Na izgled bez sjaja, na dodir suva i kruta, kosi je potrebna hidratantna prva pomoć. Evo da li Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon unosi život u suvu i krhku kosu!

 

Sa obećavajućim hranljivim supsancama, ovaj šampon za kosu sa makadamija uljem i kokosom obećava dupinsku hidrataciju i regeneraciju.

 

Međutim, da li je zaista tako pročitajte u recenziji za Garnier Botanic Therapy šampon sa kokosovim mlekom i uljem makadamije. 

 

revlasin opsti 1

 

 

Zašto se koristi Garnier Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia šampon?

 

Bez obzira koliko se trudimo da udovoljimo kosi, previše je faktora koji utiču na njen izgled. Suva kosa može dodatno prouzrokovati razna oštećenja. Ukoliko na vreme ne odreagujemo, može doći do pucanja i lomljenja dlake. 

Prvi korak ka obnavljanju kose je hidratacija. Suvoj kosi nedostaje sjaj i elastičnost pa je skona oštećenju. Potrebno je odabrati šampon koji će pružiti neophodnu negu i zaštitu kosi.

 

Garnier šampon za suvu kosu Coco & Macadamia nadomešćuje kosi izgubljenu vlagu i time joj vraća sjaj i elastičnost. Koristi se za negu i oporavak, čineći kosu mekom, a dlaku glatkom. 

 

Kome je namenjen Garnier šampon za suvu kosu sa uljem makadamije?

 

Suva kosa može dovesti do prave drame, koja nije prijatna ni za oko, a ni dodir. Pored raznih preparata za negu, šampon možda igra i glavnu ulogu. Ukoliko je šampon neadekvatan i isušuje kosu, ni drugi preparati neće dati bolje rezultate.

Garnier Botanic Therapy šampon za kosu kokosovo mleko i makadamija ulje je namenjen osobama sa suvom kosom kojoj nedostaje sjaj i elastičnost. Kombinacija aktivnih supstanci deluje hranljivo na kosu, pa je on poželjan za osobe koji žele dodatnu negu i zaštitu suve i oštećene kose.

 

Suva i oštećena kosa 

 

Kada se susretnemo sa problemom suve kose, neohodno je pronaći uzročnik. Razloga zbog kojih kosa gubi vlažnost, a samim tim i sjaj, ima dosta. Isušena kosa dovodi do oštećenja, pa je najpre neophodno ukloniti ili pak negativne uzročnike svesti na minimum. 

Dehidrirana kosa postaje onog trenutka kada počne da gubi prirodna ulja, odnosno sebum. Do toga mogu dovesti neka prirodna stanja, ali i neadekvatnom brigom o zdravlju kose, možemo doprineti tome.

Navešću vam neke od razloga:

  • Razlozi za nastanak suve i oštećene kose mogu se kriti u zdravstvenom stanju, odnosno hormonskom poremećaju. Nedostatak vitamina može prouzrokovati gubitak vlage i kvalitet kose.
  • Najčešće, do suve i oštećene kose dovode razni termički aparati za stilizovanje kose. To je peglanje kose presom, uvijanje stajlerima, feniranje i sl. Termički aparati deluju pod velikom temperaturom i tako isušuju kosu. Utiču takođe i na kidanje dlake, pa je poprilično oštećuju.
  • Jedan od čestih neprijatelja kose je hemijski tretman. Bilo da izbeljujete kosu, farbate je, ili koristite razne hemikalije za ispravljanje ili stilizovanje, umnogome ćete doprineti dodatnom isušivanju vlage i masnoće iz kose. Takođe, vaša kosa ostaće dehidrirana i oslabljena. 
  • Poznato je i da vremenske prilike utiču na stanje i izgled kose. Vrele letnje temperature i UV zraci oštećuju kosu. Još ako tome dodate morsku slanu vodu, kosa ce kroz para dana izgubiti svežinu i postati suva i kruta. Takođe, ni u zimskim mesecima nije pošteđena, doduše manje, ali je vetar poprilično može ugroziti. 
  • Pogrešan odabir šampona još jedan je od faktora rizika. Posebno ako biramo šampone za suvu i oštećenu kosu, moramo obratiti pažnju. Neki šamponi imaju za cilj da dobro operu kosu, pa su agresiniji u nameni. Bogati su sastojcima koji za čišćenje, a oni isušuju i oštećuju kosu. 

