Sudocrem krema za lice ima višestruku namenu, a jedna od njih su bubuljice. Saznajte u recenziji kako pomaže protiv akni i za šta se sve koristi. Tu su i iskustva.

Možda ste mislili da je Sudocrem krema za bebe samo i jedino za bebe. Kad ono, može da se koristi da zaštiti naše lice, za ekceme, pa čak i za akne. Izgleda da ne moraju samo bebe da uživaju u benefitima ovog proizvoda.

 

Zato ako vas zanima Sudocrem da li moze na lice, odgovor je veliko DA! I to za različite namere.

 

Strava zvuči, zar ne!

Toliko nam koža strada od raznih štetnih spoljašnjih faktora i bakterija. Zapuše nam se pore, masti lice, pojavljuju neke nepravilnosti na koži. Srećom, tu je kozmetika da nam sredi probleme, samo valja naći povoljno rešenje. 

Kada pogledate pakovanje Sudocrem kreme za lice, videćete da je sivo. Iako je ambalaža sive boje, ovaj proizvod rešava brojne probleme. Međutim, krema nije savršena. 

Saznajte da li može da škodi vašem licu i šta su rekli oni koji su je već isprobali. 

 

Za šta se sve koristi Sudocrem krema za lice

 

Koristi se za svašta nešto. Ne znam odakle da počnem. Reći ću vam najpre da roditelji upotrebljavaju Sudocrem za iritacije kod beba. Najčešće mažu ovu kremu na intimne delove kod svojih mališana dok su u pelenama. 

Znači, Sudocrem služi kao krema protiv pelenskog osipa ili kao njegova prevencija.

Pisali smo detaljno i načinu delovanja ove kreme za bebe. To je u tekstu krema Sudokrem za bebe.

Sudocrem se smatra zaštitnom kremom za celu porodicu i koristi se za različite potrebe.

A sada vam otkrivam tajnu za šta sve ovaj proizvod služi:

 • Protiv akni ili bubuljica, bilo da su površinske ili potkožne;
 • Za crvenilo i razne iritacije na koži;
 • Protiv ekcema i herpesa, odnosno ispucalih i suvih delova kože;
 • Za omekšavanje i hidrataciju kože lica;
 • Zaceljivanje i regeneracija kože u slučaju opekotina, promrzlina, rana, ogrebotina, ujeda od insekata…
 • Negovanje kože posle depilacije i brijanja;
 • Za dekubitalne rane kod pacijenata koji stalno leže.

 

Sudocrem krema za lice

 

Da li se Sudocrem za bubuljice može koristiti za celo lice

 

Skoro da može. Ne bi trebalo da vam nanese groznu štetu na licu.  

Izbegavajte kontakt sa očima i usnama kada stavljate Sudocrem. Sadrži parafine i ostale veštačke supstance koje mogu iritirati očno područje. 

Molim za pažnju! Ako stavljate ovu kremu na celo lice, nanesite tanak sloj. Krema je malo više masna, pa treba da se dobro istrlja. 

Marija i Ivona su dugo imale problem sa aknama. Svašta su isprobale, ali samo im je jedno pomoglo da konačno imaju čistu kožu – BEZ BUBULJICA! Ispričale su nam kako su to uspele i šta im je tačno pomoglo. Pročitajte njihova iskustva https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

Može pomoći i vama!

 

Sudocrem za akne i bubuljice

 

Puno korisnika kaže kako Sudocrem krema za lice umiruje kožne upale. Deluje tako što isušuje akne i bubuljice. Može da vam očisti lice od ovih napasti. Takođe, čisti i štiti lice od prljavštine i štetnih bakterija.

Bakterije i prljavština su najčešći ,,krivci” za kožne upale. 

Sudocrem krema za akne sadrži aktivne komponente koje se bore protiv akni i bubuljica. Deluje preventivno protiv potkožnih bubuljica, tj. sprečava da se pojave na površini. Smanjuje i eliminiše one površinske bubuljice kojih se stidimo. 

Možete Sudocrem  direktno staviti na aknu i bubuljicu. Sačekajte koji dan za pozitivne rezultate. 

Usporiće širenje bubuljice, trebalo bi da je sasuši i tako spreči da nastanu fleke od bubuljica.

Pročitajte recenziju i iskustva za Afrodita gel za bubuljice.

