Podočnjaci mogu biti prošlost kada koristite dobar preparat. Postoje mnogi, a jedan od njih je serum za podočnjake. Koji serumi za podočnjake su najbolji saznajte u nastavku.

 

Bez obrira da li su podočnjaci uzrok neprespavane noći ili možda ukazuju na neki zdravstveni problem, znaju da budu baš uznemiravajući prizor. Ako su rezultat nedovoljnog sna, ok, možda će i proći kad se naspavamo. Ali ako su stalno prisutni, možda nam telo signalizira da nešto nije u redu.

Bilo kako bilo, postoje i tehnike i preparati koji nam mogu pomoći da tamni kolutovi i podočnjaci nestanu. Podočnjaci imaju tamniju boju (tamno-ljubičastu), ali ponekad mogu biti i nalik na kesice ispod očiju.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Zašto se koristi serum za podočnjake?

 

Serum za pododčnjake je tzv. instant rešenje za tamne kolutove i podočnjake. Zapravo, on se koristi da bi iste otklonio ili ih bar učinio manje vidljivim. Preparati koji su posebno dizajnirani da otklanjaju podočnjake ispod očiju imaju dejstvo otklanjanja, ali takođe i neguju kožu oko očiju koja je izrazito nežna i tanka.

Razlozi zbog kojih instant serum za podočnjake treba uključiti u dnevnu rutinu nege instant serum protiv podočnjaka jesu sledeći:

 • smanjuje vidljivost tamnih kolutova oko očiju,
 • smanjuje otok,
 • neguje područje oko očiju,
 • smanjuje vidljivost sitnih bora,
 • hidrira kožu oko očiju.

 

Serum protiv podočnjaka dejstvo

 

Serumi protiv podočnjaka zahvaljujući svojim sastojcima deluju na podočnjake. U velikoj meri podočnjake možemo sprečiti i smanjiti njihovu vidljivost ukoliko promenimo neke životne navike. Ako imamo dovoljno sati sna, vodimo kvalitetan život, zatim vodimo računa o hrani, unosimo dosta tečnosti, sve će se to videti i na našem licu.

Serum za tamne podočnjake je koncentrovaniji često u odnosu na druge preparate za smanivanje i ublažavanje podočnjaka, pa je njegovo dejstvo brže i nekada efikasnije. Ukoliko su naš problem tamni kolutovi, zahvaljujući sastojcima koji izbeljuju kožu imaćemo rezultate kada nanesemo serum za podočnjake.

Ako su pak naš problem podočnjaci koji izgledaju kao otok oko očiju, neki serumi sadrže sastojke koji će otok umanjiti pa će podočnjaci biti umanjeni. 

Ono što je sigurno, serum protiv podočnjaka intenzivno neguje tanku i osetljivu kožu koja se zapravo pretežno nalazi na predelu oko očiju. 

Iako smo prethodno rekli da serumi mogu biti koncentrovaniji po sastavu u odnosu na druge preparate za podočnjake, prirodne kreme protiv tamnih podočnjaka su uvek dobrodošlo i dobro rešenje. Ana je tako uspela da reši svoj višegodišnji problem sa borama i podočnjacima. Koristila jednu inovativnu i prirodnu kremu, a svoje iskustvo o pozitivnoj promeni podelila je sa nama. Pročitajte Aninu priču u tekstu https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/

Može pomoći i vama!

 

Prednosti seruma za podočnjake

 

Najveća prednost seruma za podočnjake je svakako ta da otklanja podočnjake, izbeljuje ili znatno ublažava vidljivost. Pored toga, serum za podočnjake ima i ostale prednosti:

 • namenjen je svakom tipu kože,
 • mogu ga koristiti svi koji podočnjake imaju, bez obzira na godine,
 • tekstura im je lagana i brzoupijajuća,
 • pruža dubinsku hidrataciju područja oko očiju,
 • aktivni sastojci koje sadrže neguju predeo oko očiju.

 

 

Sastojci u serumima za podočnjake

 

Serumi za podočnjake su puni aktivnih sastojaka, kao i ostali serumi. To omogućava pojačano dejstvo. Svi serumi za podočnjake imaju sastojke koje vam u nastavku navodimo, ili bar neki od navedenih sastojaka. Ali svi ovi sastojci su ciljano namenjeni smanjenju vidljivosti podočnjaka.

