La Roche Posay Redermic R je poznata krema za podočnjake sa retinolom. A koliko zaista krema pomaže i da li ima neke mane otkrij u recenziji!

Iako možda ne želimo da priznamo, i nega lica oko očiju je podjednako važna kao i nega lica. Ponekad, podočnjaci znaju biti prava noćna mora za sve devojke i dame, posebno u nekim važnim prilikama. 

Upravo tada nam je potrebna hitna intervencija za uklanjanje podočnjaka i osveženje kože ispod očiju, u vidu krema za podočnjake (pisali smo koje su kreme za podočnjake najbolje).

Slažem se da nije lako izabrati dobru i kvalitetnu kremu za negu kože lica oko očiju. Ipak, odmah ću ti reći da Redermic R za oči u sastavu sadrži neke sastojke koji ti se možda neće dopasti, iako je kvalitetna i dosta hvaljena krema.

Sledi temeljna recenzija kreme za podočnjake u kojoj ćeš saznati sve o njenim manama i prednostima.

 

podocnjaci Neborela

 

Kada se koristi La Roche Posay Redermic R?

 

Osim toga, Redermic R osvežava i hidrira kožu oko očiju i stimuliše da koža izgleda prirodno blistavo i lepo.

Recimo, za potpuno savršeni make-up je potrebno da nam područje oko očiju izgleda odmorno i negovano. Shodno tome, La Roche Posay Redermic R krem podstiče da kontura oka izgleda odmorno i glatko.

Osim što eliminiše znakove umora, ova krema protiv podočnjaka stimuliše mikrocirkulaciju krvi ispod očiju. Iako je njena prvobitna namena da smanji tamne krugove, krema za podočnjake ima još jednu karakteristiku.  Reč je o tome da Redermic Retinol umereno smanjuje i vidljivost bora. 

Slična je kao La Roche Posay Toleriane Ultra krema za okoloočnu regiju o kojoj smo pisali receziju, samo što se razlikuju značajno po sastavu – La Roche Posay Toleriane Ultra krema!

 

 

Kada su u pitanju bore, moram još nešto da ti kažem u vezi ovoga. Ovo nije krema koju možeš da koristiš klasično za uklanjanje bora oko očiju. Zapravo, krema ih ne uklanja 100%, ali na neki način usporava proces starenja iako ne u potpunosti.

Postoje kreme koje ujedno mogu biti krema za podočnjake i krema za bore. Jednu takvu je Ana koristila i ona je podelila svoje iskustvo sa nama. Krema joj je pomogla da smanji bore i obriše podočnjake sa lica! Pročitate Anino iskustvo o ovoj prirodnoj kremi u tekstu https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/.

 

Kome je namenjen La Roche Posay Redermic R krema?

 

Dakle, La Roche Posay krema za podočnjake je namenjena svima sa podočnjacima – i mladim devojkama, ali i starijim damama.

Takođe, Redermic R za oči preporučuje se devojkama i damama sa svim tipovima kože. Štaviše, krema je namenjena i onim osobama koje imaju osetljivu kožu oko očiju.

 

Slične recenzije:

Neborela krema za bore i podočnjake

Multiactiv krema protiv podočnjaka

Eucerin hyaluron filler antirid

Dr Colić antirid krema za bore oko očiju

 

La Roche Posay Redermic R – prednosti i nedostaci?

 

Iako su korisnice uglavnom zadovoljne rezultatima kreme, La Roche Posay antirid sa retinolom ima i nekoliko nedostataka. Zaista ne mogu da kažem da su te mane zanemarljive ili manje važne, jer uopšte nije tako.

Ipak, mogu da kažem da ova krema za podočnjake ima zaista sjajne prednosti, zbog kojih je postala omiljena mnogim korisnicama. Izdvojila sam ukratko njene dobre i loše strane kako bih te detaljno upoznala sa svakom informacijom o kremi. 

Pa hajde najpre da vidimo koje su te prednosti, a zatim i mane koje ti se možda neće dopasti.

