Saznajte čemu tačno služe Still Pro tečni kristali za kosu, da li i kako mogu pomoći da izmaltretirana kosa od tretmana ponovo oživi. Recenzija i iskustva za Still silikonske kristale.

 

Nešto slobodno možemo reći novije na našem tržištu su pored silikonskih kapi zapravo silikonski kristali. Radi se takođe o kozmetičkom prearatu za negu kose – tečni silikonski kristali, koji se od silikonskih kapi malo razlikuju.

U ovoj recenziji smo detaljno opisali kako se i zašto koriste tečni kristali, a radi se o proizvodu iz kolekcije STILL Pro. Ostanite sa nama do kraja ove recenzije, a saznaćete zašto su Still Pro tečni kristali za kosu dragi mnogim damama koje ih koriste.

U narednim redovima saznajte da li su zaista dobri, kako se koriste, koliko su bezbedni i tačno na koji način ovi kristali za kosu pomažu. Ovaj proizvod je daleko od prirodnog, ali ćemo u startu reći samo da nije hranljiv. 

Ali i pored toga, poseduje mnoge prednosti a videćete i koje.

 

revlasin opsti 1

 

STILL PRO tečni kristali upotreba

 

Kristali za kosu Still Pro koriste se najviše za intenzivnu negu i zaštitu stilizovane kose. Koriste se da spreče kidanje i krzanje krajeva kose, koji najlakše i najbrže pucaju i oštećuju se.

Dakle, ako često nanosite dodatne preparate na kosu radi dugotrajnije frizure ovi kristali mogu biti proizvod za vas. Ili ako se farbate, izlažete kosu hemijskim tretmanima koji su bazirani na upotrebi štetnih sastojaka i rade se pri visokim temperaturama, takođe nisu loša alternativa za vašu kosu.

Ako odlazite redovno kod frizera, fenirate se ili na drugi način izlažete vašu kosu toploti (recimo tokom leta), ovi kristali takođe mogu da budu od pomoći.

 

Ovo je relativno nov proizvod kompanije Stevan Still, pisutan na našem tržištu tek nekoliko godina.

 

Kako deluju Still tečni kristali?

 

Kristali za kosu mogu da pružaju veoma efikasnu zaštitu vašoj kosi. Oni deluju tako što zatvaraju vrhove dlake, odnosno krajeve kose i na taj način je štite od oštećenja i pucanja.

Nanošenjem preparata na krajeve kose obezbeđuje se efikasna zaštita dlake, i kao što spomenuli, tečna i gusta masa kristala štiti vrhove od pucanja i isušivanja.

Kada se nanesu tečni kristali “zaključava” se odnosno zatvara dlaka. Tako onda oni štite kosu od spoljašnjih i štetnih uticaja, hemijskih tretmana ili preparata. Spoljašnji uticaju mogu direktno ili indirektno uticati na izgled kose i na njenu smanjenu otpornost – mogu je isušiti i oštetetiti. 

Kristli u ovom slučaju ne dozvoljavaju da dođe do oštećenja ili pucanja krajeva. Koriste se samo i isključivo na krajevima kose, ne na celoj dužini kose.

Kako nisu prirodan proizvod, oni nemaju u sastavu hranljivu vrednost, te ne treba preterivati sa upotrebom. Razlog je jednostavan – preterana upotreba proizvoda sa silikonima može isušiti dlaku.

Sa druge strane, ukoliko iz bilo kog razloga dođe do oštećenja kose potrebno je potražiti dodatno rešenje za njenu negu i oporavak. Tako je uradila i Nina, a svoje iskustvo o oporavljenoj kosi je podelila sa nama. Našla je prirodno rešenje, a u tekstu na plavom linku možete pročitati šta joj je pomoglo da oporavi suvu i oštećenu kosu https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kome se preporučuju Still kristali za kosu

 

Proizvođač preporučuje Still Pro kristale za kosu svima koji žele da zaštite svoju kosu od tretmana, farbi, isušivanja i drugih štetnih uticaja po izgled i zdravlje kose. Mogu ih koristiti i dame sa zdravom i dame sa oštećenom kosom, ali samo i jedino za negu tj. zaštitu krajeva.

Dakle, ok su:

  • ako imate zdravu kosu, ali suve krajeve, kristali za kosu su za negu mogu biti dobro trenutno rešenje za krajeve sklone pucanju i lomljenju
  • ako imate oštećenu, suvu kosu, kojoj je potrebna nega i oporavak, Still kristali su ok za zaštitu i dodatnu negu ispucalih krajeva.

