Pročitajte recenziju za Klas silikonske kapi za kosu i saznajte da li zaista ovaj silikonski koncentrat oporavlja oštećene vlasi. Spremite se za iskustva i najvažnije informacije.

Razni tretmani i spoljašnji faktori oštećuju našu kosu. Svi želimo zdrav izgled kose, ali ponekad preteramo u njenom tretiranju. Vlasi nam se osuše, pucaju krajevi, javlja se perut… Dođe nam da stavimo džak na glavu zbog lošeg izgleda kose.

Pošto je džak na glavi loša ideja, preduzmite nešto!

Kada čujete za silikone, pitate se sledeće. Da li su korisni ili štetni za kosu? Klas silikonski koncentrat sadrži veštačke silikone. Oni u umerenoj količini hidriraju i štite vašu kosu od spoljašnjih faktora.

Ako se dvoumite u vezi sa proizvodom Klas silikonske kapi za kosu, na pravom ste mestu. Za vas smo uradili temeljno istraživanje ovog proizvoda. Kucnuo je čas da saznate sve što vas zanima o tome.

 

revlasin opsti 1

 

Šta su Klas silikonske kapi za kosu

 

To je preparat koji nam stiže iz ne tako daleke Slovenije. Braća Slovenci su proizveli Klas Revital Silicone Concentrat sa idejom da pomognu ženama sa suvom i oštećenom kosom.

Ovo nije ulje, niti serum. Kao što postoje kapi za oči, tako imamo kapi za kosu. Nanosite  nekoliko silikonskih kapi na kosu. Ili na krajeve ako su procvetali. Taman posla da stavljate veći procenat silikona pa da iritira kosu.

Klas silikonski koncentrat se uglavnom sastoji od veštačkih supstanci. Ali imam dobru vest za vas!

Sadrži vitamin E koji oporavlja i obnavlja oštećene vlasi. Zajedno sa silikonima zaglađuje kutikule. Znate, kutikule predstavljaju površinski sloj vlasi. 

 

Zašto se koristi Klas silikonske kapi za kosu

 

Koristi se da oporavi kosu nakon tretmana. Možda ste je peglali, uvijali, farbali, grubo češljali… Ili su spoljašnji činioci delovali protiv vaše lepe kose. Ponekad čak i pranje kose donosi više štete nego koristi. 

Kada kosa postane suva i oštećena, treba da joj pomognete. Kao jedno od rešenja može da bude Klas Revital silikonske kapi ili silikonski koncentrat. On je baš namenjen za to da se vlasi obnove kada se isuše i pucaju. 

Možda nemate celu kosu oštećenu. Recimo, imate suve i procvetale krajeve. Klas silikonski koncentrat može da vam regeneriše i površinski zagladi krajeve kose. Da zatvori i popuni lomljive kutikule. 

Ovaj preparat hidrira i štiti vlasi. Može da vašu kosu učini glatkom i svilenkastom. Silikonske kapi treba da deluju pozitivno na zdravlje vaše kose. Međutim, nisu za dubinsku regeneraciju i oporavak jako oštećene kose – nisu lek za oštećenu kosu.

Ono što jeste su prirodni preparati – šampon, maske za kosu, serumi za krajeve i slični proizvodi. Više o tome nam je ispričala Nina u svom iskustvu o oporavku svoje oštečene i veoma zahtevne kose. Ona je uspela da oporavi svoju kosu posle niza neuspelih pokušaja. Kako i šta joj je najviše od svega pomoglo pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kako deluje Klas revital silikonski koncentrat

 

Šta rade na kosi silikoni iz ovog proizvoda? Put do zdrave i lepe kose ovako izgleda uz pomoć preparata Klas silikonske kapi za kosu.

On čini površinski sloj kose glatkim. Obavija se kao zaštitni film ili sloj oko dlake. Sprečava gubljenje vlažnosti iz kose. To znači da zadržava prirodna ulja na koži glave. 

Kako zadržava?

Klas Revital kapi za kosu zatvara kutitule. Da budem preciznija, zatvara dlaku. Sa jedne strane, to je dobro jer zadržava zdrava svojstva kose. Sa druge strane, loše je zato što sprečava upijanje hranljivih sastojaka iz preparata za negu kose. 

