Maska za kosu, kao deo nege, je postala deo rutine većine žena, složićete se. Loreal maska za kosu sa kokosom se razlikuje od većine maski za kosu, a zašto je to tako saznajte u nastavku recenzije.

Verujem da se pre nego što odlučite da probate neki proizvod, prvo se detaljno o njemu informišete. Ja to obavezno radim. Kada su u pitanju maske za kosu sa kokosom, one su nešto zaista posebno. 

L’oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut maska za kosu je upravo višenamenska hranljiva maska. A to je zaista odlično. Šta to tačno podrazumeva, otkrivamo u nastavku.

 

revlasin opsti 2

 

Zašto se koristi L’oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Coco Mask?

 

Maske za kosu tj. pakovanja se koriste za negu kose. Većini žena nije dovoljno da kosu samo opere šamponom i da to bude to. Meni je kosa bez maske zaista suva.

Ono što će Elseve Extraordinary Oil Coconut sigurno učiniti za kosu jeste da će je omekšati i omogućiti mnogo lakše i bezbolnije reščešljavanje. To će obezbediti i da nam se kosa ne kida, jer kad pokušavamo na silu da raščešljamo kosu, to dovodi do kidanja.

Ono što će Loreal Elseve maska za kosu sa kokosom takođe obezbediti jeste dubinsko hranjenje kose. Tako da će kosa biti nahranjena, sjajna i veoma mekana nakon korišćenja.

L’oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Coco Maska se koristi na 3 načina, a otkrivam uskoro i kako! Samo ću za početak reći da je poznata je kao Loreal maska za kosu bez ispiranja.

I to je zaista sjajno. Jer većina maski za suvu kosu ima samo jedan uobičajen način korišćenja.

 

Kome se preporučuje Loreal maska za kosu sa kokosom?

 

Loreal hranljiva maska sa kokosom je namenjena pre svega suvoj i normalnoj kosi. Naznačeno je na samoj ambalaži da je L’Oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut maska za kosu namenjena za normalnu ili suvu kosu, ali se ističe i da može odgovarati takođe ostalim tipovima kose.

Pored ove maske za kosu iz iste linije Extreaordinary Oil postoje i druge maske za kosu. Pisali smo recenziju za Loreal Elseve Extraordinary Oil maska za kosu sa šest ulja!

Ono što će kokosovo ulje učiniti za našu kosu, kao glavni sastojak Loreal maske za kosu sa kokosom je zaista divno. Kokosovo ulje za kosu dubinski negue vlasi, hrani kosu i dodatno je štiti od spoljnih uticaja.

Verujem da svi volimo kada nakon korišćenja maske za kosu imamo osećaj svilenkaste kosice (a ko to ne voli?!)! Još i ukoliko tražimo da nam kosa dobije dodatni sjaj, Loreal Elseve Extraordinary Oil kokos maska za kosu je nešto što će nas oduševiti.

Pritom, kada je kosa farbana, verovatno će biti suvlja, jer farbe isušuju kosu, posebno ako su sa amonijakom. Takođe, ako stalno koristimo strajler ili presu, krajevi će biti suvi i kosa će pucati. I zato su make preko potrebne, naročito maske za suvu kosu!

I baš tada nastupa preparat za negu kose kao što je maska za kosu Elseve kokos, jer će kosu oporaviti od spoljašnjih štetnih uticaja, odnosno slobodnih radikala.

Mada, ukoliko nam je kosa baš baš oštećena, moraćemo ipak malo skratiti krajeve ili preći na dodatni prirodni preparat.

Nina je do pre nekoliko meseci imala užasnu, suvu i oštećenu kosu, ali je nedavno uspela da je spasi i povrati joj volumen i sjaj. Sada ima lepu, mekanu i savršeno zdravu kosu. Kako je uspela i šta joj je POMOGLO možete pročitati u tekstu klikom na link https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

 

Loreal maska za kosu sa kokosom način upotrebe

 

Iako se većina maski koristi na isti način, ono što Elseve masku za kosu sa kokosom izdvaja od drugih je višenamensko korišćenje maske. Tako da postoje 3 načina da masku upotrebimo, a to su sledeća tri!

1.  Klasičan način upotrebe – kao maska za kosu posle pranja kose

Većina maski se koristi tako što se nanesu na mokru i čistu kosu, tj odmah nakon pranja kose šamponom. Kada kosu operemo šamponom, malo iscedimo višak vode i onda nanesemo ravnomerno masku od korena do krajeva.

