Upoznajte novi Herbalia čvrsti šampon za kosu, koji u originalu izgleda kao sapun. Pročitajte recenziju i iskustva za ovaj 2 u 1 čvrsti šampon balzam za kosu!

Da li ste probali pranje kose sapunom? Saznajte da li je ovaj način pranja i negovanja kose odgovarajuć za vas.

U ovoj recenziji istraživali smo za vas sve detalje u vezi sa proizvodom pod nazivom prirodni čvrsti šampon balzam za kosu sapundžijske radnje Herbalia.

Možda vam na prvi pogled pranje kose sapunom zvuči čudno. Međutim, ukoliko porazgovarate sa nekom bakom u vašoj okolini, shvatićete da je ovakav način pranja kose bio veoma uobičajan u ne tako dalekoj prošlosti. A i tada su žene imale lepu i negovanu kosu.

Naravno, to ne znači da kosu treba da operete bilo kojim sapunom. Postoje sapuni specijalno namenjeni čišćenju i negovanju kose.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Oni sadrže posebno odabrane sastojke koji će na kosi ostaviti isti efekat kao i šampon, od kojih najveće zasluge imaju dva sastoka. 

 

  1. Da li je Herbalia 2 u 1 čvrsti šampon jedan od onih proizvoda koje vredi uvrstiti u svakodnevnu negu kose?
  2. Da li ćete baš jednom malom proizvodu naći zamenu za regularne šampone i regeneratore?

Odgovore na ova pitanja saznaćete do kraja ovog teksta.

 

Herbalija čvrsti šampon balzam

 

Prirodni čvrsti šampon i balzam firme Herbalia jeste jedan proizvod, nalik običnom sapunu, a koji u sebi sadrži svojstva dva proizvoda – šampona i balzama

Namenjen je pranju i negovanju kose i sadrži izuzetna hidratantna svojstva. 

Upotrebom ovog proizvoda, stvara se bogata i izdašna pena koja čisti vlasište i masnoću i prljavštinu sa kose. Uklanja perut i deluje umirujuće na osetljivu kožu glave. To je, dakle, svojstvo šampona u njemu. 

Istovremeno, bogatstvo hranjivih prirodnih sastojaka deluje negujuće na samu dlaku. Kosa je nahranjena, meka, zdrava što je svojstvo balzama za kosu.

 

Prirodni sapuni za pranje kose

 

Pranje kose sapunom iliti prirodnim čvrstim šamponom u danjašnjici nije uobičajeno. 

Kristina i Dejan su za masnu kosu, svrab i perut koristili jedan prirodni šampon za kosu. Za manje od mesec dana oni su uspeli da očiste perut iz kose, i to potpuno prirodno. Podelili su sa nama svoja iskustva i šta im je tačno pomoglo da više uklone perut iz kose i smanje svrab. Njihova iskustva možete pročitati u tekstu klikom na link https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

Kao i kod odabira “normalnih” šampona, veoma je važno da odaberete proizvod koji će odgovarati vašem tipu kose i kože glave. Ono najvažnije kod odabira sapuna jeste da proverite kakvog je sastava. 

Prirodni sapuni za pranje kose, ukoliko su 100% prirodni, sastojaće se od biljnih tinktura i esencijalnih ulja. Tu su još samo i dodaci koji su neophodni za proces saponifikacije. 

Sa ovakvim sastavom, sigurni ste da koristite proizvod koji ne može ni na koji način ugroziti vaše zdravlje. Osim ako niste alergični na neki od sastojaka.

 

Karakteristike Herbalia čvrstog šampon balzama

 

Herbalia čvrsti šampon balzam izgleda kao žućkasti četvrtasti sapun koji teži 100 grama. Upakovan je providnu foliju. Sa prednje strane, na žutoj kartici stoji naziv proizvoda i oznaka 100% prirodno. Ovde ćete naći i podatak o nazivu njihove stranice.

Sa druge strane pored podataka firme dat je i sastav proizvoda.

Iako pakovanje nije veliko, ovaj proizvod se ne troši brzo i traje duže od klasičnih pakovanja šampona. Budući da mu je potrebno vrlo malo da zapeni u dovoljnoj meri da fino opere kosu, vrlo se sporo i troši. 

Miris šampona je prirodan, travkast. Preovladava nota čajevog drveta. 

 

Prema napisanom, ne bi trebalo da vam je potrebno dodatno korišćenje regeneratora nakon pranja kose. Međutim, iskustva koja navodimo na kraju teksta su pokazala da je u velikom broju slučajeva regenerator ipak bio potreban.

 

Herbalia čvrsti šampon

 

Herbalia čvrsti šampon balzam sastav

 

Već smo napisali da je ovo 100% prirodan proizvod i da su najvažnija dva sastojka. Herbalia čvrsti šampon i balzam sastavljen je od biljnih ulja koja se saponifikacijom pretvaraju u sapun.

