Ako tražite ciljano rešenje protiv problema izraženih proširenih pora u te svrhe mogu poslužiti i serumi. Pročitajte u nastavku recenziju i iskustva za jedan jako popularni serum  – Nikel serum protiv proširenih pora.

Kako smanjiti proširene pore na licu je često pitanje koje postavljaju osobe koje muči izraženosti i jaka uočljivost pora. Proširene pore naročito postaju vidljive kod osoba koje koriste puder i jaku šminku.

Nikelov serum se pored toga što smanjuje pore, koristi i za rešavanje problema nečiste i meštovite kože. Za uklanjanje sjaja i dobijanje mat igleda kože lica. Takođe je i odlična priprema za šminku. 

 

Proširene pore rešenje 

 

Svi mi na koži, naravno, imamo pore na koži. Pore su kanali žlezda lojnica i služe za lučenje sebuma. “Normalne” pore uglavnom nisu ni vidljive golim okom. Onda kad postanu jako vidljive, naročito na licu nosu i obrazima – govorimo o estetskom problemu proširenih pora. 

Naglašavam da je problem estetski, jer nema nikakvih rizika za nastanak medicinski problema. Jednostavno, gotovo niko ne voli da mu se vide te “rupice” na nosu i obrazima.

Uzroci pojave pšroširenih pora su različiti. Uglavnom se povezuju za lošom higijenom, boravkom u prostorijama sa duvanskim dimom, genetskim nasleđem, poremećenim radom hormona… U svakom slučaju, sve ove okolnosti imaju za posledicu pojačano mašćenje kože koje dovodi do proširenih pora. 

Najbolje je uvek na kožne probleme delovati i spolja i iznutra. To znači da je potrebno smanjiti šećere, hraniti se tako da unosimo što više voća i povrća. Dobro je i urediti rad hormona pod nadzorom lekara. 

Imperativ u spoljnom delovanju je redovna higijena i adekvatni proizvodi za čišćenje lica. Treba izbegavati “pipkanje” lica i jaku šminku. Redovno menjanje jastučnice je takođe obavezno. Prirodna kozmetika uvek ima prednost nad agresivnom hemijskom. Potrebno je koristiti  proizvode namenjene našem tipu kože. 

Eventualni problem do kog zapušene proširene pore mogu da dovedu su izrađeni mitiseri i akne. Tako se koža sklona proširenim porama mora redovno i temeljno čistiti i negovati da bi se ublažilo ovo stanje. 

Dve mlade devojke, NEVENA I JOVANA, podelile su svoja lična iskustva sa nama i otkrile kako su očistile svoje lice od bubuljica. Pročitajte kako i saznajte šta im je pomoglo – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/.

 

Karakteristike seruma za sužavanje pora na licu

 

Nikel serum protiv proširenih pora je upakovan u tamnoj, staklenoj bočici sa pipetom. Bočica je zapremine od 30 ml i upakovana je u kartonsku kutijicu. 

Pakovanje ćete lako naći. Dizajn je takav da nije prenatrpana nazivima. Jasno se na pakovanju uočava naziv “serum potiv proširenih pora” (pore minimizing serum) i u samom gorenjem delu naziv brena NIKEL. 

Kutijica je belo-siva. Na dnu su nacrtani narandžasti mehurići i iznad naziva naranžasti krstić sa oznakom prirodne, autentične kozmetike.

Kada je reč o gustini seruma, znajte  da je veoma retka i vodenkasta. Obično je kada je u piranju serum tekstura ipak malo gušća, bar toliko da se može staviti na jagodice prstiju i razmazati. Međutim, to ovde nije slučaj. Tekstura više naliči na teksturu tonika nego seruma. 

Zbog ove vodenkaste strukture koja se teško kontroliše, pipeta je više nego potrebna da serum ciljano nanesete na lice. 

Što se mirisa tiče, serum ne sadrži veštačke parfeme. Oseća se mešavina biljaka iz sastava, među kojima dominira miris lavande. 

 

Kome se preporučuje Nikel serum 

 

Proširene pore su problem najčešće osoba sa meštovitom kožom (masne T zone). Nikel serum se zato preporučuje mešovitom tipu kože pre svega. 

Kako da znate da li vi imate mešovit tip kože? Jednostavno, dobro osmotrite svoje lice. Da li ste primetili da su neki delovi lica masni, dok su drugi suvi? Tipa, na čelu vam izbija masnoća, dok je predeo oko očiju izrazito suv? Nos vam se (pod šminkom naročito) sjaji, a obrazima je potrebna hidratacija jer se ljušte? Ili vam je koža potpuno normalna na svim ostalim delovima osim na bradi i nosu? Ukoliko možete odgovoriti potvrdno na ova piranja, nema sumnje da imate mešovitu kožu. 

