Eucerin anti pigment dvofazni serum je jedan od onih proizvoda koji se bave konkretnim delovanjem na određeni problem sa kožom. U ovom slučaju bori se protiv fleka na licu i pega. Pročitajte recenziju!

Nakon izlaganja suncu opet su vam se pojavile fleke na koži poznate kao hiperpigmentacija. Potrebno vam je rešenje za neprijatnost koju zbog ovog poremećaja na koži osećate? 

Eucerin nudi čitavu linuju proizvoda posvećenih ublažavanju tamnih fleka i sprečavanju njihovog ponovnog nastanka. Tu posebno mesto zauzima dvofazni serum za sve tipove kože protiv pigmentacije.

U ovom tekstu detaljno ćemo vam predstaviti novi Eucerin dual serum protiv fleka. Pročitajte recenziju pa procenite da li Eucerin anti pigment dvofazni serum protiv fleka na licu zaslužuje pažnju.

 

fleke Neborela

 

Kako Eucerin anti-pogment dvofazni serum deluje?

 

Eucerin anti-pogment dvofazni serum je još jedan preparat iz kolekcije Eucerinovih proizvoda koji se koristi radi smanjenja pigmentacije na koži. Odnosno, koristi se da smanji fleke na licu. Može se koristiti za sve tipove kože, bez obzira da li tip vaše kože naginje ka masnom, suvom ili kombinovanom tipu kože. 

Prema rečima proizvođača, Eucerin Anti-Pigment Dvofazni serum kombinuje dva seruma koji deluju na različite načine:

  • Tiamidol –  efikasni, patentirani sastojak koji deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički dokazano smanjuje hiperpigmentacije i redovnom upotrebom sprečava njihov ponovni nastanak.
  • Hijaluronska kiselina jedna od najefikasnijih hidrirajućih supstanci u koži koja pomaže koži da veže vodu i zadrži vlažnost,  a time sprečava i pojavu bora.

 

Eucerin anti pigment dvofazni serum
70%
Korisnost
Eucerin anti pigment dvofazni serum
50%
Cena
Eucerin anti pigment dvofazni serum
60%
Dostupnost
Eucerin anti pigment dvofazni serum
45%
Tekstura

OCENITE RECENZIJU NA KRAJU TEKSTA

 

Eucerin anti-pigment liniju čine različiti proizvodi:

  • Anti-pigment dvofazni serum
  • Anti-pigment dnevna krema SPF30
  • Anti-pigment noćna krema
  • Anti-pigment korektor

 

Hijaluronska kiselina u službi lepote

 

Hijaluronska kiselina je prirodni deo našeg organizma, neophodan za njegovo funkcionisanje. No, nećemo se baviti ovom njenom stranom, već tim kako hijaluronska kiselina može pomoći Vašoj koži. 

Najbitnija karakteristika ove supstance za lepotu jeste ta da kožu čini elastičnom. Samim tim, pomoći će vam da uklonite bore. No, nije to jedina blagodet koju donosi koži. Hijaluronska kiselina pomaže i kod različitih promena na koži, nrp. opekotina. Pa tako i kod kože sklone pigmentaciji, ojačava njen odbrambeni mehanizam i pomaže da se koža regeneriše.

Budući da je prirodna supstanca, skoro da ne postoji rizik od alergijskih reakcija. iz istog razloga se vrlo lako kombinuje sa drugim preparatima.

Marina i Vesna koriste jednu prirodnu kremu protiv hiperpigmentacije i tamnih fleka, koja je istovremeno krema za bore i krema za podočnjake. U sastavu takođe ima hijaluronsku kiselinu, a pomogla im je da uspore starenje i smanje bore, podočnjake i fleke na koži. Pročitajte njihova iskustva https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Zašto se javljaja hiperpigmentacija i kako rešiti taj problem?

 

Podsetićemo vas da hiperpigmentacija nastaje prekomernim lučenjem melanina, prirodnog pigmenta koji koži daje boju i štiti nas od sunca. Ona nam sa druge strane može napraviti i ovakve estetske probleme.

 

O tome šta je to hiperpigmentacija i zašto nastaje, pisali smo detaljno u tekstu o Eucerinovoj dnevnoj kremi protiv hiperpigmentacije koju možete pogledati ovde – Eucerin Anti-pigment krema za lice recenzija.

 

Postoje različit načini da pristupite rešavanju ovog problema. Od toga da se možete podvrgnuti laserskom tretmanu, hemijskim pilinzima, tretiranjem različitim preparatima i tome slično.

Jedan od lakših i pristupačnijih načina, koji možete obaviti kod kuće, jeste upotreba kozmetičkih preparata koji su specijano napravljeni da deluju na kožu sa ovim simtomima.

