Čuvena stara Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica, pored novog naziva, ima još neke novine. Saznajte šta se izmenilo i kakva su iskustva donele izmene. 

 

Iako je tačno da lepota dolazi iznutra, za kožu lica važi još jedno pravilo, a to je da čista koža zna put do lepog lica. Koža lica je izuzetno osetljiva i zahteva posebnu negu. Bez obzira kakav tip kože imate, pružite joj najbolje što možete, jer će ona znati da se zahvali. 

U slučaju da ste imali priliku da se susretnete sa ovim dobro poznatim proizvodom, na samom početku da napomenem – sada mu je promenjen naziv. Sada je pun naziv proizvoda Afrodita Clean Phase Rebalance pena i kao aktivne sastojake navodi Hamamelis i limun.

Ranije se kao aktivan sastojak navodila i hijaluronska kiselina, ali kako su promenjeni dizajn i naziv tako se i sastav promenio. Ona je i dalje u sastavu, što se može videti iz spiska sastojaka u peni, ali su glavni Hamamelis i limun.

Ukoliko nemate poverenja u klasične preparate koja čiste lice, pa želite penu ali da to nije pena od sapuna, Afroditina pena je nešto drugačija! Zato pročitajte da li Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica može osloboditi lice nečistoća i omogućiti mu da diše.

 

Zašto se koristi Afrodita Clean Phase Rebalance pena

 

Pred Vama je Afrodita Clean Phase pena za lice recenzija koja verno opisuje karakteristike i daje odgovore na sva pitanja vezana za ovaj proizvod. Afrodita Clean phase pena za lice koristi se za umivanje, odnosno čišćenje lica. Namenjena je za uklanjanje nečistoće i masnoće koja se nakupila na licu tokom dana. 

Svakodnevno smo izloženi prljavštini koja se taloži na licu, a koja postaje vidljiva tek kada se umivamo. Šminka takođe dodatno opterećuje kožu, pa pecizno čišćenje neophodno je svakog dana. 

Održavanje higijene lica je od presudnog značaja za zdravlje i lepotu kože. Zato je neophodno pronaći odgovarajuće kozmetičko sredstvo za čišćenje kože lica. 

Na površini kože pojavljuje se sebum, koji u kombinaciji sa prljavštinom začepljuje pore i stvara težak osećaj na licu. Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica preporučuje se i za odmašćivanje i osvežavanje kože lica.

Pored toga, koristi se i za skidanje šminke. Za uklanjanje dnevne šminke je Afrodita Clean Phase Rebalance pena za umivanje lica nepto efikasnija, dok je za jaču šminku dosta blaga. Tada je potrebno ponavljanje ili dodatno sredstvo za skidanje ostataka šminke. 

Pisali smo recenziju za proizvod iz iste linije Afrodita Clean Plase – Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice.

 

Kome se preporučuje Afrodita Clean Phase pena za umivanje lica 

 

Afrodita pena za čišćenje Clean Phase preporučuje se svim osobama koje su u potrazi za sredstvom za čišćenje lica i uklanjanje šminke koje nije agresivno, a da ipak peni. Pena pomaže da se oslobađa lice od masnoće i nečistoće. 

Namenjena je mešovitom i masnom tipu kože. Smatram da je i osobe sa normalnom kožom takođe mogu koristiti, pošto neće izazvati iritacije. Proizvođač navodi da je pH neutralna i da neće narušiti ravnozežu kože. 

Međutim, osobama sa suvim i osetljivim tipom kože je nepreporučljiva. Iako je dosta blaga, zbog svoje funkcije “odmašćivača”, možda može dodatno isušiti kožu lica.

Marija i Ivona uspele su da reše svoj problem sa bubuljicama i sada imaju čisto lice. Otkrile su nam SVOJE REŠENJE i kako su to uspele. Pročitajte njihova iskustva da saznate – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Pisali smo recenziju o sličnoj peni za negu lica, odnosno masne kože – Sebamed Clear Face pena za čišćenje lica. Slična je po tome što je Afrodita Clean Phase Rebalance pena za masnu kožu.

 

Ako vam je potrebna malo blaža i za nijansu nežnija pena, koja je pogodna za nešto osetljiviju kožu pročitate recenziju za Alverde penu za čišćenje lica (postoje dve).

 

Kako deluje Afrodita pena za masnu kožu

 

Afrodita Clean Phase pena za umivanje lica predstavlja odličnu zamenu za sapun. Obzirom da su sapuni jači i isušuju kožu, pena ima zadatak da na nežan način postigne iste ili bolje rezultate. 