Najčešći sastojci u serumima za podočnjake su:

 • Kofein – kofein je poznat kao jak antioksidans i često ga ima u serumima od kafe za podočnjake. To znači da izbacuje toksine, a takođe je poznat i po tome da izbacuje višak vode. Blagodeti koje dobijamo ako neki serum sadrži kofein su višestruke. Deluje na podočnjake, ali i na bore oko očiju, jer podstiče cirkulaciju krvi u kapilarima ovog područja. Zato je veoma čest sastojak u serumima za podočnjake, ali i u sastavu drugih preparata za  negu predela oko očiju.
 • Hijaluronska kiselina – kao veoma čest sastojak svih preparata za negu lica i predela oko očiju. Hijaluronska kiselina hidrira kožu. Prepatati koji je sadrže dubinski neguju i hidriraju kožu, pa nakon nanošenja koža deluje zdravije, svežije i odmornije. Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak naše kože, ali vremenom koncentracija hijaluronske kiseline opada. Zato je bitno nadoknaditi je.
 • Zeleni čaj – još jedan od sastojaka koji ima velike prednosti kao sastojak seruma za podočnjake. Zeleni čaj pre svega deluje protiv raznih infekcija. Takođe, veliku ulogu ima u smanjenju otoka, pa je zato i sastojak u mnogim serumima za podočnjake.
 • Različiti vitamini – koliko su vitamini bitni za zdravlje naše kože, svedeči to što ih skoro svi kvalitetni preparati za lice uključuju u svoj sastav. U sastavu seruma za podočnjake nalazi se vitamin C (jer on prirodno izbeljuje kožu), takođe čuva i štiti vlakna koja učvršćuju kožu. Zatim, često je pristutan Vitamin A (kao retinol) koji obezbeđuje hidrataciju u donjim slojevima kože. Vitamin E je takođe odličan jer kožu štiti od štetnog dejstva sunčevih zraka (kao UV zaštita).
 • Eterična ulja – serum protiv podočnjaka često sadrži ulja. Među njima najčešća su ulje avokada, ulje makadamije, arganovo ulje, ulje badema.

 

Najpoznatiji serumi za podočnjake

 

Serumi za podočnjake su deo linije mnogih proizvođača, a serumi u nastavku su najpoznatiji. Koji od njih je najbolji serum za podočnjake, tj. koji će vama najviše odgovarati možda ćete prepoznati po sastojcima i dejstvu. 

To su sledeći serumi:

 • serum za podočnjake Revolution Skincare,
 • REVUELE Revox Just Caffeine 5% serum
 • Darphin serum za podočnjake,
 • Vichy 89 mineral serum,
 • Dr Wolfin serum sa vitaminom C,
 • Mirra serum za kapke protiv podočnjaka,
 • Bellen serum od kafe za podočnjake i 
 • The ordinary caffeine solution 5% + egcg serum.

 

Serum za podočnjake Revolution Skincare

 

Revolution serum za podočnjake Revolution Skincare 5% Caffeine Solution and Hyaluronic Acid je namenjen uklanjanju podočnjaka. Dolazi od brenda iz Londona Revolution Beauty London.  Nalazi se u crnoj kutiji, a sam serum je u lepoj beloj bočici sa pipetom. Bočica je od 30 ml.

Serum u sebi sadrži kofein i hijaluronsku kiselinu. Zahvaljujući svojim sastojcima, Revolution serum tamne kolutove oko očiju čini svetlijim i manje vidljivim. Pored toga, serum za podočnjake Revolution Skincare 5% Caffeine Solution and Hyaluronic Acid:

 • smanjuje sitne bore,
 • dubinski hidrira kožu
 • vidno smanjuje otok oko očiju.

Ono što je odlučno za Revolution serum za podočnjake jeste da pogoduje svakom tipu kože. I takođe, dobro je što ne sadrži parabene, alkohole, ni gluten. To obećava brzu apsorbciju seruma, tako da se može naneti i neposredno pre nanošenja šminke (kao podloga za korekor za podočnjake). Može se nanositi i danju i noću.

 

Serum za podočnjake Revuele Revox Just Caffeine 5%

 

Serum sa kofeinom REVUELE Revox Just Caffeine je još jedan serum koji se koristi za predeo oko očiju. Nalazi se u beloj kutiji,a bočica je tamno braon boje sa pipetom, u količini od 30ml.

