Ukoliko želite da izgledate odmorno i smanjite otečenost oko očiju, Patchology i patch maske za oči su definitivno prava stvar. U recenziji otkrivamo zašto!

Podočnjaci često mogu biti natečeni ili naduti, a jasno je da to kvari izgled lica. Sa druge strane, koža ispod očiju zahteva strogu i veoma pažljivu negu pošto je dosta tanka i osetljiva.

U tom slučaju koristimo kreme za podočnjake, maske za lice, kreme za bore oko očiju, ali i i specijalne gel-maske kao što su patchevi za oči. Patchology Patch maske za oči su upravo sjajno rešenje za negu kože, jer će vam pomoći da se rashladite i smanjite otok, a naravno i da izgledate lepše!

 

Šta su Patch maske za oči?

 

Beauty ritual kao što su Patch maske za oči postale su top trend u nezi kože zbog toga što su za kratko vreme osvojle brojne devojke širom sveta. Veoma su prijatne za oči, lagane su, lepo izgledaju i koriste se zaista lako. 

Za svega deset minuta daju sjajne rezultate. Pored svega toga imaju neodoljiv miris! 

Ova recenzija posvećena je brendu pure.rs i Patch maskama za oči. Iz kolekcije gelova kojih ima dosta, izdvajaju se Patchology MoodPatch Happy Place gelovi za oči.

U pitanju su Patchology gelaste maskice sa čajem od hibiskusa i mirisnom cvetnom notom, koja naviše podseća na zanosan miris ruže. Zašto se tačno koriste i na koji način, kako vam sve će vam pomoći otkrivamo u nastavku recenzije! 

Navažnije, uvidećete ZAŠTO SU Patchologu maske za oči bolje od drugih.

 

Kada se i zašto koriste Patchology eye patches (patchevi za oči)?

 

Rekli smo pethodno da su Patch maske za oči i podočnjake (“eye patches”) definitivno trend koji je osvojio simpatije devojaka širom sveta. Patchevi su zapravo specijalne maske za oči koje služe za negu podočnjaka i bora ispod očiju. Odnosno, to su okoloočne maske koje se koriste za hidrataciju, toniranje i revitalitaciju kože.

Kada su u pitanju Patchology Eye patches gelovi za oči i negu predela oko očiju, ove gel-maske za oči imaju dosta funkcija, a samim tim i prednosti. Izdvajamo sada najvažnije:

 • pomažu da se smanje fine linije, odnosno blage bore u predelu oko očiju,
 • hidriraju kožu i usporavaju stvaranje bora u spoljašnjim uglovima očiju (“crow’s feet”),
 • odmaraju i opuštaju donje kapke, tj. smanjuju natečenost okoloočne regije,
 • hlade predeo ispod očiju,
 • umanjuju podočnjake, tj. mogu posvetleti podočnjake i tamne kolutove,
 • imaju cvetno aromatično dejstvo,
 • koriste se svega nekoliko minuta dnevno. 

 

Na koji način Patch maske za oči pomažu?

 

Upotrebom Patchologu patcheva za negu okoloočne regije nakon samo deset minuta dnevno vaša koža izgledaće sveže i hidrirano. Vi ćete povratiti pozitivnu energiju, bićete raspoloženi i odmorni u ostatku dana. Koža će vam biti mekana i elastična, a podočnjaci svetliji.

A kada su u pitanju Patchology MoodPatch Happy Place maske za oči, onda vašem licu ovi Patch gelovi za oči sa čajem hibiskusa mogu pomoći na sledeće načine:

 • posvetljuju predeo ispod očiju,
 • prirodni su antioksidansi – čiste kožu, štite je i pomažu da se odbrani od štetnih toksina,
 • rashlađuju podočnjake i umorne oči,
 • blagotvorno deluju na kožu, osvežavaju i rashlađuju,
 • smanjuju natečenost i razbuđuju,
 • omekšavaju kožu,
 • ispravljaju fine linije i sitne bore
 • neodoljivim mirisom poboljšavaju i popravljaju raspoloženje.