Osobama sa nečistom kožom, kožom sklonom aknama koja se sjaji takođe ovaj proizvod može biti od pomoći.  

 

Od čega se sastoji Nikel serum za proširene pore

 

Pre nego što detaljnije objasnimo sastav ovog seruma, odmah vam napominjemo da je reč o 100% prirodnom proizvodu. Veći deo biljaka koje su ušle u sastav ovog proizvoda su upravo sakupljene sa Hrvatskog mediterana, odakle nam proizvod i dolazi. 

 

Aloja vera

 

Aloja vera je sastojak poznat po svojim sposobnostima da hidrira kožu i da je čisti. Pored ovoga, aloja  u ovom serumu blago deluje na lice, umiruje i štiti od ultraljubičastog zračenja. 

Sok aloje se koristi u razne svrhe, za tretiranje ljudskog organizma i spolja i iznutra. I kada se konzumira kao sok i kada se nanosi spolja, ona ima jaka regenerišuća svojstva. Isceljuje kožu i sluzokožu, a na taj način se i pore i fizička oštećenja kože suzbijaju i smanjuju. 

 

Cvetne biljne vodice

 

Cvetne biljne vodice podrazumevaju ružinu i lavandinu vodicu. Obe vodice su poznate kao redstva za toniranje kože i upravo ovu srhu imaju i u Nikel serumu protiv pora. I njohovo delovanje ide i u smeru umirivanja i smirivanja nadražene kože, što itekako ostavlja dobre rezultate na tenu.

 

Hamamelis

 

Hamamelis služi za ovnavljanje kože kod oštećenja i za pojačćavanje mirkocilkulacije. Deluje u Nikel serumu tako što steže tkivo i smanjuje upale. Bezbedna je za upotrebu kod oštećene kože i sluzokože. Učvrćuje kožu i osvežava ten.

 

Lavanda

 

Lavanda nosi epitet jednog od najlekovitijih eteričnih ulja. Ona pojačava delovanje svagog drugog ulja sa kojim se pomeša. Kositi se kod mnogih stanja na koži kao što su alergija, dermatitis, crvenilo, opetkotine. Podstiče obnavljanje tkiva.

Kada vodite računa o čistim porama, neizostavnan deo čišćenja jeste piling bar jednom nedeljno. Piling kože je nekad može i oštetiti, naročito ako ste bili grubi u njegovoj upotrebi, Lavanda koja je u Nikel serumu vam u takvim situacijama pomaže da se koža velikom brzinom oporavi i regeneriše. 

 

Lecitin

 

Lecitin je u Nikelovom serumu protiv proširenih pora proizvod soje i orašastih plodova. Ugrađuje se u ćelije kože i daluje kao antioksidant, tj. štiti kožu od spoljašnjih uticaja. Ovaj sastojak će takođe kožu učiniti mekom, glatkom i nežnom na dodir. OStavlja fini, tanki film na koži koji štiti od isušivanja kože.

 

Pistacia Lentiscus – Mastika

 

Lekovita smola Pisacia Lensticus je “džoker” u sastavu ovog Nikelovog seruma za lice. Ovo je sastojak koji se navjiše bavi sužavanjem vaših pora.  U svom delovanju ima dosta reči sa prefiksom – anti: antiupalno, antigljivično, antibakterijsko, antioskidativno. U prevodu, bori se sa govoto svime što bi moglo da ošteti vašu kožu bilo da je to bakterija, gljivica, upala, slobodni radikali i sl.

 

Ruža

 

Eterično ulje ruže takođe je sastojak Nikel seruma za pore jer smiruje i hidrira kožu. Doprinosi prirodnom tonusu. Sprečava infekscije kože. A uz sve to, ostavlja blag i prijatan cvetni miris. 

 

Nikel serum za sužavanje pora kako se koristi

 

Nikel serum za sužavanje pora se koristi dva puta dnevno, ujutru i uveče, NAKON temeljno očišćenog i toniziranog lica. 

Efikasnost delovanja seruma ne možete očekivati ako preskočite prethodne korake. 

Lice sa proširenim porama zahteva dobro čiščenje pre ostalih preparata za negu kože ili rešavanje konkretnih problema.  Zato je neophodno voditi računa o redovnoj higijeni blagim proizvodima, toniranju kože, povremenim pilinzima. 

Nakon što ste to obavili, sredi aplikovanje seruma. Imajte na umu da je serum veoma redak. Iz tog razloga, morate voditi računa sa samom aplikacijom. Koristite pipetu da serum stavite direktno na kožu i brzo utapkajte maju količunu seruma prstima. Ukoliko preterate sa količinom, ili pokušate da serum prvo stavite na prste ili tome slično, serum će se razliti. 