Ukratko o prednostima kreme:

 • Redermic R je dermatološki testirana krema i ne sadrži komponentne životinjskog porekla,
 • Ova krema za podočnjake sadrži retinol koji osvežava i obnavlja kožu,
 • Krema se lako nanosi i ne zahteva mnogo vremena za svakodnevno korišćenje,
 • Tečna i lagana tekstura kreme se brzo apsorbuje u kožu,
 • Sadrži dobre sastojke koji su neophodni koži ispod očiju da izgleda negovano i lepo. 

Ukratko o manama kreme: 

 • La Roche Posay Redermic R krem sadrži silikone,
 • U svom sastavu La Roche Posay krema za podočnjake ima i alkohol,
 • Osim toga, ova krema za podočnjake sadrži još neke sastojke koji mogu da izazovu crvenilo i peckanje,
 • Kod nekih korisnika krema nije u potpunosti delotvorna i može da izazovu pojavu bubuljica,
 • Ne sadrži zaštitni faktor, pa je poželjno da se koristi krema za sunčanje sa najmanje SPF 15.

 

Redermic R
70%
Korisnost
Redermic R
65%
Cena
Redermic R
85%
Dostupnost
Redermic R
70%
Smanuje podočnjake

La Roche Posay Redermic R osnovne karakteristike

 

La Roche Posay antirid sa retinolom se prodaje u praktičnom belom pakovanju od 15 ml. Ovu kremu za uklanjanje podočnjaka prepoznaćeš po beloj pravougaonoj kutiji sa kombinacijom crno-crvenih slova.

Na pakovanju je proizvođač naglasio sve važne informacije o proizvodu. Tako možeš da vidiš njen sastav, način upotrebe, ali i rok trajanja. Pun naziv kreme na ambalaži je Redermic R correcteur dermatologique intensif. Krema je  dostupna beloj tubi sa prozirnim poklopcem.

Tekstura kreme je lagana i tečna i, kao što sam i rekla, veoma lako se razmazuje. Miriše lepo i prijatno. Boja Recemic R kreme je intenzivno bela.

La Roche Posay u istoj liniji ima retinol korektor, odnosno krem koji se koristi kao intenzivna krema – korektor za negu lica. Pisali smo recenziju i najzanimljivija iskustva – La Roche Posay Redermic Retinol – kako deluje i kada treba koristiti!

 

Kako se koristi La Roche Posay Redermic R?

 

La Roche Posay redermic R eyes se koristi baš lako i jednostavno. Sjajna prednost kod ove kreme je upravo to što ne zahteva mnogo vremena za korišćenje. Može da se koristi jednim ili 2 puta dnevno, u zavisnosti od tvoje potrebe za korišćenjem i slobodnog vremena.

Zbog mnogih obaveza, korisnice uglavnom praktikuju korišćenje kreme uveče u kombinaciji sa hidratantnom kremom. Ovo je sjajna dobitna kombinacija, jer će hidratantna krema dodatno da hidrira kožu i da joj pruži još lepši i negovaniji izgled.

Jedino pravilo kod kreme je da je naneseš laganim utrljavanjem od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Nakon toga, potrebno je samo da sačekaš nekoliko sekundi da se lepo apsorbuje u kožu.

Kao što i sama vidiš, Redermic R za oči je i više nego praktična krema koja ne iziskuje mnogo vremena, a uglavnom daje dobre rezultate.

 

La Roche PosayRredermic R eyes iskustva

 

La Roche Posay krema za podočnjake je uglavnom ispunila očekivanja kod mnogih korisnica. Sa druge strane, neke korisnice uopšte nisu zadovoljne rezultatima i više neće koristiti ovu kremu. 

Da li je više pozitivnih ili negativnih iskustava, otkrivamo u nastavku teksta.

 

 

Pozitivna iskustva korisnica

 

Viktorija je na jednom stranom kozmetičkom sajtu baš nahvalila ovu kremu za podočnjake. Ona je koristi već nekoliko dana i za to vreme je primetila baš sjajne rezultate. Redermic R za područje oko očiju je intenzivno uklonio podočnjake i osvežio kožu ispod očiju. Vrlo je zadovoljna postignutim rezultatom kreme i nastavlja sa redovnim korišćenjem.

 

Jedna starija dama koristi ovu kremu i za uklanjanje bora. Prema njenom mišljenju,  La Roche-Posay Redermic R je vrlo dobra krema, koja između ostalog, delimično uklanja i bore. Kod kreme joj se dopada njen nežan i prijatan miris i to što ne izaziva iritaciju njene osetljive kože. Pored toga, primetila je da je krema smanjila i tamne krugove ispod očiju i da joj kontura oka izgleda odmorno i lepo.

 

Druga korisnica kremu koristi već nekoliko godina i veoma je zadovoljna njenim rezultatima. Veliki plus kremi daje jer ne isušuje kožu i što ne mora dodatno da koristi hidratantnu kremu. Redermic R osvežava i hidrira područje oko očiju i to je ono što joj se naročito dopada. Svakako, krema je uklonila tamne krugove oko očiju i koža joj je na tom području mekana i zaglađena.

 

Još jedna korisnica ima pozitivno iskustvo sa kremom. Ona je kremu kupila pre nekoliko nedelja i primetila je prve rezultate veoma brzo. Kaže da La Roche Posay Redermic R smanjuje vidljivost podočnjaka i da osvežava kožu ispod očiju.

 

La Roche Posay antirid sa retinolom je svojim rezultatima oduševio još jednu korisnicu. Zbog prirode posla, tragovi umora su prilično izraženi na njenom licu i to joj se uopšte ne dopada. Dugo je bila u potrazi za dobrom i kvalitetnom kremom koja bi u potpunosti prikrila tamne kolutove ispod očiju. Onda je slučajno na internetu naišla na Redermic R za oči i odlučila je da isproba kremu. Krema je uklonila nesavršenosti ispod očiju i koži je na tom području pružila negu koju zaslužuje.

 

Sledeća korisnica se veoma brzo zaljubila u La Roche-Posay Redermic R. Veoma je zadovoljna i teksturom i rezultatima kreme i apsolutno sve u vezi nje joj se dopada.

 

Ivana je ovu kremu ocenila visokom ocenom na jednom kozmetičkom forumu. Njeno mišljenje je da je proizvod veoma dobar i da zaista pomaže da koža izgleda lepo i negovano. Iako je cena kreme malo skuplja, smatra da Redermic Retinol treba da ima svaka devojka i dama koje brinu o sebi.

 

Negativna iskustva korisnica

 

Iako je imala velika očekivanja u vezi kreme, jedna korisnica se baš razočarala njom. Zapravo, La Roche Posay retinol redermic je nekoliko puta isušio njenu kožu i to je izazvalo male komplikacije. Nakon toga, odlučila je da više ne koristi ovu kremu za podočnjake.

 

Sledećoj korisnici je Redermic Retinol prouzrokovao pojavu sitnih bubuljica na licu. To je bio glavni razlog zašto je veoma brzo odustala sa upotrebom kreme.

 

Iako je dugo koristila kremu, jedna korisnica nije primetila baš nikakve rezultate. Ovo joj je bilo zaista čudno jer je prethodno imala baš pozitivnih iskustava sa kremama koje sadrže retinol. Očigledno da zbog nekih sastojaka, La Roche Posay Redermic R krem nije imao nikakvo dejstvo.

 

Još jedna korisnica nije zadovoljna kremom. Prema njenom mišljenju, krema ublažava otečenost očiju i zaglađuje kožu, ali ništa više od toga.

 

Zanimljivo je da je krema kod jedne korisnice izazvala iritaciju kože i da je morala da se obrati dermatologu za savet. Nakon takvog neprijatnog iskustva, odlučila je da nikada više ne kupi ovu kremu

 

La Roche Posay Redermic R očekivani efekti

 

Nakon iskustava, vreme je da se malo više posvetimo delu teksta sa rezultatima. Verujem da te ovo podjednako interesuje kao i iskustva korisnika, ali i sastav proizvoda. Zato bih ukratko nabrojala rezultate koje možeš da očekuješ od kreme ako je redovno koristiš. 

Takođe, ne bi bilo korektno da ne spomenem da rezultati neće uvek biti isti kod svih korisnica. To je jednostavno prirodna i individualna stvar.

Ukratko o rezultatima kreme: 

 • Ako se često koristi, krema smanjuje tamne krugove ispod očiju,
 • Koži pruža neophodnu negu i koža izgleda zaglađeno i negovano,
 • La Roche Posay Redermic R krem ublažava vidljivost bora, ali ne u potpunosti,
 • Područje oko očiju izgleda odmorno i osveženo,
 • Smanjuje podočnjake i znakove umora,
 • Redermic R za područje delimično oko očiju zateže kožu na ovom području i čini je elastičnom.

 

 

La Roche Posay Redermic R sastav

 

La Roche Posay krema za podočnjake ima i sjajne, ali i ne toliko dobre sastojke. Svakako, najvažniji sastojak kreme je definitivno retinol koji sjajno deluje na našu kožu. Ipak, ja sam odlučila da izdvojim kompletnu listu sastojaka radi preglednosti i bolje informisanosti.

Kompletna lista sastojaka:

Aqua/Water, Isocetyl Stearate, Glycerin, Octyldodecanol, Propylene Glycol, Pentylene Glycol, Dimethicone, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetearyl Alcohol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Caffeine, Isohexadecane, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Retinol, Retinyl Linoleate, Adenosine, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate/ Ammonium Polyacryloyldimethyl Tauramide, Citric Acid, Caprylyl Glycol, Polysilicone-8, Polysorbate 80, Phenoxyethanol.

 

Retinol

 

Najbolje je krenuti sa najvažnijim sastojkom i ukratko objasniti zašto je retinol toliko važan za negu kože lica. Pre svega, retinol uklanja bore, podočnjake i efikasno čisti kožu lica od svakodnevne prljavštine.

Konkretno u ovom slučaju, retinol obnavlja i osvežava kožu ispod očiju pružajući joj negovan i lep izgled. Svakako je da retinol podstiče elastičnost i tonus kože, pa koža ujedno izgleda i zdravo.

 

Dimethicone Crosspolymer

 

U poslednje vreme kozmetički proizvodi i preparati sadrže silikone, dok ima i onih koji ne sadrže štetne sastojke. Ipak, sa ovom kremom to nije slučaj. La Roche Posay retinol redermic sadrži silikon dimetikon koji može da izritira kožu.

 

Caffeine

 

Sjajno dejstvo kofeina na naše kožu, pa čak na i kosu, uopšte nije tajna. Upravo je to razlog zašto La Roche Posay retinol redermic krema sadrži i kofein. Inače, kofein dubinski prodire u kožu i to je sjajna stvar jer joj na taj način pruža intenzivnu negu.

Zapravo, kofein uklanja podočnjake, zateže kožu lica i ublažava vidljivost bora. Na taj način, omogućava koži da izgleda osveženo, odmorno i zaglađeno.

 

Adenosine

 

Adenozin je prirodni sastojak koji se često koristi u kozmetici. Ovaj sastojak umanjuje vidljivost bora i podočnjaka, i upravo na taj način usporava proces starenja. Osim toga, koži vraća prirodnu zaglađenost, elastičnost i pospešuje njen bolji tonus.

 

La Roche Posay Redermic R eyes cena

 

 

Zaključak

 

podocnjaci Neborela

 

Na kraju recenzije rekla bih da je Redermic R za područje oko očiju zaista dobra krema. Ne sporim činjenicu da ima i mane koje mogu da izazovu već pomenute komplikacije. Takođe, ne mogu da kažem ni da krema nije dobra i da ne daje nikakve rezultate.

Svakako je da La Roche-Posay Redermic R uklanja podočnjake i da koži pruža da izgleda lepo. Doduše, kod nekih korisnica rezultati su manje vidljivi, dok su kod drugih korisnica rezultati sjajni.

 

Da li si možda već probala La Roche Posay retinol redermic? Kakva su tvoja iskustva sa kremom?

Bilo bi mi drago da podeliš svoje utiske sa nama. Takođe, našu recenziju možeš i da oceniš zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala ti na čitanju!