 

Pretpostavljamo da vam je efekat glicerina na kožu poznat. Ali, da li ste znali da je glicerin odličan i za kosu? Glicerin hidrira i obnavlja dlaku, a kosu čini mekom i poslušnom.

Pored ricinusovog i kokosovog ulja, u sastav Herbalija 2u1 šampona ulaze i sledeći: ulje masline, ulje semenki grožđa, šea maslac, kakao maslac, kokosovo mleko, etarsko ulje timijana i etarsko ulje čajnog drveta.

 

Ulje ricinusa

 

Ukoliko ste ikada istraživali prirodne načine i rešenja za prirodnu negu i poboljšanje stanja kose, gotovo je nemoguće da niste naišli na ricinusovo ulje. Podsetićemo vas na ukratko na one najvažnije osobine ovog ulja.

Ricinusovo ulje ima spobnost da zadrži vlagu u kosi. Na taj način, kosa postaje hidrirana, što je osnova zdrave kose.

Sa svojim antigljivičnim i antibakterijskim svojstvima, leči infekcije glave. Zbog toga se preporučuje kod ljudi sklonih dermatitisu.. Izlečenjem ovih stanja koje mogu doprineti opadanju kose, sprečava i opadanje. 

Neki sastojci ricinusovog ulja podstiču cirkulaciju u skalpu. Redovnom upotrebom, podstiče rast kose.

Ima svojstva regeneratora – čini vlas glatkom, obnavlja kutikulu, omekšava i hrani kosu. Čini kosu glatkom i sjajnom.

Sa ovakvim svojstvima, nije ni čudo što je ulje ricinusa prvo na spisku Herbalia sapuna za kosu.

 

Ulje kokosa

 

Ulje kokosa nije ništa manje poznato od ricinusovog ulja kada je nega kose u pitanju. Često se i nailazi na savete da je baš ova kombinacija ulja najbolja za tretiranje kose.

Kokosovo ulje izuzetno brzo prodire u kosu i nadoknađuje izgubljene proteine iz kose. Kosu čini sjajnom i mekom. 

Postoje upozorenja da sa kokosovim uljem kod nege kose treba biti oprezan. Kod nekih korisnika, ulje se nije pokazalo dobrim. Korišćenje ovog ulja je kod nekih korisnika dovodilo do zapušenih pora i opadanja kose. Ali to se naročito odnosi na veče količine ulja. 

U proizvodu kakav je Herbalia prirodni čvrsti šampon, ne može do temena doći veća količina koja bi zapušila pore. A i sama kombinacija sa drugim sastojcima povoljno utiče na njegovo dejstvo.

 

Ulje masline

 

Kako je bogato mononezasićenim masnim kiselinama, antioksidantima, polifenolima, vitaminima i mineralima. Zato ne čudi što je i ovo ulje često preporuka za negu kose.

Iako se zbog ovih zdravstvenih pogodnosti preporučuje pre svega za jelo, maslinovo ulje deluje odlično i kada se koristi za spoljašnju upotrebu.

Ono navedenim svojstvima leči i hrani kosu na koju se nanosi. Maslinovo ulje utiče i na kožu, ne samo na kosu. Ono kožu glave čini hidriranom što dovodi i do smanjenja peruti. Takođe pruža kosi sjaj i dovodi do elastičnosti dlake. 

Vitamin E kojim maslinovo ulje obiluje, štiti od uticaja sunca i spoljašnjeg zagađenja.

I ovo ulje podržava efekat regeneratora u Herbalia čvrstom šamponu, negujući i omekšavajući vlas kose od korena do vrhova.

 

Ulje semenki grožđa

 

Kao i ulje masline i ulje kokosa ulje semenki grožđa štiti kosu od štetnog uticaja sunca i zagađenja. Ovo je takođe “prirodni regenerator” u sastavu čvrstog šampona za kosu. Međutim, za razliku od ova dva ulja, ulje semenka grožđa je laganije i ne ostavlja masan trag na kosi. 

Ulje semenki grožđa sadrži antioksidante koji blokiraju Dihidrotestosteron (DHT), muški hormon koji utiše na gubitak kose. Pored toga, ovo ulje je sadrži i esencijalna ulja koja pospešuju opuštanje drake i tako sprečava opadanje kose pod uticajem hormona stresa, kortizila.

Kosa od njega postaje sjajna i nežna. A utrljano u skalp, boriće se sa nastankom peruti.

 

Šea maslac

 

Osobine i efekti ovog ulja nisu dovoljno istraženi u naučnim časopisima. Međutim, iskustva sa upotrebom ovog ulja i njemu sličnim su ipak pozitivna. Tako da upotreba šea maslaca u kozmetici ima sve veću upotrebu.

