Sidha šampon od hibiskusa je kako kažu pojedina iskustva magični šampon iz Indije za sve probleme kose. Pročitajte recenziju i saznajte da li je baš tako.

Pošto sigurno želite da sačuvate krunu svoje lepote, pročitajte ovu recenziju i iskustva.  Ovo je prilika da saznate zašto je indijski šampon od hibiskusa popularan na domaćem tržištu. 

Kosa je kruna ženske lepote. Sidha šampon od hibiskusa pomaže da oporavite, negujete i zaštitite svoju kosu od štetnih uticaja. 

Dodirnite kosu i osetićete da nema viška sebuma, niti preterane suvoće. Hibiskus sadrži amino kiseline koje vraćaju život vašoj kosi, a samim tim i lepoti.

Indijke znaju šta je provereni recept za popravljanje i negovanje kose. Sidha šampon od hibiskusa ima u sebi sastojke koji utiču pozitivno na kosu.

Imate još pitanja? Sada slede odgovori i rešenja na vašu dilemu da li kupiti indijski šampon od hibiskusa.  

 

revlasin opsti 2

 

Sidha šampon od hibiskusa upotreba

 

Sidha šampon hibiskus namenjuje se svim tipovima kose.

Važi za sve boje kose, one prirodne i one farbane. Njegove supstance imaju efekta na suvu, masnu i normalnu kosu. Proizvođači su ga tako napravili da skoro sve rešava od mogućih problema sa kosom i skalpom. 

Spolja vrebaju razni opasni činioci koji remete normalno stanje kose. Problemi kreću od korena kose, odnosno od kože glave. Ne samo vi, već svaka žena dobro zna kako izgleda suva ili masna kosa, kako je neprijatno kada padaju pahuljice peruti. 

Lepo je videti pahuljice snega, ali od kože glave? To je već estetski problem koji zahteva našu posebnu brigu.

Indijski šampon od hibiskusa zvanično se koristi za:

  • Prevenciju peruti i opadanja kose;
  • Ublažavanje i moguće uklanjanje osipa, iritacija, crvenila kože glave;
  • Smanjivanje ljušćenja, svraba, peruti na koži glave;
  • Zaštitu skalpa i kose od štetnih spoljašnjih činilaca;
  • Protiv opadanja, pucanja krajeva i prevremenog sedenja kose;
  • Protiv seboreje, toksina i usporene cirkulacije na koži glave;
  • Za veći volumen, rast i bujanje kose;
  • Za popravljanje boje, stanja i izgleda kose.

Kao što vidite, poduži je spisak zašto treba koristiti Sidhu šampon hibiskus. Nezvanično je da možda vaše probleme sa kosom ovaj šampon ne rešava

Recimo, ako imate perut bolji su definitivno šamponi protiv peruti. Predlažemo da pročitate iskustva za iskustva za Vichy šampon za masnu kosu protiv peruti.

Hmm, imate takvu kosu da joj ovo rešenje ne pomaže, već nešto drugo. Ne plačite ako se ne ostvare obećanja proizvođača!

Postoji drugi način! O tome je Nina svoje iskustvo o šamponu i oporavku svoje kose podelila sa nama i drugim devojkama. Ona je imala veoma oštećenu, suvu i ispucalu kosu, ali je pomoću pravog preparata uspela da je oživi – da bude mekana, lepa, sjajna, zdrava i oporavljena. Kako sada njena kosa izgleda i šta joj je tačno pomoglo pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

U nastavku ćete saznati zbog čega indijski šampon na bazi hibiskusa može imati višestruko pozitivno dejstvo na kosu. Ako ne pomogne vašoj, pomoći će nečijoj drugoj kosi. 

 

Zašto hibiskus u šamponima za kosu

 

Hibiskus je iz porodice Malvacee. U Indiji se posebno ceni crveni hiskus (hibiscus rosa – sinensis) ili javakusma (na hindu). Ajurveda (indijska tradicionalna medicina) koristi njegova svojstva u nezi kose jer sprečava perut u kosi i opadanje kose. 

Hibiskus je biljka bogata vitaminima A i C. Sigurno znate koliko su ovi vitamini blagotvorni za zdravlje tela, a kamoli kose.

Vitamini A i C podstiču proizvodnju kolagena u koži glave. Tako se koža glave regeneriše, pa to utiče odlično na stanje i izgled kose. Nema zdrave biljke bez zdravog tla na kome niče. Tako i vaša kosa treba da bude zdrava jer raste na zdravoj koži glave. 

Hibiskus sadrži minerale i amino-kiseline. Zašto vas gnjavim ovim informacijama? 

Amino-kiseline odlično neguju kosu, tako što je hrane i jačaju njen koren. One daju moć vlasima da budu jake, da rastu i ne pucaju. Minerali kao minerali uvek čine čuda za zdravlje kose. Ali i vašeg organizma!