Eucerin anti-pigment linija je jedna od takvih.  Hiperpigmentacije koja se može ispoljiti kao postupalna pigmentacija, melaza, staračke pege i sl. uspešno se ublažava i rešava korišćenjem dvofaznog seruma iz ove linije.

Hiperpigmentaciju nije lako pobediti. Borba protiv nje zahteva istrajnost, upornost i kombinovanje više različitih preparata za negu kože, kao i fizičku zaštitu od kože od sunca. Najbolji rezultati se dobijaju kombinovanjem različitih proizvoda za tretiranje fleka na koži.

 

Zašto odabrati serum za fleke na licu?

 

Već ste koristili kreme za fleke na licu i pitate se u da li je uopšte potrebno koristiti serume. Kako uopšte serumi pomažu? Plus kako odabrati pravi serum za fleke na licu?

Serum za kožu se od kreme za lice razlikuje slično kao maske za kosu od regeneratora za kosu. Dakle, serum je koncetrovaniji i tekstura je laganija, da bi dublje prodrla u kožu. Ukratko, serum deluje jednostavno jače od obične kreme. 

E sad pitanje – kako odabrati serum protiv fleka na koži?

E sad, kako odabrati adekvatan serum? Iako možda očekujete jedan tačan odgovor, moramo da vam kažemo da nema jednog odgovora! Jednostavno morate probati šta konkretno vašoj koži odgovara.

Naravno, može vam pomoći pregled sastojaka koje određeni serum sadrži, kao i reputacija odrene kozmetičke kuće. To je upravo ono što je i nas dovelo do toga da preporučimo Eucerin Anti-pigment dvofani serum za sve tipove kože. 

Kada su u pitanju bore plus fleke, serum sa gorenavedenim sastojcima je dobro rešenje, budući da odabrani sastojci deluju i na bore i na fleke. 

 

Kome je Eucerin anti pigment dual serum namenjen?

 

Anti-pigment dvofazni serum namenjen je osobama sa problemima u tenu koji se ogledaju u pojavi pega i fleka, nastalih zbog prekomernog izlaganja suncu. 

Osim pod delovanjem sunca, uzroci za nastanak ovakvih promena mogu biti i starenje, zapaljenja kože, izloženosti hemikalijama i sl. Tako je ovaj serum namenjen svima koji su iz navedenih razloga doživeli promene u tenu kože. Godine nisu ograničavajući faktor.

Pored izloženog, navedene promene na koži mogu nastati zbog promena u hormonalnom statusu (iz ovog razloga trudnice često imaju problema sa hiperpigmentacijom) 

Velika prednost ovog proizvoda jeste to što je dozvoljena upotreba i trudnicama i dojiljama.  Anti-pigment serum ne sadrži ni jedan sastojak koji bi mogao da šteti plodu. Ovo je potrebno istaknuti jer su trudnice posebno osetljiva kategorija korisnika. 

Žene u drugom stanju su inače osetljive zbog različitih promena kroz koje njihovo telo prolazi, pa ih ovakvav estetski problem čini još ranjivijim. Pritom je teško naći proizvode čiji je uticaj na plod proveren i ispitan. 

 

Da li je Eucerinov anti-pigment serum namenjen posebnom tipu kože?

 

Sto se tipa kože tiče, ovaj serum je namenjen svim tipovima. Budući da je u pitanju lagana emulzija, neće biti preteška ni za masnu kožu, a odgovarajuća je i za negu suve, osetljive i normalne kože. 

 

Dvofazni serum karakteristike

 

Iako u svom sastavu ima parfeme, koji ponekad mogu biti štetni u kozmetičkim preparatima, kod ovog dvofaznog seruma to nije slučaj zbog jako slabe koncentracije parfema. Eucerinov Anti-pigment dvofazni serum nema jak i intenzivan miris, već blag, i gotovo neprimetan na koži. 

Sastav:

Voda, Alcohol Denat, Butylene Glycol, Glicerin, Octocrylene, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Isononanoate, Distarch Phosphate, Methylpropanediol, Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopherol, Glucosylrutin, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Stearate, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Isoquercitrin, Citric Acid, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Parfum  

Izvor: Eucerin anti pigment dual serum

Iz sastava se ne može videti da je ovaj proizvod prirodnog sastava. Ljubitelje prirodne kozmetike neće zadovoljiti neke od sastojaka seruma. To su recimo Phenoxyethanol – vrsta konzervansa zaslužna za miris, kao i silikon, koji je u kozmetici često prisutan kao dimethicone (zaslužan za gladak i blistav izgled).