Afrodita pena za čišćenje masne kože je lagane, vazdušate koezistencije.  Utrljavajući je u kožu ona prodire i u najsitnije pore i rastvara masnoću i prljavštinu. Razbija mrtve ćelije na površini kože i omogućava joj da diže.

Lako se ispira sa lica i ne zadržava se na koži i ne isušuje je. Nakon ispiranja ostavlja mekan i elastičan površinski sloj kože. 

 

Kako se koristi Afrodita Clean Phase pena za masnu kožu 

 

Afrodita pena za umivanje za masnu kožu namenjena je za čišćenje lica i uklanjanje šminke, pa se preporučuje nanošenju ujutru i uveče. Obzirom da uveče pre spavanja detaljno uklanjamo nešistoće sa lica i šminku, savetujem vam da je koristite u večernjem tretmanu čišćenja lica.

Ujutru je lice čisto, eventualno se nalazi višak sebuma, pa smatram da je jutarnje čišćenje penom nepotrebno. Svakako ukoliko želite, ne može da škodi.

Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica se nanosi na vlažno lice, prethodno pokvašeno vodom. Zavisno od toga da li samo čistite lice ili uklanjate šminku, odrediće količinu potrebne pene.

Za rutinsko umivanje lica biće vam potrebno dva pritiska na pumpicu, dok za skidanje šminke je potrebna pumpica više. 

Nežnim pokretima penu nanositi na lice i utrljavati je. Posebno se koncentrisati na predeo oko nosa, odnosno T zonu. Nakon toga isprati dobro mlakom vodom. 

 

Kako izgleda Afrodita Clean Phase Rebalance pena za lice

 

Kozmetika Afrodita je dobro poznat slovenački brend. Bavi se proizvodnjom kozmetičkih preparata koji se mogu naći na evropskom tržištu, ali izvoze i u neke Azijske države.

Na našem prostoru kozmetika Afrodita je poznata po proizvodima za negu kose i kože. Pisali smo recenzije za neke od njih, recimo popularan je Afrodita Young & Pure gel za čišćenje lica.

Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica dolazi u plastičnoj beloj boci valjkastog oblika sa belim poklopcem. Ispod poklopca se nalazi stabilna pumpica širokog otvora, koja odlično dozira penu. 

Menjali su dizajn etikete, ali otprilike više manje je ostala ista. Etiketa je zelenkaste boje ja jasno naznačenim nazivom i namenom proizvoda, kao i logom brenda. 

Ambalaža je zapremine 150 ml, vrlo dopadljiva. Sadrži beličastu gelastu teksturu, koja pri istiskivanju iz pumpice pretvara se u gušću penu. 

 

Miris

 

Vec pri pogledu na ambalažu možete zaključiti da pena sadrži ekstrakt limuna. Limun joj daje blagu notu citrusnu. 

Tokom čišćenja lica osetićete osevežavajući miris, prijatan koji odaje utisak čistoće i svežine na licu. 

 

Afrodita Rebalance pena za umivanje sastav

 

Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica sadrži aktivne sastojke ekstrakta limuna i hamamelisa. U svom sastavu pena ne sadrži parabene, štetne alkohole kao i silikone.

Međutim, postoje sastojci koji možda mogu izazvati neprijatnosti na koži. 

Sastav:

WATER, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAURETH-8 SULFATE, MAGNESIUM SULFATE, MAGNESIUM LAURETH-8 SULFATE, SODIUM OLETH SULFATE, MAGNESIUM OLETH SULFATE, GLYCERYL OLEATE, HAMAMELIS VIRGINIANA FLOWER, SODIUM HYALURONATE, CITRUS LIMON (LEMON) JUICE, NIACINAMIDE, XANTHAN GUM, FRAGRANCE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHOXYDIGLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, GLUCOSE, BUTYLENE GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, CARAMEL, ASCORBIC ACID (VITAMIN C), CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE.

 

Hamamelis Virginiana Flower 

 

Jedan od aktivnih sastojaka pene je hamamelis. Hamamelis je drvenasta biljka koja raste u Severnoj Americi, podseća na grm lešnika, pa je drugačije poznata i kao “Lešnik veštica”. 

U pitanju je biljka koja se koristi u kozmetičkim preparatima i to onima nanenjenim za kupanje, čišćenje, šamponima, proizvodima za negu kože i dr. U sastav Afrodita Clean Phase Rebalance pene za masnu kožu je svrstava bogastvo tanina kao moćnog antioksidansa. 

