Garnier Aloe Vera krema za kosu obećava hidriranu i stilizovanu frizuru BEZ sušenja fenom. Recenzija za Garnier Aloe Air Dry kremu za prirodno sušenje kose!

Prirodno susenje, a frizura kao iz salona je gotovo nezamislivo mnogim ženama. Ali Garnier je otišao korak dalje i tvrdi da nam donosi upravo takav preparat. 

U pitanju je krema koja neguje, hidrira i oblikuje kosu, a za to nam je dovoljno samo da je nanesemo. Evo priče o Garnier Fructis Aloe Air Dry kremi za kosu u nastavku recenzije. 

 

revlasin Nina model

 

Kada se korisiti Garnier Aloe Vera krema za kosu

 

Garnier Fructis Aloe Krema za kosu ima specijalno ciljano delovanje na oblikovanje kose i za to vam neće biti potreban fen. Dovoljna je prirodna temperatura kojom smo okruženi i kosa će izgledati maksimalno stlizovano. 

Garnier Aloe Air dry cream se koristi kada iz bilo kojeg razloga ne želite da kosu opterećujete sušenjem fenom ili oblikovanjem pomoću bilo kog termičkog aparata. Poznato je da toplotni aparati oštećuju kosu, pa je njihovo izbegavanje poželjno kad god je to moguće.  

Prirodno sušenje kose može učiniti da kosa deluje razbarušeno i kruto, pa je upotreba kreme za oblikovanje kose idealan način da smirite, opustite kosu i definišete frizuru. Posebno to važi za kovrdžavu kosu, koja zahteva preparate i kreme za stilizovanje kovržave kose.

 

Zašto Garnier Aloe Air-Dry Cream?

 

Sušenje i oblikovanje kose fenom može oduzeti dosta vremena, naročito kada ga nemamo dovoljno. Kao što smo spomenuli toplota nikako ne prija zdravlju kose, razlog je nastanka oštećenja i dehidratacije. Upotreba fena leti je često neprijatna, pa se pribegava prirodnom sušenju.

U tom slučaju kosa se ne može osušiti sama na perfektan način. Pomoć pri stilizovanju ovog puta ne stiže od fena, vec preparata. Zato se sve više traže Air-Dry kreme za kosu.

Garnier Fructis Aloe vera Air-Dry Cream je preparat za kosu koji se koristi za stilizovanje kose prilikom prirodnog sušenja. Zamenjuje fen i pomaže kosi da se oblikuje prilikom prirodnog sušenja. 

Ova krema ne pomaže kosi da se brže osuši, već je samo dodatno neguje i umiruje tokom prirodnog sušenja.

 

Kome se preporučuje Garnier Aloe krema za kosu

 

Krema za stilizovanje kose prirodnim sušenjem je definitivno omiljeni proizvod za kosu mnogih žena. Bilo da imate kratku, dugu, kovrdžavu ili je vaša kosa farbana i tretirana, pomoć prilikom oblikovanja deluje veoma primamljivo. 

A da li svi koji žele mogu koristiti Garnier Aloe air dry cream?

Dobra vest je da se Garnier Aloe Vera krema za kosu preporučuje za negu i oblikovanje svih tipova kose. Mogu je koristiti osobe sa normalnim, masnim i kombinovanim tipom kose. Međutim, posebno se savetuje za korišenje osobama koje imaju suvu i osetljivu kosu, kao i onima sa dugom kosom.

 

Garnier Aloe Vera krema za kosu stilizovana kosa

 

Negu kose kremom ponekad nije dovoljna, pa je poželjno dopuniti prirodnim tretmanima. To je posebno važno ukoliko je kosa suva, oštećena ili kada joj je potreban dubinski oporavak. Prirodne maske i šamponi za oštećenu kosu su najbolja nega, a to kaže i Nina, naša čitateljka koja je do pre nekoliko meseci imala užasnu, suvu i oštećenu kosu. Pošto je nedavno uspela da je spasi i povrati joj volumen i sjaj, sada konačno može da uživa u lepoj, mekanoj i savršeno zdravoj kosi. Kako je uspela da je oporavi, šta se desilo i šta joj je POMOGLO možete pročitati u tekstu kikom na plavi link https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kako se koristi Garnier Fructis Aloe Krema za kosu  

 

Iako je način upotrebe uvek i na svim kozmetičkim proizvodima jasno naglašen, često se događa da dodje do pogrešnog načina primene. Ukoliko se ne preparat ne koristi na propisujući način, može dovesti do nulte efikasnosti. 

Obzirom da težimo rezultatima, uputstvo za upotrebu je neophodno ispoštovati. Ono što je važno to je da se ova krema ne ispira, već se ostavlja na kosi. Ispiranjem kreme nećete dobiti potpun tretman i to je pogrešno. 

