Ako je opadanje kose naš izazov, potrebno je naći pravi uzrok i potražiti pomoć u šamponu. Jedan od takvih je i Rigenforte šampon protiv opadanja kose. Recenzija.

Normalno je da kosa opada. Svima. Meni na primer više opada kada nije čista, to sam primetila.

A mnogo je razloga za opadanje kose. Genetika, hormonski disbalans, neadekvatni perparati ili problem sa štitnom žlezdom mogu biti samo neki od uzorka.

Kada problem postane intenzivniji ja prednost dajem dobrom šamponu. Nedavno sam čula za Rigenforte šampon za kosu sklonu opadanju. U nastavku pročitajte moje, ali i iskustva drugih korisnika.

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Zašto je dobar Rigerforte šampon protiv opadanja kose?

 

Izazov opadanja kose je nešto što se mnogima javlja. Ako je to izazov sa kojim se i Vi nosite, svakako ćemo potražiti šampon koji može odgovoriti istom,

Šamponi protiv opadanja kose, kako i sama reč kaže, koriste se da bi smanjili opadanje kose. 

Postoje mnogi šamponi koji su baš namenjeni borbi protiv opadanja kose. Rigenforte medicinski šampon protiv opadanja kose je linija proizvoda koja pripada italijanskoj kompaniji ESI. 

Rigenforte medicinski šampon za kosu protiv opadanja je dobar jer je namenjen svim tipovima kose. Ovaj italijanski šampon podjednako ga mogu koristiti i žene i muškarci. 

Pogodan je za svakodnevnu upotrebu jer je veoma blag i ne deluje agresivno na kosu i vlasište. Šta sve sadrži ovaj šampon… saznaćete.

 

 

Naše čitateljke, Svetlana i Mila imale su problem sa opadanjem kose. Javile su se našoj redakciji i podelile svoja iskustva o jednom prirodnom šamponu protiv opadanja kose, koji im je POMOGAO da zaustave opadanje kose. Može takođe pomoći i vama. Pročitajte njihova iskustva na linku u tekstuhttps://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Prednosti i mane ESI Rigenforte šampon protiv opadanja kose

 

Videti samo dobru stranu stvari je poželjno u životu. Kada je u pitanju proizvod koji koristimo, stanje je malo drugačije. Zanima nas i ona druga strana jer ne bismo baš svašta da stavljamo na svoje telo, pa i kosu.

Prednosti Esi Rigenforte šampona za kosu sklonu opadanju:

 • Namenjen svim tipovima kose
 • Blagi sastav koji omogućava svakodnevnu upotrebu
 • Ne sadrži veštačke boje, sulfate i parabene
 • Sadrži pantenol, kofein, arganovo ulje
 • Doprinosi bržem rastu kose.

Nedostaci Rigenforte šampona za opadanje kose:

 • Odnos cene i količine ( visoka cena za malo pakovanje)
 • Sadrži sodium coceth sulfat.

Rigenforte šampon
70%
Korisnost
Rigenforte šampon
60%
Cena
Rigenforte šampon
75%
Dostupnost
Rigenforte šampon
65%
Sastav

Kako deluje Rigenforte šampon

 

Rigenforte šampon protiv opadanja kose se koristi kod nešto intenzivnieg opadanja kose. Takođe, ukoliko imamo problem sa proređvanjem kose, možemo koristiti Rigenforte šampon protiv opadanja i za brži rast kose. 

Ono što je veoma dobro kod šampona je to što dubinski čisti teme glave. Duboko prodire u koren kose.

Kada upotrebljavamo ESI Rigenforte šampon za opadanje kose,  naša kosa dobiće volumen. Ukoliko je kosa oštećena, delovanjem spoljnih faktora, Rigenforte protiv opadanja kose može takođe pomoći. Prodirući u dlaku, on kosu hidrira.

Pogoduje i ukoliko se svakodnevno koristi jer je sastav Rigenforte šampona protiv opadanja kose blag pa neće doći do prezasićenja.

