu i pomaže da se ona vrati u normalno prvobitno stanje.

Dodatno, ukoliko je koža suva ili se peruta (što se i često dešava kod proširenih vena – svrab kože, blago perutanje….) kofein ima regenerišuću ulogu. On pomaže da se koža na nogama ne ljušti, obnavlja je i vraća joj osećaj zategnutosti i gipkosti.

 

Kome se preporučuje Venoklar gel za vene i kapilare

 

Ukoliko imate lošu cirkulaciju u nogama i želite da je popravite onda je gel za vene i kapilare Venoklar preparat za vas.

Ukoliko smatrate da vam noge ne izgledaju lepo zbog ispupčenih i izboranih vena koje ne mogu da se saktriju nikakvim pomagalima (tonirane kreme, unihop čarape) i želite da se ovo promeni, Venoklar je za vas.

Dalje, ako želite da ne sakrivate noge ispod dugačkih pantalona ili suknji tokom letnjih vrućina, pravo je vreme da počnete sa upotrebom Venoklara. Nekoliko meseci je dovoljno vremena da vidite sve benefite i pozivne promene na vašim nogama.

Ako zbog loše cirkulacije imate problem sa pucanjem kapilara onda je Venoklar gel koji vam pišemo možete da počnete da mažete. Tako ćete ojačati venske zidove i kapilarne mreže, zatim ojačaćete tonus kože, vratićete elstičnost kože, što će zaštititi vaše noge od ponovnog pucanja kapilara ili novih vena.

Ako svakodnevno imate problem sa otečenim nogama, u tom slučaju se svakako preporučuju preparati za proširene vene i kapilare. Poboljšanjem cirkulacije u venama smanjiće se i otok, koji je zapravo i direktno povezan sa varikozitetom.

Proširene vene se mogu pojaviti i ako radite naporan posao koji zahteva celodnevno stanjanje, hodanje i malo odmora. Iako možda zvuči čudno, u stvari nije! Zbog otoka i bola koji se javlja kada završite smenu i dođete kući treba vam nešto što će pomoći vašim umornim i otečenim nogama. Nije dovoljan piling i da umočite stopala u toplu vodu, jer tako dajete terapiiju samo stopalima.

Nemojte zaboraviti na listove, kolena i butine koji takođe dosta stradaju od napornog posla. A znate i sami da se vene i kapilari upravo tu najviše vide. Venoklar gel vam može pomoći da uklonite težinu u nogama, odmorite noge i budete spremni za svaki novi radni dan.

 

Kako se koristi Venoklar gel

 

Venoklar gel se nanosi samo na regiju zahvaćenu proširenim venama ili ispucalim kapilarima. Nije potrebno nanositi gel u debelom sloju pošto se lako razmazuje. Sasvim je dovoljno sipati mali sloj gela u šaku i namazati tamo gde su vam vene istaknute ili kapilari ispucali. 

Slobodno umasirajte gel u kožu, kako bi se bolje upila aktivne sastojke. Primetićete da se Venoklar gel veoma brzo upija i suši, kao i da vam noge postaju “blago ohlađene”. Tako zapravo osećate dejstvo divljeg kestena. 

 

 

Neće vam čak ni ruke ostati lepljive nakon mazanja gela, pošto će dlanovi sve upiti i posle toga divno mirisati. Gel se suši za par minuta, a sastojci dubinski prodiru u kožu čim ga namažete.

 

Venoklar gel ne treba da se ispira kože nakon mazanja, kako bi mešavina aktivnog sastava delovala do sledećeg nanošenja. Preporučljivo je da se gel maže dva puta dnevno – jednom ujutru a jednom uveče.

Tako će najbrže dati očekivane efekte i vidljive rezultate. Do gela možete doći putem linka: https://venoklar.com/.

 

Venoklar gel za vene i kapilare

 

Kome se ne preporučuje

 

Ukoliko imate otvorene rane na nogama nije preporučljivo da koristite ovaj gel, kao ni bilo koji preparat namenjen venama. Prvo izlečite iritaciju kože adekvatnim preparatima, kako se sastavi ne bi mešali. 

Ako imate posekotine ili rane na nogama koje još uvek nisu zarasle, sačekajte bolje da zarastu pa tek onda krenite sa primenom bilo kog gela za vene.

Isto važi i ako vam je koža inficirana. Bolje u tom slučaju da ne koristite gel, dok ne budete bili sigurni da ste uklonili infekciju i da je vaša koža sigurna.

Što se tiče drugog stanja i perioda dojenja, generalno nije preporučljivo da koristite ovakve i slične gelove za prevenciju. Vene se prirodno šire tokom trudnoće, a zatim se povlače ili donekle povlače. Preporučujemo da se posavetujete sa lekarom da li smete koristiti ikakve gelove za vene.

U ovom slučaju, zapišite sastav i konsultujte lekara da li su oni bezbedni za vašu bebu. Vi ih svakako aplikujete na npgama, ali sastav ulazi u krvotok i preporuka je da pitate. Može biti opasno ako ste vi ili beba alergični na neki od sastojaka.

