Balea vitamin C serum je poznat serum i obožavaju ga mnoge korisnice. Ipak, on ima jednu ozbiljnu „manu“? Saznaj sve o njemu u ovoj recenziji!

 

Nema sumnje da je vitamin C snažan antioksidant i da ima brojne benefite za našu kožu. Kad god pročitamo da neki kozmetički proizvod sadrži vitamin C ili neki drugi vitamin mi verujemo da je on dobar i kvalitetan. 

Ipak, da li je to uvek baš tako?

U nastavku teksta sledi temeljna Balea vitamin C serum recenzija. Za tebe sam pripremila baš sve što treba da znaš o serumu – kako se pravilno koristi, kome se preporučuje, kakva su iskustva korisnica i još mnogo toga.

Da ne dužim previše, hajde da krenemo sa upoznavanjem Balea seruma za lice!

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Zašto se koristi Balea vitamin C serum?

 

Ovaj serum za lice hidrira kožu i pomaže koži da zablista i postane sveža i glatka.

Mnogim devojkama se Balea vitamin C serum za lice posebno dopada zbog jedne sjajne prednosti. Serum za lice može da se koristi i kao podloga za šminku. Shodno tome, Balea serum ujednačava ten i prilično dobro koriguje nesavršenosti na licu.

Vitamin C serum za lice Balea štiti kožu od isušivanja i neutrališe sve rizične faktore koji uništavaju izgled kože. Upravo na taj način, lice izgleda lepo, negovano i zdravo.

Balea serum vitamin C
60%
Korisnost
Balea serum vitamin C
50%
Cena
Balea serum vitamin C
40%
Dostupnost
Balea serum vitamin C
45%
Sastav

Koje su prednosti i mane Balea vitamin C seruma?

 

Iako je Balea vitamin C serum za lice hvaljen serum, on ima i određene nedostatke. Međutim, serum ima i prednosti zbog kojih je zadobio poverenje kod mnogih korisnica. I to je, jednostavno, uvek tako.

Ne postoji baš nijedan serum na tržištu koji nema apsolutno nijednu manu. Takođe, ne postoji nijedan serum za lice koji svima odgovara. Kada govorimo o karakteristikama Balea seruma, moje lično mišljenje je da serum ima i svoje dobre i loše strane. 

Ovo je moje mišljenje o prednostima i manama, i ne smatram da se ti moraš u potpunosti složiti sa njima.

Ukratko o prednostima seruma:

 • Balea vitamin C serum hidrira kožu,
 • Ne sadrži parabene i sintetičke boje,
 • Balea vitamin C serum za lice je dermatološki testiran,
 • Brzo se apsorbuje u kožu,
 • Može da se koristi kao podloga za šminku.

 

Ukratko o manama seruma:

 • Serum sadrži Linalool, Benzyl Salicylate i Geraniol koji izazivaju kožne reakcije,
 • Serum sadrži Parfum ili Fragnance,
 • Ne sadrži prirodni i čist vitamin C, već samo njegov derivat.

O tome koliko su važna hidratacija i nega kože svedoče Mira i Lile, koje su za kratko vreme uspele da PODMLADE SVOJE LICE. Podelile su sa nama svoja iskustva, šta im je pomoglo, a možete ga pročitati u tekstu https://kozmetickimagazin.com/sa-ovom-kremom-izgledacete-odlicno-i-10-godina-mladje/.

 

Balea vitamin C serum osnovne karakteristike

 

Koliko god da možda ne želimo da priznamo, i ambalaža proizvoda je na neki način važna. Ne sporim da je kvalitet proizvoda presudan, ali i simpatična ambalaža nije na odmet.

 

Balea vitamin C serum

 

Ambalaža i količina seruma

 

Ambalaža seruma je, po mom mišljenju, jako fino i elegantno dizajnirana. Vitamin C serum za lice Balea prodaje se u pravougaonoj kutiji narandžaste boje

Prednja strana kutije je dizajnirana po obliku staklene bočice, pri čemu se na kutiji vidi bela pipeta i mali deo bočice. Na kutiji je proizvođač naglasio sve važne informacije o serumu (kako se koristi i zašto je vitamin C značajan za negu kože).

