Ako imaš problem sa tankom i slabom kosom koja opada, i koja se brzo masti, treba ti šampon da to zaustaviš! Recenzija za toliko hvaljeni Farmasi šampon sa belim lukom.

 

Tanka i slaba kosa koja s masti i sklona je svakodnevnom opadanju zna da izazove nelagodu, plus da uruši samopouzdanje. Proređivanje kose nije uopšte naivna stvar i stvarno je stresno iskustvo za osobe oba pola.

Ko ne želi da ima zdravu, jaku, gustu i uvek čistu kosu? Pa svi!

Zato, ako je tvoja kosa krta i lomljiva, brzo se masti, imaš perut ponekad, a uz to i opada, nastavi sa čitanjem recenzije za Farmasi šampon sa ekstraktom belog luka. 

Šta ti otkrivam u recenziji?

Saznaćeš kakva su iskustva korisnika i zašto je beli luk toliko delotvoran za zdravlje kose. Sledi detaljna recenzija Farmasi šampona sa belim lukom.

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Zašto se sve koristi Farmasi šampon sa belim lukom?

 

Ovo je Farmasi šampon sa ekstraktom belog luka i capixyla koji smanjuje opadanje kose. Šampon podstiče brži rast kose i reguliše normalno lučenje sebuma. Upravo tako, rešava problem masne, slepljene i neuredne kose. Pored toga, trebalo bi da uklanja perut i svrab sa vlasišta, kao i da održava kosu čistom, urednom i zdravom.

Uz to, očekuje se da jača koren dlake i štiti kosu od svih štetnih toksina koji uzrokuju proređivanje kose. Zbog ekstrakta belog luka šampon sa belim lukom podstiče bolju cirkulaciju krvi u koži glave. Takođe, obnavlja kosu i čini je mekom, elastičnom, sjajnom i bujnom.

Regeneriše i revitalizuje kosu, a to je veoma važno kod šampona za kosu kako bi kosa izgledala negovano i lepo.

Nemoj da te zavaravaju ove dobre karakteristike šampona koje sam upravo spomenula. Iako su neke od njih zaista tačne, šampon ima i ozbljine mane, jer u pojedinim situacijama može da ošteti kosu. Ipak, o tome pišem malo kasnije!

Kada je u pitanju potpuno prirodan način da se smanji i potom zaustavi opadanje kose, znaj da postoji bezbedan i delotvoran način da se gubitak i opadanje kose ZAUSTAVE. Naša čitateljka Svetlana je DOKAZ DA MOŽE, a kako je uspela da smanji opadanje kose i šta joj JE POMOGLO podelila je sa sa nama u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/. MOŽE POMOĆI I VAMA!

 

Kome se preporučuje Farmasi šampon sa ekstraktom belog luka?

 

Farmasi šampon sa belim lukom se preporučuje osobama koje imaju problem sa opadanjem kose. Šampon mogu da koriste žene kojima kosa opada, ali i muškarci sa problemom opadanja kose, kao i tinejdžeri čija je kosa tanka i lomljiva.

Ipak, pojedine osobe su čak pomalo i skeptične za Farmasi šampon od belog luka uglavnom zbog mirisa. O osnovnim karakteristikama šampona pišem svakako kasnije. Nije na odmet da se i to ukratko spomene, kada se već piše detaljna recenzija o šamponu.

Šampon je namenjen za masnu i tanku, za kosu koja opada, za one koji imaju problem sa perutanjem i to sa suvom peruti. 

 

 

Koje su prednosti i nedostaci Farmasi šampona od belog luka?

 

Ne mogu da kažem da ovo nije dobar šampon, a istovremeno ne mogu da kažem ni da je fantastičan. Zašto? Istina je da on podstiče brži rast kose, ali u pojedinim situacijama može da izazove neželjena dejstva.

Zato sam izdvojila, zarad bolje preglednosti, sve prednosti i mane šampona. Hajde prvo da ti spomenem prednosti, a onda i mane koje svakako treba da znaš o ovom šamponu.

Ukratko o prednostima:

  • podstiče brži rast kose i jača koren dlake,
  • Farmasi šampon za masnu kosu prodaje se u praktičnom pakovanju,
  • lako se koristi i ne zahteva mnogo vremena za upotrebu,
  • sadrži beli luk koji ima blagotvorno dejstvo na kosu,
  • Farmasi šampon protiv peruti uklanja perut i čisti teme od nečistoća,

Ukratko o manama:

  • neprijatan miris, ali se vremenom može navići na njega,
  • Dr C Tuna šampon sa belim lukom isušuje krajeve,
  • sadrži silikone, sulfate i ostale štetne sastojke.

