Micelarna voda je efikasna metoda za čišćenje lica i uklanjanje šminke. U nastavku pročitajte recenziju i da li je Nivea micelarna voda 3 u 1 dobra metoda za negu kože.

 

Konstantna i pravilna nega je sinonim za lepu, zdravu i sjajnu kožu. Istražile smo da li je Nivea micelarna voda 3 u 1 dobro rešenje za brzo i efikasno uklanjanje šminke na licu.

 

Pročitajte našu recenziju o Niveinoj micelarnoj vodi i saznajte da li ste pronašle svoju omiljenu micelarnu vodu za negu kože lica.

 

Zašto se koristi Nivea micelarna voda 3 u 1­­­?

 

Pravilno i efikasno skidanje šminke je veoma važno kako bi naša koža uvek bila negovana, zdrava i čista. Iz tog razloga, važno nam je da u svakom trenutku brinemo o sebi, negujemo svoju kožu i ujedno zračimo prirodnom energijom i lepotom.

Osim što eliminiše i najsitnije čestice šminke, Nivea 3u1 micelarna voda, dubinski hidrira kožu i štiti je od uticaja štetnih faktora spoljne sredine. Ono što je bitno jeste da Niveina micelarna voda ne isušuje kožu i ne izaziva iritaciju i crvenilo, iako sadrži alkohol.

Nakon nanošenja ove micelarne vode, mnogi dermatolozi savetuju da nema potrebe za korišćenjem tonika i drugih preparata za čišćenje lica. A da li ćete je vi koristiti odlučite same.

Važno je da znate da Niveina micelarna voda čini kožu sjajnom, blistavom, svežom i zdravom.

Nivea 3 u 1 micelarna voda je sjajna kombinacija vode i micela za potpunu negu kože lica.

 

Nakon nanošenja neutrališe slobodne radikale, regeneriše kožu i pruža prijatan i  ugodan osećaj svežine na licu. Nivea 3 u 1 micelarna voda za čišćenje lica tonira kožu i ne začepljuje pore.

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda sa blagim sirovinama, super je preparat za nežno čišćenje lica i područja oko očiju i usana. Ne draži kožu, čini je otpornijom na potencijalna oštećenja i pruža joj dodatnu negu. 

Ova micelarna voda jeste dobra, međutim morate znati da ona ima i neke mane. Ne odgovara svima, plus sastav nije mnogo pohvalan (ima i ok sastojaka, ali i nekih koji nisu pohvalni).

MARIJA I IVONA očistile su svoju kožu od bubuljica. Svakodnevno je čiste i sada se mogu pohvaliti lepim, čistim i blistavim licem – BEZ AKNI I BEZ MITISERA. Pročitajte njihova iskustva i šta im je pomoglo da se izbore sa bubuljicama – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Zbog čega je 3 u 1?

 

U kozmetičkoj industriji je sve češće zastupljena formula 3 u 1.

Zašto je ona toliko rasprostranjena i u čemu je njena tajna?

Nivea micelarna voda 3 u 1 je proizvod koji sadrži micelarne čestice koje čiste kožu i pružaju joj blagu i intenzivnu negu.

Nivea micelarna voda 3 u 1 ima 3 dejstva za našu kožu lica u samo 1 koraku. Proizvođač kaže da Nivea micelarna voda samo jednim nanošenjem:

 • uklanja šminku, 
 • hidrira kožu
 • dubinski je čisti od svih nečistoća u okruženju. 

Za početak, hajde ukratko u par rečenica da objasnimo šta je micelarna voda: Micelarna voda je voda neutralne PH vrednosti sa povećanom koncetracijom micela i vode. 

Micele su tečni kristali koji sadrže molekule surfaktante (sredstva za pranje), koji istovremeno privlače i vodu i ulja i masti. Zbog pomenutih molekula, micelarna voda odlično hidrira kožu i eliminiše sve nečistoće na koži.

Niveina micelarna voda ima takođe i 3 osnovne funkcije:

 • umanjuje crvenilo, 
 • sprečava zatezanje,
 • sprečava isušivanje kože. 

Zbog ovih funkcija se može reći takođe da je proizvod 3 u 1. Ona bi trebalo da hidrira i regeneriše kožu, kao i da joj pruža zdrav i svež izgled.