Ovaj serum sa kofeinom za podočnjake deluje kao jaki antioksidans, jer predeo oko očiju štiti od različitih toksina i slobodnih radikala. Sva zagađenja iz vazduha, štetno UV zračenje, sve to šteti našem licu. Takođe, Revuele serum za podočnjake ima ekstrakt zelenog čaja koji kožu umiruje.

Tako da serum protiv podočnjaka Revuele serum od kafe za podočnjake:

 • utiče na proširenje krvnih sudova,
 • otklanja znakove umora,
 • kožu čini sjajnijom,
 • smanjuje pojavu natečenih kapaka,
 • smanjuje tamne krugove oko očiju.

Serum Revuele Revox Just Caffeine 5% ne sadrži parabene, parafine, mineralna ulja i konzervanse. Može se koristiti i za dan i za noć.

 

Darphin serum za podočnjake

 

Od francuskog brenda medicinske linije proizvoda Darphin imamo Darphin serum protiv nadutosti i tamnih kolutova oko očiju. Nalazi se u beloj ambalaži od 15 ml, sa pumpicom. Darphin kozmetika svoje proizvode zasniva pre svega na prirodnim sastojcima.

Serum je u svojoj laganoj formuli obogaćen pepidima ali i ekstraktom hristovog cveta, sladića i ruže. Svi ovi sastojci prodiru u kožu, neguju je i čine je mekom. Takođe, Darphin serum za podočnjake:

 • omekšava i osvežava umornu kožu,
 • smanjuje pojavu podočnjaka i tamnih kolutova,
 • Izbeljuje predeo oko očiju i tamne kolutove,
 • smanjuje vidljivost znakova starenja.

Može se koristiti dva puta dnevno, a nanosi se na prethodno očišćeno lice. Pogodan je i za veoma osetljivu kožu, kao i za osobe koje nose kontaktna sočiva.

 

 

Vichy 89 mineral serum

 

Još jedan Francuski brend i to jedan od najpoznatijih Vichy ima svoj mirneralni serum za područje oko očiju – Vichy 89 mineral serum. 

Nalazi se u ambalaži od 50 ml. Bočica je providna ali je na dnu zeleno tirkizne boje. Ima dozer i lepo izgleda. Kutija je isto dizajnirana, bela sa tirkiznom pri dnu.

Vichy 89 mineral serum sadrži 89% vulkanske vode, koja u sebi ima minerale u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom. Ovo nije klasični serum za podočnjake već je u pitanju serum za celo lice, plus namenjen je svakom tipu kože. 

Ono što ovaj Vichy serum omogućava jeste sledeće:

 • jača odbrambeni mehanizam kože, pa je ona manje podložna oštećenjima koja dolaze iznutra i spolja,
 • punija koža,
 • dubinska hidratacija,
 • čini ten blistavijim,
 • zdravi sjaj kože.

Nanosi se dva puta dnevno na očišćeno lice.

 

Dr Wolfin serum sa vitaminom C

 

Dr Wolfin je domaći brend, pa ukoliko ste ljubitelj domaćih proizvoda i vi ste pronašli svoj serum za podočnjake. 

Dr Wolfin C Blend Vitalizing serum se nalazi u ambalaži tamno braon boje. Bočica je sa pipetom, a deo koji se otvara je zlatne boje. U ambalaži se nalazi 10 ml seruma.

Iz samog naziva se može zaključiti da je glavni sastojak Dr Wolfin seruma za podočnjake vitamin C, ali pored toga sadrži i mnoga ulja. Glavni sastojci su ulje divlje ruže, ulje jagode, ekstrakt ploda kakadu šljive, ekstrakt semena maline, lista zelenog čaja, ploda borovnice.

Ono čemu Dr Wolfin serum sa vitaminom C doprinosi, jeste:

 • ujednvačavanje tena i teksture kože,
 • pospešivanje proizvodnje kolagena,
 • otklanja tragove umora sa kože,
 • obnavljanje, dubinska hidratacija,
 • štiti kožu od štetnog UV zračenja,
 • zaštita kože od negativnog uticaja slobodnih radikala.

U pitanju je serum koji se može nanositi dva puta dnevno i to pre nanošenja dnevne tj noćne kreme. Celokupna kozmetika Dr Wolfin je u osnovi prirodna. Pogoduje svim tipovima kože.