 

Sudocrem krema za crvenilo na koži

 

Hmm, nešto vas svrbi? Najverovatnije ćete videti nekakvo crvenilo na licu. Prikrivate šminkom, ali možete tako pogoršati situaciju. 

Sudocrem pomaže bebama da se smanji crvenilo. Recimo, ako im se pojavi iritacija na intimnim delovima. 

I vi odrasli možete mazati Sudocrem tamo gde ima crvenila na koži. Praksa dokazuje kako Sudocrem zaštitna krema ublažava iritacije na licu. Pošto umiruje kožu, trebalo bi da vam se smanji, a zatim nestane crvenilo na licu. 

 

Recenzija i iskustva za kremu protiv crvenila i upala na koži – Bioderma Sensibio DS krema.

 

Kome se preporučuje Sudocrem krema za lice

 

Na prvi pogled vam se čini da je Sudocrem samo za bebe. Već smo vam spominjali više puta da mogu i odrasli. U suštini, mogu da svi koriste ovaj proizvod bez obzira na uzrast. 

A šta je sa tipom kože? Neko od vas će se možda pitati. 

Sledi odgovor!

Sudocrem krema za bubuljice namenjuje se svim tipovima kože. To znači da iako imate masnu, mešovitu, suvu ili pak normalnu kožu, možete koristiti bez velikih rizika. Isto važi ako imate osetljivu ili problematičnu kožu. 

Međutim, to je lepa teorija, a šta se dešava u praksi?

Ako vam kojim slučajem Sudocrem za lice škodi, prekinite sa upotrebom! Na primer, možda vam isušuje kožu lica, masti kožu ili izaziva nekakve iritacije. Ništa zato, dajte drugome proizvod, možda će tom nekom prijati. 

 

Sudocrem zaštitna krema sastav

 

Kada pogledate sastav kreme, nećete biti oduševljeni. Ima puno hemijskih dodataka, jedino što imaju svoju pozitivnu funkciju. 

Pošto vas zanima cela lista sastojaka, izvolite spisak:

Zinc Oxide Ph. Eur., Benzyl Alcohol B.P., Benzyl Benzoate B.P., Benzyl Cinnamate, Lanolin, Purified Water, Liquid Paraffin, Paraffin wax, Beeswax, Micrcocrystalline wax, Sodium Benzoate, Linayl Acetate, Propylene Glycol, Citric Acid, Butylated Hydroxyanisole, Sorbitan Sesquioleate, Lavender fragrance.

 

Cink oksid

 

Cink oksid nastaje mešanjem cinka sa molekulima kiseonika. A cink je veoma zdrav mineral koji se preporučuje za celokupno zdravlje organizma. Njegov derivat cink oksid dobro deluje protiv upala. On upija eksudate, odnosno izlive tečnosti iz kapilara tokom infekcije.

A za šta služi cink oksid kao sastojak kreme Sudocrem za bubuljice?

On učestvuje u regeneraciji kože. Održava njenu vlažnost. Pospešuje zaceljivanje povreda, kao i ranica od bubuljica. Doprinosi izlečenju ekcema, herpesa, opekotina i dr. Jača zaštitnu barijeru kože od oštećenja i loših bakterija. 

 

Benzil alkohol

 

Nažalost, to je alkohol koji treba da izbegavate. Nalazi se na crnoj listi. Ali hajde da razmotrimo njegovu pozitivnu stranu. On ima protivupalna dejstva. Uništava štetne bakterije, kao i ostale toksine na vašoj koži lica.

Benzil alkohol doprinosi gušćoj teksturi Sudocrem kreme za lice. Pošto spada u mirise, čini da krema miriše prijatno. Progledaćemo mu kroz prste baš zbog toga što deluje protiv opasnih mikroba. Dodaćemo još i da omekšava vašu kožu lica

 

Ulje lavande

 

Lavandino ulje doprinosi mirnom snu, ali i umiruje kožu. Ono predivno miriše jer ima u sastavu linalul.

Otkud u sastavu Sudocrem zaštitne kreme?

Lavandino ulje se bori protiv bubuljica ili akni. Pomaže da se zaleče ekcemi. Deluje antibakterijski, pa tako čisti i hrani kožu lica. Kontroliše lučenje sebuma. Daje doprinos zdravoj koži lica bez znakova upale. 

 

Sudocrem krema za lice

 

Krema Sudocrem karakteristike

 

Sećate se sive boje? Verovatno svi pamte Sudocrem kremu za bebe po sivoj boji. Tako izgleda plastično pakovanje ovog proizvoda.