 

Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon - fen isušivač kose

 

Ovaj problem sa suvom i oštećenom kosom imala je i Nina, ali je ona koristila drugi tretman i tako uspela da oporavi svoju kosu. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo, a isto možete pročitati u teksu na plavom linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kokosovo mleko za kosu

 

Jedan od benefita Garnier Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia šampona je svakako sadržaj kokosovog mleka.

 

Kokosovo mleko se dobija od kokosa, bele je boje i po izgledu i teksturi podseća na mleko. Obiluje masnim kiselinama i vitamninima C, B i E. Sadrži proteine, laurinsku kiselinu, magnezijum i gvožđe. 

Kokosovo mleko u Garnier Botanic Therapy šamponu za suvu kosu koristi se za obnavljanje oštećene i ispucale kose. Pored regeneracije, ojačava kosu i čini je elastičnom i zdravom. Takođe, veliki je izvor hidratacije, pa je posebno namenjeno suvoj i oštećenoj kosi. 

Masne kiseline zastupljene u kokosovom mleku, pružaju sjaj i čine dlaku glatkom. Vitamini u kokosovom mleku, a najzasluženiji od njih vitamin E, utiču na brži rast kose. Magnezijum takođe pospešujući rast nove kose. 

Gvožđe utiče na ojačavanje oslabljenih vlasi, pruža kosi gustinu i volumen. Laurinska kiselina zastupljena u kokosovom mleku, ojačava kosu, štiteći je od stanjivanja i lomljenja tako što se veže sa prirodnim proteinima kose.

Kokosovo mleko ima i efekat čišenja, pa je zaslužno i za dubinsko otklanjanje nečistoće. Kosi daje zdrav i osvežen izgled. 

 

Makadamija ulje za kosu   

 

Ulje makadamije je prirodni proizvod koji se dobija presovanjem oraha makadamije. Dobijeno ulje makadamije je brezbojne do bledo žute boje, tečne i nemasne teksture. 

Makadamija sadrži čitavo bogastvo hranljivih supstanci i vitamina. Obiluje gvožđem, kalijumom, magnezijom, selenom, antioksidansima, masnim kiselinama, kao i omega masnim kiselinama. Palmitinska kiselina, ili drugačije omega 7 masna kiselina tokom godina prirodno se smanjuje u kosi, pa ulje makadamije uspešno je nadoknađuje. 

Plod makadamije sadrži čak 19% palmitinske kiseline, koja neguje folikul dlake i podstiče proizvodnju prirodnog sebuma, koji nedostaje suvoj kosi. Zbog svojih blagodeti, makadamija ulje je svrstano u sastav mnogih preparata, poput hranljivih ulja u spreju, zatim je u mnogim pakovanjima i maskama za kosu i šampona, uključujući i Garnier šampon za suvu kosu Coco & Macadamia.

 

Pisali smo poseban tekst o tome koji su najbolji šamponi za kosu sa uljem makadamije.

 

Ulje makadamije zbog svoje teksture lako se apsorbuje u koren dlake, ne zadržava se na površini i hrani je. Pruža kosi sjaj i elastičnost, ostavljajući je mekom. Pored navedenog, pruža kosi hidrataciju i deluje na rascvetale i ispucale krajeve. 

 

Garnier Botanic Therapy Coco Macadamia šampon sastav

 

Pri odabiru šampona za suvu i oštećenu kosu, posebno je važno voditi računa o sastojcima. Da bi izbegli dalje isušivanje kose, pažljivo pročitajte sastojke na poleđini ambalaže za Botanic Therapy Coco Madamia šampon. 

Sastojci su uvek naznačeni procentualno, počevši od najzastupljenijeh, do onog koji je na kraju, najmanje sadržan. 

 

Pored njih evo šta još ulazi u sastav: 

Aqua / Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Glycerin, Glycol distearate, Sodium Chloride, Macadamia integrifolia Seed Oil, PPG-5-Ceteth-20, Carbomer, natri axetat, Sodium Hydroxide, Cocos nucifera Fruit Extract / Coconut Fruit Extract, Isopropyl Alcohol, Citric Acid, Xanthan Gum, Polyquaternium-10, Kali (Potassium) Sorbate, Sodium benzoate,  Salicylic acid , Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum / Fragrance (FIL C216354 / 1) 

 

Sulfati

 

Prisustvo sulfata nije novina u šamponima za kosu, ali svakako nije ni za pohvalu. Sulfati imaju ulogu “čistača ili bolje rečeno deterdženta” i zaduženi su za uklanjanje nečistoća i viška sebuma. Prepoznatljivi su po tome što čine da šampon peni, odnosno čišćenjem prouzrokuju stvaranje pene. 