 

Kako Nivea micelarna voda 3 u 1 pomaže našoj koži?

 

Do sada smo već spomenule da Nivea micelarna voda 3 u 1 ima, uglavnom, pozitivan efekat na našu kožu.

 

 

A kome se ne preporučuje i zašto? Ne preporučuje se osobama koje imaju suvu ili masnu kožu lica, jer može izazvati neželjeno dejstvo.

Nivea micelarna voda za osetljivu kožu je proizvod koji ne vrši agresivno čišćenje lica. Zapravo, nežno eliminiše šminku, čestice iz zagađenog vazduha, ali i sebum, znojenje i druge prirodne nečistoće na koži. 

Miceralna voda je važan kozmetički preparat u svakodnevnoj nezi, jer pomaže našoj koži da bude hidrirana, sveža i čista.

Bez veštačkih boja, parfema i parabena, Nivea 3u1 micelarna voda, našoj koži pruža zdraviji i prirodniji izgled. Osim toga, sa pantenolom i glicerinom u svom sastavu, pomaže našoj koži protiv dehidracije i isušivanja.

 

Intenzivnom i pravilnom upotrebom, Nivea 3u1 micelarna voda, povećava sjaj i mekoću kože i pruža odrambenu moć svih štetnih čestica.

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda za skidanje šminke

 

Šminka nam podiže samopouzdanje, popravlja raspoloženje i čini da se osećamo glamurozno i srećno. Iako smo sa šminkom lepe, zanosne i glamurozne, ipak je poželjno intenzivno i disciplinovano brinuti o koži lica. 

Zašto je važno skidanje šminke i redovna nega kože lica?

Iako je šminka uvek in pripadnicama lepšeg pola, nikada nemojte sebi dozvoliti da legnete u krevet, a da prethodno ne skinete šminku

Zašto? Iako Vam možda zvuči bezopasno otići na spavanje sa šminkom, zapravo, vrlo je opasno za kožu lica. Zato, kozmetička industrija, bogata je sredstvima za pravilno uklanjanje šminke.

Kreme, mleko za čišćenje lica, losioni, vlažne maramice, kao i druge micelarne vode samo su neke od sredstava koje se koriste za skidanje šminke.

Nivea 3u1 micelarna voda uklanja dugotrajnu i vodootpornu šminku sa lica. Sa glicerinom i micelama u svom sastavu, micelarna voda ne isušuje kožu i dubinski prodire u pore. Zapravo, dubinski uklanja sve nečistoće i prljavštinu sa našeg lica, koje je stalno izloženo štetnim česticama. 

 

Nivea micelarna voda 3 u 1

 

Nivea micelarna voda za negu osetljive kože

 

Osim što eliminiše sve tragove šminke, Nivea 3 u 1 micelarna voda, koristi se i za svakodnevnu negu kože lica. Ova micelarna voda namenjena je osobama sa osetljivom kožom lica i štiti ga od uticaja štetnih faktora spoljne sredine. 

Inače, dubinski hidrira kožu, omogućuje joj da slobodno diše i sprečava taloženje viška masnoće.

Higijena lica podjednako je važna kao i higijena celog tela. Zdrava, zategnuta i lepa koža lica je san svake pripadnice lepšeg pola. Pravilna nega lica podrazumeva nekoliko koraka, a prvi i ujedno najvažniji korak, jeste čišćenje lica ne previše agresivnim sredstvima.

 

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda osnovne karakteristike

 

Nivea 3u1 micelarna voda za čišćenje lica je preparat bez mirisa, boje i parabena, bez veštačkih boja i konzervanasa.

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda blago deluje i hrani kožu lica. Dostupna je u plastičnoj ambalaži od 400ml. 

Sadrži konzervanse, sadrži alkohol i veštačke aditive. Tako da, ukoliko vam je sastav merilo prilikom kupovine kozmetike možda vam Niveina 3 u 1 micelarna voda neće prijati.

Ako se svakodnevno koristi za negu lica, ova količina micelarne vode može potrajati i do 2-3 meseca.

