Noćna hidratacija je bitna, a zato je koži potrebna noćna maska koja će je nahraniti i učiniti mnogo toga za kožu. Recenzija Oriflame NovAge noćna maska.

 

Maska za kožu ima svoju veoma bitnu ulogu. Uloga maske je da najpre otvori i dobro očisti pore, ali tome su namenjene dnevne maske za lice. Noćna maska je veoma bitna na drugačiji način, posebno kada su u pitanju noćna nega i regeneracija kože. 

Dubiska hidratacija je nešto što će uticati na našu kožu. Šta mislite, da li je hidratacija potrebna samo danju? Ne, potrebna je i noću.

Otkrivamo! Šta pored hidratacije dobijamo koristeći NovAge Intense Skin Recharge noćnu maska za lice. Takođe, saznaćete i kakva su iskustva za ovu popularnu elegantnu noćnu masku iz Oriflame.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Zašto se koristi NovAge noćna maska?

 

NovAge Intence Skin Recharge noćna maska za lice se koristi za regeneraciju kože u toku noći i njenu dubisku hidrataciju. U pitanju je intenzivna dubinska maska za lice za noćnu negu kože, koja odmara kožu i otklanja znakove umora.

NovAge noćna maskaza lice se koristi pre svega zbog toga što:

 • održava zdravlje i sjaj kože,
 • neguje kožu,
 • vlaži kožu lica,
 • kontroliše višak sebuma,
 • usporava starenje kože.

Kada se uporedi sa noćnom kremom moglo bi se reći da je nešto masnije teksture. Nekome više odovaraju masniji proizvodi, dok drugima više leže kreme. Ana je sa nama podelila iskustvo o prirodnoj kremi koju danju koristi za dnevnu hidrataciju, a noću protiv umora i podočnjaka. Njeno iskustvo možete pročitati na linku https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/.

 

Kome se preporučuje NovAge noćna maska za lice?

 

Kada su u pitanju proizvodi koji se koriste za noćnu negu, uglavnom postoji naznaka kome su tačno namenjeni. Neki su namenjeni određenom tipu kože, neki drugi su namenjeni i preporučuju se nakon određenih godina.

Kada je u pitanju NovAge noćna maska za lice, ona se preporučuje:

 • svim tipovima kože,
 • ženama svih starosnih grupa,
 • pogotovo suvoj koži koja zahteva hidrataciju,
 • koži na kojoj su vidljivi znakovi umora,
 • koži koja je izložena uticaju štetnih faktora iz okoline,
 • bilo kada i svim vremenskim prilikama.

 

 

Noćna maska za lice

 

Kao što postoji razlika između noćnih krema i dnevnih krema, tako postoji i razlika između noćnih i dnevnih maski za lice. Noćna nega je veoma bitna za svaku ženu, iako to možda po nekad zaboravimo.

Dnevne maske su namenjene pre svega čišćenju lica, kako bi ten bio ujednačen. A takođe njihova namena je da lice zaštite od svih štetnih delovanja.

Noć je period kada se koža prirodno regeneriše. Noćne maske dodatno doprinose regeneraciji i obnavljanju kože. Takođe, njihova uloga je da kožu nahrane i hidriraju. Ponekad su masnije, ali su često i vodenkaste kao što je NovAge noćna maska za lice.

 

PROČITAJTE VIŠE:

 

NovAge Intense Skin Recharge overnight mask opis

 

NovAge noćna maska je proizvod Švedskog brenda Oriflame. U pitanju je kataloška prodaja proizvoda koji imaju veliki asortiman proizvoda. A sada postoji i online prodaja.

NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice se nalazi u elegantnoj ambalaži tamno plave boje sa zlatnim poklopcem. Veoma je otmeno, elegantno i lepo pakovanje. 

Na samoj staklenoj ambalaži je ispisano da je u pitanju Intensive skin tj. intenzivna nega. Belim slovima takođe je ispisano da je u pitanju Recharge Overnight Mask tj. noćna maska. I ispod je naziv brenda Oriflame sa dobro poznatim logom.

Samo pakovanje teglice noćne maske nalazi se u tamno plavoj kutiji. Na prednjoj strani kutije je istaknuta linija NovAge zlatnim slovima. A ispod toga je belim slovima ispisano sve isto kao i na samom pakovanju.

Takođe je na kutiji naznačeno da je pakovanje od 50 ml. Tekstura je kao i kod većine hidratantnih krema, više vodenasta, tako izgleda. Bele je boje. Miris je delikatan i nije jak.

 

NovAge noćna maska za lice

 

Kako se koristi NovAge noćna maska?

 

Preporuka za korišćenje NovAge noćne maske je da se nanosi 2 puta nedeljno. Potrebno je na očišćeno lice naneti masku, samo uveče pre spavanja. Koža će ujutru izgledati nahranjeno i hidrirano.

Ukoliko je koža intenzivno suva, masku je potrebno naneti nakon noćne kreme. Znači najpre nakon čišćenja naneti noćnu kremu, a kad ona upije tek onda ide noćna maska za lice.

Nakon redovne rutine čišćenja kože i uklanjanja šminke potrebno je naneti NovAge noćnu masku i dobro utrljati u kožu. Preporuka je masku naneti četkicom, ali može i rukom. Maska se koristi bez ispiranja (nema potrebe da se umivate). 

Napomena! Tokom nanošenja ove noćne maske potrebno je izbegavati predeo oko očiju.

 

NovAge noćna maska iskustva

 

Sigurni smo da ako o nekom proizvodu čujete samo najbolje vaš izbor o kupovini biće mnogo jednostavniji. Zato  vam u nastavku navodimo iskustva zadovoljnih korisnica za NovAge noćnu masku, ali i mišljenja onih koje to nisu.

 

Pozitivna iskustva

Jelena ima jako suvu kožu. Iako je tek zagazila u četvrtu deceniju, kreme koje hidriraju su u njenom neseseru must have. U potrazi za dobrom hidratacijom naišla je na NovAge noćnu masku za lice. Ono što je posebno oduševljava jeste što maska noću pruža hidrataciju. Tako je koža ujutru obnovljena, ne izgleda suvo. Tragovi umora su, od kako koristi masku, mnogo manje vidljivi. To je ono što bez kompromisa oduševljava Jelenu i ona svima preporučuje noćnu masku.

 

Sunčica je neko kome se svaki trag lošeg sna pre svega vidi na licu. Bilo joj je potrebno nešto što će njenoj koži dati svežiji izgled. Kada je razgovarala sa devojkom od koje inače kupuje Oriflame proizvode, ona joj je rekla za NovAge noćnu masku i Sunčica je odlučila da proba. Već nakon nedelju dana primetila je razliku jer koža lica izgleda jako sveže kada ustane. Zadovoljna je i dalje će nastaviti da koristi masku. Njena koža ujutru blista, izgleda zdravije.

 

Jedna anonimna korisnica toplo preporučuje NovAge Intense Skin Recharge noćnu masku za lice. Ona obožava natural look. Kada uveče nanese masku, ujutru joj koža izgleda tako sveže i nahranjeno da je ona oduševljena. Pri tom ona ima normalnu kožu koja nije podložna mašćenju. I pored toga, hidratacija koju maska pruža je nešto što joj savršeno odgovara.

 

Vida ima suvu kožu i NovAge noćna maska je nešto što njenoj koži jako odgovara. Uvek je koristila kreme i maske za hidrataciju ali nije uvek dobijala rezultate. Od kako koristi masku, oduševljava je to što je njena koža ujutru tako meka na dodir. Nikada takva nije bila. Kada je čitala recenzije nekako joj je sve izgledalo i previše dobro. Ali ova maska to zaista i jeste. Uključila je u deo svoje rutine vezane za lepotu njenog lica. Nanosi je nekoliko puta nedeljno jer je njena koža suva i ne smeta joj ni malo.

 

Mina ima normalan tip kože. Ali kada dođe zima, njena koža postaje izrazito suva. Konsultovala se sa dermatologom i on joj je preporučio da koristi hidratantne maske koje će u zimskim mesecima neneti neposredno posle nanošenja noćne kreme. Poslušala je savet, a drugarica joj je rekla da i ona koristi noćnu masku za lice. Odlučila je da proba NovAge noćnu masku. I ni malo se nije pokajala. Maska savršeno upija, miris je oduševljava. A jutarnji ishod na njenoj koži je nešto što je ostavlja bez reči. Mekana, hidrirana koža, spremna za hladne dane i vetar. Osetila je veliku razliku od kako koristi masku. Nastaviće da je koristi i  nakon zime jer mekoća i blistavost koje dobija potrebni su joj stalno.

 

Milica ima mešovitu kožu. Svi znamo šta je mešovita koža lica i da je u nekim delovima koža masna, a u drugim izrazito suva. Teško je uspevala da pronađe proizvod koji će odgovarati njenim potrebama. Ili joj se koža brzo umasti i sija. Ili joj ne bude dovoljno hidrirana u delovima koji hidrataciju zahtevaju. Ali je drugarica nagovorila da proba NovAge noćnu masku, da pozajmi od nje. I nije se pokajala. Nakon nanošenja, bez noćne kreme, već samo maske, na očišćenu kožu lica, ona je videla rezultate. Koža joj se nije umastila brzo u T-zoni  gde se najčešće masti, a obrazi i čelo bili su hidrirani i nekako su izgledali zdravo. To je Milicu oduševilo i ona je kupila za sebe NovAge noćnu masku.

 

Jedna blogerka obožava noćne maske za lice i koristi ih redovno. Voli da menja brendove i isprobava nove maske. Nije od onih žena koje ne menjaju proizvod kada pronađu onaj koji im odgovara. Kada je probala NovAge noćnu masku na blogu je opisala svoje utiske. Obožava ovu masku jer joj koža izgleda savršeno, a tako se i oseća kada ustane. Nekako deluje punije, nahranjeno. Uvek kada masku stavi, a stavlja samo masku, ne voli da  stavi i noćnu kremu, sačeka da joj lepo koža upije. Sviđa joj se i to što brzo upija pa ne mora da čeka večnost da uskoči u krevet. I miris joj savršeno odgovara. Njena koža obožava ovu noćnu masku.

 

NovAge noćna maska

 

Negativna iskustva

Anja je neko ko obožava noćne kreme, jer njenoj koži prija noćna nega. Kada je čula da postoji NovAge noćna maska, odlučila je da proba. Nekoliko puna je koristila i dopao joj se osećaj koji ima na koži ujutru, jer je koža jako mekana. Ali joj se učinilo da joj je previše da koristi i kremu i masku. Plaši se da joj se ne prezasiti koža. I da prestane da deluje i krema i maska. Zato je odlučila da nastavi samo sa korišćenjem krema, jer ima 25 godina. A kako godine prolaze masku će vratiti u upotrebu jer će joj biti potrebna intenzivnija nega.

 

Julija je imala veliki zdravstveni problem i kao posledica jakih terapija njena koža je postala veoma suva i perutala se. Ona je o NovAge noćnoj masci čula sve najbolje, i odlučila je da poruči. Kada je videla sastav, oduševila su je ulja koja maska sadrži, ali je istraživajući videla da ima i nekih koji su diskutabilni. Ona će radije svoju kožu potapati prirodnim uljima ne bi li rešila problem suvoće, ali ne pristaje ni na jedan proizvod koji sadrži štetne sastojke. Zna kroz šta je sve prošla i strah je i dalje prisutan.