Kako bi uspešno uklonili nečistoće, hemijski su jaki i mogu izazvati iritacije. Njihova upotreba u kožmetičkim preparatima je dozvoljena, ali i nepoželjna

 

Isopropyl Alcohol

 

Isopropil alkohol prema tvrdnjama stručnjaka ima snažan uticaj na isušivanje kose i kože. Ukoliko koristite preparate za hidrataciju kose, a koji sadrže Isopropil alkohol, trebalo bi da budete oprezni. 

U preparatima za negu kose obično se nalazi u nižim koncentracijama. Kao sastojak Garnier Botanic Therapy šampona za suvu kosu zadužen je da pomogne hidratantnim sastojcima da se bolje apsorbuju u folikule dlake.

 

Natrijum benzoat 

 

Natrijum benzoat se u Garnierovom Botanic Therati Coco i Macadamia šamponu koristi kao konzervans. Različita su mišljenja da li ima negativni uticaj na kožu i kosu, mada je njegovo prisustvo u preparatima odobreno u predviđenoj meri. 

 

Benzyl Alcohol

 

Banzil alkohol, ali i većina alkohola nisu poželjni u preparatima za negu kose. Naime, mogu biti skloni izazivanju alergija i iritacija ukoliko premaše preporučenu dozu. 

Saveti stručnjaka su da Benzil alkohol nikada ne bude u prvih šest sastojaka preparata. Kada je u pitanju Garnier Botanic Therapy tretman za suvu kosu sa uljem makadamije, ovaj sastojak se koristi kao konzervans, kako bi produžio rok trajanja šampona

 

Linalool 

 

Linalool je tečnost, bezbojne boje, koja se koristi u kozmetici za pravljenje mirisa. U pitanju je prirodna mirisna supstanca, ali se često proizvodi i sintetički. 

 

Garnier šampon za suvu kosu sa uljem makadamije i kokosovim mlekom karakteristike

 

Garnier je francuski kozmetički brend koju proizvodi preparate za negu kose i kože u okviru kompanije Loreal. Ovoga puta Garnier je svoj asortiman obogatio kolekcijom Botanic Therapy koju čine šamponi, regeneratori i maske za kosu

Tako se i ovaj Garnier Botanic Therapy tretman za suvu kosu sa kokosovim mlekom i makadamija uljem sastoji od šampona, maske i regeneratora.

Linija Botanic Therapy formulisana je najefikasnijim prirodnim sastojcima u službi nege i lepote kose. 

 

Pisali smo recenziju za šampon za slabu kosu iz iste linije koju možete pročitati na linku  Garnier Botanic Therapy šampon za kosu sa ricinusovim uljem

 

Opis:

Šampon za kosu u se nalazi u plastičnoj boci bledo bež boje. Braon poklopac i braon delovi etikete nagoveštavaju sadržaj kokosovog mleka i ulja oraha makadamije.

Šampon je srednje teksture, svilenkasto bele boje

Miris je izrazit, osetićete prijatanu notu kokosa. Zadržava se na kosi i gotovo da nema šanse da vam se neće dopasti.

Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon ne sadrži parabene.

Dolazi u zapremini od 250ml i 400ml

 

Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon način upotrebe 

 

Upotreba Garnier Botanic Therapy šampona sa kokosovim mlekom i uljem makadamije ne razlikuje se od načina upotrebe klasičnog šampona za kosu. Nanosi se na vlažnu kosu, utrljavajući ga nežno u teme, potom rasporediti duž cele kose. 

Nakon ispiranja, ponovite postupak pranja kose ukoliko je to potrebno. Redovnom upotrebom trajaće vam koliko i standardni šampon za kosu iste zapremine. Odnosno, nije potreno koristiti više šampona nego inače. 

 

Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon

 

Garnier šampon za suvu kosu Coco & Macadamia rezultati 

 

Za ljubitelje egzotičnog kokosa, garantovano je da će uživati u pranju kose, ali i narednim danima.

Možete očekivati penu i lepo utrljavanje jer šampon Botanic Therapy Coco Macadamia dobro peni i efikasan je u uklanjanju nečistoća. Lepo se ispira, ne lepi se za kosu.

Posebno mi se dopalo što nisam koristila regenerator, a uspešno sam bez čupanja i zatezanja raščešljala kosu. Moja kosa je farbana, tako da je izostanak regeneratora često nezamisliv. 