Postoje dva načina kako se nanosi Garnier Fructis krema za kosu sa aloe vera gelom.

Prvi način – na mokru kosu:

Prvi korak je nanošenje kreme na dlanove. Funkcionalna pumpica omogućava lako doziranje željenje količine. Za dužu kosu su sasvim dovoljna dva pritiska na pumpicu. 

Najpreporučljiviji način je naneti kremu na čistu, mokru kosu, odmah nakon pranja. Kosu utapkajte peškirom kako bi pokupili višak vode i rukama rasporedite prethodno razmazanu kremu na dlanovima po kosi. Možete se očešljati pre ili nakon stavljanja kreme. Potom ostavite da se prirodno osuši.

Drugi način – na suvu kosu:

Garnier Aloe Vera krema za kosu se može upotrebljavati i na suvoj kosi. Postupak je isti, nanesite kremu na dlanove i protrljajte, potom je nanesite duže cele kose.  Ovo nije pogrešan način, međutim nešto je manje delotvorniji. 

 

Garnier aloe vera kolekcija

 

Garnier Fructis kolekciju sa aloe verom čine:

 • Garnier Fructis Aloe Hydra Bomb šampon za kosu;
 • Garnier Fructis Aloe Hidra Bomb regenerator za kosu;
 • Garnier Fructis Aloe Air-Dry Cream za stilizovanje kose;

Sva tri preparata u sastavu sadrže i organski glicerin sa naglašenim snažnim hidratantnim svojstvima. Šampon dolazi u pakovanju od 250 ml, a regenerator teži 200 ml i oba su namenjena normalnom tipu kose. 

 

Garnier Aloe air dry cream količina

 

Ono što će vam se sigurno dopasti, bez obzira na ostale karakteritike kreme je količina koju dobijamo u pakovanju. U pitanju je bogato pakovanje zapremine 400 ml. Da vest bude bolja, ova količina će vam trajati mesecima. 

Praktično ćete zaboraviti kada ste kupili jer su svega dve pumpice dovoljne da pokriju tretman duge kose. Svako preterivanje u nanesenoj količini samo će dovesti do slepljenja dlaka.

 

Garnier Fructis Aloe Krema za kosu ambalaža

 

Ambalaža koja sadrži obilnu količinu u obliku je boce sa pumpicom na vrhu. Boca je prozirno zelene boje u kojoj se jasno može videti krema. To omogućava da uvek znate koliko je kreme ostalo u boci.

Na mestu poklopca nalazi se pumpica koja na vrlo higijenski i praktičan način omogućava doziranje kreme. Pumpica je tamno zelene boje i odlično radi, a ima i sistem za zaključavanje koji se pokreće okretom. 

Iako dobro funkcioniše, sam sistem ne dozvoljava 100% iskorišćenost kreme. Manja količina ostaje unutra jer pumpica je ne može izvući do kraja. 

Etiketa je takođe prozirna sa jasno naglašenim nazivom kreme. Na njoj se nalazi i fotografija aloe vere koja uz boju ambalaže odaje izuzetno svež, čist i hidratantni utisak. 

 

Garnier Aloe krema za kosu ostale karakteristike

 

Što se tiče ostalih karakteristika kreme, prvo ćete primetiti izrazit opuštajući miris. Osvežavajuće i lagane note aloe vere mirišu na čistinu. Lepršava mirisna formula zadržava se na kosi tokom čitavog dana.

Tekstura Garnier Fructis Aloe Vera kreme za kosu je nešto imeđu gela i kreme, beličaste boje. Deluje gusto, međutim kada se nanese na dlanove počine da se topi u bezbojnu tečnost koja klizi. To dosta olakšava razmazivanje na rukama i raspoređivanje po kosi. Takva konzistencija omogućava maloj količini kreme odličnu pokrivenost. 

Garnier Aloe Vera krema za kosu je nemasne, ne lepljive i lagane teksture što omogućava duboko prodiranje u strukturu dlake. 

 

Garnier aloe vera krema za kosu iskustva

 

Iako je relativno novitet u pitanju, mnoge korisnice mogu verodostojno dati sud i mišljenje o kremi. Kakva su njihova iskustva, zašto obožavaju, ali i šta zameraju Garnier Fructis kremi sa aloe vera gelom pročitajte u nastavku. 

 

Garnier Aloe Vera krema za kosu uredna kovrdžava kosa

 

Pozitivna iskustva 

Fructis Aloe Air-Dry Cream se takođe pokazala kao odlična za negu kose jedne devojke. Ona ima kovrdžavu kosu koju nikada ne suši fenom jer bi razbila lokne i izgledala čupavo i neuredno. Dugo je tragala za preparatima da primiri vlasište i oblikuje lokne. Isprobala je kremu i postala je zaljubljenik u nju. Nanosi je na vlažnu kosu nakon pranja, a nekada i ujutru na suvu kosu. Kovrdže su joj raskošne, savršeno oblikovane i mnogo lepše se uvijaju. Preporučuje svima sa istim tipom kose. 