Kada smo kod alergija ili osetljive kože, isto pravilo važi. Ako znate da ste alergični na neki sastojak iz aktivnog sastava, na biljku ili drugu komponentu gela nemojte ga koristiti. 

Ako imate veoma nežnu, osetljivu ili problematičnu kožu sklonu iritacijama najbolje je da prethodno terstirate da li vam gel prija. Nanesite malo gela na podlakticu, pa ako posle par minuta nema nikakvih reakcija slobodno počnite da ga koristite.

 

Venoklar gel iskustva

 

Prenosimo u nastavku najzanimlivija i najkorisnija iskustva za Venoklar gel za vene.

 

Korisnica koja je imala problem sa pucanjem kapilara koristila je ovaj gel ne samo da smanji kapilare, već najviše da poboljša cirkulaciju u nogama. Zbog slabe cirkulacije ima problem sa pucanjem kapilara, najviše iza kolena i oko stopala, a to joj je stvaralo bol i velike probleme bilo gde da krene. Komšika joj je preporučila da proba gel za vene i kapilare Venoklar, što je i uradila. Gel je mazala u početku jednom dnevno, a potom svakodnevno i posle mesec dana primetila znatna poboljšanja. Zidovi krvnih sudova na nogama su ojačali i smanjilo se pucanje kapilara. Vremenom je primetila i kako se svi ti krivudavi ljubičasto-crveni tragovi povlače, a stezanje i bol koji je osećala su nestajali. Osećala je i kako joj se normalizuje cirkulacija po tome što joj noge nisu bile uvek hladne.

 

Jedan gospodin srednjih godina ima jako zanimljivu priču. Stanje njegovih vena postalo je alarmantno zbog napornog posla kojim se bavi. Zbog proširnih vena „zaradio“ je i druge bolesti, koje iako nisu direktno povezane, jesu ipak na neki način posledica njegovih kardiovaskularnih tegoba. Pošto radi kao konobar u velikom restoranu po ceo dan je na nogama, a hodanje i penjanje uz stepenice ga dodatno opterećuju, stvara pritisak i umara ga. Posle svake smene noge su mu otečene, vene ga peku i konstantno pulsiraju, a ujutru se bori sa osećajem „teških nogu“ i uvek bezuspešno brzog ustajanja iz kreveta. Međutim, pošto mu je taj posao izvor prihoda on nema drugog izbora osim da ide na posao, da radi i trpi. Kako bi olakšao sebi radni dan počeo je da nosi čarape za vene koje ga stežu, mada nosi ih jer nema izbora. Koristio je i brojne preparate za vene i kapilare, međutim malo je onih kojim je bio u potpunosti zadovoljan. Za gel Venoklar je čuo od svoje ćerke, koja mu je poklonila ova preparat da isproba. Počeo je da koristi ovaj gel i veoma brzo primetio prve rezultate. Kao prvo, nije imao više osećaj teških nogu kada ustaje ujutru, vene su mu manje oticale i bio je odmorniji. Kao drugo, noge su ga manje bolele i sve manje mu je smetalo stezanje čarapa. Kao treće, osetio je kako mu se cirkulacija popravila pošto su kapilari sve manje pucali. Četvrto, prija mu miris i opuštajuć osećaj blagog hlađenja i smanjio se osećaj konstantnog vibriranja vena. Bio je disciplonovan u mazanju i primenio je uputstvo – dva puta dnevno, ujutru i uveče, a posle mesec dana korišćenja bio je prezadovoljan rezultatima. Venoklar i dalje koristi zbog toga što daje konkretne rezultate i smatra da je jako kvalitetan prirodni gel, posebno zbog satava u kome ima divljeg kestena.

 

Iskustvo jedne gospođe takođe je pozitivno. Ona je prve probleme primetila nekoliko godina posle porođaja, ali se stanje čini joj se sa godinama sve više pogoršavalo. Kako ništa nije preduzimala, kako kaže – dobro je da je još uvek živa. Počelo je sve od malih modrica i popucalih kapilara, da bi se kasnije pojavila i ispupčenja ili kako kaže „proširene vene koje liče na zmije“. Lekari su joj savetovali da ide na operaciju, ali je ona dala šansu preparatima i pokušavala da na prirodan način reši problem. I uspela je. Počela je da koristi Venoklar, a posle par meseci primetila ogromnu razliku. Vene su joj se smanjile, a kapilari i modrice povukli.

 

Još jedna korisnica nije krila svoje zadovoljstvo. Imala je jako puno ispucalih kapilara na predelu između zgloba i stopala, kao i iznad zgloba. Dodatno, osećala je neprijatno peckanje koje nije znala kako da zaustavi. Preko leta joj je bilo najteže, zbg pritiska koji je konstantno osećala u nogama. Imala je osećaj kao da su joj tegovi zavezani za noge, posebno kada je bila visoka temperatura. Za Venoklar je čula putem reklame na Facebooku i rekla svom suprugu, koji je potom poručio i poklonio joj. Počela je da ga koristi i vrlo brzo je primetila olakšanje u nogama. Koristila ga je mesec dana svakoga dana smanjivao se bol, kao i onaj strašan osećaj težine u listovima. Posle mesec dana redovnog mazanja primetila je kako se kapilari više ne povećavaju, a prirom je i osećaj peckanja nestao. Veoma je zadovoljna kako joj pomaže Venoklar i ne želi da eksperimentiše sa drugim preparatima. Preporučuje ga svima.

