Čuli ste za Hemel i za njihove prirodne proizvode. Ako tražite kremu za pete, koja pomaže i lepo miriše, pročitajte iskustva i recenziju za jedan njihov proizvod – Hemel krema za pete.

Vaša stopala zaslužuju potpunu negu, a za to se možda može pobrinuti Hemel krema za pete. Čuli ste za ovu kremu ali niste sigurni da vam odgovara? 

 

STOPALIN

 

Naša stopala traže negu

 

Ukoliko malo bolje razmislite, naša stopala imaju “najteži” zadatak. Osim što su manje više stalno u zatvorenom, i što trpe svakodnevno hodanje, takodje trpe i našu celokupnu težinu. 

Problemi sa stopalima mogu biti brojni, a najčešće su to upravo ispucale pete. Uzroci su razni- od suve kože, preko preterane/nepotpune nege stopala, neudobna obuća, previše stajanja, pa i sam proces starenja. 

Osim što problem ispucalih peta može biti jako bolan, ukoliko dodje do pucanja istih, svakako nije ni lep prizor. Sandale, otvorene cipele, čak i same bose noge, postaju zaborav kada su ispucale pete u pitanju. 

Ukoliko dodje do pucanja peta, neretko dolazi i do krvarenja, pa samim tim i mogućnosti ozbiljnih infekcija uzrokovanih prljavštinom ili bakterijama. Najbolji lek za ispucale pete jeste preventiva i pravilna nega, kako se stanje ne bi pogoršalo. 

A da znojenje nogu, gljivice i smrad mogu biti veoma neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Hemel krema za pete

 

Primarna funkcija Hemel kreme za pete jeste vraćanje mekoće koži i uklanjanje zadebljanja. Primarna namena je za negu suvih i ispucalih peta. Podstiče stvaranje novog mladog tkiva i ćelija kože, delujući preventivno protiv stvaranja zadebljanja. 

Osnovna namena Hemel kreme nije samo za pete. Naprotiv, ona pomaže na svim zadebljanjima kože – osim peta, tu je i nega šaka, laktova i kolena. Proizvodjač naglašava da se zbog svog blagotvornog dejstva može nesmetano koristiti na svim delovima kože. 

Takođe poseduje antigljivična i antibakterijska svojstva, pa se preporučuje svakodnevno korišćenje. Omekšava i regeneriše kožu, a pozitivni efekti su prisutni već posle nekoliko dana mazanja. 

 

Za šta se sve koristi Hemel krema za pete 

 

Kao što smo i rekli, Hemel kremu za pete, osim peta možete koristiti na šakama, laktovima, kolenima… bogat sadržaj sastojaka Hemel kreme, učinio je ovu kremu univerzalnom. 

Tako je možete upotrebljavati i u problemima kao što su :

 • Akne i bubuljice
 • Bradavice na svim delovima tela
 • Gljivične, bakterijske i virusne upale kože 
 • Herpes (groznice)
 • Ispucale usne
 • Kurje oko (u kombinaciji sa Hemel kremom za nokte)
 • Neprijatan miris nogu
 • Opekotine
 • Rane
 • Ekcemo, psorijaze, fleke i generalno promene na koži
 • Zapaljenja desni
 • Zaustavljanje manjih krvarenja

Nagalšeno je od strane proizvodjača da se bočica koja se koristi za pete ne sme koristiti i za ostale kožne promene ili stanja

 

Odakle dolazi Hemel

 

Sistem Hemel International osnovan je 1991.godine. Ova kompanija bavi se proizvodnjom i prodajom prirodnih kozmetičkih preparata na bazi meda, pčelinjeg voska, etarskih i biljnih ulja, ekstrata lekovitog bilja i vitamina prirodnog porekla. 

 

Karakteristike Hemel kreme za pete

 

Hemel krema za pete dolazi u crvenoj bočici u pakovanju od 30, ml 45 ml i 75 ml. Sama krema više podseća na mast zbog svoje koenzistencije i boje. 

Ispod poklopca, nalazi se još jedan providni zaštitni poklopac.

Na prvi pogled, tekstura Hemel kreme izgleda jako gusto i “tvrdo”, međutim u dodiru sa prstima, ona se dosta opusti i lako razmazuje. Iako ova pakovanja deluju kao mala, jako se sporo troši. Dovoljno je jako malo kreme naneti, jer se odlično razmazuje. 