 

Kako se koriste Patchology maske za oči?

 

Patchology Patch maske za oči koriste se veoma jednostavno. U zavisnosti od potrebe treba samo izabrati način stavlanja gel maski. Tj. treba izabrati da li će ivice ići ka unutrašnjim stranama očnih kapaka ili ka spolja

Ovo praktično znači da postoje dva načina upotrebe:

 • za podočnjake – posvetljivanje tamne regije, rahlađivanje i smanjivanje natečenosti, 
 • za bore oko očiju – omekšavanje kože, ispravljanje finih linija i bora.

Da bi efekat bio bolji, patcheve možete držati u frižideru da budu hladniji. Na taj način rashlađene maske pomažu da se koža dodatno opusti i hidrira. Najvažniji benefiti koji se dobijaju su svakako:

 • smanjena natečenost, 
 • prijatan ugođaj na licu,
 • tonirana ujednačena boja kože.

Možete ih koristiti jednom dnevno ili češće, a doba dana nije precizirano. Nanosite ih onda kada vam najviše prija. Mogu se koristiti ujutru, kako biste bili nasmejani, orni, lepi i raspoloženi u ostatku dana, ali i uveče da se opustite pre odlaska na spavanje.

Način upotrebe isti je za sve patcheve, pa tako i za Patchology Happy Place gelovi za oči.

 

Prvi način – kada se koriste za podočnjake

Potrebno je pre stavljanja patcheva očistiti kožu i dobro osušiti. Patchology gelovi se moraju zalepiti na suvu i čistu površinu ispod očiju. Kada ih koristite za podočnjake onda se šira strana patcha stavlja ka unutrašnjim uglovima očnih kapaka, a ivice koje su oštrije idu ka spolja.

Patchevi se pažljivo moraju naneti jer su puni seruma, tanki i veoma elastični. Nagnite glavu unazad i pažljivo povučite kažiprstom kapak, kako biste ravnomerno i pravilno naneli Patch masku za oči. 

Zatim stisnite je da se zalepi i pomerajte kažiprstom desno-levo kako bi se gel sa maske razmazao i sjedinio sa vašom kožom, koja počinje da ga upija. Nakon toga trepnite još nekoliko puta da osetite jesu li pravilno nanešeni.

Jedan par Patchology maski za oči poželjno je držati najmanje deset minuta (može i duže). Kada se skinu ostaće još malo seruma od maske koji treba dobro utapkati blagim pokretima, da koža sve upije. Zatim, sačekajte da se osuši.

 

Drugi način – za bore oko očiju

Kada se Patchology patchevi koriste za bore oko očiju isti je princip nanošenja. Razlikuje se jedino po tome što se patchevi stavljaju suprotno u odnosu na prethodno opisani slučaj. Kada su u pitanju bore oko očiju, oštrije ivice patcha idu ispod unutrašnjih uglova očnih kapka, a šire tj. zaobljene strane nanose se preko bora u uglovima očiju.

Koža takođe mora biti čista, suva i pripremljena za gelove. Iz kutijice izvadite jedan par Patchology patcheva i prvo lagano nanesite ispod jednog oka, a zatim na ispod drugog. Dobro ih zalepite za kožu i pustite da odstoje najmanje desetak minuta. Nakon upotrebe ih skinite, a ostatke seruma sa maske razmažite svuda oko očiju, naviše tamo gde se pojavljuju bore (ili tamo gde ih već imate).

 

Kako tačno izgledaju Patchology Happy Place maske za oči

 

Patchology Happy Place gelovi za oči su braonkasto – providne gelaste maskice za oči, u obliku polumeseca. Veoma su lagane, tanke i elastične maskice za oči, što svakako olakšava lepljenje na kožu. 

Unutrašnjost Happy Place petcheva popunjena je sitnim cepkanim mrvicama čaja od hibiskusa. Kada ih dodirnete osetićete kako su glatki, nežni, gelasti i vrlo vlažni (zbog bogatog seruma). 