 

Jedna jutjuberka ima jako masnu kožu. Ali voli da isporbava noćne maske jer joj je potrebno nešto što će ublažiti bore koje su sve više izražene. Kupila je NovAge Intense Skin Recharge overnight mask i nakon prvog nanošenja bila je skeptična. Nekako joj se činilo da joj koža ne upija dovoljno brzo masku. Sačekala je. Ujutru je lice, kao i uvek bilo masno, pogotovo čelo. Ali joj je koža izgledala zdravije i odmornije. Nastavila je da koristi. Nakon nekoliko nedelja je odustala jer joj se činilo da joj je koža baš masna. Inače je bila masna, ali ona mora naći nešto što će bore ublažiti a da uopšte ne umasti kožu. Mada sumnja da takav preparat postoji.  

 

NovAge noćna maska za lice sastojci

 

Glavni sastojak NovAge noćne maske je Inka Inči ulje. U pitanju je suvo ulje koje ne zapušava pore. Ovo ulje predstavlja biljni izvor Omega 3 masnih kiselina. Takođe sadrži i Omega 6 i Omega 9 masne kiseline. Dejstvo koje ono pospešuje jeste smanjenje sitnih bora. Takođe, ima umirujuća antioksadativna svojstva i kožu štiti od slobodnih radikala.

Hijaluronska kiselina je takođe jedan od odličnih sastojaka noćne maske. Verujemo da već znate zašto je hijaluronska kiselina sastojak svih anti age krema. Ali nije na odmet ponoviti. Naime, hijaluronska kiselina doprinosi dubinskoj hidrataciji. Zahvaljujući njoj koža duže zadržava vlažnost. Na taj način fine linije postaju manje primetne.

Kupuasu buter je još jedan od odličnih sastojaka NovAge noćne maske. Potiče iz korena drveta kupuasu koja rastu u Amazonskim prašumama i bogat je oleinskom kiselinom i fitosterolima. Oleinska kiselina neguje i ostavlja kožu mekom i sjajnom. Fitosteroli pomažu u jačanju zaštitnog sloja na koži što kožu dodatno štiti.

Ostali sastojci NovAge noćne maske za lice su:

Agua, Insoniyl Isononanoate, Glycerin, Alcohol Denat., Distarch Phosphate, Betaine, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, Cyclopentasiloxane, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Cyclohexasiloxane, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Benzyl Alcohol, Imidazolidinyl Urea, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Parfum, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Tocopherol.

Alcohol Denat – kao jedna vrsta alkohola u veoma često se nalazi u kozmetičkim preparatima. On može dovesti do iritacije kože i kao i ostali alkoholi isušuje kožu.

Betaine je hemijski sastojak koji je dobar u preparatima za kosu i kožu. Kod kože smanjuje iritacije i hidrira je.

Dicaprylyl Carbonate – još jedan od dobrih sastojaka jeste i Dicaprylyl Carbonate. Kožu vlaži i hidrira a pri tom ne masti istu.

Cyclohexasiloxane iako ovaj sastojak služi u NovAge noćnoj maski da omekšava dodatno kožu, postoje neka istraživanja koja potvrđuju da može dovesti do promena nekih hormona. Ali ako se preterano nanosi i u velikim količinama. U malim količinama se veoma teško apsorbuje i nema bojazni od štetnog dejstva.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

NovAge noćna maska recenzija zaključak

 

Ako ste neko ko ima suvu kožu i ukoliko vaša koža zahteva dodatnu hidrataciju NovAge noćna maska će vam zasigurno prijati. 

Suva koža je veoma nezgodna, zateže i svrbi, pa je zato nega kože u toku noći, dok spavamo i telo miruje, jako važna. Suva koža je takođe podložnija ranijem nastajanju prvih znakova starenja.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Da li i vi volite NovAge noćnu masku ili ste imali neko drugačije iskustvo? Da li volite da probate neki proizvod nakon što se sa istim detaljo upoznate?

Nadamo se da su vam informacije iz ove recenzije koristiti u vašoj kupovini.