Iako je u sastavu naglašeno da su dominantne biljke lavanda, badem i maslina, miris Hemel kreme je drugačiji. Miris je blag, i podseća na miris meda ili pčelinjeg voska. Što i nije čudno pošto su svi Hemelovi proizvodi na bazi pčelinjeg voska. Čak i na svakom od proizvoda nalazi se njihov prepoznatljivi logo, a to je žuto saće na crvenoj podlozi.

 

Kako se koristi Hemel krema za pete 

 

Hemel krema za pete može se nesmetano koristiti svakodnevno. Najbolji rezultati se dobijaju mazanjem na suve pete dva puta dnevno, ujutru i uveče. 

Najbolje je namazati kremu na vlažnu kožu, kako piše i na samoj ambalaži, ali nije greška ukoliko koristite i na suvoj koži. Ukoliko je koristite samo za pete, možete uveče posle tuširanja namazati Hemel kremu. Sasvim malo proizvoda je dovoljno, jer je krema prilično razmaziva. 

Na vlažno područje utrljajte blagim pokretima kremu. Koinzistencija je malo masnija, ali koža brzo upija, pa nema puno čekanja. 

Ukoliko želite, možete nakon nanošenja krema obuti pamučne čarape i tako prespavati. Iskustva govore da su ispucale pete već sutradan meke i nežne.

 

Kome se preporučuje Hemel krema za pete

 

Hemel krema za pete preporučuje se prvenstveno svima onima sa grubim i ispucalim petama. Takodje, mogu je koristiti i oni sa zadebljalim delovima kože pogotovo na stopalima. Uspešno omekšava kožu i zadebljanja. Kako bi ste uštedeli vreme i novac potrošen na razne pedikire ili turpije, možete koristiti ovu kremu. Čestim turpijanjem stanjuju se zadebljanja, ali se stanjuje i koža. Da bi to izbegli, tu je Hemel krema za pete. 

Hemel krema za pete nije lek za gljivična oboljenja i infekcije stopala, kao ni za suva i ispucala stopala. Takodje, ovom kremom nećete neutralisati neprijatan miris nogu. 

 

Sastav Hemel kreme za pete 

 

Kao što smo već rekli, svi Hemel ptoizvodi su na bazi pčelinjeg voska, sa dodatko mdrugih biljaka, vitamina ili ekstrata. 

 

Pčelinji vosak

 

Nazivan još i eliksir mladosti, pčelinji vosak je u upotrebi još od vremena Kleopatre. 

Vosak koji proizvode pčele je tvrda žilava materija svetložute boje. Dok ga još luče, vosak je beo, ali u dodiru sa suncem postaje svetložut. Pčelinji vosak je poznat kao i antibakterijsko i antiseptičko sredstvo. Izuzetno dobro izvlači toksine iz organizma.

Pčelinji vosak je odličan u službi lica, pa se često koristi kao anti age sredstvo. Hrani kožu, zbog čega ona izgleda svežije i zdravije. Steriliše površinu kože, pa i ukoliko dođe do pucanja peta, pčelinji vosak u Hemel kremi će poslužiti i kao dezinfikator.

 

Lavanda

 

Lavanda od davnina ima primenu u zdravlju i kozmetici. Koristi se za smirenje, protiv nadimanja, i odlična je u obnovi tkiva i ćelija. Ulje lavande se i medicinski smatra najbezopasnijim. 

Lavanda nema štetnih dejstava, može da se koristi u svim uzrastima i veoma je delotvorna protiv mnogih oboljenja i tegoba. Odlična je u borbi protiv akni, masne kože, dermatitisa, psorijaze, ekcema, i atletskog stopala. 

Lavanda se koristi i kod alergija, astme, infekcija kože, opekotina, posekotina…Sprečava razmnožavanje mikroorganizama i snažan je antispetik. Može da služi i kao dezinfikaciono sredstvo jer dezinfikuje, a u sebi ne sadrži alkohole, pa ne peče. 

 

Badem

 

Badem sadrži u sebi mnoge korisne supstance koje nas čine pre svega zdravijima. Osim u ishrani, čest je sastojak kozmetičkih preparata i preparata za negu kože zbog njegovog pozitivnog delovanja. 