Pakovanje kreme Sudocrem za bubuljice može imati 60 g, 125g ili čak 250 g kreme. A samu kremu prepoznajete po beloj boji. 

Tekstura Sudocrem zaštitne kreme jeste gusta. Krema baš masna, pa se sporo upija. 

Nema neki poseban miris, možda bi bilo preciznije da kažem kako ne miriše. Međutim, pošto sadrži u sebi ekstrakt lavande, nekima Sudocrem miriše na lavandu. To je zaista lep miris, mada ja ga nisam osetila. Drugi korisnici kažu da ne miriše ni na šta, odnosno miriše na Sudocrem.  

 

Kako se koristi Sudocrem zaštitna krema

 

Možete koristiti svakoga dana. Loša vest je da treba da mažete Sudocrem za akne više puta na dan. Imate zadatak da 3-5 puta stavljate ovaj proizvod na lice ili samo na obolelo mesto

Stavljate tanak sloj na čistu kožu lica. Umasirajte nežno kružnim pokretima kremu dok se skroz ne upije. Krema Sudocrem je veoma masna, pa treba da više trljate dok ne ostane providni film na površini. 

Ako ne želite na celo lice mazati ovu kremu, to je OK. Možete staviti samo na bubuljicu ili mesto iritacije tanak sloj. 

Pazite da Sudocrem ne dođe u kontakt sa očnim područjem. Tada morate hitno ispirati vodom zbog peckanja. 

 

Kako deluje krema Sudocrem za bubuljice

 

Krema Sudokrem za akne je proizvod koji zahvaljujući cink-oksidu hladi vašu kožu. Može da umanji i osuši pozlede na koži lica.

Sudocrem krema za lice čini da koža brže zaraste. Doprinosi stvaranju novih zdravih ćelija kože. Pored toga, stvara zaštitni film ili barijeru na površini protiv rana i bakterija

Aktivni sastojci kreme Sudocrem uništavaju bakterije na licu. Zato bi trebalo da vam smanji upale, otčepi pore i učini da bubuljice nestanu.

Možete očekivati da se fleke od bubuljica nakon sušenja akni neće pojaviti. Sudokrem ipak nije krema protiv hiperpigmentacije, tako da znate kako neće biti neke koristi ako je koristite namenski za smanjivanje fleka sa lica.

Ova krema dubinski vlaži kožu da ne bude suva.  

Dobro deluje protiv ekcema i herpesa. Dubinski regeneriše kožu. 

 

Iskustva i recenzija za prirodni tretman protiv bubulica – Aknolin gel i losion protiv bubuljica.

 

Sudocrem krema za lice rezultati

 

Posle nekog vremena upotrebe trebalo bi da primetite sledeće rezultate:

 • videćete da vam je lice čistije i nežnije,
 • bubuljice i akne će se smanjiti ili potpuno nestati,
 • nećete više viđati crvenilo i druge znake iritacije na licu,
 • ako ste imali ekceme i herpes na licu, onda se s vremenom smanjuju do nestajanja, 
 • lice će vam izgledati zdravije. 

U slučaju rana, opekotina i sličnih pojava na koži, Sudocrem zaceljuje. Primetićete da koža na licu bolje izgleda jer se obnovila. Ako sve bude kako treba, imaćete lepo i glatko lice koje je zaštićeno od štetnih bakterija. 

 

Krema Sudocrem za lice iskustva

 

Kada guglate, uglavnom ćete naići na pozitivna Sudocrem iskustva za upotrebu ove kreme. Dosta ljudi ima lepo mišljenje o kremi Sudocrem. Mi ćemo vam otkriti i neka loša iskustva.

 

Uostalom, Sudocrem za lice ne prija svakome. Neko će se oduševiti efektima kreme dok će drugi biti baš razočarani. A saznaćete u produžetku i zašto. 

 

 

Pozitivna Sudocrem iskustva

 

Prenosimo vam iskustvo zadovoljnog korisnika.

 

Korisnik je adolescent koji pati od ekcema na licu. Zbog toga se stalno češe i stvara sebi ranice. Iako je bio sumnjičav, nabavio je Sudocrem kremu za lice. Mazao je redovno makar 3 puta na dan samo na kritična mesta i uočio je lepe rezultate. Ekcemi su ga manje svrbeli i počeli su da se smanjuju. S vremenom su ekcemi bili sve bleđi dok nisu najzad nestali sa lica. 