Sa svojim visokim sadržajem masnih kiselina, ovo ulje u sastavu proizvoda za negu kose može sprečiti

lomnjenje kose. 

Vitamini A i E zajedno sa masnim kiselinama hidriraju kosu, smanjuju suvoću i na taj način sprečavaju cvetanje krajeva.

Takođe može vam pomoći da zaštite kosu od posledica upotrebe pegli za kosu i vrelog vazduha za sušenje i oblikovanje. 

Šea maslac ili karite maslac vraća prirodni sjaj kosi. Regeneriše oštećenu kosu. Sprečava opadanje kose i pospešuje rast nove kose.

 

Kakao maslac

 

Stvara zaštitni sloj oko dlake i prodire duboko u vlas. Na ovaj način, kakao maslac u Herbalia šamponu služi za zaštitu od isušivanja i pucanja kose.

Kakao maslac još pomaže kod  oblikovanja neposlušne kose jer smiruje i neguje vlas.

 

Kokosovo mleko

 

Kokosovo mleko nalik regeneratoru pomaže u raščešljavanju zamršene kose. Takođe se koristi u tretmanu protiv ćelavosti jer sprečava opadanje i podstiče ubrzani rast kose.

Ono je u sastavu Herbalija čvrstog šampona zaduženo za postizanje sjaja, mekoće i svilenkastog izgleda.

 

Etarsko ulje timijana

 

Ovo etarsko ulje  deluje kao antiseptik. Dakle, pošto sprečava rast i razvoj mikroorganizama, smiruje eventualne infekcije kože glave. 

Poboljšava cirkulaciju koja je veoma bitna za razmenu hranjivih materija u koži glave. Na taj način kosa postaje jača i brže raste.  Jača koren dlake i sprečava opadanje kose.

 

Etarsko ulje čajnog drveta 

 

Takođe jedan od snažnih antiseptika. Njegova primena u kozmetičke svrhe je višetruka i svakim danom raste. Uklanja čak i teže oblike problema sa perutom, pošto deluje na gljivicu koja najčešće uzrokuje perutanje glave. 

Ulje čajinog drveta izietno dobro čisti kožu i kosu. Ono će sprečiti nagomilavanje hemikalija iz proizvoda za negu i oblikovanje kose koje koristite. Očistiće i mrtve slojeve kože glave. Na taj način, dozvoljava kosi da lepo raste i reguliše opadanje kose. 

 

Kako se koristi Herbalija čvrsti šampon

 

Upotreba čvrstog šampona ne razlikuje se mnogo od upotrebe klasičnog, tečnog šampona.

Pre korišćenja Herbalija čvrstog šampona dobro nakvasite kosu toplom vodom. Nakon toga napravite penu trljajući sapun među dlanovima. Utrljajte penu u kosu. Pena će trljanjem postati izdašna.

Sačekajte nekoliko minuta da aktivne supstance iz sapuna deluju, pa temeljno isperite. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak.

Važno je da šampon ne isperete istog trenutka kad ste utrljali penu. Prirodnim supstancama ipak treba malo vremena da ispuste svoje lekovito delovanje. Međutim, ne treba ni preterati sa čekanjem jer će šampon na kosi stegnuti pa ćete ga teže isprati. 

 

Međutim, iskustva su pokazala da su rezultati bolji upotrebom i maske za kosu.

Herbalia čvrsti šampon možete korisiti svakoga dana ukoliko je potrebno.

 

Herbalia čvrsti šampon

 

Rezulati korišćenja Herbalia 2u1 šampona i regeneratora

 

Redovnom uporebom ovog proizvoda koža glave postaje  hidrirana i bez peruti. Smanjuje se opadanje kose. Dlaka postaje deblja, a povećava se i volumen kose. 

Osećaj na koži glave je osvežavajuć, a kosa meka na dodir. 

Na početku se može destiti da vam deluje da kosa nije dovoljno oprana. I samoj kosi treba vremena za adaptiranje na novi proizvod, kao i vama. Vremenom se stanje kose sve više popravlja i lakše se oblikuje.

 

Prednosti i mane upotrebe prirodnog čvrstog šampona

 

Prvo! Prednost upotrebe čvrstog šampona se ogleda pre svega u malom pakovanju i trajanju. Jedan sapun je svakako lakše spakovati i odložiti nego bocu šampona. 

Drugo, koristite manju količinu za pranje. Zato će trajati duže od iste količine tečnog šampona.

Treće, ukoliko imate osetljivo teme i loše reagujete na neke veštačke supstance, ovo je bezbedna varijanta. Manje su šanse da ćete ga iziritirati upotrebom potpuno prirodnog sapuna.

Četvrto, prirodni i kvalitetni sastojci čvrstog šapona će učiniti vašu kosu jakom i negovanom, a teme čistim.