Postoje i prirodni sastojci u serumu, a samo neki od njih su ovi. Izokvercitrin je organsko biljno jedinjenje, a koristi se u kozmetici zbog toga što smanjuje fleke, oporavlja neujednačen ten posle sunčanja i pomaže protiv mrlja na licu. Tocopherol je u kozmetici prisutan kao vitamin E. Limunska kiselina (Citric Acid) zateže kožu, vraća prirodan ten, posvetljuje neujednačenu boju lica i zateže kožu.

Ova lagana emulzija se brzo upija u kožu. Strukutra seruma je lagana, nećete biti svesni da vam je na licu. Nemastan je i samim tim pogodan i masnoj koži.  

Serum dolazi u bočici s pumpicom u pakovanju od 30 ml. Bočica je providna, sa sivim poklopcem. I iz samog pakovanja ćete videti jasno dva dela seruma. (Zato na sebi i ima oznaku dual). 

Kada budete pritisli vrh bočice, primetićete da istovremeno izlaze ova seruma – providni i beli. Pomešana oba dela seruma se nanose na kožu.

 

Kako se upotrebljava Eucerin anti-pigment dvofazni serum?

 

Dvofazni Anti-pigment serum je jednostavan za upotrebu. Ako imate naviku bilo kakvog negovanja kože, sigurno ćete snaći i sa ovim.

Ono što prethodi samom tretmanu serumom je čišćenje lica. Odaberite jedan deo dana, ujutru ili uveče, te nakon temeljno očišćenog lica nanesite ovu emulziju.

Potrebno je samo voditi računa da se vrh bočice pritisne po sredini. Time osiguravate izlazak iste količine oba seruma. Istisnuti serum pomešajte i lagano utrljajte u kožu. Sa kožom lica uvek postupajte nežno, nema potrebe da je jako pritiskate i trljate, serum će se lepo razmazati i upiti. 

Pri nanošenju, vodite računa da ne dođe u kontakt sa očima. Ukoliko dođe, temeljno ispetite vodom. 

 

Rezultati redovnog koršćenja

 

Ovaj serum dokazano smanjuje tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak, a u isto vreme i osvežava kožu. Prve rezultate možete očekivati već nakon dve nedelje, dok kontinuiranom upotrebom postaju sve vidljiviji. 

Rezultati će zavisiti i od ozbiljnosti problema, tj. kod tamnijih i dugotrajnijih fleka. Biće potrebno više vremena i upornosti da bi se videli rezultati u smanjivanju problema. Koža je nakon tretmana glatka i izgleda osveženo, a ten je ujednačeniji i blistav.

Rezultate koje možete očekivati nakon korišćena seruma su:

  • vaše lice će imati ujednačen i ravnomeran ten, a to znači da će boja vapeg lica biti svuda ista,
  • fleke na licu biće vam vidno manje,
  • nećete dobiti nove fleke niti bilo kakve mrlje na licu jer se smanjuje intezitet njihovog ponovnog javljanja

 

Kombinovanje preparata Anti-pigment linije

 

Za najbolje rezultate u smanjivanja hiperpigmentacija, uvek je dobro koristiti više proizvoda koji deluju na rešenje ovog problema. 

Bilo da kombinujete serum sa ostalim preparatima iz ove Eucerinove linije ili jednostavno dopunjujete dejstvo seruma nekom drugom pogodnom dnevnom ili noćnom kremom, rezultati će sigurno biti bolji.

Takođe, ne morate serum kombinovati ni samo proizvodima koji tretiraju probleme pigmentacije, možete (i treba) da koristite serum uz kreme za zaštitnim faktorom. 

Zbog upozorenja da bi preparate koji sadrže Tiamidol trebalo da nanosite maksimalno četiri puta dnevno, a svi preparati ove linije sadrže ovaj sastojak. Budite oprezni i umereni u kombinovanju i upotrebi preparata iz ove linije.

 

Da li Eucerin Anti-pigment serum štiti kožu od sunca?

 

Eucerin Anti pigment Dvofazni serum ne štiti kožu od sunca. Kako su sunčevi zraci ključni faktor u razvoju hiperpigmentacija važno je da koristite adekvatni preparat za zaštitu od sunca, čak i po oblačnim danima. 

Preporučujemo da ako koristite Eucerin Anti-Pigment Dvofazni serum ujutru, sačekate minimun 15 minuta da ga koža apsorbuje i onda naneste i neki od preparata koji će zaštiti vašu kožu od štetnog delovanja sunca. 

Ukoliko želite da izbegnete mazanje drugog preparata preko seruma, onda je najbolje da serum koriste uveče. Dnevnu zaštitu od sunca svakako ne bi trebalo preskočiti.