Od vitamina, badem u sebi sadrži vitamine E, C, i B6, kao i magnezijum, fosfor, natrijum, gvožđe… Bogat je i omega 3 i omega 6 kiselinama. Poznat je kao biljka koja ima anti-inflamatorna i hidratantna svojstva. Zbog velike količine vitamina E, stvara prirodan štit koži od sunca, Uv zračenja i oštećenja kože. 

Takođe, badem savršeno hidrira kožu, neguje je i činije zdravijom. Masne kiseline koje postoje u bademima pomažu da se kontroliše proizvodnja sebuma, i samim tim se sprečavaju nepravilnosti na koži.

 

Maslina

 

Maslina takođe u spada u prirodan starinski “lek” , i teško da postoji domaćinstvo koje nema barem jednu flašu maslinovog ulja. Brojni kozmetički preparati na prirodnoj bazi sadrže maslinovo ulje kao jedan od glavnih sastojaka. 

Ulje masline je pogodno za sve tipove kože, pogotovo za suvu kožu i kožu kslonu pucanju, jer je hidrira. Veoma dobro deluje na ekstremno suva mesta na koži kao što su laktovi, stopala i pete. 

Ima izuzetno umirujuće dejstvo i veoma dobro utiče na upalne i crvene promene na koži. Vašu kožu učiniće mekšom, nežnijom i lepšom na izgled. 

 

Rezultati korišćenja Hemel kreme za pete

 

Kako i sam proizvođač kaže, Hemel krema za pete rezultate daje gotovo odmah. Ukoliko su vam pete izrazito grube, ako su sklone pucanju i krvarenju, proces može da potraje i do par dana. Važno je da budete discliplinovani u mazanju, i mažete kremu 2 puta dnevno. 

Čak i kada rešite problem suvih i ispucalih peta, mazanje se nastavlja u svrhu preventive.

 

Iskustva korišćenja Hemel kreme za pete

 

Sama iskustva i korisnici su dosta zadovoljni Hemel kremom za pete. Pročitajte nekoliko pozitivnih i negativnih iskustava koja smo uspeli da saznamo.

Da knjizi ne treba suditi po koricama, dokaz je i ova Hemelova krema. Na prvi pogled pakovanje izgleda jako malo, i kao nešto što ćete jako brzo potrošiti. 

Međutim, zbog zvoje koenzistencije, tačnije gustine, Hemel krema za pete može da traje i do 8 meseci, zavisno od toga koliko je često mažete.

Sam miris mnoge korisnike asocira na nešto prirodno i zdravo. Miris pčelinjeg voska i meda generalno je blag i asocira na prirodu. 

Što se samih peta tiče, po iskustvima ovo je definitivno krema koja pomaže kod problema ispucalih peta. Jedna starija korisnica, koja godinama muči muku sa grubim i ispucalim petama sklonim pucanju, prezadovoljna je ovom kremom. Već dugi niz godina je koristi, od samog početka Hemel krema za pete je rešila njen problem ispucalih peta. Nakon rešavanja problema nastavila je da je koristi preventivno. Čak ni dva puta dnevno kako piše u uputstvu već kako se seti. Češće je naravno koristi pri smeni godišnjih doba, kada menjamo i obuću, pa dodatno opteretimo stopala. Što se nje tiče, ovo je proizvod koji zaista pomaže, ali i održava zdravlje i kožu stopala i peta.

Jedna korisnica je slučajno ovu kremu našla i kupila, “zlu ne trebalo”. Nije joj trebala konkretno za pete, ali joj se učinilo kao dobra stvar koju bi trebalo imati u kući. Jednom prilikom, pri blagoj opekotini od ulja iz tiganja, odmah je namazala ovu kremu. Osim što je momentalno umirila crvenilo i osećaj peckanja, nije ostao nikakav ožiljak ili trag opekotine. 

Korisnice koje imaju malu decu, osim za svoje pete, Hemel kremu koriste kao obavezno sredstvo na moru. Pokazalo se da odlična za opekotine od sunca. Ukoliko se duže zadržite na suncu, ili se pojave plikovi i opekotine, možete slobodno koristiti ovu kremu. Takođe i ukoliko ste skloni crvenilu nakon ujeda komaraca ili drugih insekata, možete odmah namazati Hemel kremu. Ublažoće svrab, a crvenilo će se postupno smanjiti. 