Prirodni sapuni za kosu ne sadrže sastojke koji mogu oštetiti vašu kosu. Čak i ako ne zadovolje vaša očekivanja u smislu mekoće, mirisa, lakog oblikovanja – bar ćete znati i da je niste izlagali nikakvom agresivnom tretmanu. Tako da se normalno možete vratiti vašem uobičajenom šamponu, bez posledica.

Mane čvrstog šampona ogledaju se u sledećem:

  • Upotrebom čvrstog šampona, kosa može biti previše oštra i kruta. Mada ovaj nedostatak uvek možete otkloniti korišćenjem kvalitetne maske ili regeneratora. 
  • Kosa se može i teže oblikovati, upravo iz tog razloga što joj sapuni ne daju mekoću kakvu daju hemijski proizvodi.
  • Ukoliko spadate u grupu koja voli da joj kosa miriše na parfem – prirodni čvrsti šamponi nisu za vas. Jedna od njihovih glavnih osobina jeste upravo to da nema nikakvih veštačkih dodataka poput parfema. Tako da ćete eventualno dobiti neki prirodni “travasti” ili “cvetni” miris karakterističan za sastojke od kojih se pravi.

 

Herbalia čvrsti šampon iskustva

 

Iskustva korisnika Herbalia čvrstog šampona su podeljena. Mada su oni korisnici koji su odustali od upotrebe ovog 2u1 proizvoda uglavnom isticali da su to uradili više iz navike da na drugačiji način neguju kosu, nego iz konkretnih negativnih razloga.

Moje lično iskustvo je izgledalo ovako. Šampon je iznenađujuće dobro počeo da peni, a pena se još dodatno uvećala utrljavanjem u kosu. Isprala sam kosu i ponovila postupak, kada sam dobila još više pene. Ispiranje nije bilo teško ni problematično. Ubrzo sam imala osećaj potpuno čiste kose. Nakon što se malo kosa malo prosušila, sa lakoćom sam je rašćešljala. Inače imam problema sa suvom kosom, tako da u tom smislu nisam očekivala čudo. Kosa je bila iznenađujuće meka na dodir. Međutim, bilo mi je teže nego inače da oblikujem kosu. I kosa nije sijala na kraju. 

A tu su i iskustva ostalih korisnika. 

Iskustvo zadovoljne korisnice koja preporučuje upotrebu ovog šampona je sledeće: Sapun joj je uklonio perut i ne svrbi je više glava. Imala je preosetljivo teme sklono peckanju i svrabu i veoma suvu kosu. Ništa joj nije tako odgovaralo kao ovaj proizvod.

Još jedna korisnica koja je bila sumnjičava prema proizvodu je podelila svoje pozitivno iskustvo. Ona je navela da se plašila da sapun neće dovoljno peniti i da joj neće očistiti kosu. Međutim, bila je zadovoljna rezultatima. Kosa joj je bila sjajna i meka i nije joj bila teška za oblikovanje

Korisnica koja nije imala problema sa kosom, već je želela da proba nešto novo istakla je da je proizvodom zadovoljna. Međutim, naglašava da je tokom tretmana ovim proizvodom morala da uvek koristi regenerator ili masku.

Slično iskustvo podelilo je više korisnika. Većina njih je navela upravo nemogućunost za lako rašćešljavanje bez regeratora manom ovog proizvoda. Ali pred toga, svi su oni  bili zadovoljni stanjem kose i kože glave. 

Nekoliko korisnica je navelo da su od korišćenja ovog proizvoda odustale jer su navikle na proizvode za kosu sa intenzivnijim mirisom i drugačijim efektima.

Kao što vidite, sastojci Herbalia čvrstog šampona i regeneratora su obećavajući. Međutim, iskustva sa samim proizvodom su različita. 

 

perut Vlasilan iskustva

 

Gde kupiti Herbalia čvrsti šampon balzam i cena

 

Herbalia čvrsti šampon i balzam, kao i drugi proizvodi ovog brenda se ne mogu kupiti u apotekama, dorogerijamama i maloprodajnim objektima.

Prodaja se vrši preko njihovog sajta i na različitim manifestacijama. Cena za Herbalia čvrsti šampon dostupna je na prodajnom sajtu.

 

Možete potražiti njigovu stranicu i na Facebook-u, budući da vrše promociju svojih proizvoda i preko ove društvene mreže.

 

Da li ste i vi koristili neki od Herbalia čvrstih šampona za pranje kose? Imate li neki dodatni savet ili poruku za ostale čitaoce u vezi sa ovim proizvodom? Podelite vaše iskustvo i mišljenje sa nama!

Ostavite komentar i utisak o recenziji i Herbalia 2u1 čvrstom šamponu. A pozivamo vas i da ocenite naš tekst i proizvod zvezdicama.