Klas silikonski koncentrat ispravlja kosu. To znači da se ona neće mrsiti tokom češljanja. 

To je preparat koji obezbeđuje elastičnost kosi. Čini kosu prirodno sjajnom i mekom. Zbog vitamina E obnavlja kosu od korena. Ili regeneriše vaše ispucale krajeve.

Silikonske kapi štite strukturu i površinu kose od opasnih spoljašnjih faktora. Ne bi trebalo da masti i slepljuje vlasi na glavi.

 

Klas silikonske kapi za kosu

 

Klas revital silikonski koncentrat sastav

 

Spomenuli smo da ima pretežno hemijski sastav. Silikoni ne potiču od prirode. Međutim, postoje različite vrste silikona. Ne bojte se, nije sve tako crno! Pardon, veštačko! 

Pun sastav: cyclotetrasyloxane, cyclopentasyloxane, dimethiconol, dimethicone, tocopheryl acetate, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, citronellol, coumarin, geraniol.

 

Vitamin E

 

Vitamin E je jedan od najboljih vitamina za vaše telo. A tek za kosu kakva čuda čini! Napomenuću da je čest sastojak u proizvodima za rast kose. 

To je antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala. Ima svojstvo da obnovi i oporavi vlasi. Ubrzava mikrocirkulaciju na koži glave. To znači da hranljive materije brže dospevaju do površine kose.

Zahvaljujući vitaminu E kosa vam je više sjajna i glatka. Kao sastojak preparata Klas silikonske kapi za kosu vitamin E brzo regeneriše i zaglađuje površinu kose. Uklanja oštećenja i omekšava vlasi. 

 

Ciklotetrasiloksan i ciklopentasiloksan

 

To su poznati derivati silikona. Nekada se smatralo da izazivaju štetu u našem organizmu. Posle je nauka promenila mišljenje. Možete ih naći pod imenima D4 i D5. 

Ono što je loše, nemaju hranljiva svojstva. Ali zato utiču na teksturu proizvoda da se lakše razmaže na kožu ili kosu. Nalaze se najčešće u šamponima, dezodoransima i sapunima. 

U sastavu preparata Klas revital silikonski koncentrat oba derivata sprečavaju gubitak vlage iz kose. Čine da vlasi bolje upiju sastojke proizvoda. Ubrzavaju sušenje mokre kose. Obavijaju kosu pa je tako štite od opasnih oštećenja.

 

Dimetikon

 

To je silikon koji se najčešće spominje u kozmetici. Takođe, omogućava proizvodima da se bolje razmažu bez tragova na koži ili kosi.

Dimetikon se ne rastvara u vodi. Sprečava isušivanje kose jer čuva njenu vlažnost. Ne dozvoljava kosi da upije vlagu spolja. To je ponekad veliki minus za ovaj silikon.

Kao supstanca proizvoda Klas Revital Silicone Concentrat dimetikon stvara film oko dlake. Štiti je od dehidracije i oštećenja. Odlično je da se bori protiv toplote prilikom tretmana. Stvarno ima benefite ako se koristi umereno.

 

Citronelol, kumarin, geraniol

 

Ukratko, ovo su dodaci za poboljšavanje mirisa. Najčešće ulaze u sastav brojnih eteričnih ulja. 

Ne očekujte da će zdravo nahraniti vašu kosu. Ali ih smatrajte ,,krivcima” za lep i prijatan miris proizvoda, pa i vaše kose. 

Smatra se da u većoj količini oštećuju zdravlje organizma. Ne brinite! U preparatu Klas silikonske kapi za kosu nalaze se u manjem procentu. Malo ali sasvim dovoljno da Klas Revital predivno zamiriše. 

 

Kako izgleda ambalaža

 

Klas silikonske kapi za kosu naći ćete u kartonskoj kutiji. Videćete da piše Klas Revital Silicone Concentrate. Kutija je bela sa natpisima i objašnjenjima.

Unutar kutije se nalazi staklena bočica sa pumpicom. Bočica izgleda onako prozirno. Nema neku posebnu boju.

 

Karakteristike Klas Revital Silicone Concentrate

 

Bočica sadrži 30 ml tečnosti. Sporo se troši jer treba da nanosite nekoliko silikonskih kapi.