 

Hibiskus ima tačnu primenu u indijskom šamponu. Kosa mora da raste, da izgleda životno i prirodno sjajno.

 

Šampon Sidha hibiskus sastav

 

Da vas upozorim! Sidha šampon od hibiskusa nije 100% prirodan. On sadrži oko 43% ekstrakta hibiskusa, ali ima oko 3% sulfata i 3% parabena. Sigurno ste čule da sulfate i parabene treba izbegavati zbog mogućeg isušivanja kose. 

To nije daleko od istine, ali ih ovde ima u manjem procentu u skladu sa zakonom. Imaju ulogu da stvaraju penu zajedno sa ostalim sastojcima.

Pun sastav: 

S L E S, COCO AMIDE, COCO BETAINE, HBU ANTI DANDRUFF, METHYL PARABEN, EDTA SODIUM SALT, PURIFIED NACL, PEFUMED COMPOUND, AQUEOUS HIBISCUS EXTERACT.

Sastav je preuzet sa sajta Sidha hibiskus šampon

 

Nim (Neem)

 

Nim je poznata indijska biljka, čuvena po magijskim svojstvima. Ima plodove slične maslinama. Koristi se godinama u prirodnoj medicini za lečenje brojnih bolesti i kao prevencija. Nije bez razloga u Sidhi šamponu jer ima antibakterijska, antiupalna i razna druga lekovita svojstva.

Nim regeneriše skalp, a time i vašu kosu. Sprečava opadanje kose i ćelavost. Sadrži takve sastojke da se kosa obnovi i ojača.

 

Tulsi (bosiljak)

 

Tulsi je sveti bosiljak iz Indije. Kaže se za njega da je osnova biljne medicine, da je ,,kralj lekovitih biljaka”. Daje mladost, zdravlje i svežinu. Nalazi svoju funkciju u svadbenim obredima da se, recimo, mlada kadi bosiljkom ili da mladoženja nosi bosiljak u reveru. Veruje se u narodu da donosi napredak, zdravlje i plodnost u kuću.

Bosiljak donosi napredak i vašoj kosi. U sastavu indijskog šampona od hibiskusa tulsi daje životnost i sjaj vlasima. Bori se protiv opadanja kose, njenih oštećenja i starenja. Antioksidativna svojstva bosiljka  imaju zaštitnu ulogu.

 

Amla (indijski grozd)

 

Amla ili indijski ogrozd važi za sveto drvo u Indiji. Ono ima zelene plodove koji liče na smokve. Amla sadrži vitamin C i nezasićene kiseline, što donosi mnoge benefite za zdravlje tela. Njegova antioksidativna svojstva se bore protiv starenja kose, kože, tela…

Kao sastojak Ajur Vede šampona Sidha od hibiskusa amla jača folikule kose. Poboljšava stanje i izgled kose jer neguje skalp. Amla je dobra za hidrataciju i ishranu nege kože na kojoj kosa niče. Imaćete jače i svilenkastije vlasi na glavi. Ovaj indijski grozd smanjuje perutanje i usporava sedenje kose.

 

Henna (hena, kana)

 

Indijska kana je maleni žbun čiji listovi i stablo se melju. Pravi se prah koji prirodno farba kosu, kožu, stopala… Indijci imaju razne običaje za bojenje tela jer tako slave život i donose radost u kuću. Hena ili kana je crvene boje, pa se koristi u nekim šamponima za farbanje kose.

Kao supstanca Sidhe šampona kana menja na bolje stanje kose. Ublažava upale i iritacije na koži glave. Sa te strane, kana eliminiše osip i perutanje vaše kose. Smatra se da ona neguje kosu od korena do kraja, tako da nećete imati ispucale krajeve.

Ne farba kosu u crveno, kao što neke dame misle. Sidha šampon hibiskus je bezbedan za pranje farbane kose. 

 

Sidha šampon od hibiskusa

 

Kako deluje indijski šampon od hibiskusa

 

Ajur Veda Sidha šampon ima umirujuća svojstva na kožu glave. Koža glave može da nam poludi, pa da ima iritacije, osip, perutanje, crvenilo, pa čak i bubuljice. Sastojci Sidhe šampona imaju antimikrobna i antiupalna svojstva pored onih antioksidativnih. 

 

Da, dobro ste čule! 

Ovaj šampon hladi pa tako ublažava vaše postojeće ili potencijalne iritacije. Postoji rizik od blagog peckanja tokom pranja kose. Ne bi trebalo da vas više i duže peče. 

 

Hidrira skalp, ne isušuje kosu i podstiče brži rast kose

 

Sastojci Sidhe šampona utiču na skalp, tako što ga hidrira, hrani i obnavlja. Podstiče se proizvodnja kolagena, najvažnijeg elementa za regeneraciju kože. Tako jačate kosu od korena.