 

Ana kaže da je na TV sam videla reklamu za Garnier Fructis Aloe Air dry kremu za kosu i delovala joj je poprilično uverljivo. U periodu kada joj je frizer postao retko dostupan, odlučila se da je proba. Ana ima kraću i suvu kosu i uvek joj je potrebno makar minimalno oblikovanje da ne bi izgledala neuredno. Krema je ispunila sva obećanja, a efekat traje celog dana. Veoma je zadovoljna i kupiće je ponovo.

 

Marija navodi da ima talasastu, krutu i neposlušnu kosu. Teško se raščešljava i pored pune šake regeneratora. Baš je dehidrirana naročito na krajevima, što joj otežava stilizovanje. Garnier Fructis Aloe Krema za kosu se pokazala kao odlična pomoć u oblikovanju kose prirodnim putem. Krajevi su nahranjeni vlažnošću i ne elektrišu se. Sjajno miriše i kosu raščešljava nikad lakše. 

 

Još jednu devojku Garnier Aloe Vera krema za kosu oduševljava. Ima farbanu kosu srednje, negde do ramena. Često blajhanje je nanelo oštećenja na celu kosu. Deluje grubo na dodir i veoma suvo, a sušenje bez fena nije dolazilo u obzir. Po preporuci drugarice probala je kremu i već nakon prvog puta videla rezultate. Kosa deluje mekše, opuštenije i smirenije. Sada je suši prirodnim putem bez problema.

 

Nezadovoljne korisnice

Devojka koja ima gustu kosu srednje dužine opisuje svoje iskustvo kao blago razočaravajuće. Garnier Aloe air dry krema nije uspela ništa specijalno da uradi za kosu, dala je preslabe rezultate. Jedino što je nesporno navodi da je olakšala češljanje kose, međutim kada se kosa osuši ista je kao i ranije. Nije joj pomogla u definisanju i oblikovanju, sem uloge regeneratora koji se ne ispira drugo ništa nije videla. Neće je kupiti ponovo sigurno.

 

I druga korisnica pokazala je nezadovoljstvo upotrebom Garnier Aloe Air dry kreme za kosu. Jako se obradovala kada je videla karakteristike ove kreme. Kosa joj je dosta oštećena, tanka i suva i pere je isključivo jednom nedeljno. To je upravo i navelo da kupi kremu, jer je želela i da olakša svakodnevno oblikovanje suve kose. Međutim, pokazalo se da je krema efikasnija kada se nanosi na mokru kosu. To znači da je jednom nedeljno samo viđala prave rezultate. Kada je stavljala na suvu kosu, dešavalo joj se da se neke dlake zalepe i to na tankoj kosi izgleda jako loše. Razočarano je otkrila da ipak nije pronašla pravi preparat za sebe. 

 

Garnier Fructis Aloe Krema za kosu prednosti i nedostaci

 

Kada bi ukratko trebali da predstavimo i okarakterišemo kremu, to bi najbolje bilo izdvajanjem dobrih osobina i onoga što smo prepoznali kao mane. Svrstano u dve kategorije, možda ćemo najlakše opisati ovu kremu. 

Prednosti:

 • Oblikuje, umiruje kosu i daje joj volumen;
 • Ne ispira se;
 • Hidrira i omekšava kosu;
 • Olakšava češljanje;
 • Pogodno za sve tipove kose;
 • Nemasna i nelepljiva tekstura;
 • Prijatan miris i lagana tekstura koja ne opterećuje kosu;
 • Praktično i higijensko pakovanje;
 • Ne sadrži silikone.

Nedostaci:

 • Zadrži neke potencijalno štetne sastojke;
 • Mala količina kreme ostaje u boci jer pumpica ne može izvući do kraja sve;
 • Na suvoj kosi nanošenje kreme može dovesti do slepljivanja dlaka.

 

Garnier Fructis Aloe Krema za kosu sastav

 

Susret sa preparatima za kosu koji se ne ispiraju uvek zahteva podobniju analizu liste sastojaka. Na prednjoj strani ambalaže navedeni su aktivni sastojci aloe vere i biljnog glicerina prirodnog porekla, kao i informacija da krema ne sadrži silikone. 

Obzirom da se zadržavaju na kosi i ulaze dublje u strukturu vlasišta, hajde da detaljnije zavirimo u poduži sastav Garnier Fructis Aloe kreme za kosu koji se nalazi na poleđini.