 

Iskustva korisnika

 

Kao i sa iskustvima sa dnevnom kremom, i ovde je veći broj pronađenih iskustava bio pozitivan. S tim da je manji broj korisnica uspeo da u potpunosti reši problem neujednačenog tena na koži.

Korisnica je ovaj serum okarakterisala kao „Super stvar koja zaista smanjuje fleke“ Ona tvrdi da serum nije agresivan. Dodala je da je serum blag, ne peče, ne masti, optimalno hidrira. Ali, napominje da je redovnost neophodna ukoliko želite vildjive rezultate.

U njenom ritualu nege kože, korisnica sa hiperpigmentacijom kaže da se nalaze tri preparata ove linije: dnevna krema, noćna krema i serum. Prema njenim rečima, ne samo da je ten postao bolji i da su se pege od sunca smanjile, nego je koža bolje hidrirana nego sa drugim preparatima. Istovremeno serum ostavlja lagan osećaj na koži.

Došli smo i do iskustva jedne korisnice koja kaže da njoj preparati iz ove linije nisu pomogli u smanjenju fleka koje je imala. Mada je osetila i vidno poboljšanje u hidrataciji i sjaju kože i uspevala je lakše da puderom sakrije promene koje joj smetaju.

Jedan od retkih muškaraca kome se ovaj problem sa kožom stvorio podelio je svoje iskustvo. Fleke je dobio kao rezultat hemijskog tretmana pilingom. Izjavio je da mu je upotrebom ovog seruma u kombinaciji sa noćnom kremom nakon tri meseca korišćenja skoro nestalo fleka sa lica.

Korisnica u četrdesetim kojoj se poslednjih godina javio problem sa flekama na licu nakon izlaganja suncu, kaže da je ovaj serum pomogao da joj koža izgleda mlađe. Umanjio joj je i bore i ujednačio ten. Ali napominje da je pored preparata strogo vodila računa da kožu ne izlaže direktno suncu i da joj je šešir preko leta postao najbolji prijatelj.

Korisnica kojoj se problem sa kožom lica javio u trudnoći napominje da su je dvofazni serum protiv fleka pomogao. Međutim isto je rekla da zbog visoke cene prozvoda nije mogla sebi da priušti „novu turu“, te je ostala nezadovoljna odnosom cena – količina.

Fleke koje su se nakon sunčanja pojavile na ramenima i dekolteu, jedna korisnica je u potpunosti rešila ovim dvofaznim serumom. Ali ne samostalno, već u kombinaciji sa korektorom. I napomenula da joj je vrat i dekolte nakon korišćenja ovih proizvoda podmlađen i sjajan.

Naišli smo i na jedno negativno iskusto u smislu tretiranja fleka. Naime, nezadovoljna korisnica je izjavila da njena koža jeste bila hidrirana, ali da joj je u tome i ranije pomagala eucerinova pH5 krema. Pošto ima iskustva sa ovim proizvođačem i zna koliko može, rekla je da ovaj serum nije zadovoljio njena očekivanja.

Iako proizvođač preporučuje pre svega kombinovanje iz svoje linije anti-pigment proizvoda, došli smo i do drugačijeg iskustva korisnice ovog dvofaznog seruma. Ona je serum kombinovala sa kremom drugog proizvođača i tvrdi da joj je ovakva kombinacija rešila dugogodišnji problem i promenila život.

 

fleke Neborela

 

OCENITE RECENZIJU

 

Tretiranju kože koja je sklona hiperpigmentaciji priđete ozbiljno i uporno. Ovakve promene na koži ne mogu nestati preko noći.

Obavezno zaštitite kožu tela prirodnim materijalima a lice šeširima. Izbegavajte da izlazite u vreme najjačeg delovanja sunca i ne preskačite zaštitu ni u oblačnim danima. Koristite kreme sa zaštitnim faktorima i naravno, obezbedite koži potrebne vitamine kroz optimalnu i uravnoteženi ishranu.

Slični tekstovi:

 

Da li ste isprobale ovaj dvofazni serum? Ako jeste obavezno podelite svoja iskustva!

Bila bih vam jako zahvalna da ocenite ovu recenziju zvezdicama i da ostavite svoj komentar posle zvezdica. 

Recite nam i ako se sa nečim ne slažete, kakva su vaša iskustva, sigurno će čitaocima pomoći svako novo iskustvo.

»»Ako ima nešto sa čime se ne slažete slobono nam recite. Ispod teksta nalaze se polja sa zvezdicama za proizvod i recenziju, pa možete nam dati ocene na skali od 1 do 5.««