To je to.

Ipak, iz iskustva koje će biti nešto kasnije, možemo vam reći da se se zaista fino pokazali za kovrdžavu kosu. Kovrdžava kosa je inače suvlja, može lako da se mrsi i treba joj posebna nega u vidu šampona za kovrdžavu kosu. Zato Still tečni kristali mogu biti dobra pomoćna nega, jer ne oštećuju kosu.

Još jedna interesantna informacija je da su se fino pokazali i kod ekstenzija za kosu. Videćete i tu priču detaljnije u iskustvu.

 

Still tečni kristali kako izgledaju

 

Still tečni kristali za kosu slične su teksture kao silikonske kapi, mada im se sastav razlikuje. U posebnoj recenziji pisaćemo o silikonskom kapima kako biste uvideli detaljnu razliku.

Guste su teksture, bezbojni su i kada ih nanesete na prste podsećaće vas na gel. Međutim – nije. Pored gustog satava, Still tečni kristali su bezbojni, nemaju miris i lako se nanose na kosu.

Kristali su upakovani u malu plastičnu bočicu sa pumpicom, koja je veoma zgodna za korišćenje. Bičica je obmotana sivkasto-sjajnom folijom na kojoj je roze slovima ispisan naziv proizvoda, čemu služi, količina i na pozadini sastav.

Pumpica se lako pritiska i izazi sasvim dovolno mase za jedno korišćenje. Međutim, budite oprezni pošto lako može da izađe više nego što vam treba ako naglo i agresivno stiskate.

Količina koja se u jednoj bočici nalazi je 25 ml, a to je dovoljno za mesec dana korišćenja. Ne koriste se u velikim količinama, pa zato mogu da potraju, posebno ako imate kraću ili osrednju dužinu kose. Ako biste da ih koristite češće, ili imate gustu i dugačku kosu, verovatno da će vam trebati više od jedne.

 

Still Pro tečni kristali sastav

 

Sastav Still silikonskih kristala je jako specifičan. Navikli smo da preparati za kosu imaju dugačku specifikaciju sastava. Kod siikonskih kristala to nije slučaj.

Still tečni kristali imaju veoma specifičan sastav: Dimethiconol, Cyclopentasiloxane. Ne sadrže u sastavu veštačke boje, veštačke mirise ni parafine

 

Dimethiconol

 

Dimethiconol je vrsta silikona koja se često nalazi u kozmetičkim proizvodima. U proizvodima za negu kose kao što su regeneratori, maske, šamponi, silikonske kapi, kristali, ulja i drugi koriste se zbog sposobnosti da trenutno zaglade i zaštite kosu, kao i da joj daju dodatni sjaj. On vraća kosi zdrav i savršen izgled, kao i svilenkast i nežan osećaj na dodir.

Silikoni mogu vrlo lako da se razmažu i rasodele po površini kose. Na taj način oni deluju i daju kosi obećani sjaj. Nanošenjem na kosu ona biva prekrivena tankim zaštitnim filmom, koji je zapravo trenutno štiti od štetnih uticaja. 

Ova vrsta silikona otporna je na vlagu, ne propušta vazduh niti štetne uticaje toplog strujanja vazduha. On zapravo na taj način štiti kosu od isušivanja. Zbog svoje glatke površine i tankog sloja zaštitnog filma, kosa se veoma lako češlja, ne mrsi već četka mnogo lakše klizi.

Vodootoporni su, odnosno nisu vodotopljivi i to znači da se ne razlažu u vodi. Ali, ne ostaju na kosi zauvek već se sa prvim pranjem kose skinuti sa njene površine (samo ako su u malim koncentracijama u proizvodu). Dakle, ne mogu se zadržati na kosi ako ih po malo koristite. Nisu štetni po zdravlje i izgled kose, ali mogu biti teški ukoliko se pretera sa upotrebom proizvoda koji ga imaju u sastavu.

 

Cyclopentasiloxane

 

Još jedna vrsta silikona koja u suštini nema štetni uticaj u kozmetici, osim što daje prividne i trenutne rezultate, je Cyclopentasiloxane.

Mada, takvi se rezultati i očekuju od kristala. Kao i u prethodnom sastavu, daje trenutne i instant rezultate tako što zaglađuje površinu dlake i prekriva je zaštitnim filmom.