Naravno, folikuli kose se takođe hidriraju i pune zdravim elementima šampona Sidhe. Kosa vam više ne izgleda kao uvenulo cveće. Njena pigmentacija je bogatija i jača, tako da dobijate sjajnije vlasi bez suvih krajeva.

 

Protiv peruti i masne kose

 

Ajur Veda Sidha šampon od hibiskusa smanjuje lučenje lojnih žlezda u koži glave. Kosa se tako sporije masti i manje se stvara ona masna perut. Ako patite od seboreje, možda je ovo pravo rešenje. 

Ovaj šampon od hibiskusa takođe smanjuje svrab kože glave, oporavlja iritacije i uklana sitne bubuljice koje mogu biti na skalpu. Uklanja sve toksine sa kože glave i čini skalp i koju zdravijim.

 

Sprečava opadanje kose i sprečava prerano sedenje kose

 

Antioksidativna svojstva Sidhe šampona na bazi hibiskusa bore se protiv starenja kože glave. To znači da nećete tako brzo osedeti. Kosa izgleda mlađe, pa i vi takođe sa njom! 

Pošto se kosa hrani zdravim sastojcima indijskog šampona, to joj daje sjaj, bujnost i mekoću. Spoljašnji faktori joj ne mogu ništa. 

Ipak, može se desiti da vam i ne pomogne skroz, posebno ne ako vučete ozbiljan ili dugotrajan problem. Tada je bolje da koristite proizvode namenjene konkrenom rešavanju problema opadanja kose: šampon protiv opadanja kose, ampule, losione, kapsule, prirodne maske i slično.

 

Ajur Veda Sidha šampon od hibiskusa karakteristike

 

Šampon Sidha hibiskus ima prepoznatljivo plastično pakovanje.

Ono je belo sa crvenim cvetovima i zelenim listovima hibiskusa na sredini. Sadrži 180 ml šampona, što je dovoljno za duže korišćenje.

Kada otvorite indijski šampon od hibiskusa, zapahnuće vas prijatan i osvežavajuć cvetni miris. Činiće vam se da miriše na ruže. Tokom i nakon pranja kose uživaćete u ovom mirisu.

Indijski šampon Sidha hibiskus ima gustu teksturu od koje se pravi velika količina pene u dodiru sa kožom glave. Njegov sadržaj je čiste bele boje.

Nema rizika da vam ošteti farbanu kosu ili da vam se ofarba neželjenom bojom.

Ajur Veda šampon Sidha nije testiran na životinjama. Ne sadrži veštačke boje što je veoma pohvalno za proizvođača. U svom sastavu sadrži samo prirodne boje, isključivo prirodnog porekla. Tako da, znajte da u Sidha šamponu nema ni boja životinjskog porekla. 

 

Kako se koristi indijski šampon od hibiskusa

 

Nemojte prati kosu svakog dana. To pravilo važi za ovaj i druge šampone.

Dovoljno je nanositi na kosu Sidha šampon od hibiskusa 2-3 puta nedeljno

Najpre nakvasite kosu da bi se otvorile njene kutikule. Zatim, stavite malu količinu Sidhe šampona na teme glave. Stvoriće se velika pena kako budete masirale od korena ka krajevima kose.

Blago masirajte kosu prstima da vam se ne oštete vlasi. Isperite šampon umereno toplom ili mlakom vodom zbog brže cirkulacije na koži glave. Ne morate 2 puta šamponirati, osim ako nemate veliki problem sa masnim skalpom, seboreju ili nataloženu prljavštinu. 

 

U slučaju da vas Sidha šampon na bazi hibiskusa baš peče, onda prekinite sa upotrebom. 

 

Sidha šampon hibiskus rezultati

 

Odmah nakon pranja videćete čistiju i sjajniju kosu. Ukoliko ste imati tanku ili retku kosu koja se brzo masti ili opada, dobijate gušću kosu sa boljim volumenom.

Ako nema brzo vidljivih rezultata, ne brinite. Rezultati se uočavaju nakon nekoliko nedelja upotrebe. A možda vam indijski Ajur Veda Sidha šampon od hibiskusa ne prija i ne daje rezultate.

Perutanje i svrab se smanjuju s vremenom. Primetićete da vas koža glave manje svrbi, a takođe, nećete imati toliko belih ili žućkastih pahuljica na garderobi.

Lepo je imati osećaj čiste, mekane i svilenkaste kose. Još je bolje, složićete se, kada nemate ,,belu prašinu”, tj. perut kako leti na sve strane kada protresete glavu. 

Sad će vam se kosa sporije mastiti jer Sidha šampon sa hibiskusom smanjuje lučenje lojnih žlezda. Uhvatite vlas kose i proverite njenu jačinu. Videćete da kosa gubi ispucale krajeve i suvoću.

