Danas ćemo vam pisati o nešto drugačijem proizvodu od onih na koje ste navikli. To je Donna Natura Difoten krema, koja je posebno značajna jer mnogima koji pate od dijabetesa služi kao melem i lek.

 

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti kremu koja svojim aktivnim sastojcima neguje i sprečava pojavu dijabetesnog stopalao. Donna Natura Difoten krema je široko preporučen proizvod za ovu vrstu problema, ali je dobra i kao prevencija ukoliko se primete simptomi..

Ova krema namenjena je isključivo onima koji imaju gore navedene poteškoće. Mi vam skrećemo pažnju ako ste jedni od njih da pažljivo pročitate šta smo vam izdvojili o ovom proizvodu. Verujte da vam zaista može biti od velike pomoći.

Saznajte zašto i kada Donna Natura Difoten krema, a kada ne.

 

STOPALIN

 

Kome je namenjena Donna Natura Difoten krema

 

Kao što smo naglasili na početku teksta, Donna Natura Difoten krema namenjena je za one osobe koji su primetili promene na stopalu uzrokovane dijabetesom. U drugom slučaju ova krema je za one koji žele da spreče takvo stanje.

Mogu je koristiti svi koji su hronično suočeni sa ovim problemom. Takođe mogu je koristiti i mazati stopala i ljudi koji žele preventivno da neguju svoja stopala. Razlog je ukoliko žele da spreče nastanak rana i oštećenja usled specifičnog stanja – dijabetesnog stopala.

Ova komplikacija koja nastaje kao posledica šećerne bolesti – dijabetesa predstavlja karakteristično stanje stopala tokom ove bolesti, pa zahteva pravilnu i kvalitetnu negu. Naglasićemo i da se po svojoj nameni i svojstvima ova krema ne preporučuje se osobama koje ne pate od dijabetesa i koje nemaju ovakve tegobe.

U tom slučaju, prirodni preparati za negu kože mogu biti dobra opcija. Koliko znojenje nogu, gljivice i smrad mogu mogu biti neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Šećerna bolest ili dijabetes

 

Dijabetes ili šećerna bolest nastaje usled povišenog nivoa šećera u krvi zbog čega dalje stradaju mnogi organi u telu, i sam životni vek bolesnika se smanjuje.

Osoba koja pati od diabetesa suočava se sa raznim zdravstvenim komplikacijama a to su bolesti bubrega, srca, očiju, kože. Jedna od njih je i promena u vidu ranica na stopalu koje vrlo brzo napreduju a to stanje je označeno kao dijabetesno stopalo. Otuda i specifičan naziv.

 

Dijabetesno stopalo

 

Dijabetes ima tendenciju da između ostalog i dovodi do promena na krvnim sudovima, kada se smanjuje ili usporava protok krvi kroz ruke i noge. U slučaju blokiranja normalne cirkulacije u stopalima može doći do infekcija, pojave rana koje teško zarastaju. Vremenom ako se ne leči ili drži pod kontrolom nastaje hronično stanje – dijabetesno stopalo.

Kod ovakvog problema mogu se javiti brojne tegobe, kao i manje ili veće komplikacije, a sve naravno u zavisnosti od težine slučaja. Ono što je bitno jeste da se bolest i stanje moraju redovno kontrolisati, pratiti, kako bi mogle da se preduzmu sve mere ako je već došlo do pojave dijabetesnog stopala. Ovo je sve u cilju olakšanog svakodnevnog načina života.

Lečenje dijabetesnog stopala pored redovne terapije zahteva veliko mirovanje. Kako bi se stanje brže regulisalo a koža oporavila ne preporučuje se puno kretanja. Mnogo je sigurnije mirovanje da se stopalo ne bi opteretilo, a ranice napredovale.

 

Kako se koristi Donna Natura Difoten krema

 

Došli smo do dela koji je od izuzetnog značaja kada pričamo o prevenciji i nezi stanja kao što je dijabetesno stopalo. Shvatili ste da ovo nije nimalo naivno. Zato ovom problemu, lečenju i tretiranju bolnog mesta pristupite veoma ozbiljno. Mi ćemo vam predočiti kako vam sve Donna Natura krema može pomoći i kako da pravilno mažete kremu.

Najpre, stopalo koje želite da tretirate Difoten kremom mora obavezno da bude suvo. Ne sme postojati ni trag vlažnosti na njemu jer će to smanjiti delovanje kreme. Dakle ako ste se okupali, odvojite vreme i dobro obrišite i osušite stopalo. Tek nakon toga možete namazati kremu.

Poželjno je da preparat nanosite 2-3 puta dnevno, kada vama odgovara. Rasporedite vi sami vremenske intervale u toku dana kada je pravo vreme, ali ipak ostavite dovoljan period kako bi krema uradila svoje i zatim ponovite isto. Ne treba vam mnogo, uzmite manju količinu na dlan i nežno, laganim pokretima utrljavajte u željeno mesto na stopalu.