 

 

Kako izgleda Rigenforte šampon protiv opadanja kose

 

Rigenforte šampon za jačanje i rast kose je u kutiji bele boje, naziv je ispisan zelenim slovima. Na kutiji je i logo proizvođača ove linije šampona ESI.

Unutar kutije nalazi se šampon u ambalaži tamno plave boje sa sivim poklopcem. Poklopac je na pritiskanje, nije klasični zatvarač u pitanju.

Rigenforte šampon protiv opadanja kose se nalazi u bočici od 200 ml. Uglavnom se svi preparati medicinske linije nalaze u ambalažama manje miligraže. Rigenforte medicinski šampon protiv opadanja kose je gušći i koncentrovaniji.

 

 

Kako se koristi Rigenforte protiv opadanja kose?

 

Kako upotrebljavamo Rigenfrte šampon za jačanje i ras kose?  Odgovor je, kao i većinu drugih šampona. 

Potrebno je kosu pokvasiti a onda naneti šampon. Da li ćemo šampon koristiti jednom ili naneti dva puta zavisi od toga koliko često peremo kosu. Ukoliko šampon koristimo svakodnevno da bismo što efikasnije rešili problem opadanja kose, dovoljno je naneti jednom na mokru kosu.

Zbog aktivnih sastojaka koji ovaj proizvod sadrži, potrebno je ostaviti jedan minut da deluje. Tako će sastojci delovati jače i efekat će biti bolji. Nakon toga, potrebno je kosu oprati mlakom vodom. 

Regerator je moguće naneti nakon pranja kose šamponom protiv opadanja kose. Ali i bez regeneratora kosa se uz pomoć Rigenforte šampona protiv opadanja kose lakše raščešljava.

 

Rigenforte šampon protiv opadanja kose iskustva

 

Istržujući detaljno iskustva korisnika, došli smo do različitih iskustava za korišćenje šampona. Rigenforte šampon za opadanje kose ima i zadovoljne i nezadovolje korisnike, a to se može videti iz komentara.

 

Pozitivna iskustva u korišćenju Rigenforte šampona za opadanje kose:

 

Moj utisak nakon korišćenja Rigenforte šampona za kosu sklonu opadanju je bio zaista pozitivan. Jedno vreme je to bio moj zaista veliki izazov. Zbog opadanja kose morala sam da nosim stalno vezanu kosu, ali kad je putim, ne mogu da pokupim za sobom svu opalu kosu. Probala sam Rigenfotre šampon za jačanje i rast kose i ona se trenutno oporavila, manje opadala, a i brže rasla.

 

Jedna mama je podelila svoje iskustvo sa nama. Naime, ona navodi da je nakon porođaja, u periodu kada je dojila bebu, kosa počela da joj opada u pramenovima. Kaže da je imala pečate na glavi i tražila je rešenje za svoj problem. Odlučila je da proba šampon. Ona je bila oduševljena efektom već nakon upotrebe jedne bočice Rigenforte šampona protiv opadanja kose.

 

Miloš je takođe imao problem sa opadanjem kose. Njemu su se, kao i većini muškaraca posle 30 godine života, zalisci na kosi pomerali na gore. Počeo je da gubi kosu. Supruga mu je preporučila italijanski Rigenforte šampon protiv opadanja kose. Već nakon nekoliko pranja primerio je da kosa više ne opada toliko. Nastavio je da koristi šampon jer je bio zadovoljan.

 

Iskustva jedne dame govore da je i njoj šampon za opadanje kose pomogao. Imala je, kako navodi, gustu kosu i nikada problem sa kosom. U menopauzi, zbog hormona, počela je da gubi kosu. Najpre to nije bilo ništa strašno, ali je polako prerastalo u problem. Probala je razne prirodne meleme, ali nije bilo rezultata. Koleginica joj je poreporučila Rigenforte šampon protiv opadanja kose i zadovoljna je.

 

Milica je podelila svoje iskustvo sa nama, takođe. Kaže da je oduvek imala slabu kosu. Nije imala konkretan problem sa opadanjem kose. Ali toliko slaba kosa je za nju bio dovoljno veliki problem. Ona je odlučila da proba Rigenforte šampon protiv opadanja kose. Veoma joj je pomogao jer je njena kosa postala jača, a dužom upotrebom je dobila i na gustini.

 

Mekoća nakon upotrebe Esi Rigenforte šampon za opadanje kose je ono što je oduševilo jednu tinejdžerku. Ona ističe da ima dugu kosu, i dosta gustu. Opadala joj je dosta, i odlučila je da proba Rigenforte šampon protiv opadanja kose. Nakon korišćenja, kosa joj je meka, teme je fantastično očišćeno, a ona šampon svima preporučuje.

 

Negativna iskustva u korišćenju ESI Rigenforte šampona protiv opadanja kose 

Sanja savetuje sve koji čitaju njeno iskustvo da najpre provere štitnu žlezdu pre nego što išta drugo probaju. Ona je probala sve šampone, uključujući i Rigenforte šampon za opadanje kose. Nije videla nikakav pomak, i onda je na nagovor drugarice proverila štitnu žlezdu. Tu je bio njen problem, koji je kasnije, adekvatnom terapijom, rešila.

 

Nakon dužeg korišćenja šampona, jedna devojka navodi, da nije bila oduševljena efektom. Nejna kosa je i dalje opadala. Možda ne u toj meri kao pre korišćenja Rigenforte šampona, ali svakako je problem ostao.

 

Iskustvo jedne osamnaestogodišnje devojke je bilo ne tako pozitivno. Iako je Rigenforte šampon namenjen najpre rešenju problema opadanja kose, ona je isti kupila da bi joj kosa brže rasla. Nije videla efekat koji je želela i to je bilo dovoljno da ostavi svoj negativni komentar na jednom forumu.

 

Tridesetodvogodišnji momak je takođe podelio svoje iskustvo sa nama. On kaže da je njegovo iskustvo ne baš tako sjajno. Naime imao je problem sa opadanjem kose i kako navoodi kosa mu se povlačila. Čuo je za Rigenforte šampon za opadanje kose i nakon korišćenja od godinu dana, njegov problem je i dalje nastavio svojim putem. 

 

Kome se preporučuje ESI Rgenforte šampon za opadanje kose

 

Bilo da ste muškog ili ženskog pola, šampon možete koristiti. Žene uglavnom imaju problem sa proređivanjem kose, a muškarci sa pravljenjem zalizaka tj povlačenjem kose ka temenu glave. 

Koji god da je uzrok prokomernog opadanja kose Rigenforte šampon protiv opadanja kose može rešti problem, ukoliko vam odgovara.

U pitanju je medicinska linija šampona. Kada je tako, onda očekujemo da šampon deluje kao i lek, brzo i efikasno.

Nakon duže upotrebe šampona svi koji imaju evidentni problem sa opadanjem kose, dobiće i rešenje. 

 

Kome se ne proporučuje Rigenforte šampon

 

Svi koji imaju problem sa opadanjem kose mogu koristiti Rigenforte šampon za opadanje kose. Ono što je navedeno u sastavu je da ne sadrži parabene, sulfate, boje… tako da se može koristiti za sve tipove kose.

Ukoliko imamo problem sa perutom, bolje je odlučiti se za Rigenforte šampon protiv peruti. Ova medicinska linija šampona je jako koncnentrovana, a sastojci su blagi. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko pranja.

 

 

ESI Rigenforte linija proizvoda

 

Esi Rigenforte čini medicinska linija koja se sastoji od šampona i još nekoliko proizvoda. Ukoliko bismo želeli jači efekat šampona možemo ga istovremeno koristiti u kombinaciji sa losionom u obliku ampula. 

U okviru linije Rigenforte proizvoda imamo:

 • Rigenforte šampon protiv opadanja kose
 • Rigenforte balzam protiv opadanja kose
 • Rigenforte kapsule za kosu i nokte
 • Rigenforte šampon protiv peruti.

 

Rigenforte šampon protiv opadanja kose sastav

 

Kada biramo šampon, dobro je akcenat staviti na sastav. Rigenforte protiv opadanja kose može se pohvaliti sledećim sastojcima: Biotinax, Pantenol i diaminopirimidin, Kofein.

Takođe sadrži i sledeće sastojke: AQUA, COCAMIDE DEA, POLYSORBATE 20, MENTHOL, METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM COCETH SULFAT, SODIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-7, CITRIC ASID, CYSTINE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PARFUM, GLYCERIN.

 

Biotinax 

 

U Rigenforte šamponu protiv opadanja kose nalazi se Biotinax, pantentirana formula od strane ESI kompanije, koja proizvodi ovaj šampon. Biotinax sadrži Biotin, Metionin i Cistein. Kombinacija sastojaka koja predstavlja inovativno rešenje za jačanje strukture kose, dajući joj elastičnost i čvrstinu. Zahvaljujući njima, kosa se manje isušuje.

 

Pantenol i diaminopirimidin 

 

Pantenol je provitamin vitamina B5. Veoma je dobar sastojak u šamponima, zato i vrlo čest. Jača kosu i daje dodatnu hidrataciju. Na taj način pogodno utiče na kosu, koja se upotrebom manje isušuje.

Diaminoprimidin je sastojak koji je veoma poželjan u šamponima. Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima jača kosu i prodire u strukturu dlake.

 

Kofein

 

U šamponima, kofein ima jako dobru ulogu. Aktivira vlasište kose koje pojačava cirkulaciju i samim tim podstiče rast zdrave kose. Kofein u šamponima omogućava dejstvo smanjenog opadanja kose.

 

Arganovo ulje

 

Arganovo ulje hidrira kosu i daje kosi posebnu mekoću. Pomaže kod raščešljavanja. Postoje mnogi šamponi na bazi arganovog ulja, tako da ono ima veliku ulogu u kozmetičkim preparatima. Nalazi se i u mnogim preparatima za negu kože.

 

Sodium coceth sulfat

 

Sulfati u šamponima i uopšte u kozmetici su tema oko koje se diže dosta “prašine” u poseldnje vreme. Ono što je dobro kod Rigenforte šampona protiv opadanja kose je da ne sadrži jake sulfate. Oni su jako štetni za nas ali i prirodu jer se veoma teško razlažu.

Sadrži sodium coceth sulfat koji spada u grupu slabijih sulfata. U teške sulfate spadaju Natrijum lauril etar sulfat i Natrijum lauril sulfat. 

 

 

Očekivani efekti Rigenforte šampona protiv opadanja kose

 

Ako je naš porblem očigledan, kosa opada i svuda je po stanu, potražićemo rešenje. Najvise bi nam odgovaralo da dobijemo neko brzo i efikasno rešenje.

Korišćenjem ESI Rigenforte šampona protiv opadanja kose, kosa najpre dobija sjaj, hidrirana je i postaje jača.

Dužom upotrebom obezbedićemo značajno jači koren kose. Kada je koren kose ojačan, ojačana je i sama kosa.

U svakom slučaju, imate u vidu sastav.

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Rigenforte šampon protiv opadanja kose cena

 

https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/rigenforte-sampon-protiv-opadanja-kose-5752

https://www.bgbitaliana.rs/proizvodi-preparati-protiv-opadanja-kose/rigenforte-sampon-protiv-opadanja-kose.html

http://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/rigenforte-sampon-200ml

 

Kakva su Vaša iskustva? Ukoliko ste koristili Rigenforte šampon protiv opadanja kose napišite nam da li vam je pomogao.

Ili ukoliko se spremate da porbate, recite nam da li Vam je ova recenzija pomogla. Ukoliko jeste, podelite je sa drugima i ocenite zvezdicom. Hvala.