Posle nekog vremena upotrebe izjednačiće vam se boja kose i popraviti njen izgled. Pošto je ovako fino negujete, kosa vam raste brže. 

 

Pa čak i kad je ofarbana, kosa vam izgleda zdravo, prirodno i negovano. Ona tada prijatno miriše, dodaje i naglašava prirodan sjaj vašeg tena.  

 

Sidha šampon od hibiskusa

 

Sidha šampon od hibiskusa iskustva

 

Vreme je da vam otkrijem neke tajne naših korisnica. One su nam pisale o dobrim i lošim iskustvima. Savetujem vam da probate šampon Sidha hibiskus da biste imale sopstveno iskustvo. I obavezno svoju priču i iskustvo podelite sa nama na kraju teksta. 

Evo kako glasi ukratko priča jedne zadovoljne korisnice. Ona je imala svrabež i perutanje. Kupila je Sidha šampon od hibiskusa na nagovor drugarice. Nakon redovnog pranja kose ovim šamponom, perut i svrab su joj nestali. Najpre su se smanjili, a zatim nije više primećivala žućkaste pahuljice od masnog peruta. Sada ima normalnu kosu.

Jedna korisnica u 35-oj godini piše da joj Sidha šampon učinila kosu mekšom i svilenkastom. Kosa joj manje opada i nema više ispucalih krajeva. Obožava miris hibiskusa koji potiče od šampona. Rado ga preporučuje za dame sa suvim tipom kose.

Jedna nezadovoljna devojka kaže da joj indijski šampon uopšte ne pomaže. Kakav hibiskus, to je za nju prevara! Smatra da je ovaj šampon rizičan za upotrebu zbog sulfata i parabena. Nije videla rezultate, i dalje ima masnu kosu sa perutom. Od nje ocena 1 za Sidhu šampon od hibiskusa.

Žena u četrdesetim nam piše o pozitivnom iskustvu upotrebe. Njena priča ima hepiend sa indijskim šamponom na bazi hibiskusa. Ona je imala duže vreme tanku kosu sa oštećenim krajevima. Redovno se farba, pa joj odgovara ovakav šampon sa biljnim sastojcima. Kaže da ne pecka tokom pranja, divno miriše i lekovito utiče na kosu. Sada može da se pohvali gustom kosom sa prirodnim sjajem. 

Jedna dama pati od iritacija i osipa na glavi. Kupila je na preporuku Sidha šampon od hibiskusa, ali se razočarala. Kaže da šampon užasno peče tokom pranja, tako da joj je pogoršao stanje. Smeta joj to što vidi da u sastavu ima parabene i sulfate. Više joj prijaju 100% prirodni šamponi, ali će se pre kupovine konsultovati sa doktorom.

Jedna devojka nije imala probleme, ali koristi Sidhu šampon hibiskus. Daje ocenu 5 proizvodu zato što joj neguje i štiti kosu. Čini joj se da kosa bolje izgleda i da je svilenkastija na dodir. Preporučila je drugarici sa masnom kosom i takođe pozitivni rezultati. Šampon prijatno miriše i stvara veliku penu.

Jedna žena u ranim pedesetim priznaje nam da joj je kosa stalno opadala, naročito u hladno doba. Sidha šampon hibiskus joj je regulisao problem. Zaista šampon čini da joj kosa manje opada, brže raste i da ima gust volumen. Rezultate je uočila nakon skoro mesec dana upotrebe.

Prenosimo vam negativno iskustvo jedne plavuše. Ona nam kaže kako joj indijski šampon od hibiskusa isušuje kosu i oštećuje krajeve. Kada pere, oseća blago peckanje na koži glave. Sada ima tanju kosu i odlučila je da izbegava ovakvu vrstu šampona. Potražiće neki bolji, prirodniji šampon za jačanje kose.

 

Nije lako izabrati pravi šampon za svoju kosu. Sidha šampon od hibiskusa obećava rezultate, ali nije 100% sigurno. Bolje da probate da vidite da li je to ono što vašoj kosi treba. Uvek imate druge izbore.

 

revlasin opsti 2

 

Sidha šampon od hibiskusa cena

 

http://prodaja.zelena-apoteka.com/kupi/sampon-sidha-hibiskus-200ml-188414

 

https://ekorubis.com/proizvodi/hibiskus-sampon/

 

http://www.prodavnicazdravehrane.rs/prodavnica/proizvodi/prirodna-kozmetika/sidha-%C5%A1ampon-hibiskus-detalji

 

Kakva su vaša iskustva upotrebe?

Da li ste koristili proizvod Sidha šampon od hibiskusa? Da li ga preporučujete?

Bila bih vam zahvalna da podelite svoje mišljenje. Napišite recenziju o proizvodu Sidha šampon od hibiskusa i ocenite na skali od 1 do 5. 

 

Povezani članci: