Kovrdžava kosa je znatno zahtevnija od ravne kose. Znamo koliko je teško definisati lokne tako da izgledaju lepo. Saznajte sada da li je Revlon krema za kovrdžavu kosu dobar izbor.

Kovrdžava kosa je mnogo suvlja i zahtevnija od ravne kose. Samim tim, vrlo je teško pronaći preparat za kovrdžavu kosu koji je neće dodatno isušiti. A uglavnom su preparati za kovrdžavu kosu vrlo agresivni i ne neguju kosu na pravi način.

Lokne se najlakše definištu iz pomoć klasičnih gelova ili pene za kosu, ali to nije uvek dobar izbor. Na duže staze, pena za kosu će isušiti kosu i napraviti ozbiljan problem, pa su zato kreme za kovrdžavu kosu došle kao spas.

Revlon krema za lokne je vrlo popularna kod nas i svakako da ima razloga. Danas vam otkrivamo li će Revlon Pro You Texture scrunch definisati vaše kovrdže, kao i da li će kosu možda oštetiti na neki način.

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Revlon krema za kovrdžavu kosu?

 

Sve kovrdžave devojke znaju šta znači oblikovanje kovrdža nakon pranja kose. Ono što mi vidimo na ulici na kovrdžavim devojkama i ono čemu se divimo su svakako lokne. 

Mislim da ne znaju svi koliko je teško oblikovati lokne i talase tako da izgledaju toliko dobro. Upravo Revlon krema za lokne se koristi sa tom namenom – da stilizuje i oblikuje lokne.

Ono što devojke i žene često žele da postignu sa penama za kosu, klasičnim  gelovima i sličnim preparatima, to mogu i sa Revlon Pro You Texture scrunch krem-gelom da pokušaju. 

Samo što je važno znati jednu stvar u vezi ove Revlon kreme! Vrlo je bitno da u postupku oblikovanja lokni ne isušite kosu, kao sa penom za kosu, na primer. 

Kovrdžava kosa je sama po sebi već prilično suva, pa se zbog toga kreme za kovrdžavu kosu i preparati za oblikovanje lokni biraju sa posebnom pažnjom. Revlon Pro You Texture scrunch koristi se za održavanje kovrdžave kose, a sprečava njeno isušivanje.

Osim toga, ova krema za lokne koristi se za stvaranje dugotrajnih kovrdža, koje trebaju da izgledaju prirodno, a da pritom budu postojane. Uz to, Revlon Professional Proyou Texture Scrunch se koristi i da lokne ne budu onako slepljene, već da se prirodno odvajaju i da imaju prirodan sjaj.

 

plava talasasta ksoa Revlon krema

 

Kako deluje Revlon krema za lokne?

 

Revlon krema za kovrdže namenjena je prirodno kovrdžavoj kosi, kao i za postojanije lokne koje nisu prirodne. Ova krema za lokne ne deluje kao klasičan fiksator za kovrdže, već na nešto drugačiji način. 

Revlon Pro You Texture scrunch:

 • Održava postojanost kovrdža,
 • Kontroliše talasastu i kovrdžavu kosu,
 • Poboljšava teksturu kovrdža,
 • Daje fleksibilnost i definiciju kovrdžama, kako prirodnim, tako i mini-valu,
 • Povećava volumen, 
 • Daje kosi sjaj,
 • Štiti kosu od toplote i vlage,
 • Zaglađuje naelektrisanost kose.

Kao što možete da vidite, Revlon krema za kovrdže zaista deluje drugačije od klasčnih pena i gelova za kosu, te je zato loknaste devojke širom sveta vole.

Negu kovrdžave kose kremom poželjno je dopuniti prirodnim tretmanima, posebno ukoliko je kosa suva, oštećena ili ako joj je potreban oporavak. Prirodne maske i šamponi za oštećenu kosu su najbolja nega, a to kaže i Nina, naša čitateljka koja je do pre nekoliko meseci imala užasnu, suvu i oštećenu kosu. Pošto je nedavno uspela da je spasi i povrati joj volumen i sjaj, sada konačno može da uživa u lepoj, mekanoj i savršeno zdravoj kosi. Kako je uspela da je oporavi, šta se desilo i šta joj je POMOGLO možete pročitati u tekstu kikom na plavi link https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Revlon krema za kovrdžavu kosu karakteristike 

 

Revlon Pro You Texture scrunch je preparat za kovrdžavu kosu, ali se najčešće koristi u profesionalnoj nezi kose. Šta to znači? To znači da se Revlon krema za lokne najčešće može videti, a i nabaviti u kozmetičkim, frizerskim salonima, kao i šopovima profesionalne kozmetičke opreme.

 

Ambalaža

 

Revlon krema za kovrdžavu kosu smeštena je u, takoreći, izdašnoj ambalaži, od 350ml. Pakovanje ze ljubičaste boje sa pumpicom. Ta pumpica je posebno zgodna jer dovoljno kreme izlazi na dodir, a i dizajnirana je da bi se Revlon krema za lokne jednostavnije upotrebljavala u salonima.

