Predstavljamo vam Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom i našu recenziju. U ovom tekstu saznaćete malo više o ovom šamponu, kao i da li se dame uopšte odlučuju da ga kupe.

Ovaj šampon iz kolekcije Afrodita kozmetike koristi se prvenstveno za opadanje kose. Zbog svojih glavnih sastojaka – koprive i pantenola, veoma brzo je osvojio simpatije mnogih korisnika.

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Ovaj šampon dolazi iz Afroditine linije šampona za opadanje kose. Šampon ima karaterističnu zelenu boju i onaj nostalgični miris koji vraća u detinjstvo.

 

Rok upotrebe nakon otvaranja je 12 meseci, a šampon dolazi u litarskom pakovanju. Čak i ako ga korsite porodično, trebao bi da traje prilično dugo.

Često se može čuti pitanje – da li je Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom zdravo i dugoročno rešenje? Ovom recenzijom dajemo sve odgovore.

Za početak najvažnije – kopriva i pantenol zajedno našu kosu obnavljaju od korena do vrha. 

Ovi prirodni sastojci pomažu oštećenoj i tretiranoj kosi tako što obnavljaju dlaku, sprečavaju njeno opadanje i u šamponu ubrzavaju rast kose. Pored toga, zajedno čine da naša kosa bude duže čista, hidrirana, sjajna.

Da li možete da zamislite onda koliko će ceo proces oporavka kose biti brži i zdraviji kada se ovi neverovatni sastojci koriste zajedno?

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom
60%
Korisnost
Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom
65%
Cena
Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom
75%
Dostupnost
Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom
65%
Tekstura

 

Odakle nam dolazi Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom?

 

Kompanija Afrodita sledeće godine proslaviće svoj 50-ti rodjendan. Njihov prvi kozmetički salon otvoren je u jednom lečilišnom kraju, na izvoru mineralnih voda. Taj salon radi i dan danas.

Prvi proizvod koji su napravili bio je krema za lice sa kamilicom. S obzirom da se korisnicima svideo njihov proizvod, nastavili su dalje. Razvili su široku paletu proizvoda za negu tela, lica i kose. Ono po čemu su se i tada isticali bili su proizvodi od prirodnih sastojaka dobrog kvaliteta.

Danas asortiman Afrodite obuhvata više od 10.000 trgovina po celom svetu. Ponuda je proširena anticelulit linijom i linijom kućne higijene.

 

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Sastav Afrodita šampona sa koprivom i pantenolom

 

Šampon koji u svom sastavu ima ova dva sastojka je upravo ovaj kome smo mi danas posvetili pažnju. Stari i isprobani recepti za zdravu kosu nalaze se u Afrodita šamponu sa koprivom i pantenolom.

Ali da li znate zašto je zapravo kopriva dobra za našu kosu?

 

Kopriva za kosu

 

Da li vam se nekad desilo, barem kao detetu, da vas kopriva “ožari”?

Prva asocijacija na nju je svrab, crvenilo, peckanje. Ne verujem da bi neko ko se susreo sa njom pomislio da može da mu pomogne u kozmetici, još manje da je pojede. Međutim, kopriva je toliko zdrava biljka, puna vitamina i minerala! Istraživanja su pokazala da u sebi sadrži više gvožđa neko spanać! Bogata je i vitaminom C.

Što se kose tiče, tu zaista pokazuje svoju magiju. Samim tim što poboljšava cirkulaciju, kopriva čini da naša kosa brže raste. A osim toga, sprečava dalje opadanje i poboljšava opšte stanje kose. Uz redovnu upotrebu kosa postaje jača i zdravija.

Izuzetno je dobra u borbi protiv masne kose. Takođe uz redovnu upotrebu sprečiće nastanak peruti i ispucalih krajeva.

 

Pantenol za kosu

 

Verujemo da ne postoji kućna apoteka bez pantenola. Zbog njegove široke primene, dobro je da ga uvek imate u kući. Tajna lepote kose i lica nije u skupim proizvodima, već u pravilnoj nezi.

Pantenol je pun vitamina koji pomažu regeneraciju tkiva i ćelija. Što se kože tiče, potpuno bezbedno možete namazati pantenol na ekceme, ospie, ojede. Njegovo delovanje je antibakterijsko, jer štiti kožu od mnogih infekcija i upala.

Što se tiče kose, u kombinaciji sa koprivom, daje prirodno rešenje protiv opadanja kose. Prija koži glave i kosi, a samim tim jača koren i ubrzava rast kose.

Pa čak i kada se kopriva i pantenol koriste zasebno, oni našu kosu čine zdravijom i jačom. Smanuju opadanje kose, perut, masnoću, a pomažu i kod oporavka oštećene kose.

 

Kako se koristi Afrodita sa koprivom i pantenolom?

 

Ovaj šampon se koristi kao i svaki, nema posebnih metoda. U zavinosti od tipa vaše kose, odnosno u zavisnosi od toga koliko se brzo masti. Na mokru kosu nanesete dovoljnu kolicinu, istrljate je i isperete.

Proces možete ponoviti i dva puta za bolji efekat i lepši izgled.

 

Za kakvu kosu je namenjen Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Pored toga može se koristiti i za ostale probleme poput:

 • masne kose,
 • za uklanjanje peruti,
 • za slabu i tanku kosu,
 • za rascvetale i ispucale krajeve,
 • za brži rast kose.

 

Opadanje kose

 

Ponekad se čini da su sa napredkom tehnologije i nauke napredovali i naši “problemi”. Usled nekih hormonskih poremećaja, trudnoće i dojenja, kosa kreće da opada.

Da se razumemo, kosa opada svaki dan, a u proseku dnevno izgubimo 60-100 dlaka.