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda ambalaža

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda za čišćenje lica dostupna je u drogerijama u plastičnoj ambalaži autentičnog dizajna. Ambalaža ove micelarne vode je od čvrste i transparentne plastike sa utisnutim informacijama od velike važnosti. 

Zatvarač miceralne vode je ljubičasto – bele boje i naglašava prepoznatljivost logoa nemačke marke Nivea. Na prozirnoj ambalaži su ljubičastim bojama utisnute sve informacije koje je poželjno da znate o ovom kozmetičkom preparatu.

 

Prvenstveno, krupnim ljubičastim slovima je izraženo da je Nivea 3u1 micelarna voda namenjena osobama sa osetljivom kožom. 

 

Zatim, naznačene su osnovne karakteristike proizvoda: umiruje i hidrira kožu, efikasno skida šminku i nežno, ali dubinski čisti lice od svih nečistoća. Posebno je izraženo da je sastav micelarne vode bez parfema, mirisa i boje.  

 

Nivea 3 u 1 micelarna voda sastav

 

Kao što i samo ime proizvoda naglašava, micelarna voda je proizvod visoke koncentracije vode i micela. Bez parabena, parfema i mirisa, kompletna lista sastojaka ove Niveine micelarne vode su:

Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Poloxamer 124, Polyquaternium-10, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Acetate, Propylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol.

Šta predstavljaju navedeni sastojci u Niveinoj micelarnoj vodi? U nastavku sledi obrazloženje za neke od najvažnijih sastojaka Nivea micelarna voda 3 u 1.

 

Aqua

 

Voda ili aqua je sastavni i neizbežni deo našeg života. U Niveinoj micelarnoj vodi, aqua iliti voda, zauzima posebno mesto. U pitanju je PH neutralna voda, koja prija našoj koži lica, hidrira je i regeneriše nakon nanošenja tuferom na lice.

 

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil

 

Hidrogenizovano ricinusovo ulje je polučvrsto hemijsko jedinjenje, rastvorljivo u vodi i ulju. Uistinu, njegova primena je široka: koristi se kao emulgator, emolijent i surfaktant. Hidrogenizovano ricinusovo ulje pomaže u uklanjanju masnoća i ostalih nečistoća sa kože lica.

 

Vitis Vinifera Seed Oil

 

Vitis Vinifera Seed Oil je ulje vinove loze. Osnovna karakteristika ovog ulja jeste da deluje na našu kožu lica kao emolijent. Koje je značenje ove reči u kozmetičkoj industriji?

Emolijensi ili ovlaživači su hemijska jedinjenja koja povećavaju hidrataciju kože. Stoga, koži daju mekoću, savitljivost i vitalnost.

 

Panthenol

 

O pantenolu smo već do sada pisale, ali nije na odmet ukratko obrazložiti njegove karakteristike. Pantenol je provitamin B-5, koji ima umirujuće dejstvo na koži. U suštini, panthenol ublažava iritacije i crvenilo, regeneriše kožu i vraća joj elastičnost i vlažnost. 

 

Glyceryl Glucoside

 

Gliceril – glukozid, poznat i kao gliko – glicerol, revitalizuje kožu i čisti i dublje i površinske kožne slojeve.

 

Glycerin

 

Glicerin je bezbojna tečnost, koja kožu čini hidriranom i daje joj glatkoću i elastičnost.

 

Sorbitol

 

Sorbitol je šećerni alkohol, koji se koristi u ishrani i kozmetičkoj industriji. U kozmetičkoj industriji, sorbitol se koristi kao emulgator i sredstvo za održavanje vlažnosti.

 

Polyquaternium – 10

 

Polikvaternijum – 10 je beli prah, koji je često zastupljen sastojak u proizvodima za negu kose i kože lica. Koži daje elastičnost, svežinu i hidratantnost.

 

Propylene Glycol

 

Čest je sastojak u kozmetičkim preparatima za negu lica, jer je jeftin. Nije prirodan (iako ga u mnogim “prirodnim kozmetičkim proizvodima” možete naći). Vezuje za sebe vodu, sličkno kao glicerin, ali je preporuka da se ne koristi jer je vrsta aditiva.

 

Trisodium EDTA

 

Trisodium EDTA u kozmetici ima ulogu konzervansa i koristi se za sprečavanje taloženje metala i drugih štetnih faktora na koži lica.

