Cinkova mast za bubuljice je odlična mast za čišćenje lica, jer sve nesavršenosti poput akni i ružnih ožiljaka rešava brzo i efikasno! Sve o njoj saznaj u ovom tekstu.

Cinkova mast se sve češće koristi zbog neželjenih pojava na licu, ali i za sušenje bubulica, uklanjanje iritacija i ogrebotina. U čemu je njena tajna i zašto je toliko značajna za lečenje i negu naše kože?

Pre početka teksta o cinkovoj masti za bubulice, ukratko bih rekla da je cink mineral od suštinskog značaja za naše zdravlje. Iako je prirodno prisutan u našem organizmu, dnevni unos cinka je nezaobilazan zbog boljeg funkcionisanja.

Osim što je njegova uloga u održavanju zdravlja neverovatna, cink je važan i za negu kože i kose. Ne znam da li si znala, ali cink sprečava opadanje kose, dobar je protiv peruti i održava kožu zdravom i lepom.

Nakon što sam te ukratko upoznala sa blagotvornim dejstvom cinka, mislim da je vreme da krenemo sa pričom o cinkovoj masti i njegovom dejstvu na lice i bubuljice.

 

Šta je cinkova mast?

 

U pitanju je prirodna mast koja sadrži beli mineralni prah cink oksid. Ovaj mineralni prah ima široku primenu u kozmetičkim proizvodima i preparatima za negu kože, između ostalog i za akne ili bubuljice. Cinkova mast je blage teksture i pogodna je za sve tipove kože jer je intenzivno hidrira i čisti.

Zbog blagotvornog dejstva, cinkova mast je odlična kako za bubuljice, tako i za negu kože kod beba i dece. Ima magično dejstvo na sva kožna oboljenja, bez obzira na godine starosti.

Smatra se lekom za kožu, a osim toga ne deluje kratkoročno, već vrlo intenzivno i dugoročno.

 

Zašto se koristi cinkova mast za bubuljice?

 

Cinkova mast za bubuljice koristi se i za čišćenje kože lica od bubuljica, akni i mitisera. Zahvaljujući svojim prirodnim i bogatim sastojcima, pomaže koži lica da u svakom trenutku izgleda lepo i negovano. To znači da efikasno i brzo uklanja sve neželjene pojave na licu, a istovremeno i regeneriše kožu.

Kod cinkove masti je dobro to što ima antibakterijska svojstva i što uništava sve bakterije koje izazivaju akne ili bubuljice. Dakle, cink za bubuljice deluje tako što sprečava prekomerno lučenje sebuma i mašćenje kože. Upravo tako, koža izgleda zdravo i lepo bez prisustva bubuljica ili akni.

Ako imaš problema sa bubuljicama ili aknama, moja preporuka je da redovno koristiš mast. Zaista ima efekta i sjajno deluje, jer istovremeno ublažava i upalu kože.

 

Cinkova mast za šta je dobra?

 

Cinkova mast za šta se koristi je ono pitanje koje uglavnom postavljamo kada nam je neko spomene. Već sam spomenula da ima široki spektar primene, ali nisam navela za šta se sve tačno koristi.

Konkretno sledeće:

 • oporavlja kosu i vlasište
 • čisti pore
 • pomaže suvoj koži da izgleda sveže i zdravo
 • za ožiljke
 • protiv fleka
 • uklanja mrtve ćelije sa kože lica i štiti je od uticaja štetnih faktora spoljne sredine

Da li cinkova mast ili cinkova pasta može da se koristi i za još neke kožne promene i oboljenja? Naravno da može! U nastavku teksta nabrojiću još neke sjajne primene ove masti:

 • prikriva bore i koriguje i druge nesavršenosti
 • pomaže u lečenju herpesa
 • smanjuje iritaciju kože
 • pomaže i kod drugih kožnih oboljenja, kao što su pelenski osip, žvale, ekcemi i psorijaza
 • stimuliše jačanje folikula dlake i smanjuje perut.

Pored cinkove masti, za negu lica se uvek preporučuju prirodni preparati. Sanja je imala bubuljice i dugo pokušavala da se izbori sa njima. Ona je koristila jedan prirodni tretman – losion i gel i tako je uspela očisti kožu. Sada ima čisto lice, a više o tome šta joj je pomoglo i što MOŽE POMOĆI vama takođe pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/postoji-nacin-da-se-konacno-resite-upornih-akni-i-bubuljica-iskustvo/.

 

Cinkova mast za ožiljke

 

O tome koliko je dejstvo Cinkove masti na kožu moćno, najbolje ukazuje i to da sprečava nastanak ožiljaka. Opšte je poznato da nakon ceđenja bubuljica i akni mogu na koži da ostanu ožiljci. Takođe, znam i to da ti ožiljci uopšte ne izgledaju lepo i da predstavljaju mnogima pravu noćnu moru.