Belim slovima je označen brend “Revlon”, kao i sastav na poleđini flašice. Dok je plavim slovima naznačen naziv proizvoda. Vrlo lako se sve uočava i jasno je iskazano. Mada, i ovde ćete sve te informacije pročitati.

 

Konzistencija

 

Revlon Pro You Texture scrunch krema za lokne je na rukava vrlo lepljiva. Ali ono što sa sigurnošću možemo da kažemo, a potvrđeno je iskustvima korisnica, je da taj lepljiv osećaj ne ostaje na kosi. 

Tekstura je providna, gelasta, lepog mirisa. I dovoljna je baš mala količina za jedno pranje. Tako da ovih 350ml zaista, čini se, večno traju.

 

Revlon krema za kovrdžavu kosu način upotrebe

 

Revlon krema za lokne je osmišljena tako da se koristi nakon pranja kose. Tačnije, kosa se opere klasično pa se na vlažnu kosu nanosi Revlon Proyou Scrunch za kovržavu kosu. 

Mala količina proizvoda stavi se na ruku, nanese na kosu. Zatim kosu treba osušiti fenom, ili stilizovati figarom, ali ostaviti da se osuši prirodno.

Iskustva korisnica koje su prirodno kovrdžave ističu da se najbolji rezultati postižu kada se kosa ostavi da se osuši prirodno. Dakle, nanese se Revlon krema za lokne i ostavi se kosa da se prirodno suši. Međutim, s obzirom na to da nije uvek adekvatna prilika za to, u redu je i da se kosa osuši fenom.

Kada se kosa stilizuje, figarom na primer, posle nanošenja ove kreme za lokne, tada se ona koristi kao aktivator. Odnosno tada je preparat za kovrdžavu kosu koji će održati lokne postojanijim. 

Važna je napomena da se Revlon Pro You Texture scrunch nanosi samo na krajevima, nikako na temenu glave. Ako se nanese na celu kosu, postićiće se efekat masne kose, iako vam je kosa čista.

 

Revlon krema za lokne da li steže ili omekšava lokne?

 

Kada sam vam na početku teksta rekla da se Revlon krema za kovrdže bitno razlikuje od klasičnog gela za kosu, ili pene za kosu, na ovo sam mislila. Znamo svi šta se postiže, i kako izgledaju lokne nakon pene za kosu – krute su i stegnute.

Revlon krema za lokne ne steže lokne, naprotiv. I u tome je glavna razlika između nje i pene za kosu. Revlon krema za kovrdže omekšava lokne, daje loknama i talasima svilenkasti osećaj kada prolazite prstima kroz kosu, a ujedno vaša kosa će imati sjaj. 

Samim tim što ova krema za lokne ne steže lokne, dobija se ona lepšavost koju nemate kada se pena za kosu upotrebljava. Lokne se odvajaju sasvim prirodno jedna od druge, nisu stegnute i slepljene, već prirodne, uredne i lepe.

 

Revlon Proyou Scrunch za kovržavu kosu iskustva

 

Revlon Proyou Scrunch za kovržavu kosu  krema za kovrdže ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Znate kako kažu: bolje nekakva reakcija, nego nikakva. Ali mislim da se sa time, u ovom slučaju, ne bi složila ekipa iz Revlona. Iskustva su razna, pa idemo redom.

 

“Odličan proizvod” kaže korisnica za prirodnim kovrdžama. Prema njenom iskustvu, od količine koja se nanese na kosu, zavisi i efekat koji se postiže. Kada ne želi neki poseban efekat, nego eto samo da svaka dlaka bude na svom mestu, ona nanese malu količinu kreme za lokne. Kada želi jasno da ih definiše ona nanese veću količinu, pa to i postigne.

 

“Užas, ne bih preporučila nikome”, vidno razočarana druga korisnica Revlon kreme za lokne. Ona je rekla da je ćak i tražila povraćaj novca za ovaj preparat. Lokne su joj pale zbog ove kreme za kovrdže. Nema ni volumena, naprotiv, kosa joj je bila potpuno slepljena. Duboko je razočarana u Revlon kremu za lokne.

 

Sjajne lokne nakon Revlon kreme za kovrže oduševile su Anu. Kosa joj je bila lagana, svilenkasta, lokne fino definisane, postojane. Sviđa joj se proizvod, ali s obzirom na to da je sada poskupeo, ipak ne bi dala toliki novac za to.

 

Jovani savršeno odgovara Revlon krema za kovrdže. MIris, ambalaža, dužina trajanja proizvoda, lokne su odlične, dugo traju. Na štedi reči hvale ova korisnica. Ona nastavlja da koristi Revlon kremu za lokne i svima je preporučuje.

 

lokne i talasasta kosa Revlon krema

 

“Ovo je najbolje što sam probala do sada”, započinje prirodno kovrdžava devojka svoje iskustvo. Dugo je koristila kombinaciju više proizvoda odjednom, ne bi li uspela da ukroti svoje lokne. A ipak na kraju je imala efekat stvrdnutih kovrdža. Ova krema za lokne je drugačija. Lokne su joj odlične. Doduše, kaže da drugog dana od pranja kose to već ne izgleda tako, ali ovo svakako zadovoljava njene potrebe. 