Takođe, poznata je po umirujućem i protivupalnom dejstvu. Pored toga ima i adstrigentno dejstvo, odnosno učestvuje u skupljanju pora i tako sprečava prodiranje prljavštine i začepljenje pora. 

 

Citrus limon juice

 

Drugi aktivni sastojak pene je ekstrakt  limuna. Ekstrakt limuna se naširoko upotrebljava u kozmetičkim preparatima za negu kože. Vrlo je prijatne arome, međutim veća koncentracija može izazvati iritacije na osetljivoj koži.

To u Afrodita Clean Phase Rebalanas pene za čišćenje lica neka vas ne brine.  Sadrži dozvoljenu količinu, a i namenjena je mešovitoj i masnoj koži. Citrusni limun koristi se jer razbija mrtve ćelije na površini kože i uklanja ih. 

Bogat je vitaminom C, poznatim kao antioksidans, ima i sposobnost povećanja kolagena u koži, koji se tokom godina gubi. 

 

Miris ( Fragrance )

 

Dodatak mirisa u kozmetičkim proizvodima je uvek pod znakom pitanja kada se govori o njegovom negativnom uticaju na kožu. Naročito ako se nalazi u preparatima za negu lica, gotovo da je apsolutno nepoželjan.

Ocenjen je kao iritant, pa osobama sa osetljivom kožom može zadati nevolje u vidu crvenila, osipa i slično. U kozmetičkim proizvodima koriste se sintetički ili prirodni mirisi i to isključivo da pospeše mirisnu notu proizvoda. 

Često kozmetika sadrži sastojke koji ne mirišu prijatno, pa im se dodaje miris da bi bili prijatniji. Postoje i sastojci koji imaju određenu mirisnu notu pa preparatu daju određen miris i nije potreban sintetički dodatak mirisa.

Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica koristi miris kako bi poboljšao već postojeći miris preparata. Generalno, dodatak mirisa u proizvodima za negu kože lica svakako se ne preporučuje. 

 

Sodium lauret sulfate

 

Sodium Leuret sulfat je kako i sam naziv kaže sulfat koji se dodaje kozmetičkim proizvodima. Najčešće ćete ga naći na listi sastojaka šampona i kupki, ali i mnogim drugim proizvodima. 

Do sada ste verovatno čuli bezbroj puta za “površinski aktivno sredstvo”. To znači da deluje aktivno na površini kože, stvara penu i uklanja nečistoće i masnoće. 

Stručnjaci navode se da je komedogen i da može biti potencijalno iritantan. Preporuka je da se u proizvodima za negu kože koristi do 1%.

 

Propylene Glycol

 

Propilen glikol se koristi u sredstvima za ličnu negu. Kao sastojak Afrodita Rebalance pene zadužen je da ostalim sastojcima pomogne da se bolje apsorbuju u kožu i tako budu aktivniji. Pored toga, koristi se i kao stabilizator proizvoda. 

Njegova upotreba u kozmetičkim preparatima je nezabrinjavajuća jer je sadržan u manjim koncentracijama. 

 

PEG-40 Hydrogenated Castor oil 

 

Peg-40 hidrogenirano ricinusovo ulje je sintetički proizvod koji se dobija kombinacijom polietilen glikola i ricinusovog ulja. Koristi se u kozmetičkim sredstvima za čišćenje lica i tela. 

U Afrodita clean Phase peni koristi se kao površinski aktivno sredstvo i emulgator. Deluje na povrsinski sloj kože i zadržava vlagu, dajući mekan osećaj koži. 

Bezbedan je za upotrebu, mada pokazao se kao pogodan za gljivične akne koje se nalaze na površini kože. Tako da osobe koje imaju problem sa njima trebalo bi ga izbegavati jer hrani gljivične akne. 

 

Afrodita pena za umivanje iskustva

 

Iako je relativno novitet među kozmetičkim proizvodima Afrodita Clean Phase pena za umivanje lica stekla je svoje fanove. Kao i većina kozmetičkih preparata pokupila je i neke kritike i zamerke. Evo kako su dame ocenile njenu efikasnost i kakve je rezultate dala. 

 

Pozitivna iskustva korisnica 

 

Jedna devojka koja voli pene za čišćenje lica, videla je reklamu i odlučila je probati. Ima normalnu kožu i po sastavu je zaključila da ne bi trebalo da bude potencijalnih iritanata. Već nakon prvog korišćenja Afrodita Rebalance pena za čišćenje lica je opravdala njena očekivanja. Dobila je detaljno čisto i osveženo lice, bez osećaja zategnutosti i suvoće. 