Obavezno budete nežni kada ih vadite iz kutijice, jer nepažnjom mogu lako skliznuti sa prstiju. 

 

Ambalaža

Patchology MoodPatch Happy Place gelovi za oči upakovani su u lepu i čvrstu kutiju roze boje, koja asocira na radost i sreću. U kutiji se nalazi 5 kesica sa fino i bezbedno upakovanim eye patchevima

Kesica je identičnog dizajna kao ambalaža – nežno roze boja. Na njoj je naznačen naziv proizvoda Patchology MoodPatch Happy Place i veseli dizajn patcheva. U svakoj kesici nalazi se okrugla kutijica, u koju je upakovan par eye patcheva. Kutijica se otvara na gore (kao ogledalce).

 

Miris

Ukoliko volite prirodne cvetne arome i da se nekoliko minuta prepustite zanosnom cvetnom mirisu ruže, onda će vam Patchology MoodPatch Happy Place gelovi za oči definitivno biti omiljeni. Strastvena aroma ruže zajedno sa relaksirajućim mirisima esencialnih ulja i ostalog cveća definitivno smanjuju stres.

Patchology Happy Place maske za oči mogu biti savršena kućna cvena aromaterapija za oči. Kada in nanesete miris patcheva će probuditi dodatna čula i svakako pokrenuti unutrašnju pozitivnu energiju.

 

Da li se može iskoristiti ostatak serum-gela iz Patch maski za oči?

 

Primetićete sigurno da je kutijica u kojoj se nalaze patch maske za oči bogata serumom. Kada ih iskoristite jednom ostaće vam dovoljno seruma za još jednu ili dve upotrebe. To je najbolje iskoristiti istog dana (ako ste jedan par koristili ujutru) ili sutradan (ako ste recimo uveče otvorili jednu kesicu). 

Ukoliko čekate nekoliko dana da ponovite užitak, znate da će serum iz otvorene kesice početi lagano da se suši. Zato nemojte čekati nekoliko dana da ih ponovo stavite i rashladite, već najbolje iskoristiti Patch maske za oči i ostatak seruma što pre nakon otvaranja kutitijice iz kesice.

Dodatno, moram reći da i u samoj kesici ima dosta seruma.

 

Da li se Patch maske za oči mogu koristiti svakodnevno?

 

Da, Patchology MoodPatch Happy Place maske za oči mogu se koristiti svakoga dana! Ukoliko vam je potrebna svakodnena nega za predeo koji se nalazi ispod očiju, Patchology Happy Place patchevi za oči su zaista prava stvar za negu kože. 

Vi svakako Patch maske za oči možete koristiti onoliko često koliko je vašem licu potrebo, bilo da želite cvetnu aromaterapiju ili posvetlivanje podočnjaka, da omekšate kožu, poboljšate ili umanjite bore oko očiju….

 

Da li se patchevi za oči mogu koristiti uveče?

 

Patch maske za oči mogu se koristiti i ujutro i uveče. Ako ih koristite ujutro ili tokom dana popraviće vam raspoloženje, spamjiti umor, otečenost i podočnjake. 

Sa druge strane, zbog aromatičnog dejstva nećete pogrešiti i ako Patchology MoodPatch Happy Place maske za oču koristite uveče. Tako ćete vašem licu pružiti dodatnu pažnju, izgledaćete lepše, a koža će vam biti dodatno hidrirana, revitalizovana i pripremljena za spavanje.

Napomena: nemojte ići sa njima u krevet, pošto nisu predviđeni da se koriste kao noćne maske za oči za spavanje.

 

Da li su Patch Happy Place maske za oči pogodne za osetljivu kožu?

 

Sve Patch maske sa oči sadrže lagane, hranljive, neagresivne i umirujuće hidratantne sastojke koji su dobri za osetljivu kožu. Odnosno, odgovaraju svim tipovima kože. 