Već nakon prvog pranja kosa je delovala osveženo. Lepše je padala i bila smirenija. Takođe, redovnom upotrebom postala je hidrirana, sjajnija i na dodir mekša.

Obzirom da mi je kosa suva, naročito na krajevima, a u korenu skona mašćenju, to se nije promenilo. Kosa mi se mastila istim intezitetom kao i ranije. 

 

Garnier Botanic Therapy Coco & Macadamia šampon iskustva

 

Pre nego što se odlučite za upotrebu Garnier šampona pročitajte iskustva korisnica koja su ga probala. Saznaje zašto Garnier šampon za suvu kosu sa uljem makadamije za neke nema konkurenciju, ali i zašto su druge brzo odustale od njega. 

 

Devojka sa gustom i dugom kosom duži vremenski period je trazila odgovarajući šampon za suvu kosu. Obzirom da nije želela da skrati kosu, iako je osetno bila suva, naročito na krajevima, probala je Garnier Botanic Therapy Coco Macadamia šampon. Već nakon prvog pranja ostetila je poboljšanje u hidrataciji, koje je svakim sledećim pranjem bilo izraženije. 

 

Zadovoljsto šamponom izražava korisnica koja ima suvu kosu i koja je pod rukom osećala koliko je gruba. Po preporuci prijateljice probala je šampon i tvrdi da je povratila kosi izgubljenu vlažnost. Kosa joj je izuzetno mekša na dodir i preporučuje ga.

 

Preporuke stižu od plavokose devojke koja je preterala u izbeljivanju i farbanju kose. Dovela je kosu u stanje isušenosti koje je prouzrokovalo lomljenje i pucanje dlake. Izbacila je sve druge šampone iz upotrebe i orjentisala se samo na ovaj – Garnier Botanic Therapy kokosovo mleko i makadamija ulje šampon. Redovnom upotrebom popravila je izgled i kvalitet kose, i nastavlja sa korišćenjem. 

 

Tridesetogodišnjakinja sa čestim feniranjem i presovanjem učinila je svoju kosu suvom i krhkom. Po preporuci frizera odlučila se za šampon. Navodi da je upotreba šampona dala dobre zezultate, kosa joj je oporavljena i hidrirana. 

 

Nakon letovanja kosa jedne gospođe i njene ćerke pod uticajem sunca, morske vode i peska, poslala je suva i kruta. Mnogo se mrsila, čak i kidala. Probale su šampon i već nakon prvog pranja krenuo je oporavak kose. Postala je elastičnija i meka. 

 

Još jedno pozitivno iskustvo stiže od devojke koja obožava miris šampona. Posebno joj se dopada što sadrži kokosovo mleko i ne sadrži parabene. Kosa joj nakon upotrebe deluje glatko, povratila je prirodni sjaj kose. Preporučuje ga. 

 

Zamerke

 

Nezadovoljstvo upotrebom šampona iskazala je devojka koja godinama farba kosu. To je dovelo do isušivanja pa je reklama podstakla da proba šampon. Iako je bila uporna u korišćenju tvrdi da na njenoj kosi šampon nije dao rezultate. 

 

Kritike na račun šampona iznosi i korisnica kojoj su krajevi suvi i skloni lomljenju. Nadala se da će reštiti problem slabih krajeva ovim šamponom, ali joj je šampon mastio kosu u korenu. Nakon dva-tri pranja prestala je sa upotrebom jer nije mogla da kontroliše mašćenje kose u korenu. 

 

Još jedna devojka nije videla pozitivne rezultate na svojoj kosi nakon upotrebe šampona. Kako navodi, sem prijatnog mirisa, šampon nije pokazao nikakve rezultate. Kosa je i dalje izgledala beživotno i krhko. 

 

revlasin opsti 1

 

Garnier šampon kokos i makadamija cena

 

Ukoliko želite da kupite ovaj šampon možete ga pronaći u svim bolje opremljenim prodavnicama i drogerijama. Takođe, ima ga i u kućnim hemijama.

Ako više volite da kupujete od kuće ili preko interneta, može da se nađe u online šopovima većih drogerija.

Cena je oko 450 RSD za šampon od 400 ml.

 

Slični i povezani članci:

 

Zaključak

 

Ukoliko tragate za hidratantnim šamponom koji će oživeti vašu kosu, možda Garnier Botanic Therapy šampon sa uljem makadamije i kokosovim mlekom može Vam pomoći u tome. Nadam se da sam Vam pomogla da otkrijete da li je efikasan i koliko.