 

Jasmini se dopada ova krema za kovrdže, ali kaže da je efekat kratkog roka. Kovrdže su tako lepe i definisane nekoliko sati, i posle kosa nekako padne. Kada kosa tako splasne, ona mora opet malo da je uvije, da bi povratila koliko-toliko efekat kovrdžave kose.

 

Mileni se ne sviđa efekat koji je postigla kada je upotrebila ovu kremu za lokne. Iako je ostavila kosu prirodno da se osuši, po preporuci, ona je posle bila bez volumena, blago talasata, jednom rečju – nikakva. Ona kaže da nikada više neće kupiti ovu kremu za kovrdžavu kosu.

 

I za kraj, jedno loše iskustvo. Mileni ne odgovara Revlon krema za lokne. Čita proceduru nanošenja ispoštuje, ali njena kosa posle sušenja nema nikakav volumen, naprotiv. Sa tako “jadnim”, kako ona kaže, loknama izgleda užasno. Žao joj je što je dala novac na ovaj proizvod.

 

Revlon krema za kovrdžavu kosu sastav 

 

Revlon krema za lokne ima u svom sastavu sastojke koji će vam, svakako, biti zanimljivi. Dobro je znati šta radi neki proizvod i na koji način. Zbog toga ovaj deo teksta uvek obradimo sa posebnom pažnjom.

Kompletan sastav: Aqua/Voda, Polyquaternium-16, Citric Acid/limunska kiselina, Dicaprylyl Carbonate, Disodium EDTA-Copper, Hydroxyethylcellulose, Lauric Acid/laurinska kiselina, Lauryl Alcohol Diphosphonic Acid, Lauryl Glucoside, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil/ricinusovo ulje, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Panthenol/Pantenol, Pentylene Glycol, Polyquaternium-10, Polyquaternium-37, Sodium Acetate, Benzophenone-4, Parfum (Fragrance), Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Ethylparaben, Methylparaben, Red 33 (CI 17200). Y00476.

 

Limunska kiselina

Limun se iz porodice citrusa najčešće koristi za negu kose. Limunska kiselina sadrži visak nivo vitamina, folne kiseline i vitamina B, kao i minerale poput magnezijuma, kalcijuma i fosfora. Limunska kiselina daje kosi sjaj.

 

Hydroxyethylcellulose

Hidroksietilceluloza (HEC) je odličan izbor za prozirni gel za kosu gde će pružiti meko držanje i prijatan osećaj na kosi bez lepljivosti ili čvrstoće.

 

Lauric Acid

Laurinska kiselina u kokosovom ulju je sposobna da srž dlake, hraneći kosu vitaminima, mineralima i masnim kiselinama.

 

Pantenol

Pantenol je vrlo koristan za hidrataciju kose. Ravnomerno hidrira kosu, i formira glatki film na kosi, dajući joj tako sjaj. 

 

Benzophenone-4

Ovaj sastojak se vrlo često može naći i u kremama za sunčanje. Zapravo, radi se o sastojku koji štiti kosu od štetnoh UV zračenja.

 

Ethylparaben

Ovaj sastojak je paraben i konzervans. Na listi je loših sastojaka, pa ovo možemo smatrati i manom proizvoda. 

 

Methylparaben

Metilparaben je još jedan sintetički i loš sastojak. Budite oprezne vi sa prirodno kovrdžavom kosom, jer je vaša kosa po prirodi već dovoljno osetljiva.

 

Red 33 

Red33 je sintetnička boja. Još jedan sastojak koji nije za pohvalu i koji se ne preporučuje u proizvodima.

 

Revlon krema za kovrdžavu kosu prednosti i nedostaci

 

Revlon krema za lokne ima i prednosti i nedostatke. Naravno, to važi uglavnom za svaki proizvod. Nekada te nedostatke izazivamo mi sami, nepravilnom upotrebom kozmetike, a nekada prosto proizvod ne odgovara našoj kosi. Naravno, nekada se dešava proizvod sam po sebi nije dobar.

Mane:

 • Kosa može bizi ponekad slepljena, bez volumena, sutradan
 • Efekat ne traje dugo
 • Cena nije pristupačna
 • Sadrži parabene, konzervanse i veštačke boje.

 

revlasin Nina model

 

Prednosti:

 • Lokne nisu učvršćene i slepljene, već mekane i definisane
 • Kosa je sjajna
 • Svilenkasta kosa na dodir
 • Krema se ne troši brzo
 • Lep miris.

Vidite, ima svega. Ipak, da bi ste sa sigurnošću mogle da utvrdite da li će vam Revlon Pro You Texture scrunch, moraćete da isprobate. Ali sada kada znate kako se koristi, biće vam utoliko lakše sa ovim preparatom.

Posle svih ovih informacija, nadam se da vam je jasnije čemu je namenjena Revlon krema za kovrdžavu kosu i da sada znate da li je pogodna za vas.

Ako imate iskustvo za ovom kremom za lokne, podelite ga sa nama. A ako vam se tekst dopao, ocenite ga uskoro.

Nastavite da negujete svoju kosu na pravi način.