 

Evo još jedne lepe priče.

 

To je dama u tridesetim koja ima bebu. Ona maže na bebinoj kožu Sudocrem i kaže da krema lepo deluje. Njoj miriše pomalo na lavandu. Pod uticajem preporuka sa foruma isprobala je Sudocrem na svojoj koži punoj bubuljica. Primetila je da posle nekoliko dana gubi bubuljice. Lice joj je postalo mekše i čistije. 

 

Pisala nam je jedna žena sa masnom kožom. Ona odavno pati od akni i bubuljica. Kupila je Sudocrem zaštitnu kremu u nadi da će joj smanjiti kožne upale. Desilo se čudo! Sudocrem joj je očistio kožu nakon nekoliko nedelja. Bubuljice i njihovi ožiljci su nestali. One potkožne nisu izbile na površinu. Ona piše da Sudocrem ne miriše ništa posebno, a ima baš masnu teksturu. Ponekad mora da mnogo trlja pošto stavlja na celo lice. 

 

Jedna korisnica piše da joj Sudocrem za bubuljice pomaže protiv opekotina i rana. Redovno ga nosi na putovanja, i to ne samo zbog deteta. Kada izgori na suncu, maže ovaj proizvod na obolela mesta. Kaže da se sporo razmazuje, ali zato super deluje. Očigledno da Sudocrem krema za lice umiruje njenu kožu i zaceljuje opekotine i crvenilo od sunca. Stavlja ako ima rane i opekotine na licu mada maže i na ostala mesta jer krema zaista deluje. 

 

Evo jednog slučaja sa osetljivom kožom.

 

Jedan korisnik je često dobijao crvenilo na koži. Naročito mu zimi koža puca i peruta se na licu. Čuo je za benefite kreme Sudocrem, pa je odlučio isprobati. Kaže da se krema lako razmazuje kada se stavlja manje. Njemu je ovaj proizvod dosta pomogao. Smanjio mu je crvenilo i ranice od pucanja na licu. Krema ne miriše na lavandu, ali zato umiruje kožu zbog tog sastojka. Čak primećuje da mu je koža manje suva, već je više meka i elastična.

 

Stižemo do loših iskustava. 

 

Jedna korisnica se žali da Sudocrem za bubuljice masti njenu normalnu kožu. Maže i na intimne delove kod bebe i tu nema problema. Što se tiče njene kože, samo ponekad izbije bubuljica. Mazala je Sudocrem jer je čula da štiti kožu od loših bakterija. Međutim, dobila je efekte masne kože jer su joj se pore proširile i ima bubuljice. Mazala je prvo na celo lice, a zatim na bubuljice. Nema poboljšanja pa odustaje od toga da koristi Sudocrem. 

 

Jedna korisnica nam javlja da krema Sudocrem za lice nema efekata na ekceme i povrede. Stavljala je redovno, ali ništa od rezultata. Ekcemi i dalje svrbe, perutaju se i smetaju joj pa ne može da spava. Povrede se sporo zaceljuju, tako da izgleda da kod nje Sudocrem ne deluje. Mazala je deblji i tanji sloj na lice, više puta na dan, više dana, ali se situacija sa ekcemima pogoršala. 

 

Piše korisnica koja ima troje dece. Koristi Sudocrem već godinama jer daje lepe rezultate na koži njenih mališana. Međutim, njoj ovaj proizvod nije prijao. Evo, zašto! Imala je crvenilo i iritacije na osetljivoj koži koji su se pogoršali upotrebom kreme Sudocrem. Nakon nekoliko dana koža na licu je baš svrbela. Crvenilo se pojačalo, čak je dobila neke akne. Nije zadovoljna rezultatima, pa ne preporučuje ovaj proizvod odraslima.

 

Sudocrem cena

 

Cena za Sudocrem kremu je između 400 i 500 dinara za količinu od 60 grana. Može da se kupi u svim apotekama, manim i većim, kao i drogerijama.

Ima je gotovo svuda, bez obzira da li se kupuje lično ili preko interneta.

 

Kakva su vaša iskustva? Baš nas zanima da čujemo vaše utiske o Sudocrem kremi za lice.

Šta mislite o našoj recenziji? Ako postoji nešto sa čime se ne slažete, slobodno nam napišite kritiku i sugestiju.

Biće nam drago da ocenite našu recenziju i Sudocrem kremu za lice zvezdicama na skali od 1 do 5.