Za prvu pomoć kod bubuljica koje izađu kad im nije vreme, jedna korisnica je našla rešenje. Desi se uvek, da usled jako bitnog događaja, osim ushićenja i iščkivanja, dobijete i mali poklon na nosu ili bradi-bubljicu. Devojka je uveče videla da se stanje sa bubuljicom pogoršava pa je u tankom sloju namazala Hemel kremu na nju. Ujutru je bubuljica bila vidno manja, i prestala je da raste, pa ju je bilo lako sakriti šminkom. 

Hemel krema za peta dobra je i za zadebljanja na koži, ili na stopalima. Od nošenja pretvrde obuće, na nožnim prstima ili tabanima mogu se stvoriti zadebljanja, koja neretko znaju i da budu bolna. Jedna devojka je ova zadebljanja na koži rešila posle samo 2 mazanja Hemel kreme. Faktički, već sutradan nije imala više zadebljanje, a koža koja je ostala bila je mekana.

Ukoliko imate grube i ispucale pete i uopšte problem sa petama, znate da je najbolje ali možda i najbolnije rešenje pedikir. Odlasci na pedikir neretko su bolni, a uglavnom i skupi. Jedna korisnica je imala problem sa petama koje čak ni pedikir nije mogao da reši. Pete su pucale i krvarile, a sam tretman bio je izuzretno bolan. Naručila je Hemel kremu za pete, i počela da je koristi. Koristila je svako veče, tako što bi je umasirala na vlažne pete. Zatim bi obula pamučne čarape i tako prespavala. Ujutru bi skinula čarape, navlažila pete i ponovo namazala kremu. Već posle 3 dana, pete su bile kao nove. Nije više bilo krvarenja, ni pucanja, a ni grube kože. Nastavila je da koristi Hemel kremu za pete jednom u par dana prevetnivno, kako više nikad ne bi došlo do problema. 

Druga iskustva govore pozitivno o Hemel kremi, i to ne samo za pete. Mnogima je pomogla u otklanjanju kurjeg oka, zadebljanja na stopalima ili žuljevima. Tu su i iskustva za zadebljanja generalno na koži, poput onih na šakama, kolenima ili laktovima. 

Isto tako pomaže i u slučaju herpesa. Iskustva govore da je potrebno da operete blago mesto na kom je izašao herpes i nanesete Hemel kremu. Već sutradan mnogi korisnici primetili su da se herpes smanjio ili skroz nestao. Takođe, Hemel krema je po nekim iskustvima uspela da potpuno izbledi neke starije ožiljke. Ukoliko su ožiljci sveži, potrebno je odmah početi sa mazanjem kako bi što pre zarasli.

 

Nezadovoljni korisnici

 

Postoji i par negativnih iskustava, pa tako jedan korisnik nije baš najzadovoljniji Hemel kremom za pete. Pošto radi težak fizički posao, i stoji veći deo dana, stopala i pete najviše trpe. Hemel krema za pete nažalost nije uspela da mu pomogne sa omekšavanjem peta. Pete su i dalje bile grube, i pucale su zbog suve i iziritirane kože. 

Takodje, nekim od korisnica se ne dopada što je krema masnije strukture, i treba joj malo više vremena da upije. Često se dešava da ostane masniji trag na čarapama ili obući, koji je posle teško oprati sudeći po iskustvima. 

Nije zadovoljna ni jedna starija osoba koja ima jako zadebljale pete. Na preporuku komšike kupila je kremu, ali stopala joj se nisu omekšala. Iako redovno odlazi na pedikir u kozmetički salo, maže kremu posle tuširanja, i dalje joj se cepaju čarape i stopala dosta stvrdnjavaju.

 

STOPALIN

 

Hemel krema za pete u apotekama

 

Hemel kremu za pete, i ostale Hemel proizvode možete naći u  nekim apotekama. Pogledate Hemelov sajt i ceo spisak apoteka.

 

Hemel krema za pete cena

 

Hemel krema za pete se može kupiti u pojedinim online prodavnicama zdravih prirodnih proizvoda. Takođe, dostupna je u online shop-u Hemel kozmetike, na sajtu Hemel šopa. Cena je oko 800 dinara za pakovanje od 45 ml kreme.

Hemel kozmetika može da se kupi i u katalogu, odnosno putem kataloške prodaje.

 

Drage dame, kada su počeli vaši problemi sa ispucalim petama? Da li ste probale Hemelovu kremu za pete, i kako ste zadovoljne sa istom? 

Takođe, da li ste probale nešto drugo iz njihovog asortimana i kako vam se dopalo?

Pišite nam vaša iskustva!