Korišćenjem tupfera možete rešiti problem razlivanja. Ali to vam ne preporučujemo jer ćete koristiti veću količinu seruma u odnosu na korišćenje pipete i prstiju. 

Još jedani način korišćenja je nanošenje seruma pre šminkanja. Zapravo, pre nanošenja kreme, pre prajmera, koža se ovim serumom lepo očisti i matira što šminku čini postojanijom. 

 

Rezultati posle korišćenja Nikel seruma

 

Očekivani rezulati nakon korišćenja seruma za sužavanje pora su redukovane pore i glatka koža bez masnog sjaja. 

Međutim, videćete iz iskustva korisnika da su rezultati vidljivi uglavnom u delu koji se odnosi na kožu bez masnog sjaja. Matirana, meka, čista, negovana koža jeste rezultat redovne upotrebe kod gotovo svih korisnika. Dok se redukovanim porama mali broj njih može pohvaliti. 

 

Nikel serum protiv proširenih pora iskustva

 

Iskustva korisnika su raznolika. Iako većina nije proizvod ocenila u potpunosti negativno, najveći broj ispitanika je izjavio da im proizvod nije rešio problem koji je naznačeno da rešava – a to su proširene pore. 

 

Dok su svi bili saglasni u tome da je reč u veoma kvalitetnom proizvodu koji rešava probleme masne i upaljene kože, samo je mali broj bio u potpunosti zadovoljan rezultatima. 

 

Mnoge je začudilo i to što je proizvod veoma redak, pa su ga neki radije koristili kao tonik za lice nego kao serum. Kakava su tačno iskustva, pročitajte u nastavku. 

 

Zadovoljna korisnica kaže da je ovim serumom rešila mnogo više od poroblema proširenih pora – koža joj je matirana, mitisera nema, ten je čist. A pore se ne primećuju ni kada stavi jak sloj pudera što je ranije bio slučaj. 

 

Dugogodišnja korisnica Nikel kozmetike tvrdi da ni sa jednim njihovim proizvodom nikad nije imala loših iskustava. Nikel serum protiv pora je koristila u kombinaciji sa gelom za umivanje i tonikom iz njihove linije i nakon nekoliko meci rezultate su počeli primećivati svi u njenoj okolini. 

 

Iskustvo osobe sa meštovitom kožom kaže da serum nije nikako uticao na njene proširene pore. Iako je bilo poboljšanja kože u smislu regulisanja stvaranja sebuma i matiranja kože, te je generalno koža bila vidno lepša, nije ispunio svoju glavnu namenu. 

 

Još jedna korisnica kojoj proizvod nije zadovoljio očekivanja u vezi sa porama, primetila je da joj se koža mnogo sporije masti i da je čistija, a šminka postojanija. Ni njoj se ne čini da su pore manje, ali jesu vidno čistije. 

 

Iskustvo korisnice koja je jedva primetila promenu u porima je opet, prema njenim rečima, više pozitivno nego negativno jer je uz pomoć seruma rešila problem problematične T zone. Plus kaže kako joj koža nikad nije izgledala čistije. Ona je prestala čak i sa koišćenjem hidratantne kreme dok je upotrebljavala ovaj serum.

 

Kratak komentar još jedne korisnice je da je koža dobila na mat efektu, ali pore se nisu suzile. 

 

Prema rečima jednog od korisnika, ovaj proizvod utiče vidno pozitivno na kvalitet kože, ali nema govora o promeni veličine pora. Rado ga preporučuje i kupiće ga opet, ali ne sa ciljem da suzi pore, već da reguliše mašćenje i poboljša izgled kože lica. 

 

Još jedan komentar ie u pravcu toga da misli da bi adekvatniji naziv proizvoda bio “Serum za mešovitu kožu”, a ne “protiv proširenih pora” jer u smislu regulisanja serbuma u T zoni, i stanju kože daje izuzetne rezultate. Međutim, pore nisu vidljivo smanjene.

 

Negativan komentar došao je od korisnice koja je pre svega zamerku imala na gustinu seruma koji je bio previše tečan i mnogo se razlivao po licu. Njoj je to bilo veoma nezgodno za upotrebu i brzo je odustala od korišćenja seruma.

 

Naišli smo i na jedan negativan komentar korisnice koja smatra da je koristila mnogo bolje, a jeftinije proizvode i da serum za sužavanje pora nije uopšte zadovoljio njena očekivanja. 

 

Da li ste i vi probali Nikel serum protiv proširenih pora? Da li su i vaša iskustva sa ovim proizvodom slična kao iskustva u našem teksti? 

Ostavite nam Vaš komentar i ocenite proizvod. Svako vaše iskustvo je dragoceni deo naših recenzija! 

Do sledećeg čitanja i novih proizvoda!