Spas je u Cinkovoj masti koja bukvalno rečeno briše ožiljke od bubuljica i akni sa kože. Osim ožiljaka, koriguje i druge nepravilnosti na koži, kao što su na primer fleke. Cinkova mast za ožiljke i fleke prodire duboko u kožu i čini je elastičnom, zdravom i negovanom.

 

Cinkova pasta za potkožne bubuljice

 

Nema sumnje da je cink za bubuljice uvek odlično i efikasno rešenje! U to možeš da se uveriš, jer osim što površinski uklanja bubuljice, pomaže i u uklanjanju potkožnih bubuljica!

Potkožne bubuljice, kao upalni proces, su uvek bile i biće bolne i ne toliko jednostavne za lečenje. Nisu uvek vidljive golim okom, ali to ne znači da ih treba zanemariti. Treba ih lečiti, jer je to jedini način da se spreči širenje kožne upale.

Cinkova pasta za bubuljice dubinski čisti kožu i blagotvorno deluje na nju, jer je čini hidriranom i mekanom. To, u stvari, znači da smanjuje višak sebuma i da održava normalnu vlažnost kože. Upravo tako, u korenu isušuje bubuljicu i sprečava nastanak i širenje potkožnih bubuljica.

 

Kako se koristi cinkova mast za bubuljice?

 

Cinkova pasta za bubuljice ili mast je veoma praktična i laka za korišćenje. Pre svega moram da kažem da je upotreba bezbedna i da je namenjena isključivo za spoljnu upotrebu.

Kada je mažeš, pre toga je poželjno da očistiš deo kože na koji nameravaš da je naneseš. Nakon mazanja operi ruke i izbegavaj kontakt sa očima i ustima. Iako je bezbedna za korišćenje, ne moraš baš da rizikuješ i da dolaziš u kontakt osetljivim delovima tela.

Moram da spomenem da ako je koristiš protiv akni i bubuljica, možeš da je kombinuješ i sa još nekim proizvodom protiv akni. Na primer, sjajna je salicilna i glikolna kiselina, kao i pantenol.

Princip korišćenja masti je isti kod svih primena. Njena upotreba nije ograničena i može da se koristi i nekoliko puta dnevno. Do sada, nije otkriveno da može da prouzrokuje neželjena dejstva. Međutim, ako si možda alergična na cink, najbolje je da se konsultuješ sa lekarom.

Cinkova mast za akne je uvek dobro rešenje da se rešiš akni i da lice očistiš od njih i drugih nesavršenosti.

 

Cinkova mast za bubuljice gde nabaviti?

 

Cinkova pasta je lako dostupna na tržištu i vrlo je povoljne cene. Može da se kupi u svakoj apoteci i drogeriji. Najčešće je dostupna u tubi ili kutiji male zapremine i praktične ambalaže.

Kao primer dobrih masti sa cinkom može da se navede Cinkvitaminska mast za bubuljice. Pored nje, kao sjajna se pokazala i Vele cinkova mast sa ribljim uljem, ali i Cinkderm pasta.

Ne mora da znači da cinkova pasta treba da sadrži samo cink oksid. Neke farmaceutske laboratorije kombinuju cink oksid sa ribljim uljem, kalcijum pantetonatom i drugim lekovitim sastojcima.

 

Vele cinkova mast sa ribljim uljem

 

I Vele cinkova mast sa ribljim uljem je namenjena isključivo za spoljnu upotrebu na koži. Osim cink-oksida i ribljeg ulja, sadrži i kalcijum pantetonat koji potpomaže kod zarastanja rana.

Prodaje se u beloj tubi sa zelenim šarama u količini od 50g. Ambalaža pakovanja Vele cinkove masti sa ribljim uljem je baš lepo dizajnirana i na njoj je naznačeno da isušuje rane i da ubrzava zarastanje rana. Savetuje se da se čuva na suvom mesto na sobnoj temperaturi do 25 °C. Rok trajanja je 3 godine od dana otvaranja tube.

Bele je boje, veoma prijatnog mirisa i lagane i nežne teksture. Veoma lepo se razmazuje i brzo se upija u kožu. U skladu sa tim, ne zahteva mnogo vremena za korišćenje. Vrlo je praktična i jednostavna za svakodnevnu upotrebu.

Vele cinkova mast sa ribljim uljem je dosta efikasna kod ublažavanja upalnih procesa kod ekcema i pomaže regeneraciju kože.

 

CinkDerm pasta

 

CinkDerm pasta cinkova pasta pomaže u lečenju herpesa, ekcema i drugih kožnih oboljenja. U svom sastavu sadrži cink-oksid, talk i vazelin. Ovi sastojci imaju blagotvorno dejstvo na kožu, jer stvarno pomažu kod lečenja oštećene i povređene kože.

Deluje umirujuće i prijatno na kožu i upravo na taj način je štiti od uticaja štetnih faktora spoljne sredine. Pored toga, CinkDerm pasta uklanja mrtve ćelije sa kože, sprečava iritaciju i odlična je za čišćenje kože lica.