Ova vrsta silikona se razlikuje po tome što je isparljivi silikon i jako se kratko zadržava na kosi. Koristi se kao nosač aktivnih materija,  a u kristalima ima dodatnu ulogu kao nosač UV filtera. Ima takođe sposobnost da se lako nanosi na kosi, nije lepljiv, olakšava raščešljavanje mokre kose i brzo isparava sa nje.

Ima efekat podmazivanja, olakšava da se proizvod lako nanese na kosu zato što daje klizav efekat (koristi se često u kremama). Takođe, ubrzava sušenje odnosno upijanje proizvoda. Ne zadržava se na koži i kosi, već veoma brzo isprava.

Dugoročnim korišćenjem i preteranom upotrebom može doći do isušivanja kose, upravo zbog toga što zaključavaju dlaku i sprečavaju oštećenja. Iako dozvoljavau kosi da diše, potrebno je malo da kosa odmori i da se oporavlja prirodno.

 

Octyl methoxycinnamate

 

Octyl methoxycinnamate je jedinjenje koje se često nalazi u kozmetičkim proizvodima za zaštitu od sunca. To su kreme za sunčanje, zaštitini sprejevi, kao i proizvodi za zaštitu kose od UV zračenja (poput kristala).

Upotreba ovog jedinjenja pokazala je i neželjene reakcije, koje mogu dovesti do ozbiljnih poremećaja i problema na koži. Odnosno, može biti toksičan ako se preterano koristi. Opasnost je veća kada se koristi u vidu proizvoda za negu kože.

Spomenuli smo da je u ovom proizvodu zato što štiti kosu od UV začenja. 

On štiti i neguje kosu od jakih sunčevih zraka koji mogu dovesti do dodatnog sušenja kose, do pucanja ili do dehidratacije vlasi. Zbog toga što štiti kosu os pucanja, štetnih uticaja zračanja on je sastojak ovih kristala. 

 

Still tečni kristali za kosu kako se koriste

 

Tečni kristali za kosu se veoma jednostavno nanose na kosu i to samo na krajevima. Nisu namenjeni za celu dužinu kose, te ih ne trebate tako nanositi, već samo i isključivo na krajeve kose. 

Možete ih naneti i na mokru tj. vlažnu kosu, posle pranja (a pre sušenja), kao i na potpuno suvu kosu. Krajeve vam neće zamastiti, a efekat je isti. Ako ih budete stavljli na vlažnu kosu lakše ćete ih razmazati, a to je odlično, pošto kosa treba da ih upije. Naša preporuka je da ih koristite onako kako vam više prija, a nećete pogrešiti za bilo koji način da se odlučite. 

Nako nije posebno naglašeno koliko ih treba koristiti, preporuka je da ih nanoste po potrebi na krajeve kose. Ako nemate potrebe za svakodnevnom upotrebom, bolje nemojte “preventivno” da ih stavljate. 

Dva do tri puta nedeljno najviše, a evo i zašto. Pošto su veoma gusti ne treba da pošto – poto „silite“ kosu, već je idealno da ih nanosite po malo.

Što se tiče količine, ne treba ni na ovom polju preterivati. Gusti su, lako se razmazuju, ali su teški i ne treba opteretiti celu kosu. Upravo je njihova namena samo da zaštite vaše krajeve. Za celu kosu onda bolje koristite silikonske kapi.

Može se desiti da vas prevari utisak kako ste malo naneli i da treba samo još malo, da bolje deluje – ali molim vas – jedno veliko NE. Teški su i mogu vam umastiti kosu, a kosa treba da diše. Dakle, samo na krajeve stavljajte Still tečni kristal za kosu. Posebno vodite računa da ne preterate sa količinom ako ih nanosite na vlažnu kosu.

Ako ćete da ih nanosite na vlažnu kosu, ovako je ispravno.

Prvo operite kosu šamponom, zatim nanesite masku za kosu, a tek posle maske tečne kristale. Oni ne neutrališu miris šampona i maske, te ne morate brinuti da vam kosa neće mirisati.

Možete kristale koristiti kao dodatnu zaštitu kose na moru, kada visoke temperature, jako UV zračenje i slana voda mogu ubrzati isušivanje kose. 

 

Rezultati Still pro tečni kristali za kosu

 

Still tečni kristali za kosu služe da zaštite kosu od pucanja i lomljenja. Kao rezultat nakon upotrebe primetićete da vam je kosa na krajevima izuzetno mekana i sjajna, da je nešto jača na dodir.

 

Ali, znajte sledeće!