 

Da ovim problemom mogu biti zahvaćeni svi svedoči i iskustvo jednog mlađeg momka, koji u firmi radi kao diplomirani inženjer mašinstva. Priroda posla od njega zahteva da je po ceo dan na nogama zbog obilaska proizvodnih pogona. U njegovom slučaju je ubrzanoj pojavi vena je dodatno doprinela genetika, pa se sa problemom proširenih vena susreo već sa 26 godina. Čuo je od koleginice na poslu za Venoklar i naručio ubrzo dve tubice. Posle mesec ipo dana primetio je da mu se vene smanjuju i da nema onog čudnog osećaja pulsiranja i skakutanja vena dok sedi i odmara. Veoma je zadovoljan i odlučio je da nastavi sa mazanjem.

 

Žena srednjih godina podelila je takođe svoje iskustvo. Prvi put se sa ovim problemom susrela kada je dobila jake bolove u nogama i kolenima zbog predugog stajanja, a zatim i kapilare na listovima koji liče na paučinaste mreže. Radi kao frizerka i po ceo dan je na nogama. Jednog jutra nije imala snage da ode na posao zbog bolova i otoka, koji se bukvalno preko noći pojavio. Ostala je kući i pokušala da se na internetu informiše kako da reši ovaj problem. Naišla je na korisne informacije, preporuke za kreme i gelove, kao i brojna iskustva drugih ljudi sa sličnim problemom. Između ostalog, naišla je i na sajt Venoklar gela gde se informisala o tome kako pomaže i šta je u sastavu. Bila je zadovoljna onim što je pročitala i pružila mu šansu. Posle mesec dana mazanja ni jednog trenutka se nije pokajala. Najvažnije od svega je što nema više bol u nogama, a kapilari su počeli da se povlače.

 

Venoklar gel za vene i kapilare

 

Još jedna gospođa podelila je svoje pozitivno iskustvo i napisala kako joj je Venoklar promenio život na bolje. Pošto dugo godina radi u fabrici, na liniji pokretne trake i stoji u jednom mestu, pored otečenosi osećala je sve jače bolove u nogama. U početku nije znala da ima problem sa kapilarima i venama, ali kako je vreme oticalo ona je shvatila da nešto ozbiljno nije u redu. Svesna je da bi bolje prošla samo da je na vreme otkrila problem i počela sa mazanjem prave kreme. U početku koristila je druge kreme i gelove, namenjene istom problemu. Ali kako je vreme prolazilo i rezultati nisu dolazili, stvorila je komplekse i to je bilo za nju najteže podnošljivo stanje. Ipak, relativno je na vreme saznala za Venoklar, kupila ga i odmah počela da ga koristi. Gel Venoklar preporučila joj je dobra prijateljica i kako kaže, odmah ga je poručila i počela da maže redovno svakoga dana. Posle samo tri nedelje bila je oduševljena prvim rezultatima – bolovi u nogama od otečenosti su nestali, a nakon četiri nedelje kapilari su se takođe smanjili. Proširene vene su bile vremenom sve manje i manje, povlačile su se, a posle dva meseca se i vidno primećivala pozitivna promena.

 

Venoklar cena

 

Na pitanje gde kupiti Venoklar dajemo vam odgovor da se može kupiti samo na sajtu proizvođača Ovotaris, odnosno na sajtu Venoklar.

Kupuje se slanjem porudžbenice i podataka kroz kontakt formu, a za dva do tri dana stiže proizvod na kućnu adresu. Ne morate brinuti o plaćanju unapred, pošto se plaća tek po preuzimanju proizvoda.

Kupovina od kuće je danas hit u svetu, najviše zbog ogromne uštede vremena i mogućnosti naručivanja bilo čega iz komfora svog doma. Zaista nikada nije bilo lakše, bilo da naručujemo preko računara ili sa mobilnog telefona.

Venoklar u apotekama nije moguće kupiti, još uvek, pošto se prodaja vrši za sada samo putem sajta ovog gela. Za sada je moguća prodaja i slanje Venoklara za poručivanje iz Srbije, u Bosni i Hercegovini i šalje se u Crnu Goru.

Cena za Venoklar gel za proširene vene i kapilare dostupna je na sajtu. Kupovinom dva pakovanja gela treći Venoklar gel se dobija gratis, za zbog čega je cena i više nego pristupačna. Možete poručiti Venoklar na sajtu klikom na link https://venoklar.com/.

 

Da li ste koristili Venoklar? Podelite sa nama vaša iskustva ako jeste. Nadam se da smo vam pomogli ovom recenzijom da nađete pravo rešenje za vaš problem i ponovo imate lepe i zdrave noge bez proširenih vena ili ispucalih kapilara.

 

Ostali proizvodi brenda Ovotaris su: