Lala krema za fleke je dugo godina prisutna na tržištu, ali su mišljenja o njoj podeljena. Zbog čega je to tako? Možda je u pitanju sastav? Otkrivamo u recenziji!

Kome se one preporučuju i u čemu je njihova razlika?

U nastavku teksta odgovaramo na ova pitanja, ali otkrivamo i još neke značajne informacije o proizvodu.

 

Najvažnije pitanje je naravno – da li sada Lala krema sadrži živu u sastavu?

 

Zato, ako ti je potrebna krema koja uklanja fleke i pege (krema protiv hiperpigmentacije), možda je Lala krema baš rešenje za tvoj problem. U nastavku teksta sledi kompletan vodič za dnevnu i noćnu Lala kremu za pege i fleke na licu. 

 

fleke Neborela

 

Zbog čega sve koristi Lala krema za fleke?

 

Ako nisi čula za Lala kremu upoznaću te sa ne jednom, već sa dve Lala kreme. Jedna je za dan kao dnevna krema, a druga za noć kao noćna krema.

 

Lala krema je proizvod sa srpskog tržišta koji proizvodi kozmetika “Mirjana”.

 

Kao što i sam naslov proizvoda nagoveštava, Lala krema za fleke na licu, koristi se upravo zbog toga. Ali ne samo to.

Ova krema za lice uklanja fleke i pege i štiti kožu od stvaranja novih fleka, pega i drugih nesavršenosti (od sunca, staračke fleke, fleke od akni…).

Osim što smanjuje njihovu vidljivost, Lala krema za lice koži pruža mladoliki i lepši izgled lica, bez mrlja i fleka. Ono što je kod ove kreme sjajna prednost je upravo to što čuva elastičnost kože i daje joj gladak izgled.

Inače, Lala krema za pege i fleke na licu koristi se protiv hiperpigmentacije kože. To znači da je koža sklona pojavi tamnih mrlja er menja boju, odnosno postaje tamnija zbog više melanina.

To se najviše vidi na licu. Zato Lala krema za fleke na licu ima funkciju da održava ujednačenost tena.

 

Iskustva kažu da Lala krema za lice rešava ovaj problem i da je koža nakon nanošenja glatka i mekana na dodir. Takođe, korisnice su je koristile i kao kremu za fleke od bubuljica, jer tvrde da je Lala kreme za fleke od akni dobra i za to.

Videćemo!

Naravno da se na tržištu mogu naći kreme koje su istovremeno i krema za bore i krema za izbeljivanje fleka, ali u ovom slučaju nije tako.

 

Kada su u pitanju kreme koje istovremeno imaju više funkcija, Marina i Vesna koriste jednu kremu za bore, podočnjake i tamne fleke, a koja im je pomogla da reše ove probleme. Pročitajte njihova iskustva i kako su to uspele – na linku https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ . Ovi kremu možete probati i vi!

 

Lala krema za fleke prednosti i mane

 

Iako je krema za fleke na licu Lala već nekoliko decenija prisutna na tržištu, to ne znači da krema nema nijednu manu. Lala krema za fleke na licu ima i sjajne prednosti, ali i nekoliko mana koje nije na odmet spomenuti. 

Hajde najpre da ukratko nabrojimo prednosti ove kreme za fleke i pege. 

 

Ukratko o prednostima kreme:

 • Lala krema za fleke i pege prodaje se u maloj praktičnoj plastičnoj ambalaži
 • Lala krema za lice se lepo razmazuje i brzo upija kožu
 • Lepo miriše i ima vrlo laganu i nežnu teksturu
 • Umanjuje vidljivost pega i fleka na koži
 • Krema se preporučuje i osobama sa suvom kožom lica

 

Ukratko o manama kreme:

 • Krema za fleke na licu Lala sadrži alkohol
 • Lala krema za fleke i pege sadrži parfem i nekoliko ne toliko dobrih hemijskih supstanci
 • Može da izazove nove iritacije ili bubuljice na licu (ako ti ne prija ili ako se ne pridržavaš pravilne upotrebe)
 • Promene na koži su vidljive tek posle 2 meseca redovne upotrebe
 • Pojedini korisnici tvrde da sadrži živu

 

Lala krema dnevna i noćna

 

Sjajna prednost kreme je upravo ta što postoje dve vrste Lala kreme za svakodnevnu upotrebu. Lala krema za dan i Lala krema za noć su kreme koje se koriste da posvetle kožu – izblede fleke i pege sa kože lica. Zapravo, to je njihova i osnovna uloga.

Ipak, između ovih krema postoji i veoma bitna i uočljiva razlika.

 

Nema sumnje, i osobe sa masnijim tipom kože mogu da je koriste jer ima laganu teksturu i lako se upija u kožu. Takođe, kremu mogu da koriste i osobe sa suvom kožom, jer je krema za lice Lala krem istovremeno i lagana krema.

Mada, za masniju kožu je bolje dnevna Lala krema, pošto je druga Lala krema za noć masna.

Da sumiram – krema za fleke na licu Lala najviše odgovara osobama sa normalnom ili mešovitom kožom.

 

Lala krema za fleke i pege

 

Lala krema za fleke dnevna

 

Lala krema za fleke ta dan je krema čija je blaga tekstura namenjena za upotrebu u toku dana. To znači da je ova krema blago hidratantnog dejstvaNakon nanošenja dnevne kreme koža je mekana, glatka i elastična na dodir. 

Pored toga, Lala krema za fleke dnevna nije agresivna, niti jaka, pa zbog toga odgovara svim tipovima kože. Ova dnevna krema za fleke preporučuje se i osobama sa masnom i suvom kožom lica, a prepoznaćeš je tako što na kutiji piše posni krem za dan (zato što nije masna).

 

Lala krema za fleke noćna

 

Kao što i sam naziv kreme naglašava, Lala krema za fleke noćna, namenjena je za noćnu upotrebu. Tekstura kreme je veoma masna i prijatna. Upravo zato, ova noćna krema je osvežavajuća krema, masna i koži pruža negu koja joj je neophodna.

Lala masna krema za noć koži pruža elastičnost i prirodni sjaj.

Lala krema za fleke noćna ima isto prijatan miris (malo jači), hrani, regeneriše kožu i umanjuje fleke. Prepoznaćete je tako što na ambalaži piše masni krem za noć.

 

Lala krema za fleke osnovne karakteristike

 

I Lala masna krema za noć i Lala krema za dan su kreme koje imaju mnogo sličnosti u unutrašnjim, ali i spoljnim karakteristikama. Ipak, ima između njih ima razlike. 

Ono što je kremama zajedničko jeste slična ambalaža u kojoj se prodaju. Da li je ambalaža pomenutih krema uočljiva na rafovima u drogerijama i parfimerijama? Kakva je njihova ambalaža i po čemu su prepoznatljive?

 

Ambalaža i količina kreme

 

Krema za lice Lala krem prodaje se u maloj plastičnoj praktičnoj teglici od 30ml. Pomenuta količina kreme je dovoljna za mesec – dva svakodnevne upotrebe, konkretno za dan. Lala krem za noć trajaće malo duže, jer je masnija. 

Ono što je dobra strana kod kreme je njen jednostavni dizajn sa svim važnim informacijama o proizvodu. Ipak, nimalo nije uočljiva niti raskošnog elegantnog dizana.

Lala krema protiv fleka, prodaje se u trapezastoj kutiji (za dan), a kombinacija boja na kutiji su krem ili boja kože sa crnom bojom. Lala krema za noć nema kutiju, već samo plastičnu teglicu.

I na pakovanju i na teglici je naglašeno da li je reč o dnevnoj ili o noćnoj kremi.  Na obe kreme je ukratko objašnjeno da one štite kožu od stvaranja fleka i pega i da koži daju blistavost i glatkoću. Na noćnoj kremi tj. na teglici je napisan sastav, a na dnevnoj nije (samo je napisan na kutiji).

Takođe, navedeno je ko proizvodi kreme (Mirjana kozmetika), količina i rok trajanja.

 

Lala krema za fleke boja i tekstura

 

Lala krema protiv fleka ima dve boje, tj dve nijanse ružičaste i veoma nežne boje. Za dan ima svetliju nijansu roze, a za noć je malo tamnija ružičasta boja.

Dnevna je čvršća i gušća, a za noć je masnija i mekša. Nisu kremaste već im je tekstura kao vosak (posebno je takva masna)

Iz tog razloga, svakako mogu reći da se i Lala posni krem za dan i Lala krema za fleke noćna veoma lako razmazuju. Naravno i brzo upijaju kožu. Ono što korisnice navode kao posebnu prednost kod ovih krema je njen ženstven miris.

Mene miris malo podseća na stare pomade koje smo često viđali u kredencima kod baka i deka u selu. 

 

Lala krema za fleke i pege

 

Kako se koristi Lala krema za fleke?

 

Lala krema protiv fleka na licu koristi se veoma jednostavno i lako. Ono što je kod kreme super stvar je to što ne iziskuje mnogo vremena za svakodnevnu upotrebu.

 

Lala krema protiv fleka i pega na koži nanosi se na čistu kožu lica. Veoma je važno da lice bude čisto iz razloga da bi se Lala krema protiv fleka bolje apsorbovala. Najbolje je da se prethodno umiješ mlakom vodom i da nakon toga lice obrišeš pamučnim i mekanim peškirom.

Posle ovog koraka, na redu je da se Lala krema za fleke i pege blagim masiranjem nanese na problematična područja. Brzo upija kožu i posle upotrebe primetićeš da ti je koža glatka, voskasta, mekana i nežna na dodir. 

Identičan princip korišćenja je i sa Lala noćnom kremom protiv fleka i pega. Samo, budi oprezna jer je dosta masna i ne treba mnogo da se stavi. 

 

Slični proizvodi (recenzije):

Neborela krema za fleke, podočnjake i bore

Balea krema za izbeljivanje fleka

Antiflek forte krema za fleke i pege

 

Lala krema za fleke iskustva

 

Lala krema protiv fleka na licu je na tržištu prisutna nekoliko deceniija i za to vreme je kod nekih korisnica zadobila ogromno poverenje. Ipak, Lala krema protiv fleka i pega na koži ne odgovara svima i neke korisnice jednostavno nisu zadovoljne rezultatima. 

Da li je više pozitivnih ili negativnih iskustava sa ovom kremom? Šta kažu korisnice?

U nastavku slede Lala krema iskustva.

 

Lala krema iskustva – pozitivna

 

Lala krema za fleke na licu se veoma dopala jednoj Ivani koja ima baš problema sa flekama na licu. Ona je kremu kupila po preporuci prijateljice i za sada je zadovoljna rezultatima. Posle nekoliko nedelja svakodnevnog korišćenja Lala krema joj je pomogla da smanju fleke od akni. Primetila je kako je njenoj koži vratila sjaj i elastičnost.

 

Na forumu je jedna žena podelila svoje mišljenje i iskustvo o Lala dnevnoj kremi. Po njenim rečima,  Lala posni krem za dan je super krema koja skida fleke i pege sa lica. Kod kreme joj se posebno dopada što veoma lepo miriše i što se krema lepo razmazuje. Kremu preporučuje ženama koje imaju ovu vrstu problema sa kožom i smatra da će im krema pomoći.

 

Lala krema za noć je privukla pažnju jedne devojke koja je odlučila da isproba kremu. Devojka nije očekivala neke wow efekte, ali posle nekoliko nedelja krema je u potpunosti uklonila fleke i pege. Primetila je da joj je koža mnogo mekša i da izgleda lepše i zdravije.

 

Još jedna korisnica je zadovoljna kremom i kaže da joj je Lala krema za lice baš pomogla. Sa njene kože su postepeno počele da nestaju fleke, a koža je povratila mekoću i sjaj.

 

Jelena je na forumu podelila svoje iskustvo sa Lala kremom. Ona smatra da je Lala krema za fleke okej krema i da može privremeno da posluži kao metoda protiv fleka. Kremu je koristila nekoliko puta i primetila je da fleke postepeno nestaju sa kože. Veliki plus daje kremi zbog lepog mirisa.

 

Jedna Ana je imala dobro iskustvo sa kremom. Njeno mišljenje je da je Lala krema super krema i da pomaže u uklanjaju fleka i pega.

 

Takođe, još nekoliko korisnica su zadovoljne kremom i smatraju da ona može da ukloni fleke i pege. Za sada, nemaju negativno iskustvo sa kremom, ali savetuju sve žene koje bi je koristile da se prethodno dobro informišu o njoj.

 

Negativna iskustva

 

Pročitavši na internetu da Lala krema pomaže da se uklone fleke, jedna devojka je odlučila da je isproba. Međutim, efekat je na njenoj koži bio skroz suprotan. Krema nije uklonila fleke, već izazvala pojavu novih bubuljica i novih fleka.

 

Negativno iskustvo sa kremom imala je i jedna tinejdžerka. Iz nekog razloga, Lala krema za pege i fleke na licu nije odgovara njenoj koži. Zapravo, koža joj je posle nanošenja kreme postala izritirana i sklona cvenilu. Obratila se dermatologu za savet i prestala sa korišćenjem.

Više je nego jasno, tinejdžeri ne treba da je koriste – mladi su i nemaju fleke.

 

Druga žena nije primetila nikakve rezultate na koži i posle mesec dana svakodnevne upotrebe. Prestala je sa korišćenjem i neće je više nikada kupiti.

 

Ovo iskustvo je zanimljivo. Korisnica je kremu kupila na akciji u drogeriji i želela je da je isproba. Međutim, izgleda da nije pažljivo pročitala sastav kreme i to je prouzrokovalo probleme.

 

Pojedine korisnice tvrde kako Lala krema ima živu u sastavu. Tvrde da je skrivena i da proizvođač to ne priča. Jedno od iskustva za koje smo čuli jeste da je živa iz kreme (ako je ima u sastavu) totalno uništila lice jer je odjednom dobila bore.

 

Kada je u pitanju Lala krem za noć, zbog toga što je masnija može dovesti do stvaranja mitisera na koži. O tome svedoči više iskustava.

 

Lala krema za fleke rezultati

 

Da ne dužim previše, ukratko ću da obrazložim koje rezultate možeš da očekuješ od ove kreme:

 • Krema smanjuje vidljivost fleka i pega na koži lica
 • Prvi rezultati su vidljivi posle nekoliko nedelja svakodnevne upotrebe
 • Lala krema protiv fleka na licu pruža koži elastičnost, mekoću, sjaj i gladak izgled koži.

 

Lala krema za fleke sastav

 

Lala krema za dan i Lala krema za noć ne sadrže živu. To se vidi iz priloženog sastava.

 

Sledi kompletna lista sastojaka za Lala posni krem za dan:

 

Lala krema za fleke i pege

 

glycerin, isopropyl myristate, bees wax, stearic acid, castor oil, triethanolamine, cetyl alcohol, magnesium ascorbyl phosphate, demineralized dater, parfum.

 

Sledi kompletna lista sastojaka za Lala masni krem za noć:

demineralized water, magnesium ascorbyl phosphate ili MAP, hydrogenated lanolin (zato je masna), paraffinum liquidum, vaseline (zato je voskasta), izopropil miristat ili isopropyl myristate, cetyl alcohol, castor oil, bees wax, parfume (miris).

 

Lala krema za fleke i pege

 

Glicerin

 

Lala krema za fleke sadrži glicerin, a dejstvo glicerina u kozmetici nam je dobro poznato. U proizvodima za negu kože glicerin štiti kožu od štetnih faktora spoljne sredine. Osim toga, glicerin hidrira kožu, podmlađuje je i čini je elastičnom i zategnutom.

 

Pčelinji vosak (bees wax)

 

Bees wax ili pčelinji vosak je prirodni melem koji ima antibakterijsko dejstvo. Regeneriše kožu, umiruje nadraženu kožu i uklanja akne, bubuljice i fleke sa kože. Upravo iz tog razloga, koža je čista, blistava i elastična.

 

Da li Lala krema sadrži živu?

 

U sastavu Lala kreme koji piše na ambalaži vidi se da je živa nije u sastavu. To se može videti i iz slika koje su u tekstu (na kraju).

 

Moguće je da je nekada bila u sastavu, pošto su kremu koristile naše mame i bake pre 20, 30 godina, a možda i više. Kozmetika Mirjana postoji od 1950. godine, tako da je veoma moguće da je živa povučena iz sastava, ako je nekada bila u kremama. 

 

Inače, živa je opasna i toksična po zdravlje kože, konkretno ako je živa u kozmetici. Lako se upija, a može da izazove opasne iritacije na koži ili alergije. Ako je u pitanju trenutna lepota ili zaglađenost kože, može se reći da živa ima neke prednosti, posebno za izbeljivanje tena ili za zatezanje bora (zato se i koristila u kremama jer je jeftin sastojak). 

 

Međutim, kada je u pitanju zdravlje kože, a i prema podacima svetske zdravstvene organizacije, danas je upotreba žive u kozmetici zabranjena.

 

fleke Neborela

 

Lala krema cena

 

Lala krema može se kupi u gotovo svim manjim ili većim apotekama i drogerijama. Ponekad je i na akciji. Cene su iste, mada mogu se razlikovati u zavisnosti od prodanog mesta.

Lala krem za dan košta između 250 i 350 rsd, a isto toliko košta i Lala krem za noć.

 

Slični proizvodi:

 

Kao što si mogla videti, Lala krema protiv fleka i pega na koži ima i prednosti, ali ima i nekih velikih mana.  A ja sam se potrudila da ti detaljno sve o njoj predstavim.

Da li si možda imala iskustvo sa ovom kremom? I da li ti se dopala recenzija?