 

Pozitivne kritike na račun Afrodita pene za čišćenje za mešovitiu i masnu kožu stižu i od dame sa masnim tipom kože. Navodi da ima dosta nepravilnosti na koži pa većim slojem šminke pokušava da ih prekrije. Koristi penu za čišćenje lica i uklanjanje šminke uveče i vrlo je zadovoljna. Uklanja šminku i u predelu očiju. Ujutru koristi penu u manjoj dozi da bi umila lice i uklonila višak masnoće nakupljene tokom noci. 

 

Mlada dvedesetogodišnjakinja ne preferira šminkanje, pa joj je prvenstveno potrebno sredstvo za čišćenje lica. Kupila je u drogeriji Afrodita Clean Phase penu, jer je želela da premeni dosadašnji način čišenja lica. Oduševljena je učinkom i pored odličnih rezultata, koža joj savršeno reaguje na penu. Nastaviće sa upotrebom i nema nikakve zamerke. 

 

Još jedna devojka ima dobro iskustvo upotrebom Afrodita pene za čišćenje lica. Zbog problematične kože lica često traži preparat koji neće napraviti dodatne iritacije. Navodi da se svakodnevno šminka i da uveče uspe da penom skine šminku i nečistoću. Koža joj deluje čisto i nema nikakvih neprijatnosti. Iako ima problem sa bubuljicama, upotreba pene ih nije dodatno iziritirala što joj je najbitnije. 

 

Zamerke 

 

Nezadovoljstvo upotrebom Afrodita Rebalance pene za umivanje lica dolazi od devojke koja ima normalan tip kože. Navodi da joj je pena izuzetno blaga, i da sem površinskog čišćenja ne dobija ništa drugo. Kada nakon ispiranja pene, pređe tupferom preko lica, ostaju tragovi od šminke. Za njeno lice je izuzetno blaga, pa će potražiti jače sredstvo.

 

Još jedna dama srednjih godina sa mešovitim tipom kože tvrdi da je Afrodita Clean Phase pena dobra za osvežavanje lica, ali za temeljnije čišćenje ne. Ukoliko želi da joj lice bude blistavo čisto, mora da ponavlja pranje lica i dosta pene troši na upotrebu. 

 

Afrodita Clean Phase pena za umivanje rezultati

 

Ukoliko smatrate da dok ne zapeni, nije dobro ni očišćeno, onda je pena za čišćenje lica definitivno za Vas. Ukoliko bi je uporedili sa sapunom, odnela bi definitivnu pobedu. 

Sapuni isušuju i zatežu lice, pa ostavljaju osećaj nelagode na koži.

Afrodita Clean Phase Rebalance pena za čišćenje lica nežno deluje na kožu lica, ne izaziva iritacije, svrab niti crvenilo. Lepo klizi po licu i lako se ispira. Nakon ispiranja, koža ne deluje suvo, već mekano i osveženo. Osetićete da je koža čista i oslobođena.

Što se tiče uklanjanja nečistoća nakupljenih tokom dana, pena ih eliminiše sa lakoćom. Međutim, za uklanjanje dnevne šminke preporučujem malo jače utrljavanje pene u kožu lica kako bi je skinuli. 

Zavisno od količine i kvaliteta šminke koju koristite, ostaci šminke se mogu zadržati na licu. Pa je neophodno da prođete tonikom ili micelarnom vodom za detaljno uklanjanje ostataka šminke.

Za večernju, malo jaču i vodootpornu šminku, biće Vam potrebna upornost jer je tu pokazala malo slabije rezultate. Dovoljno je ponavljanje postupka pranja lica penom ili korišćenje dodatnog sredstva. 

Pena ima blago delovanje i kao što sam napomenula ne isušuje kožu, samim tim neće isuštiti ni bubuljice. Odlična je za dnevno čišćenje lica jer je lagana, ali neće očistiti mitisere. Posebno je zadovoljstvo jer može da se koristi i za predeo oko očiju, jer ne izaziva iritacije i peckanje kao sapun.

 

Zaključujemo 

 

Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica ima mnoštvo prednosti i trebalo bi razmisliti o njoj kao sredstvu koje Vam obećava put do čistog lica. 

Nadam se da Vam otkrila najbitnije detalje vezane za Afrodita Clean Phase Rebalance penu za umivanje.