 

Mirra serum za kapke protiv podočnjaka

 

Ruska prirodna kozmetika Mirra professional u svojoj ponudi ima serum koji se koristi za negu tanke kože oko očiju. Pakovanje je od 5 ml, bočica je tamno braon boje sa belom etiketom i ima pipetu za lakše doziranje i nanošenje.

Mirra serum za kapke protiv podočnjaka sadrži mnoge prirodne sastojke. Pre svega od stimuliše sintezu kolagena i hijalurona. 

U svom sastavu ima peptide. Takođe, sadrži i Bio placentu koja podstiče regeneraciju ćelija i stimuliše njihov rast. U sastavu su još i ulje zelenog čaja, kao i arganovo ulje. 

Ono čemu Mirra serum za kapke protiv podočnjaka doprinosi jeste:

 • regeneracija tanke i umorne kože oko očiju,
 • otklanja tamne kolutove,
 • smanjuje otok oko očiju.

Nanosi se na očišćeno lice, na predeo oko očiju. Kako je u pitanju profesionalna kozmetika, predstavlja zamenu za kolagen injekcije.

 

Bellen serum od kafe za podočnjake

 

Bellen je bosanski brend koji takođe ima serum za podočnjake. Nalazi se, kao i većina seruma iz ovog teksta, u tamno braon bočici. Bočica je sa pipetom i sadrži serum u količini od 30ml. Na bočici je roze etiketa na kojoj su zrna kafe.

Kao što i sam naziv kaže, glavni sastojak u Ballen serumu je kafa tj. kofein. Kao jaki antioksidans, kofein doprinosi izbacivanju toksina iz kože. Pored kafe u sastavu su još i ulje badema, makadamije, avokada, kao i vitamin E.

Bellen serum od kafe za podočnjake doprinosi:

 • smanjenju tamnih kolutova,
 • povećanju cirikulacije u predelu oko očiju,
 • regeneraciji suve i oštećene kože,
 • da koža oko očiju bude mekša i sjajnija
 • smanjenju otoka oko očiju
 • povećanju elastičnosi kože,
 • Izbeljivanju podočnjaka.

Pogoduje svakom tipu kože. Koža brzo apsorbuje serum, tako da ne ostavlja kožu masnom.

 

The ordinary caffeine solution 5% + egcg serum

 

The ordinary caffeine solution 5% + egcg serum je još jedan dobar serum protiv podočnjaka. The Ordinary je kanadski brend, a radi se o serumu od kafe za podočnjake. 

Bočica je u vidu ambalaže tamno braon boje, sa belom etiketom. Pipeta je takođe bele boje, a bočica sadrži 30 ml proizvoda. Ambalaža je zaštićena od UV zračenja zbog sastojaka koje sadrži.

The Ordinary Cafferine solution 5% + EGCG serum sadrži 5-to procentnu koncentraciju kofeina. Kofein pospešuje cirkulaciju i smanjuje otok oko očiju. EGCG je katehin iz zelenog čaja koji je prirodni antioksidans. On sprečava oštećenje ćelija kože.

Zahvaljujući svojim sastojcima The Ordinary serum sa kofeinom za podočnjake doprinosi:

 • ujednačavanju boje kože oko očiju,
 • smanjenju nadutosti,
 • otklanjanju finih linija,
 • hidrataciji kože,
 • očuvanju blistavosti tena.

Preporuka je da se nanosi u manjim količinama ujutru i uveče. Ako se nanosi ujutru, takođe se preporučuje da se potom nanese krema sa zaštitinim faktorom, zbog sastojaka koje sadrži.

 

Za kraj!

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Znamo da natečenost, kolutovi oko očiju i veliki podočnjaci znaju da pokvare dan. Bez obzira da li imaju boju ili su samo otekli, čine da se naše samopouzdanje poljulja. 

Ako se radi o tamnim podočnjacima neki bolji korektor nam može pomoći da se privremeno sakriju, ali ako su u pitanju kesice oko očiju…malo teže.

Zato se nadamo da smo vam malo više približili informacijama ove serume za podočnjake, kao i da ćete među navedenim pronaći vaš favorit. 

Da li vam je ovaj tekst pomogao u izboru? Da li će okoloočni serum za tamne podočnjake biti deo vaše dnevne rutine?

Ili ste možda već imali priliku da neki od navedenih seruma za podočnjake probate? Koji je vaš izbor?