Ove kapi nemaju specifičnu boju. Najbolje opisuje činjenica da e boja sadržaja je prozirna. Liči na vodu na prvi pogled, što naravno nije. 🙂

Po izgledu podseća na Still tečne kristale za kosu o kojima smo nedavno pisali recenziju.

 

Tekstura i miris

 

Klas silikonske kapi za kosu ima ređu teksturu. Rekla bih da je tekstura idealna. Nije gusta, niti previše retka. 

Klas revital silikonski koncentrat ima predivan miris. Mnoge korisnice se oduševljavaju mirisom, za razliku od Still kapi koje nemaju miris.

Znate li zašto? Proizvod sadrži hemijske supstance poput parfema, kumarina i drugih. To čini miris prijatnim i osvežavajućim.  

Miris nije jak. Već onako kako treba da biste uživale u njemu.

 

Kako se koristi Klas Silikonske kapi za kosu

 

Najpre imate domaći zadatak. Operite kosu. Ako stavite silikonski koncentrat na prljavu kosu, nečistoće će vam se zadržati na vlasima. To može dovesti do iritacija i peruti. 

Zamislite da sloj silikona štiti prljavu dlaku. Pobogu, kosa bi vam se još oštetila.

Za regenerator ili balzam kako hoćete. U ovom slučaju nije obavezno pre stavljanja silikonskih kapi. Nije loše da stavite neki univerzalni balzam u spreju za lakše raščešljavanje kose. Ne može da škodi.

Možete staviti proizvod na suvu ili mokru kosu. Važno je da bude čista i nemasna. Neka iskustva kažu da je bolje zbog efekata na mokru kosu. Isprobajte pa vidite kako deluje na oba načina.

Dovoljno je da stavite nekoliko silikonskih kapi na dlanove. Protrljajte ih pa umasirajte proizvod na kosu. Ako je cela kosa suva i oštećena, utrljajte Klas Revital od korena kose. Ukoliko imate samo oštećene krajeve, onda umasirajte samo na te delove kose.

Nemojte ispirati Klas revital silikonski koncentrat sa kose. Sačekajte koji dan pa operite kosu šamponom. Tako ćete isprati sloj silikona sa vlasi glave. Ako se zadrže duže, mogu iritirati ili isušiti vlasi. 

 

Klas silikonski koncentrat za kosu rezultati

 

Videćete da vaša kosa ima prirodan sjaj. Treba da vam bude mekana i svilenkasta na dodir. Da bude čista i uredna, da prijatno miriše.

Klas silikonske kapi za kosu dodaje volumen kosi. Pošto stvara zaštitni sloj oko vlasi, kosa izgleda hidrirano i negovano. Bez obzira na to da li vam je kosa ravna ili talasasta, prirodna ili farbana, gube se njeni tragovi oštećenja.

Ako ste imali ispucale krajeve, Klas revital silikonski koncentrat vam popunjava oštećene kutikule. Čini vrhove vlasi čvršćim i otpornijim na pucanje. Možete da tretirate kosu bez problema sa njenim krajevima. 

Kao krajnji rezultat obećava se zdrava i meka kosa. Ako nemate iritaciju zbog veštačkih silikona, trebalo bi da se divite izgledu svoje guste kose. Dok deluju Klas silikonske kapi, vlasi će vam biti jake i imune na spoljašnje faktore. 

 

Klas silikonske kapi za kosu iskustva

 

Nemoguće je da ovaj proizvod svima prija. Ako je odgovarao vašoj drugarici, možda neće vama. U svakom slučaju, nije zabranjeno da probate kako deluje. 

Pročitajte iskustva da vidite šta kažu korisnice. Saznajte šta se vama može desiti ako stavite Klas Revital silikonski koncentrat.

 

Klas silikonske kapi za kosu

 

Evo iskustva jedne zadovoljne korisnice. Ona piše kako Klas Revital silikonski koncentrat odlično deluje protiv lomljivih krajeva. Imala je oštećene krajeve jer je stalno uvijala kosu. Primetila je da Klas Revital zaglađuje i daje sjaj krajevima. Sada joj kosa izgleda sasvim zdravo i svilenkasto. Nijedan tretman ne može da slomi vrhove njene lepe kose.