Međutim, usled ovih stanja, opadanje kose postaje zaista problem, jer se dešava da ne možete da očešljate kosu a da vam ne ostane klupko kose na češlju. S obzirom da je u ovim slučajevima problem “unutrašnji” a ne “spoljašnji” faktor, rešenje treba da bude što prirodnije moguće.

I u slučajevim kada je opadanje kose nasledno, ili je kosa preslaba, logično je da pokušamo da je oporavimo na zdrav način, bez hemijskih tretiranja.

Hajde da se vratimo malo u prošlost. Pre nekih 20-tak godina, sigurno da nije bilo kupatila bez šampona od koprive ili breze. Nije bilo podela na muški ili ženski. Niti tipova šampona za suvu, masnu, oštećenu kosu. Prosto je postojao samo šampon posle koga je kosa čista.

Sećate se onog osećaja posle šampona kad vam kosa “škripi”? Pogledajte slike vaših baka ili prabaka. Gusta, zdrava, bujna kosa. Razlog tome je sigurno i stil života tada i sada, ali i činjenica da su ranije tada šamponi bili više prirodniji nego danas.

 

Afrodita šampon kopriva i pantenol prednosti

 

Pre svih benefita koje sam do sada nabrojala, prednost svakako dajemo starim isporbanim sastojcima, kao što su pantenol i kopriva.

 

Ako malo bolje razmislite, više je muškaraca na reklamama za proizvode protiv opadanja kose, nego žena, zar ne?

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Afrodita šampon kopriva iskustva

 

Što se iskustava tiče, situacija je prilično jasna. Jako je mali procenat onih koji nisu zadovoljni ovim šamponom.
Ako bi nešto moralo da se navede kao mana, to je onda pakovanje. Šampon dolazi u litarskoj boci, koja je pomalo nezgrapna.

I kada se uzme u obzir veličina i težina boce pampona, lako isklizne iz ruke. Iako nema kliničkih ispitivanja o koprivi, mislimo da su najbolji pokazatelji njenih benefita upravo iskustva.

 

Afrodita šampon kopriva i pantenol za masnu kosu i perut

 

Mnogi korisnici rešili su se peruti posle nekoliko nedelja. Onima sa masnom kosom šampon je izuzetno pomogao, a boljitak se video već posle prvog pranja. Kosa se više nije toliko mastila, a rezultati su jasni – videle su se drastične promene na bolje.

Iskustva kažu i da je kosa sjajna, mekana i da ima volumen.

 

Afrodita šampon kopriva i pantenol za opadanje kose

 

Što se tiče opadanja kose, ovaj šampon je po korsnicima nešto što definitivno morate probati! Kao što smo već rekli, problem opadanja kose može biti i hormonski. Jako je važno da najpre utvrdite zašto vam kosa opada. Ako je razlog “unutrašnji”, pored ovog šampona trebalo bi da koristite i adekvatnu terapiju.

Jednoglasno iskustvo je da korišćenje šampona svakako ne odmaže. Kod problema sa opadanjem kose, koji nisu hormonske prirode, ovaj šampon odigrao je ključnu ulogu. Iako kosa “ne boli”, ona i te kako trpi. Svako tretiranje, feniranje, peglanje kose, ostavlja traga.

Jednoj devojci je posle silnih tretiranja, kosa opadala velikom brzinom. Odlučila je da isproba ovaj šampon na osnovu pozitivnih iskustava. Po njenim rečima, najveća sreća bila je kada je nakon 3 meseca, posle češljanja, češalj bio “čist”.

Osim što je kosa prestala da opada, rasla je nova, zdrava kosa. Nije više bilo panike da li će na gumici za kosu ostati pramenovi kose. Češljanje je postalo lako, a kosa je dobijala na volumenu.

 

Afrodita šampon kopriva i pantenol za rast kose

 

Iskustva za rast kose, govore u prilog ovom Afrodita šamponu sa koprivom. Kosa obično raste do 1 cm mesečno. Ukoliko joj priuštimo neadekvatnu negu ili je previše tretiramo, taj rast nećemo ni primetiti. Razlog tome je prekomerno opadanje kose, rascvetali krajevi, suva i beživotna kosa. Reztati će biti najbrži onda kada promenimo svoj stil života koji je doveo do problema sa kosom.

Uz ovaj šampon, ali i promenu navika – bez tretiranja, sa minimalno feniranja i peglanja, kosa će biti zdravija. Samim tim njen rast će biti očigledniji, a najbitnije je što će kosa koja raste biti zdrava. Makaze mogu da sačekaju, jer je ovaj šampon pomogao i kod iskrzanih krajeva.

 

Gde kupiti Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom

 

Afrodita šampon sa koprivom i pantenolom može se kupiti na sledećim mestima.

 

Kao što ste videli na linkovima, cena za Afrodita šampon kopriva i pantenol je dostupna na svim prodajnim sajtovima.

 

Ostali Afrodita proizvodi

 

Pored šampona za kosu sa koprivom i pantenolom imaju i šampone sa drugim sastojcima. To su:

 • zeleni čaj,
 • breza,
 • žalfija i limeta,
 • čičak,
 • belo grožđe,
 • med i vanila,
 • kokosovo mleko,
 • beli luk,
 • pomorandža i limunska trava.

 

Pisali smo recenziju za šampon sa belim lukom protiv opadanja kose – Afrodita šampon sa belim lukom recenzija.

Afrodita ima i mnoge druge proizvode za negu kose, tela i lica (za neke smo pisali recenzije):

Da li ste se do sada susretali sa Afrodita kozmetikom?

Da li ste koristili Afrodita šamon sa koprivom i pantenolom? Da li vam je pomogao protiv opadanja kose?

Podelite i vi sa nama svoja iskustva.

Ocenite ovaj članak na kraju teksta zvezdicom od 1 do 5!