Zatim sačekamo 5 minuta a onda kosu isperemo. Ja uglavnom sačekam i duže, jer volim da maska duže stoji, mislim da tako ima više vremena da „uradi posao“. Ali je kod Elseve Extraordinary Oil Coconut dovoljno da odstoji 5 minuta i onda je potrebno isprati.

2.  Nega kose bez ispiranja maske

Za razliku od mnogih maski, ova može i da se ne ispira! Loreal Elseve Extraordinary Oil Coconut je poznata i pod nazivom Loreal maska za kosu bez ispiranja, jer se upravo može koristiti i bez ispiranja. Pritom, ona ne opterećuje dodatno kosu. Pre svega uštediće nam vreme, a još bolje, hraniće kosu duže i zaštitiće je dodatno.

Ja lično obožavam ovakve maske jer ih koristim kada kosu ne tretiram. Samo je operem, stavim masku i moja frizura je gotova. Ovo je posebno dobro na moru kada mi kosu zaštiti od sunca i soli. Mada, na moru zbog visoke temperature i brzog pucanja kose nije loše koristiti tečne kristale za kosu.

 

3. Noćna maska za kosu

Kao što postoje noćne kreme za lice, evo nama i jedne takve noćne maske. U ovom slučaju masku ispiramo, ali tek ujutru. Znači, potrebno je oprati kosu, upiti višak vode, staviti masku. Onda treba prespavati, a na kraju tek ujutru isprati. 

Dugotrajno dejstvo će se, kada isperemo masku, zaista videlti i osetiti. Neodoljiva mekoća je ono što ćemo zasigurno dobiti, takođe i miris kokosa i dugotrajni sjaj.

 

Koliko često koristiti Loreal masku za kosu sa kokosom?

 

Elseve maska za kosu sa kokosom je nešto što možemo koristiti bez bojazni da ćemo preterati. Kada je neki proizvod dobar, onda će njegova češća upotreba samo više pomoći našoj kosi. Evo nekoliko načina:

  • Kako Loreal maska za kosu sa kokosom hrani kosu i dodatno je neguje, možemo je naneti kad god peremo kosu.
  • Ukoliko se naša kosa često masti pa je moramo prati više puta nedeljno, onda masku možemo neneti jednom (kada sledeći put operemo kosu, možemo masku samo naneti na krejeve bez ispiranja).
  • Ako je kosa suva, možemo masku nanositi kod svakog pranja.
  • Za pojačani efekat masku možemo koristiti bez ispiranja.

 

Koliko traje maska za kosu Elseve kokos?

 

Postoje maske za kosu koje su u mnogo većim pakovanjima, ali da li to znači da su dugotrajnije? Naravno da ne. Ono što ne treba da nas brine kod Elseve Extraordinary Oil Coconut da će se brzo potrošiti.

Loreal Elseve Extraordinary Oil kokos maska za kosu je dugotrajna jer se nanosi u malim količinama.

Iako je ambalaža manja, Loreal maska za kosu sa kokosom je dosta koncntrovana maska pa je potrebno prilikom nanošenja malo staviti. I to je dobro, iako nema dozer za doziranje.

Na ambalaži je naznačeno da je maska za 1001 korišćenje, a vi proverite koliko puta ćete je naneti. Rok upotrebe nakon otvaranja je 12 meseci.

 

Loreal maska za kosu sa kokosom izgled ambalaže

 

I jeste da često naglasim da mislim da ambalaža može prodati proizvod, ali stvarno tako mislim. Ambalaža L’oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Coco Mask je prelepo dizajnirana. Naravno, poznati brendovi imaju timove koji se bave isključivo dizajnom proizvoda.

Loreal maska za kosu sa kokosom se nalazi u pakovanju bele boje, sa zlatnim poklopcem. I boja slova je savrišeno uklopljena na ambalaži, crno i zlatno, na kojoj piše L’Oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut.

 

Količina Loreal maske za kosu sa kokosom

 

Pakovanje Loreal Elseve Extraordinary Oil kokos maske za kosu je 300 ml. Ali kao što smo već naglasili, u pitanju je dugotrajna maska.

Ponekad se desi da je maska u većem pakovanju, ali to ne garantuje da će maska dugo trajati. Jer ukoliko maska nije dovoljno koncentrovana onda je potrebno više naneti i tako se maska brže potroši. To nije slučaj sa Loreal maskom za kosu sa kokosom.

 

Miris, boja i gustina Loreal maske sa kokosom

 

Loreal hranljiva maska za kosu sa kokosom očekivano kao glavni sastojak ima kokosovo ulje. To znači da je miris kokosa ono što ostaje u kosi. I dosta je dugotrajan miris u pitanju. Bukvalno se zadržava do sledećeg ispiranja.

Boja većini maski je bela. Loreal maska za kosu sa kokosom ima takođe belu boju.

Kako je maska dosta koncntrovana, njena gustina je veća. Maske koje su u većim ambalažama, ugavnom su, ređe. Loreal maska za kosu sa kokosom kada se zahvati prstima ne ispda već ostaje na prstu.

 

Loreal maska za kosu sa kokosom iskustva

 

Većina žena koje su L’Oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut masku probable je oduševljena. Ali svakako da skoro pa ne postoje proizvodi koji bi svakom odgovarali. Uvek se desi da nekome ne prija ili miris ili nešto drugo.

 

Pozitivna iskustva

 

Sanja ima plavu kosu koju stalno farba, i njeni krajevi su zaista suvi. Dugo je tražila masku koja će pomoći njenoj suvoj kosi. Drugarica joj je preporučila da proba Loreal Elseve Extraordinary Oil kokos masku za kosu. Kupila je i prezadovoljna je. Ističe da joj maska mnogo odgovara jer je oporavila njene krajeve. Kaže da joj je kosa nakon korišćenja mekana i nahranjena. Takođe joj tekstura odgovara jer je jako gusta maska pa može samo malo da nanese, a rezultati su izvanredni.

 

Milica takođe ima problem sa suvom kosom. Nakon leta i mora, njena kosa je još više oštećena, to joj je zaista smetalo. Tražila je u drogeriji masku koja bi rešila njen problem i prodavačica joj je preporučila masku za kosu Elseve kokos. Voli sve proizvode sa mirisom kokosa i lako se odlučila da proba. Ona kaže da je oduševljena, pogotovo time što se maska može koristiti višenamenski.

 

Sarina kosa je neka čudna kombinacija, masna je inače ali su joj krajevi suvi. Probala je Loreal masku za kosu sa kokosom i njoj savršeno odgovara. Posebno obožava miris kokosa koji maska ostavlja na kosi. Kosa joj je nakon upotrebe hidrirana i izgleda zdravije. Neki proizvodi, koje je ranije porbala nisu bili neko čudu i uglavnom su joj kosu činili masnom. Maska za kosu Elseve kokos to ne radi i to je ono zbog čega je Sara veliki fan.

 

Jelena je veliki fan svih proizvoda koji su namenjeni suvoj kosi. A kako na ambalaži piše da je Loreal Paris Elseve Extraordinary Oil Coco maska namenjena kosi koja je normalna i suva, kupila je isti. Nakon što kosu opere šamponom nanese maksu i sačeka 5 do 10 minuta. Zatim masku ispere, ono što dobije je kosa koja je meka na dodir i veoma sjajna. Taj osećaj na kosi Jelena obožava. Kaže da je kosa savršeno hidrirana do sledećeg pranja.

 

Aleksandra kaže da je Loreal maska za kosu sa kokosom zaista oduševila. Njenoj kosi koja je umereno suva, odgovara savršeno. Nakon upotrebe kosa joj je savršeno sjajna i to je oduševilo. Svima preporučuje da probaju masku i zbog mirisa. Kaže da kada nanese na kosu Loreal masku ima osećaj da se nalazi na plaži okružena kokosovim palmama. Dodatni plus za proizvod, svakako.

 

Negativna iskustva

 

Teodora kosu stalno stilizuje presom i stajlerom a pored toga joj je kosa tretirana blanšom. Nije zadovoljna kako joj krajevi izgledaju, suvi su i kidaju se. Ali ona obožava belu boju koju njeni pramenovi imaju. Zato je rešila da kupi Loreal Elseve Extraordinary Oil Coconut masku za kosu i proba da reši problem suvih krajeva. Kaže da nije baš oduševljena jer joj je kosa zaista suva. Njoj je pored Elseve Extraordinary Oil Coconut potreban još neki tretman da bi kosa bila zdravija.

 

Tamara ima kosu koja je jako tanka. A takva se kosa veoma često masti. Po nekad je potrebno da kosu pere čak i svaki dan. A pored toga, kosa joj je i jako suva na krajevima. Ona je odlučila da porba Loral masku za kosu sa kokosom kako bi bar jedan svoj problem rešila. Međutim, njena kosa se nakon korišćennja još više mastila. A i ono što joj definitivno ne odgovara kod maski je što većina njih nema dozer. Razlog je taj što joj korišćenje maske ne izgleda uredno zato što mora prstima zahvatiti masku. Odusatala je od korišćenja.

 

Slavica je navela da je takođe probala Loreal Elseve masku za kosu sa kokosom. Kako kaže, probala je da je koristi bez ispiranja, ali ono što njoj smeta jeste previše jak miris kokosa, ukoliko masku ne ispere. Jeste da većina ljudi voli miris kokosa, ona nije baš veliki ljubitelj.  

 

Loreal Elseve maska za kosu sa kokosom rezultati korišćenja

 

Svakako da nam je veoma bitno kakav je rezultat nakon korišćenja nekog proizvoda, a u ovom slučaju Loreal maske za kosu sa kokosovim uljem. Mene to baš zanima, pre nego što kupim proizvod volim znati šta mogu da očekujem od njega.

Ono što ćemo definitivno dobiti korišćenjem Loreal maske za kosu sa kokosom je sledeće:

  • negovana kosa,
  • mekša na dodir,
  • sjaj,
  • dugotrajni miris kokosa,
  • lako se ispira i ne ostavlja osećaj težine na kosi.

 

Kokosovo ulje za kosu

 

Značaj kokosovog ulja u kozmetici je, verujem, svima dobro poznat. Kokosvo ulje je jedno od najboljih prirodnih ulja za negu kose, jer ima veliko antibakterijsko i antigljivično dejstvo. To znači da se veoma dobro bori protiv svih vrsta bakterija i gljivica.

Velika je primena kokosovog ulja u kozmetici pa tako i u preparatima za kosu. Kokosvo ulje sadrži laurinsku kiselinu i brojne zasićene masne kiseline. Ono što se dešava kada stavimo kokosovo ulje na kosu, je stvaranje zaštitnog sloja oko dlake, čineći kosu zdravom i sjajnijom.

 

Slične recenzije sa kokosom u sastavu:

 

Maska za kosu Elseve kokos sastav

 

Pored kokosovog ulja kao glavnog sastojka, Loreal maska za kosu sa kokosom sadrži:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Parfum, Cocos Nucifera oil, Cetil Esters, Ci 19140, Phenoxyethanol, Trideceth-6, Chlorhexidine Digluconate, Linalool, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Isopropyl Alcohol, Alpha-Isomethyl ionone, Caramel Bht, Citric Acid, Cetrimonium Chloride, Coumarin, Hexyl Cinnamal.

 

Behentrimonium Chloride

Kao jedan od zabrinjavajućih sastojaka svakako je Behentrimonium Chloride jer postoje mnogi koji tvrde da ne bi trebao da se nalazi u proizvodima za negu kože i kose. Behentrimonium Chloride može izazvati iritaciju kože i očiju. Postoje propisane količine koje ne bi trebale biti prekoračene kada je ovaj sastojak u proizvodima u pitanju.

 

Cetearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol je emulgator koji nastaje mešanjem Stearyl alcohola i Cetyl alcohola. Njegova uloga u kozmetičkim proizvodima je uloga stabilizatora. Ono što je diskutabilno jeste što se smatra da je štetan za ljudski organizam i okolinu.

 

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol je konzervans koji se u kozmetičkim proizvodima koristi za očuvanje kvaliteta proizvoda. Takođe, obezbeđuje sprečavanje rasta mikroba u proizvodima. Ali je veoma štetan ukoliko se apsorbuje u kožu. Može da nadraži oči i kožu, a može izazvati i pojavu mehurića na koži.

 

revlasin opsti 2

 

Ono što mnogi obožavaju, nekima smeta. Tako je sa mirisom kokosa. Ja lično ne bih odustala od nekog proizvoda koji je dobar samo zbog mirisa. A vi?

Da li ste imali priliku da probate Loreal Elseve Extraordinary Oil kokos masku za kosu? Kakva su vaša iskustva? Ocenite recenziju zvezdicama od 1 do 5 i podelite sa nama kakvo je vaše iskustvo.