Tako da, budite sigurni da su i Patch Happy Place gelovi za oči sa čajem od hibiskusa bezbedne za osetljivu kožu, kao i za tanku ili nežnu.

 

Da li je Patchology kozmetika prirodna?

 

Proizvodi brenda Patchologu spadaju u red prirodne kozmetike, zbog pretežno prirodnih sastojaka u sastavu proizvoda Patchology maske za oči. Za Patchology se može reći da jeste vegan zato što u kolekciji svojih proizvoda ima listu onih koji jesu isklučivo za vegane.

Takođe, Patchology je „cruelty free“ brend jer svoje proizvode ne testira na životinjama, niti su u proizvodima sastojci koje se inače koriste za testiranje na životinjama.

Kao aktivni sastojci geova za oči Patchology MoodPatch Happy Place izdvajaju se sledeći:

 • ruža,
 • čaj hibiskusa (bogat je antioksidansima),
 • ekstrakt kokosa,
 • lotosov cvet – blagotvorno deluje na kožu, omekšava je i tonira.

 

Ruža Damask

Damask ruža se u kozmetičkoj i parfemskoj industriji koristi najviše zbog svog prepoznatljivog i intenzivnog mirisa. Ruža Damask svojom neodoljivom šarmantnom aromom opušta, osvežava, umiruje kožu i usporava starenje.

 

Čaj hibiskusa

Čaj od hibiskusa je antioksidans i često se može videti kao sastojak u maskama za lice. Hibiskus štiti kožu, podmlađuje je i vraća licu mladalaćki sjaj. Hidrira kožu i osvežava ten, čineći da lice uvek izgleda mladoliko, odmorno i osveženo.

 

Ekstrakt kokosa za lice

Ekstrakt kokosa se u kozmetici i maskama za negu kože lica koristi zbog toga što je omekšava, hidrira, sprečava da postane suva i da puca. Takođe, pomaže u borbi protiv bora oko očiju.

 

Cvet lotosa

Za cvet lotosa smatra da je simbol lepote i dugovečnosti na Dalekom Istoku. U kozmetici i aromaterapiji se koristi zbog svog dragocenog i nežnog mirisa, koji u kozmetici pruža dodatnu dozu šarma i neodoljivosti. Dodatno, u kozmetičkim preparatima za negu lica se koristi jer hidrira kožu, usporava starenje, čini je čvrstom i zategnutom.

 

Ostali važni i blagotvorni sastojci

Ostale sastojke gelova za oči Happy Place Patchology čine:

 • glicerin – omekšava kožu i hidrira je;
 • Carrageenan – prirodni zgušnjivač zaslužan za gelastu masu;
 • Ceratonia Siliqua – plod drva rogač koji se koristi u procesu geliranja, a istovremeno je prirodni ovlaživač i anti-age sastojak;
 • alantoin – obnavlja kožu, hidrira, antioksidant je i pomaže upijanje drugih sastojaka;
 • beli bor – u sastavu je ekstrakt lista belog bora, zaslužan da zaštiti kožu od starenja i pojave bora;
 • natrium hijaluronat – so koja se dobija iz hijaluronske kiseline, a koja oponaša hijaluronsku kiselinu (zadržava vlažnost unutar dermisa i sprečava da dođe do isušivanja kože);
 • Saururus Chinensisekstrakt biljke poznat pod nazivom rep azijskog guštera, a u kozmetici se koristi zbog toga što redukuje pigment i pomaže da koža posvetli;
 • ekstrakti cveća koji petchevima daju dodatnu mirisnu notu (frezija, perunika, runolist, beli krin ili ljiljan, cvet mangolija, žuti narcis, indijski cvet lotos, ruža, jorgovan, crvena detelina).

Lista kompletnog sastava za Patchology MoodPatch Happy Place gelove za oči je ispod:

Water (Aqua/Eau), Glycerin, Butylene Glycol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Carrageenan, Ceratonia Siliqua (Carob) Gum, Allantoin, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Pentylene Glycol, Chlorphenesin, Propanediol, Pinus Sylvestris Leaf Extract, Potassium Chloride, Sucrose, Ethyl Hexanediol, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Calcium Lactate, Cellulose Gum, Gellan Gum, Sodium Polyacrylate, Disodium EDTA, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Saururus Chinensis Extract, Ethylhexylglycerin, Freesia Refracta Extract, Iris Ensata Extract, Leontopodium Alpinum Extract, Lilium Candidum Flower Extract, Magnolia Biondii Flower Extract, Narcissus Pseudo-Narcissus (Daffodil) Flower Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Rosa Damascena Flower Extract, Syringa Vulgaris (Lilac) Extract, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Iron Oxide (CI 77491), Fragrance (Parfum), Limonene.

 

Zamena za Patch maske za oči

 

Alternativa za Patchology maske za oči ili ili dopunski preparat u nezi kože mogu biti okoloočne kreme, kao i kreme za podočnjake.

Kada je reč o kremama, idealno je da su to prirodne kreme za lice. Jednu takvu kremu protiv podočnjaka i bora oko očiju je koristila Ana, a njeno iskustvo, na koji način joj pomaže podelila je sa nama. Klikom na plavi link pročitajte Anino iskustvo https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/.

 

Patch maske za oči iskustva

 

Kada su u pitanju iskustva za Patchology MoodPatch Happy Place maske za oči, biće vam sve jasno kada pročitate da su brojne korisnice širom sveta zaista oduševljene učinkom. Ima i korisnica koje nisu, a to je svakako normalno za svaki kozmetički preparat.

Krenućemo redom!

 

Nekoliko devojaka oduševilo se mirisom. Upravo su prijatna cvetna aroma i izvanredan miris koji ostavlja bez daha navažnji razlozi zašto pojednine korisnice korste baš ove Patchology Happy Place gelove za oči.

 

Jedna devojka napisala je kako je kupila 3 kutije dok je bila u karantinu zbog korona virusa, ali da su je ovi Happy Place petchevi za oči spasili od ludila. Smatra kako je taj mali lični “ustupak” nešto najbolje što je uradila za sebe u poslednjih godinu dana. Oduševljena je mirisom i oseća se sjajno posle svake upotrebe. Primetila je i kako su joj podočnjaci posvetleli.

 

Mlada mama koja Patch maske za oči redovno koriti objavila je na svom Instagram profilu kako uživa da koristi baš ove Patchology Happy Place gelove za oči. Ona ih stavlja 10-15 minuta svakog popodneva, odmah nakon što uspava bebu. Kada ih nanese na kožu oseća se relaksirano, osveženo i odmorno. Zato je poželela da svoje utiske i savete o jednostavnom načinu odmaranja dok beba spava javno objavi svojim pratiocima, samim tim pomogne drugim mamama.

 

Korisnica koja je takođe zadovoljno ostavila svoj komentar na forumu rekla je kako joj oči izgledaju sajno i odmorno svakog jutra. Ona ih koristi tri do četiri puta nedeljno i prezadovoljna je kako joj hidriraju kožu. Obožava ujutru da ih nosi dok pije kafu ili dok se priprema za posao.

 

Još jedna devojka nije krila oduševljenje. Dopada joj se roze boja ambalaže, jer je pink boja zabavna i njena omiljena boja. Smatra da su veoma kvalitetni, efikasni i da u svakom smislu pomažu. Ona ih koristi “u hodu” – kada i gde stigne, jer je veći deo dana na terenu, a kako malo slobodnog vremena ima, Happy Place patchevi su savršeno instant rešenje za njenu kožu.

 

Nezadovoljnih korisnica ima, ali u znatno manjoj meri. Uglavnom je nekoliko devojaka bilo razočarano time što teško uspevaju pravilno da ih nameste, a prečestim mrdanjem ili “okretanem” gelovi se osuše. Takođe, mogu se pokidati pošto su veoma tanki, a to se pojedinim devokama desilo. 