 

Phenoxyethanol

 

Još jedna vrsta konzervansa, s’ tim što Phenoxyethanol može imati štetno dejstvo za kožu. Iako je ovo micelarna voda za osetljivu kožu, sastojak može biti baš za takvu i opasan. On se redovno koristi u kozmetici zbog mirisa i kao stabilizator, ali zaista je potrebna mera opreza kada je u pitanju osetljiva koža.

 

Kako se koristi Nivea 3 u 1 micelarna voda?

 

Korišćenje micelarne vode je lako i jednostavno. Sve što Vam je potrebno su pamučni  tupferi ili vata i samo malo slobodnog vremena.

Velika prednost ove micelarne vode je ta što ne zahteva ispiranje.

Pre nanošenja micelarne vode na kožu lica, operite ruke sapunom ili nekim drugim dezinfekcionim sredstvom. Nakon pranja ruku, promućkajte micelarnu vodu i nežno je nanesite na pamučni tupfer. Laganim pokretom ruku, bez trljanja, skidajte šminku.

 

 

Nivea micelarna voda 3 u 1 rezultati

 

Nivea 3 u 1 micelrna voda za čišćenje lica je preparat namenjen osetljivoj i nežnoj koži lica.

 

Nivea micelarna voda 3 u 1

 

Ukratko možemo obrazložiti očekivane rezultate prilikom korišćenja ove micelarne vode:

 • Eliminiše šminku, prljavštinu, višak sebuma, druge štetne čestice sa kože lica
 • Hidrira i regeneriše kožu
 • Nakon korišćenja micelarne vode, koža bi trebala da bude glatka, mekana i elastična
 • Nema neprijatnog osećaja, tj. ne ostavlja čudan osećaj lepljivosti na licu
 • Uglavnom ne izaziva crvenilo, isušivanje i iritaciju kože

 

Nivea micelarna voda 3 u 1 iskustva

 

Iskustva su raznolika za Nivea micelarnu vodu 3 u 1. To je sasvim razumljivo, jer svaka od nas ima drugačiju kožu i svakoj od nas odgovaraju drugačiji preparati.

 

Pozitivna iskustva korišćenja Nivea micelarna voda 3 u 1

 

Jedna korisnica je napisala da je Nivea oduvek bila njena omiljena kozmetička marka. Ima skoro sve kozmetičke preparate ove nemačke marke. Zadovoljna je njihovim rezultatima, pa ujedno svakodnevno koristi i ovu micelarnu vodu za skidanje šminke i čišćenje lica. Kaže da ova micelarna voda zaista lako uklanja šminku. Posebno joj se dopada što hidrira kožu i što pomaže koži da održi vlažnost, koja je važna za svež i zdrav izgled kože.

 

Druga korisnica je napisala na forumu da je prilično zadovoljna rezultatima. Veliki plus daje ovoj Niveinoj micelarnoj vodi, jer u svom sastavu ne sadrži parfem i parabene. Dopada joj se i to što joj je koža nakon nanošenja micelarne vode mekana i elastična. Takođe, nakon korišćenja, koža joj nije podložna iritaciji i crvenilu.

 

Pozitivno iskustvo sa Niveinom micelarnom vodom je na forumu napisala još jedna korisnica. Naime, devojka je ukratko obrazložila da je rezultatima i više nego zadovoljna, jer joj je koža odmorna i sveža. Posebno joj se dopada to što micelarna voda uklanja sebum i znoj.

 

Negativna iskustva 

 

Jedna korisnica je na forumu napisala da nije zadovoljna rezultatima Nivea micelarna voda 3 u 1. Ne prija njenoj koži i ne uklanja u potpunosti šminku.

 

Prigovor je imala još jedna korisnica. Ona je napisala da micelarna voda eliminiše šminku, ali da joj je koža nakon nanošenja podložna iritaciji.

 

Povezani i slični članci:

 

Da li ste probale Nivea micelarnu vodu 3 u 1? Da li je ispunila vaša očekivanja?

 

Pišite nam iskustva i mišljenja. Bila bih vam zahvalna da ocenite našu recenziju na skali od 1 do 5. Značiće nam vaša podrška!