Kada se kutija otvori može da se vidi neprozirna narandžasta bočica sa belom pipetom. Ovo je kod seruma dobra stvar, jer takva bočica štiti serum od svetlosti.

Serum se prodaje u količini od 30 ml.

 

Ostale karakteristike (boja, miris i tekstura)

 

Boja seruma je žućkasta, dok je tekstura malo više kremasta od uobičajne teksture. Što se tiče mirisa, miris je voćni i vrlo intenzivan. Miriše na narandžu.

Ovaj miris se nekome veoma dopada. Sa druge strane, mnogi smatraju da jak i intenzivan miris rizičan za zdravlje.

 

Šta podrazumeva Balea Vitamin C linija?

 

Balea Vitamin C linija podrazumeva 3 preparata za negu kože lica. Osim vitamin C seruma, Balea Vitamin C linija, proizvodi ampule i dvofaznu masku za lice. 

 

 

Zašto je Vitamin C važan za lice?

 

Nema sumnje da je vitamin C važan za zdravlje naše kože. Njegovi benefiti su za naže zdravlje od velike važnosti. Osim što se svakodnevno koristi u ishrani, vitamin C je jedan od najznačajnijih sastojka i u kozmetici. Vitamin C ima posebno značajnu ulogu u preparatima i proizvodima za negu kože lica. 

U čemu je njegova tajna?

Vitamin C je odličan antioskidant koji štiti našu kožu od rizičnih faktora spoljne sredine. Usporava proces starenja i pomaže koži da održi prirodnu hidrataciju. Njegov učinak na koži je, jednom rečju, sjajan! Pomaže da se smanje bore, akne, bubuljice, fleke i koriguje i druge nepravilnosti na licu.

Osim što leči našu kožu, da li si znala da vitamin C istovremeno štiti kožu i od štetnog UV zračenja?

Rekla bih da, ako zaista brineš o svom zdravlju i izgledu, vitamin C obavezno bude sastavni deo tvoje nege!

Slična recenzija za serum sa vitaminom C – Vichy serum sa vitaminom C, zašto DA i zašto NE!

 

Kako se koristi Balea vitamin C serum?

 

Balea vitamin C serum se koristi vrlo lako i jednostavno. Praktičnost je njegova važna karakteristika! Ovaj serum za lice može da se koristi u bilo kom trenutku u toku dana. 

Moj savet je da pre nego što naneseš serum očistiš lice, a to možeš na više načina:

 • micelarnom vodom koja odgovara tvom tipu kože,
 • losionom ili tonikom za čišćenje lica,
 • da umiješ lice mlakom vodom i da ga obrišeš pamučnim peškirom. 

Za koju god metodu da se odlučiš nije važno. Bitno je da koža bude čista i da se sa nje uklone sve čestice prljavštine koja se sakupljala na tvojoj koži celog dana.

Nakon što ovo učiniš, nežnim pokretom ruke nanesi serum na lice i nežno masiraj kožu. Balea serum za lice sa vitaminom C brzo upija kožu

Potrebno je samo nekoliko sekundi da se apsorbuje u kožu. Posle ovog drugog koraka, tvoje lice je spremno za daljnje tretmane i korake za dobru negu.  

 

Balea vitamin C serum iskustva

 

Malo sam istraživala o ovom serumu i mogu da kažem da su Balea vitamin C serum iskustva podeljena. Na raznim forumima i sajtovima pronašla sam raznolika iskustva i mišljenja o ovom Baleinom serumu. 

Neka od njih su baš, baš dobra, dok su ostala iskustva i ne toliko dobra.