Vazelin je proziran gel lagane teksture koji zaceljuje rane i opekotine na koži. U suštini, vazelin je skup prirodnih voskova i mineralnih ulja koji nastaju procesom prečišćavanja petroleuma. Odličan je jer održava vlažnost u koži, pa koža zbog toga izgleda hidrirano i negovano.

CinkDerm pasta prodaje se u tubi u količini od 5g na kojoj su naznačene sve važne informacije. Tako se može videti da je pasta upotrebljiva do 3 godine od datuma proizvodnje. Preporučuje se da se čuva na sobnoj temperaturi do 30 °C.

Koristi se tako što se nanese tanak sloj na određeni deo kože na telu. Može da se koristi i nekoliko puta dnevno, ali treba izbegavati kontakt sa očima. Ukoliko kojim slučajem dođe do kontakta, odmah treba isprati vodom.

 

Lilly Apoteka Cinkova pasta

 

Lilly Apoteka Cinkova pasta zasušuje rane na koži i smanjuje svrab. Pored toga, ova cinkova mast za bubuljice odlična je i za uklanjanje akni, jer sadrži čak 25% cink-oksida. Naravno, koristi se i za lečenje ekcema, psorijaze i herpesa i to se pokazala vrlo efikasnom.

Prodaje se u belo-crvenoj tubi u količini od 35g, što je sasvim dovoljno za dva do tri meseca korišćenja. Na ambalaži je proizvođač naznačio sve ono što treba da se zna o pasti pre kupovine i korišćenja.

Cinkova pasta za akne i druga kožna oboljenja iz Lilly apoteke može da se koristi nekoliko puta dnevno. Pastaste je teksture i može se reći da je teška za nanošenje. Osim toga, ostavlja masni trag nakon nanošenja, ali to ne osporava koliko je delotvorna. Korisnice su se složile da je odlična za borbu protiv akni, bubuljica i drugih kožnih oboljenja.

Pasta je namenjena za dermalnu upotrebu. Ako si možda kojim slučajem alergična na sastojke paste, nemoj je koristiti pre konsultacije sa lekarom. Može se reći da je zbog kombinacije cink-oksida i talka, pasta veoma dobro utiče na zdravlje kože.

 

Pharmanova Cinkova pasta

 

Pharmanova Cinkova pasta se prodaje u belo-zelenoj tubi u količini od 35g. Sadrži vazelin, parafinsko ulje, cink-oksid, talk i silicijum dioksid.

Parafinsko ulje se često koristi u kozmetici, jer omekšava i hidrira kožu. U njemu se nalaze vitamini i kolagen, koji su od suštinskog značaja za dobru negu kože. Ne znam koliko si upoznata sa dejstvom parafinskog ulja, ali ono pospešuje cirkulaciju.

Silicijum dioksid usporava starenje i koži daje elastičnost i mekoću. Nema sumnje da je koži sa ovim sastojcima zagarantovan prirodan i negovan izgled.

Pharmanova Cinkova pasta može da se koristi nekoliko puta dnevno, ali samo za spoljnu upotrebu. Smatra se vrlo delotvornom, jer smanjuje kožne upale, leči iritaciju i održava prirodnu vlažnost kože.

 

Cinkvitaminska mast za bubuljice

 

Cinkvitaminska mast za bubuljice koristi se za spoljnu upotrebu za mazanje kože u cilu sprečavanja infekcija, kao i sluzokože. Namenjena je i za premazivanje ruku kako bi se sprečile razne kožne infekcije. 

Njena prvobitna namena je lečenje bubuljica, ali se pokazala efikasnom i kod lečenja drugih kožnih oboljenja. Ako imaš bubuljice na rukama, ova vitaminska cinkova pasta ti možda može pomoći.

Naznačeno je da 1g masti sadrži cink oksid u količini od 200mg i riblje ulje u količini od 100g. Cinkvitaminska mast za bubuljice je praktičnog pakovanja finog i simpatičnog dizajna. Prodaje se u tubi u količini od 50g.

Veoma dobro deluje na kožu, jer je regeneriše, hidrira i obnavlja. Upravo zbog toga, Cinkvitaminska mast za bubuljice koristi se za lečenje rana na koži i sluzokoži.

 

Zaključak

 

Nema sumnje da je cink veoma efikasan za kožu, posebno cinkova mast protiv akni. Ova mast jednostavno eliminiše akne i umanjuje crvenilo prouzrokovano njihovom pojavom. Svakako je da je cinkova mast za akne rešenje za čistu i zdravu kožu bez ijedne nesavršenosti.

Osim akni i bubuljica, zaključujemo da je mast odlična i za uklanjanje fleka, ožiljaka i drugih promena na koži.

Ukoliko još uvek nisi probala cinkovu pastu, savetujem te da to učiniš ako imaš nekih kožnih problema. Ako si neku pastu koristila, sjajno bi bilo da je oceniš zvezdicama!

Hvala ti na čitanju.