Kada ste namazali Donna Natura Difoten kremu, nemojte odmah obuvati čarape ili obuću već ostavite kremu neko vreme da koža upije i da se regeneriše i osveži.

 

Kako deluje Donna Natura Difoten krema

 

Donna Natura Difoten krema deluje umirujuće i antibakterijski na oštećenu kožu dijabetesnog stopala. Umiruje kožu, oporavlja bolno mesto omogućavajući da postojeće rane brže zarastaju i sprečavajući dalju iritaciju stopala. Pomoću svojih aktivnih sastojaka uspešno deluje i uklanja sve simptome kao što su: iritacija kože stopala, crvenilo, svrab, perutanje, zadebljanja, suva koža, rane i slično

Koži na dijabetesnom stopalu potrebna je posebna nega jer je u velikoj meri oštećena i neretko se javlja više simptoma zajedno. Ova krema se uspešno bori protiv njih i elimiše neprijatni osećaj bola usled poremećaja cirkulacije u stopalima.

Osim što blagotvorno deluje na probleme, takođe je i dobra preventiva u nezi osobe koja pati od dijabetesa. Ukoliko imate dijabetes i problema sa stopalima preporučuje se da je koristite ako ne želite dalje komplikacije u vidu dijabetesnog stopala.

 

Sastav

 

Donna Natura Difoten krema sadrži mnoštvo ektrakata lekovitog bilja kao što su ekstrakt nane, ruzmarina i nevena. Tu su i ostali blagotvorni sastojci (alantoin, urea, pantenol, ulje žutog noćurka). Deluju na sedeći način:

Alantoin. – Alantoin je prirodni sastojak koji se koristi u mnogim kremema za noge i stopala zato što veoma efikasno hidrira kožu i njen nadraženi deo. Vraća koži vlažnost, omekšava stopala i leči hranljivim sastojcima.

Ekstrakt nane. – Nana je biljka koja je veoma poznata po svojim mnogobrojnim lekovitim dejstvima. Eterično ulje nane ima miris mentola i samim tim sposobnost hlađenja i osvežavanja kože. Sastojci nane deluju protivupalno i antiseptički na umorna i bolna stopala.

Ekstrakt ruzmarina. Eterično ulje dobijeno od ruzmarina ima široku primenu u medicini. Kada govorimo o nezi kože na stopalima, dodato u kremu sprečava nastanak ekcema i rana, i takođe utrljavanjem i masiranjem dodatno opušta mišiće.

Ekstrakt nevena. Ekstrakt lekovite biljke nevena izuzetno pogoduje nezi osetljive i oštećene kože, dodatno je hidrira, omekšava i regeneriše.  Ujedno sadrži sastojke koji deluju antiseptički i antizapaljenski, smirujući bolne i otečene regije.

Urea.Urea ima tu sposobnost da za sebe vezuje velike količine vode, pa zahvljajući tome uspešno vraća koži vlagu i posebno je efikasna kod suve kože. Osim što je vlaži, otklanja izumrle ćelije sa površine i tako omogućava regeneraciju i stvaranje nove, zdravije kože. Povoljno deluje na zarastanje rana i sprečava dalje pogoršanje simptoma, ubrzavajući oporavak kože.

Pantenol. – Dobro poznat u kozmetičkom svetu, pantenol ima i značajna lekovita svojstva, a posebno na oštećenu i grubu kožu, kao i kožu sklonu povredama. Pantenol se vrlo brzo absorbuje u koži i njegovo delovanje samim tim je uspešnije i efikasnije jer nećete dugo čekati da počne da radi. Posebno oni koji imaju bolove, a baš njima je i važno da krema što brže deluje. Između ostalog i smanjuje crvenilo i svrab kože, pomaže da se koža regeneriše i obnovi, hidrira isušena mesta i onemogućava dalje isušivanje i gubitak vlage. Spomenućemo da ima tu sposobnost da regeneriše i zaceljuje ranice, a koža postaje mekša i elastičnija.

Ulje žutog noćurka.Ulje žutog noćurka bogato je vitaminom E, linoleinskom kiselinom i ostalim dragocenim vitaminima i mineralima. Uspešno obnavlja oštećenu kožu i povoljno deluje na sve vrste ekcema i kožnih iritacija. Zaustavlja zapaljenske procese i neguje bolna mesta, istovremeno ih regeneriše i hidrira.

 

Rezultati upotrebe Donna Natura Difoten kreme

 

Očekivani rezultati pri korišćenju Donna Natura Difoten kreme za stopala prvenstveno se ogledaju u olakšavanju postojećih tegoba kod dijabetesnog stopala. To je povezano sa negovanjem i prevencijom težih oblika tegoba i rana. Korisnici kreme mogu biti dugogodišnje suočeni sa problemom ovog stanja i tada su rezultati manje uspešni i potrebno je više vremena da se izleči.

Oni koji imaju dijabetes, a žele da spreče pojavu dijabetesnog stopala ili pogoršanje iritacija i ekcema uz redovnu upotrebu imaće bolje rezultate i biće zadovoljniji.