 

Jedna dama u tridesetim kaže kako lakše raščešljava kosu otkad koristi Klas silikonske kapi. Zaista joj se kosa manje mrsi nego ranije. Takođe, primećuje da joj kosa izgleda zdravo i negovano. Više ne pati od suve i oštećene kose koje se stidela. Sve joj se dopada: miris i ambalaža proizvoda, a najviše njegovo efikasno delovanje. Uvek stavlja silikonski koncentrat na vlažnu kosu.

 

Nije sve sjajno. Jedna nezadovoljna korisnica piše kako joj Klas Revital silikonske kapi maste kosu. Imala je suvu kosu koja se lomila pošto je često pravila minival. Kad ono, sad ima masnu kosu koja je svrbi. Razočarala se u Klas Revital silikonski koncentrat. Sada mora da se bori protiv masne kose. 

 

Jedna starija korisnica nam se požalila na suvu i beživotnu kosu. Kupila je zbog preporuka na forumu Klas silikonske kapi za kosu. Njena kosa se sušila i lomila zbog čestog farbanja. Ali proizvod joj je više odmogao nego pomogao. Izgleda da su joj silikoni dodatno isušili kosu i oduzeli bilo kakav volumen. O sjaju i gustini kose nema ni govora. Kaje se što je bacila pare na ovaj preparat iz Slovenije.

 

Jedna korisnica oduševljeno piše o proizvodu Klas revital silikonski koncentrat. Njena kosa je kovrdžava i teža za tretiranje. Imala je problem sa procvetalim krajevima. Zapazila je pozitivne promene na vrhovima kose nakon utrljavanja silikonskih kapi. Videla je kako su joj krajevi prirodno sijali i izgledali hidrirano. Kaže da je miris proizvoda jak, ali prelep. Svi je zapitkuju kako ima tako meku i svilenkastu kovrdžavu kosu.

 

Evo još jednog neprijatnog iskustva upotrebe.

 

Korisnica u kasnim dvadesetim piše da Klas Revital čini njenu kosu masnom i prljavom. Tačno je da joj kosa nije više suva i oštećena. Kaže da proizvod jako miriše na parfem. Zadržava vlagu, ali i nečistoće na njenim vlasima. Stavljala je na suvu i mokru kosu, ali nema promene. Prala je kosu redovno, pa izgleda da joj Klas silikonske kapi ne prijaju.

 

Jedna gospođa nam se žali na iritaciju kože glave. Po njenom mišljenju, nije tačno da Klas revital silikonski koncentrat ne mrsi kosu. Teže je češljala i peglala kosu nakon nanošenja ovih kapi. Glava je svrbela, pa je prekinula sa upotrebom. Probaće neke druge silikonske kapi za kosu. 

 

Nekoliko korisnica piše da Klas silikonske kapi za kosu deluju samo na mokru kosu. Kad se stavlja na suvu, nema rezultata. A kada nakon nanošenja osuše kosu, onda uočavaju kako ima lep volumen i prirodan sjaj. Nema tragova oštećene kose. Nemaju to iskustvo da im se kosa masti i mrsi. Naprotiv, kosa dobija obećane benefite od proizvođača iz Slovenije. 

 

Evo još jednog iskustva za kraj. 

 

Jedna korisnica kaže da joj Klas silikonske kapi slepljuje kosu. Hajde to što slepljuje, nego čini njenu kosu naelektrisanom. Kada osuši i raščešlja vlasi nakon upotrebe proizvoda, kosa joj izgleda užasno. Kaže da je stavljala više od tri silikonskih kapi jer nekoliko nije imalo efekata na njenu oštećenu kosu. Isto je bilo kad je utrljavala kapi na suvu i mokru kosu. Mrsi se, lepe se vlasi. Kosa joj je izgledala masno i neuredno. 

 

revlasin opsti 1

 

Kakva su vaša iskustva upotrebe? Ako ste probale Klas silikonske kapi za kosu, volela bih da čujem vaše iskustvo. 

Šta mislite o našoj recenziji? Ako postoji nešto sa čime se ne slažete, slobodno napišite ispod u komentarima.

Budite dobar sudija! Ocenite našu recenziju i proizvod Klas silikonske kapi za kosu zvezdicama na skali od 1 do 5. Uradili ste to? Hvala vam od srca!