 

Korisnica koja takođe nije bila kompletno oduševljena napisala je u svom komentaru zašto je zadovolna, a zašto nije. Dopada joj se miris i nesvakidašnji je. Zatim, odmara joj oči, prija na koži i zaista ne zamera za učinak. Ali, ne dopada joj se što se gelovi osuše za manje od 10 minuta. Misli da kutijica u kojoj su bili gelovi nije imala dovoljno seruma.

 

Takođe, ima devojaka koje nisu primetile kako su im posvetleli podočnjaci, ali navode kako jesu primetile pomak što se tiče finih linija. Okoločone bore su se delimično umanjile i koža im je postala mekša.

 

 

Patchology maske za oči cena

 

Na sajtu Pure.rs mogu se poručiti Patchology Happy Place gelovi za oči. U pakovanju je upakovano 5 roze kesica sa patchevima. Cenu i detalje oko isporuke videćete odmah ispod opisa proizvoda.

Prisutni su i na društvenim mrežama gde imaju stranice Pure.rs: na Instagram-u i na Facebook-u.

 

Patchology gel za oči kolekcija

 

Pored Happy Place gelova za oči postoje i ostali sjajni Pachology patchevi za negu okoloočne regije. Predlažem da se informišete detaljnije o svakom iz benda Patchology na njihovom sajtu Pure.rs, a u nastavku ću vam izdvojiti pojedinačno svaki Patchology gel za oči.

To su:

 • Patchology MoodPatch Happy Place gelovi za oči (par gelova za posvetlivanje tamne regije ispod očiju, fine linije i popravljanje raspoloženja, sa čajem hibiskusa i aromom ruže);
 • Patchology FlashPatch Wink Wink hidratantni gelovi (za večernju negu – noćni par gelova za oči sa retinolom i peptidima, kao i za dnevnu negu – dnevni par sa kofeinom i kolagenom);
 • Patchology FlashPatch podmlađjući gelovi za oči (za umorne oči sa kofeinom i hidrolizovanim kolagenom);
 • Patchology MoodPatch Perk-Up gelovi za oči (gelovi za dodatnu enetgiju i manje tamne podočnjake, sa zelenim čajem, ekstraktom borovog lišća, belim dudom i mirisom bergamota);
 • Patchology FlashPatch gelovi za noćno obnavljanje očiju (večernji hidrogelovi za noćnu negu kože, sa noćnom dozom anti-aging Retinola i Peptida);
 • Patchology MoodPatch Down Time gelovi za oči (za smirivanje nadražene i upaljene kože oko očiuju sa čaem i tri cveta – neven, ekstrakt noćurka i lavanda).

 

Patch maske za oči prednosti

 

Patchology petchevi za oči se mogu koristiti i kada koža zahteva svakodnevnu negu, ali i kada joj je potrebna hidratacija. Istovremeno mogu se koristiti kada postoji potreba da se ohlade podočnjaci, a ujedno tako i smanji natečenost ili otok oko očiju.

Za kraj recenzije o Patchology Happy Place gelovima za oči izdvojićemo najznačajnije prednosti zašto bi ih trebalo koristiti, odnosno na koje sve načine pomažu:

 • upotrebom patcheva za negu okoloočne regije nakon samo deset minuta dnevno uspećete da uklonite natečenost i otok oko očiju,
 • fine linije biće mane vidljive;
 • posvetlećete malo tamnije podočnjake;
 • bićete odmorni i lepo raspoloženi;
 • povratićete pozivnu energiju;
 • vaša koža izgledaće sveže i hidrirano;
 • lice će vam mirisati na čisto i sveže.

Nadamo se da vam se dopala recenzija i da su vam informacije bile korisne. Voleli bismo da podelite sa nama vaša iskustva, da nam napišete da li ste ih koristili i da li često koristite patch maske za oči. 

Kakva su vaša iskutva, da li ste zadovoljni, koji vam se najviše dopada? Ocenite recenziju za patchebe za oči zvezdicama i pišite nam u komentaru utiske.