U oba slučaja Difoten krema će delovati blagotvorno, lekovito i olakšaće bol i neprijatnosti pri hodu ili obavljanju dnevnih aktivnosti. Da bi se rezultati brže primetili neizostavna je higijena:

  • redovno i to više puta dnevno proveravajte stanje na stopalima,
  • redovno pranje stopala i tabana – toplom vodom i sapunom,
  • nemojte dugo držati noge u vodi,
  • dobro obrišite i osušite stopala – pete, tabane, prste i kožu između prstiju
  • nošenje pamučnih čarapa,
  • redovno i svakodnevno menjanje čarapa,
  • nošenje udobne, kvalitetne i prijatne obuće koja ne pali,
  • menjajte dva ili više para obuče, ali vodite računa da obuća bude udobna.

 

Donna Natura Difoten krema za stopala iskustva

 

Pitali smo i korisnike Donna Natura Difoten kreme kakvi su njihovi lični utisci i da li im je krema i u kojoj meri pomogla. Evo šta smo saznali.

 

Jedna dama ispričala  nam je kako je nakon nekoliko godina bolovanja od dijabetesa razvila dijabetesno stopalo. Ona je da razmišljala najpre proba neki proizvod pre nego što se obrati za stručnu pomoć. Apotekarka u lokalnoj apoteci gde je odlazila preporučila joj je Donna Natura Difoten kremu zbog izuzetno moćnih lekovitih sastojaka. Rekla joj je da ne odustaje i da maže kremu redovno ujutru i uveče. Žena je poslušala i svaki dan na suvo stopalo nanosila je potrebnu količinu kreme. Zaista je za samo nekoliko dana primetila prve rezultate – da su rane počele da zarastaju i da se povlače. Od tada koristi ovu kremu i nema nijednu sumnju da će pomoći i drugima ukoliko budu uporni.

 

Jedan čovek imao je od detinjstva problem sa dijabetesom. Imao je i tegobe i rane u predelu stopala, koje su za njega su postale mučna svakodnevnica sa kojom nije znao kako da se izbori. Lekar mu je rekao da može da kupi Difoten kremu i da proba, ali da ne očekuje preporod i izlečenje jer je za to potrebno vreme. Mora da očekuje i da bude spreman na činjenicu da se takvo stanje često ponovo vraća. On je ipak želeo da proba kremu jer je čuo od mnogih korisnika da je fantastična.

Prvih par dana korišćenja primetio je da je koža omekšala i da nije gruba i zadebljala kao što je bila ranije. Nije ga ništa svrbelo ni peklo kada bi duže hodao. Rana na stopalu je teže zarastala, ali ga je manje bolela. Mogao je da hoda i staje bez problema na tom stopalu. Pomoću ove kreme i kombinovanjem lekova i zdrave ishrane ovaj čovek je iskusio ogromno poboljšanje. Ono što zasigurno kaže je da ipak bez Difoten kreme ne bi uspeo.

 

Devojka koja je zbog posla stajala dugo na nogama, uglavnom u jednom mestu, žalila se na bolove u petama i perutanju kože. Koža na stopalima joj je bila toliko tvrda da nije mogla da nađe odgovarajuću obuću. Iako nije imala problem sa dijabetesnim stopalom još uvek, jedna prijateljica koja je iskusila sličan problem rekla joj da proba Donna Natura Difoten kremu jer u najbržem roku rešava tegobe i da je odlična prevencija. Ona jeste bila u pravu jer su bolovi potpuno iščezli, koža je postala mekša i nije se perutala i bila suva. Ali nije nastavila da je koristi zato što ne boluje od dijabetesa i nema zdravstvenih tegoba, a proizvođač ovu kremu preporučuje u tim slučajevima.

 

Ovaj proizvod mogu da koriste svi koji imaju sličan problem, i mlađi i stariji. Tako je i jedna baka koja se baš namučila sa ranama na stopalu iznenadila kada je videla da se rane povlače, kao da se bol umanjio duplo.

 

STOPALIN

 

Cena i gde kupiti kremu

 

Donna Natural difoten krema može da se kupi na internetu i u bolje snabdevenim apotekama. Pakovanje ove kreme je u kartonskoj ambalađi i količina koj se kupuje je u boci od 100 ml. Linkovi koji vode do prodajnih mesta kreme za stopala su:

Samim tim što olakšava bol i tretira postojeća bolna i upalna mesta ovaj čudotvorni proizvod potpuno opravdava svoju reputaciju prijatne i delotvorne kreme za negu dijabetesnog stopala. Ova krema ne sme doći u dodir sa decom, posebno zato što je dečija koža nežna i osetljiva. 

Pišite nam obavezno utiske i komentare – svaka reč je dobrodošla!

Ocenite ovaj tekst zvezdicama- od 1 do 5 zvezdica. Recite nam šta mislite o ovom proizvodu ako ste ga koristili.