Sastav:

Aqua, Propylene Glycol, Glycerin, Camellia Sinensis Leaf Extract, PPG-1 trideceth, Peg-150/Decyl Alcohol/Smdi Copolymer, Niacinamide,Saccharum Officinarum Extract/Sugar Cane Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Glucose, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cereus Grandiflorus Flower Extract, Pyridoxinehci, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Hydroxypropyltrimonium Lemon Protein, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Citrus Limon Peel Extract/lemon Peel Extract, Lactic Acid, Pyrus Malus Fruit Extract/apple Fruit Extract, Polyquaternium-37, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol,Cl 19140, Cl 42090, Linalool, Geraniol, Citronellol, Benzyl Alcohol, Parfum.

 

Aloe Vera 

Aloe vera od davnina je poznata biljka koja se tradicionalno koristi zbog svojih lekovitih, umirujućih i hidratantnih moći. Sve više kozmetičkih preparata za kosu koji kao glavni adut upravo navode aloe veru. 

PH vrednost  aloe vere je veoma slična pH vrednosti kose, i neće ni na koji način ugrožiti vlasište.  Aloe vera ima visok sadržaj vode i to je čini odličnim sredstvom za vlaženje i jednim od razloga zašto ulazi u sastav Garnier Aloe kreme za kosu. Bogata je vitaminima i mineralima kao što su vitamini A, B, C i E, potom bakarom i cinkom, ali i mnogim drugim aminokiselinama. 

Na kosu deluje umirujuće, nežno i ima moć da prodire duboko u folikule dlake oporavljajući ih od oštećenja. Daje vlasištu zdraviji i sjajniji izgled, istovremeno je omekšavajući, što dovodi do lakšeg raščešljavanja kose.

 

Garnier Aloe Vera krema za kosu aloja vera

 

Biljni glicerin

Biljni glicerin dobija se prirodnim putem i to zagrevanjem biljnih masti. Najčešće se dobija od kokosovog, palminog ili sojinog ulja, mada i iz drugih biljnih ulja se može izdvojiti. Sve češće se koristi u kozmetičkoj industriji, a razlog tome su izuzetne dobrobiti koje donosi za kožu i kosu.

Garnier Aloe Vera krema za kosu ga koristi kao jedan od aktivnih sastojaka najpre zbog zdravstvenog i hidratantnog uticaja na kosu. Ima visok sadržaj vlažnosti i sposobnost da se uvuče u strukturu kose i zadrži vlagu. Održavanjem ravnoteže vlage u kosi sprečava dehidrataciju kose koja uzrokuje oštećenja kao što su lomljenje i kidanje vlasi. 

Pored toga biljni glicerin neguje nezdravu i suvu kosu i stvara zaštitnu barijeru od spoljašnjih oštećenja kao što su vetar ili UV zraci. Kao sastojak kreme povećava glatkost kose, omekšava je i promoviše prirodni sjaj. 

 

Sodium Benzoate

Natrijum benzoat u kozmetici ima višenamenske funkcije, međutim najpoznatiji je kao konzervans. U sastav Garnier Fructis Aloe Air dry cream ulazi kako bi produžio rok trajanja. Iako se ocenjuje kao umereno bezbedan, mnogi stručnjaci postavljaju pitanje o njegovoj bezbednosti. Tu zabrinutost potkrepljuju činjenicom da se može pretvoriti u benzen, koji je prepoznat kao kancerogen. 

Iako se njegova sigurnost dalje ispituje, sirurno je da ukoliko se udruži sa još nekim potencijalnim iritantom može izazvati negativne reakcije. 

 

Phenoxyethanol

Fenoksietanol je konzervans koji se prirodno može naći u zelenom čaju, ali za upotrebu u kozmetičke svrhe se proizvodi veštački. Ocenjen je kao iritant i može izazvati neželjene reakcije. Iako su neke države zabranile negovu upotrebu u kozmetičkim preparatima, u drugim zemljema je dozvoljen u precizno određenoj količini. 

 

Potassium Sorbate

Kalijum sorbat je hemijska supstanca koja se u kozmetici koristi kao konzervans. Lako se razrađuje u preparatima i produžava im rok trajanja. Iako je ocenjen kao netoksičan i bezbedan u dozvoljenim granicama, nedavne studije pokazuju da može biti potencijalni iritant i izazvati neželjene reakcije. 

 

revlasin Nina model

 

Zaključujemo…

 

Pomoć za oblikovanje kose u letnjim vrelim danima, kada upotreba fena predstavlja pravo mučenje pruža Garnier Aloe Vera krema za kosu. Koliko je efikasna i kako deluje otkriva Garnier Aloe vera krema za kosu recenzija. Na Vama je da odlučite da li ćete svoju kosu poveriti ovo interesantnoj kremi.

Da li ste koristili Garnier Fructis Aloe Air dry kremu za kosu i kakva su vaša iskustva?

Molim Vas u nastavku dajte ocenu rezenziji i podelite svoje mišljenje sa nama u komentarima.