Oni nisu namenjeni za oporavak i spašavanje suve kose, koja već ima ozbiljnih problema i treba joj rešenje za oporavak. Ne mogu u potpunosti regenerisati kosu, ne mogu da spreče perut ili opadanje kose i ne hrane dlaku vitaminima.

Kristali za kosu služe da zaglade, osveže i zaštite kosu od trenutnog pucanja. Tj. da učine da stilizovana kosa izgleda zdravo. Ja preporučujem da povremeno koristite ove kristale ako vam je kosa zdrava.

Jedan od načina da dugoročno rešite problem ispucale kose, suvih i ispucalih krajeva, je da posle pranja koristite  masku za suvu i ispucalu kosu.

Takođe je i odabir šampona za kosu važan, posebno ako je to šampon za oštećenu kosu.

 

Still tečni kristali iskustva

 

Naišli smo na različita iskustva, pozitivna i negativna. Kao i uvek, ne može jedan proizvod da odgovara svima. Više ima pozitivnih, ali ova negativna nisu zanemarljiva.

Devojka koja je koristila i Still silikonske kapi za kosu i Still tečne kristale zadovojna je zbog toga što su joj dobro došle kao dodatna zaštita kose, čisto da malo osveži kosu. Sviđa joj se što ne mirišu i što ne mora svakodnevno da ih koristi. Generalno, ima zdravu kosu.

Još jedna devojka bila je zadovoljna. Koristila ih je na moru i nije brinula o tome da li će joj kosa posle letovanja biti rascvetala. To se nije desilo, pa je javno pohvalila ovaj proizvod.

Još jedna zadovoljna korisnica podelila je svoju priču. Ima dugačku kosu, pegla je farba je u plavo, a kako bi je održala zdravom i svežom, pa prevenzivno koristi Still kristale. Ja sam zaista videla kako njena kosa izgleda i bila sam oduševljena. Mada, moram priznati da ulogu imaju šampon i maska za kosu koje koristi.

Još jedna zadovoljna devojka podelila je svoje iskustvo. Pošto ima gustu i talasastu kosu misli da je najbolje koristiti kristale zajedno sa kapima, nikako odvojeno. Kako kaže, jedino tako daju potpuni efekat. Kosa joj se lako raščešljava, ne mrsi se i nije suva.

Devojka koja je želela dugu kosu umesto nadogradnje postavila je umetke, tj. ekstenzije i želela da joj nova kosa uvek bude lepa. Iako je znala da umetci ne mogu da se sasuše, želela je dodatnu zaštitu. Zato je stavljala kristale na krajeve i zaista bila oduševljena efektom.

Jedna korisnica nije bila zadovoljna time što se nanosi samo na krajevima. Opredelila se zato za kapi kako bi nanosila na celu kosu. Takođe, ne voli što su tečni kristali za kosu bez mirisa.

Još jedna nezadovoljna korisnica podelila je iskustvo. Njoj se nije dopalo što ima utisak da masti kosu. Ona ima kraću kosu i zaista ih nanosi samo po krajevima. Ali i pored toga što sledi uputstvo, oni su preteški za njenu kosu i ne može da kaže ništa lepo za njih. 

Iako je naglašeno da se nanose isključivo na vrhovima, mnoge devojke ih ne koriste tako. Gust je i težak, pa im masti kosu.

Pojedine korisnice su se požalile kako nikakve efekte nisu videle, kao i da su očekivale ozdravljenje kose. Međutim, kako rezultata nije bilo one su odustale od bilo kojih kristala.

Među nezadovoljnim korisnicama bilo je onih i koje su koristile kristale različitih proizvođača. Still kristale za kosu su ocenile mnogo lošijim proizvodom u odnosu na ostale poznate brendove.

 

revlasin opsti 1

 

Still kristali za kosu cena

 

Still kristali za kosu mogu se kupiti u mnogim bolje opremljenim drogerijama. U Lilly i DM-u ih ima i često su sniženi, pa su im akcijske cene veoma česte.

Redovna cena za Still kristale je između 400 i 500 dinara, a kada su akcije Still tečni kristal košta oko 350 dinara.

 

Da li ste koristile ove Still kristale za kosu ili možda kristale nekog drugog brenda? Podelite sa nama vaše utiske, mišljenja i komentare. Značilo bi nam da čujemo kako ste zadovoljne. 

Ako ima nešto sa čime se ne biste složili, slobodno recite.

Čekamo da čujemo vaše komentare za Still Pro kristale za kosu.