 

Pozitivna iskustva korisnica

 

Nina je na jednom kozmetičkom sajtu napisala da joj ovaj serum veoma odgovara. Kod seruma joj se posebno dopada miris narandže koji deluje osvežavajuće na kožu. Ovo joj posebno prija u vrelim letnjim danima. Primetila je da joj je koža postala lepša i da je dobila prirodni sjaj.

 

Značaj vitamina C za negu kože lica potvrdila je jedna devojka. Veliku prednost daje kremama i serumima koji sadrže ovaj vitamin. Ona je napisala da je vitamin C serum za lice veoma važan kako bi koža izgledala lepo i zdravo. Vitamin C serum za lice Balea je samo potvrdio njeno mišljenje u vezi ovog seruma.

 

Pozitivno iskustvo sa serumom imala je još jedna korisnica. Prema njenom mišljenju, serum očaravajuće miriše i to je jedan od razloga zašto mu je privržena. Pored toga, zadovoljna je što hidrira kožu i što joj vraća blistavost i svežinu.

 

Reči hvale za Balea serum za lice sa vitaminom C imala je i jedna žena 40-tih godina. Na njenom licu bore su postale vidljive više nego što je to očekivano za njene godine. Iako koristi nekoliko krema protiv bora, serum koristi svakodnevno radi bolje hidratacije kože.

 

Još jedno pozitivno iskustvo sa serumom ima i jedna mlada mama. Ona je veliki zaljubljenik u kozmetiku i veoma brine o sebi, svom izgledu i zdravlju. Zato joj je veoma važno da se dobro informiše o svakom proizvodu pre nego što odluči da ga kupi i testira. Veliku prednost daje svakom proizvodu koji sadrži neki vitamin, a posebno kada je reč o vitaminu C. Vitamin C serum za lice ima veliku prednost kod nje. Zato je kupila ovaj Balea vitamin C serum!

 

Marijana je zadovoljna rezultatima seruma, ali navodi i jednu manu. Ona kaže da se na ambalaži ne spominje informacija o koncentraciji vitamina C. Iako serum veoma dobro deluje na njenu kožu, pomalo je skeptična po pitanju sastojaka. Ipak, za sada nije imala problem sa serumom i nastavlja da ga povremeno koristi.

 

Negativna iskustva korisnica

 

Jedna korisnica se baš oduševila kada je pronašla Balea vitamin C serum za lice. Ipak, veoma brzo je usledilo razočaranje serumom. Otkrila je da nije reč o pravom vitaminu C, već o njegovom derivatu. Iz tog razloga, prestala je sa korišćenjem seruma.

 

Negativno iskustvo sa serumom imala je jedna devojka. Iz nepoznatog razloga, serum je izritirao kožu i izazvao fleke na licu. Obratila se dermatologu za savet i prestala sa upotrebom.

 

Druga devojka je imala baš negativno iskustvo sa serumom. Serum uopšte nije prijao njenoj koži. Zbog jakog i agresivnog sastava, njena koža je izgorela i dobila crvene fleke po licu.

 

Po mišljenju jedne korisnice, serum sadrži previše mirisa i štetnih sastojaka. Ona ne želi da koristi serum za lice sa tako opasnim i štetnim hemikalijama za kožu!

 

Kome se preporučuje Balea vitamin C serum?

 

Redovno koristiš serum, ali još uvek nisi sigurna da li znaš šta sve i šta tačno zapravo radi? Ne brini. Serumi se svakako koristi za negu lica i to je ono sa čime si upoznata. Međutim, serum ima i druge prednosti koje treba da znaš.

 • Generalno, serum se koristi za hidrataciju i regeneraciju kože na licu. Sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i veoma je lake, skoro tečne, teksture. 
 • Osim hidratacije, serum se koristi i protiv bora. 
 • Pomaže koži da održi svež, mladoliki i zdraviji izgled
 • Sužava pore, ujednačava ten i podstiče čvršću i glatku teksturu kože. 

Koliko god da je serum neophodan za negu, treba da znaš koji serum se kome preporučuje, a kome ne.

 

 

Koji su rezultati Balea vitamin C seruma?

 

Ono što svaka od nas želi jesu wow rezultati posle jedne, eventualno, dve upotrebe nekog proizvoda. To je nerealno, zar ne? 

U ovom slučaju, prvi znaci poboljšanja vidljivi su posle nekoliko redovnih korišćenja.

Ukratko o rezultatima seruma koje možeš očekivati:

 • Koža je hidrirana i izgleda lepo, sveže i zdravo,
 • Sa serumom koža je mekana, elastična i glatka,
 • Serum štiti kožu od uticaja slobodnih radikala,
 • Ujednačen ten kože sa prirodnim sjajem.

 Slične recenzije:

Catrice serum Hydro Plumping

Bioderma serum za hidrataciju

Vera HA anti-age set serum i krema

 

Balea vitamin C serum sastav

 

Ovoga puta sastav seruma sam ostavila za kraj. Ipak, to ne znači da je sastav manje važan u odnosu na sve ostalo. Čak, veoma je bitan.

Ono što moram da kažem jeste da Balea vitamin C serum ne sadrži nanočestice, parabene, mineralna ulja, boje i mikroplastiku. Odnosno, ne sadrži cela linija.

Kompletna lista sastojaka:

Aqua, Dicaprylyl Ether, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-6 Stearate, Glycerin, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Parfum, Phenoxyethanol, Sclerotium Gum, Stearyl Alcohol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Limonene, Polyglyceryl-6 Behenate, Potassium Cetyl Phosphate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Malpighia Glabra Fruit Juice, Maltodextrin, Sodium Hydroxide, Linalool, Benzyl Salicylate, Tocopherol, Geraniol, Citral.

 

Prunus Armeniaca Kernel Oil

 

Balea vitamin C serum sadrži Prunus Armeniaca Kernel Oil ili ulje semenki kajsije. Reč je o rafinisanom prirodnom ulju koji poboljšava elastičnost i tonus kože. Osim toga, ulje hidrira kožu i daje joj zdrav i mladalački izgled.

 

Maltodextrin

 

Maltodextrin na kožu deluje kao hidratantni sastojak koji održava prirodni balans vlažnosti kože. Pored toga, poboljšava izgled kože jer se zbog svojih aktivnih sastojaka koristi i protiv starenja. Shodno tome, koža izgleda mladoliko i lepše.

 

Benzyl Salicylate

 

Ovaj sastojak karakteriše se kao štetan sastojak iako je reč o prirodnom sastojku raznovrsnih eteričnih ulja. Zašto? Ovaj sastojak poboljšava miris kozmetičkih proizvoda i vrlo jako i intenzivno miriše. U prekomernoj količini može da prouzrokuje iritaciju kože.

 

Ascorbyl Palmitate

 

Ascorbyl Palmitate ili derivat vitamina C je antioksidant koji se koristi da zaštiti kožu. Iako je njegov derivat, Ascorbyl Palmitate pomaže koži da očuva lep i negovan izgled.

 

Balea Vitamin C serum cena

 

Balea serum sa vitaminom C može se kupiti u bilo kojoj DM drogeriji. Cena za serum je između 500 i 600 RSD.

 

Zaključak

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela 

 

Bilo koju kozmetiku koju stavim na svoje lice dobro proučim, jer mi je od velike važnosti da se prethodno dobro informišem o tome šta koristim. Posebno, kada se radi o nezi kože lica! To savetujem i tebi.

Na kraju recenzije rekla bih da je Balea vitamin C serum osrednji serum i da može da posluži kao alternativa za negu kože. Kao i svaki proizvod ima i svoje prednosti i mane, ali u svakom slučaju, vredi isprobati ga.

 

Da li si imala iskustva sa serumom? Da li ti se dopala naša Balea vitamin C serum recenzija? Bilo bi nam drago da oceniš recenziju na skali od 1 do 5.  Hvala ti na čitanju!