 

Farmasi šampon sa belim lukom osnovne karakteristike

 

Naziv šampona je Dr. C Tuna Vitalizing šampon sa belim lukom, koji ćete pročitati na ambalaži. Farmasi šampon se prodaje u beloj plastičnoj bočici sa 500ml proizvoda. To je dovoljno za redovnu upotrebu narednih tri ili četiri meseca. Pored ovog pakovanja od 500 ml, povremeno je dostupna i manja tuba sa 250 ml šampona.

Ambalaža Farmasi šampona od belog luka je jednostavnog dizajna na kojoj je proizvođač naznačio sve važne podatke. Na prednjoj strani je oznaka VITALIZING, zelene boje oznaka 2x DOUBLE EFFECT i roze slovima oznaka beli luk + capixyl. Rok trajanja šampona je 12 meseci od trenutka otvaranja.

Tekstura šampona je gelasta i bele je boje. Ne miriše toliko neprijatno koliko se pomisli kada neko spomene šampon sa belim lukom! Verujem da nekome neće odgovarati miris, ali ipak nije baš toliko nepodnošljivo. Ne oseća se beli luk već neki čudan i nedefinisan miris, možda neka vrsta parfema… koja podseća na medicinsku opremu.

 

Capixyl šta je?

 

Osim ekstrakta belog luka, Dr C Tuna vitalizing šampon u svom sastavu sadrži capixyl. Šta je capixyl i u čemu je njegova tajna? Otkrivam ti njegovu tajnu!

Capixyl je ekstrakt crvene deteline i predstavlja nežno sredstvo koje direktno deluje  na folikule dlake. U pitanju je patentirana supstanca koja hidrira i smanjuje upalu vlasišta. Osim toga, jača koren dlake i kosi pruža volumen i bujnost. Upravo tako, stimuliše uočljiv i prirodan rast kose koja izgleda negovano i čisto.

Ova supstanca u kombinaciji sa ekstraktom belog luka dobro deluje na oštećenu kosu. U nastavku teksta sledi kratko objašnjenje zašto je beli luk značajan za kosu.

 

Beli luk za kosu

 

Opšte je poznato lekovito i blagotvorno dejstvo luka protiv opadanja kose. Beli luk je bogat vitaminima za kosu (A, B vitamini, C, D, E) i mineralima (kalcijum, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, cink….) neophodnim telu i kosi.

Konkretno, za kosu beli luk je značajan jer pomaže rast kose i sprečava njeno opadanje. I Farmasi šampnu beli luk je u vidu ekstrakta.

U sebi sadrži sumpor koji efikasno uklanja perut i tako sprečava ponovnu pojavu peruti i svraba. Osim sumpora, sadrži i cink koji spečava gubitak vlasi i kosi daje čvrstoću. Bakar održava kosu gustom, jakom i svilenkastom na dodir.

Ostali šamponi sa belim lukom o kojima smo pisali recenzije:

 

Farmasi šampon protiv opadanja kose

 

Šampon sa belim lukom Farmasi je šampon protiv opadanja kose, pošto stimuliše normalan i prirodan rast kose. Shodno tome, sprečava proređivanje vlasi i održava kosu jakom, gustom i zdravom. Sa ekstraktom belog luka Farmasi šampon protiv opadanja kose jača i štiti folikul dlake.

Tako se poboljšava stanje vlasišta, progušćuje se kosa koja više nije sklona lomljenju. Farmasi šampon protiv opadanja kose bi trebalo da regeneriše kosu i hidrira koren dlake, jer se upravo tako kosi vraća jačina i debljina.

 

 

Odnosno, može biti način da tvoja kosa postane gušća i jača.

 

Farmasi šampon protiv peruti

 

Farmasi šampon sa ekstraktom belog luka i capixyla je ujedno šampon protiv peruti, pa može da se koristi protiv peruti. Nežno uklanja perut sa kože glave i kose, kontroliše i umanjuje svrab. Daje kosi zdravi sjaj i elastičnost, a samim time smanjuje mašćenje kose.

Velika prednost šampona je ta što stvarno dobro čisti vlasište i što poboljšava cirkulaciju kože glave. Upravo tako, postepeno poboljšava izgled i kvalitet kose, jer istovremeno i štiti kosu.

 

Farmasi šampon za masnu kosu

 

Izuzev peruti, Farmasi šampon od belog luka je šampon za masnu kosu, pošto se koristi i kao šampon za oporavak masne i neuredne kose. U suštini, šampon kontroliše normalno lučenje sebuma i tako sprečava da se masti temen glave. Temeljno čisti kožu glave od prljavštine i peruti i istovremeno jača koren dlake.

Takođe, Farmasi šampon za masnu kosu hrani i neguje kosu. To je veoma važno jer se održavanjem dobrog balansa vlažnosti podstiče zdrav izgled kose. 

 

Kome neće odgovarati Farmasi šampon sa belim lukom?

 

Farmasi šampon sa belim lukom neće odgovarati osobama koje su alergične na neke od sastojaka. Na primer, šampon sadrži sulfate i Benzyl Alcohol koji mogu da izazovu iritaciju kože glave. U tom slučaju, najbolje je prestati sa upotrebom, ukoliko se javi bilo koja neželjena reakcija. Zato šampon nije najbolje rešenje za osobe koje imaju osetljivu kožu glave.

Šampon može da isuši krajeve i na taj način ošteti kosu. U tom slučaju ne odgovara osobama koje ne koriste nijedan dodatni preparat za hidrataciju kose. Najbolje je da se uz Farmasi šampon koristi neka hidratantna maska za kosu ili regeneratorom.

Takođe, šampon nije namenjen osobama koje imaju jaku, kao i suvu kosu. Ovo je šampon za masnu i tanku kosu, koja je sklona opadanju i perutanju.

Slične recenzije za šampone protiv opadanja kose i peruti:

 

Farmasi šampon sa belim lukom iskustva

 

Dr C Tuna vitalizing šampon iskustva su podeljena. Dok ga neki Farmsi šampon sa belim lukom smatraju stvarno dobrim šamponom, ostali korisnici ga definišu jako lošim i neefikasnim. A evo i zašto je tako!

 

Pozitivna iskustva

 

Marija je imala veliki problem sa opadanjem kose i nije znala kako da ga reši. Isprobala je razne šampone, ali uglavnom su se svi svodili na isto. Naišla je na internetu na recenziju šampona, svidelo joj se ono što je pročitala i odlučila je da isproba šampon. Oduševila se rezultatima. Njena kosa je počela brže da raste, a uz je smanjeno proređivanje vlasi. Kosa joj je postala mekša, elastična i prirodno sjajna.

 

Ana ima problem sa peruti i njenoj kosi je neophodna dobra nega. Ona Farmasi šampon protiv peruti koristi nekoliko meseci i zadovoljna je rezultatima. Šampon je smanjio perut, umanjio svrab i kosa joj izgleda čisto i zdravo.

 

Jedna devojka je na forumu podelila svoje pozitivno iskustvo sa šamponom. Ona ima masnu kosu, a svi znamo koliko masna kosa zahteva određenu negu. Isprobala je šampon i sviđa joj se, jer odgovara njenoj kosi. Šampon kontroliše normalno lučenje sebuma i tako održava kosu čistom i negovanom.

 

Još jedna devojka je dala pozitivnu ocenu šamponu. Ona je imala problem sa opadanjem kose koja je dnevno nenormalno opadala. To joj je zadavalo glavobolje i odlučila je da isproba šampon. Prijatno se iznenadila, jer je šampon sprečio opadanje kose, ojačao je i pružio dobru negu.

 

Nikola je zadovoljan šamponom. Prema njegovom mišljenju, Farmasi šampon sa belim lukom pomaže kosi da brže raste. Uz to, reguliše lučenje sebuma i štiti kosu. Nastavlja sa korišćenjem šampona do daljnjeg.

 

Negativna iskustva

 

Anđela nije zadovoljna šamponom, jer je isušio krajeve pa je kosa postala dodatno lomljiva. To nije očekivala, jer do sada nije imala takvih neprijatnih situacija sa šamponima. Kada je shvatila šta je šampon učinio kosi, prekinula je sa korišćenjem.

 

Još jedna korisnica nije imala pozitivno iskustvo sa šamponom. Naime, nije zadovoljna brzinom rasta kose koji šampon navodno obećava. Ona je Farmasi šampon sa belim lukom koristila nekoliko meseci i nije primetila neku značajnu promenu. Kako kaže, kosa joj je porasla onoliko koliko je i normalno da poraste za to vreme.

 

Jelena ima problem sa masnom kosom koja je sklona perutanju i svrabu. Šampon nije imao nikakvog efekta na njenu kosu iako je koristila nekoliko meseci. Zapravo, primetila je da je šampon minimalno smanjio mašćenje kose i isto toliko uklonio perut.

 

Jednoj korisnici je šampon prouzrokovao iritaciju kože glave. Jednostavno nije odgovarao njenoj kosi i imao je kontraefekat od napisanog na pakovanju šampona. Prekinula je sa upotrebom šampona posle samo nekoliko pranja.

 

Farmasi šampon sa belim lukom recenzija

 

Kako se koristi Farmasi šampon sa belim lukom?

 

Dr C Tuna šampon sa belim lukom se koristi kao i svaki običan šampon. Ne zahteva mnogo vremena za upotrebu i to je stvarno dobra stvar kod šampona.

Šampon se nanosi na vlažnu kosu u dovoljnoj količini. Nemoj da preteraš, jer u tom slučaju kosa može dodatno da se masti. To nikako ne želiš da uradiš svojoj kosi.

Nanesi šampon blagim kružnim pokretima prstiju i sačekaj dva do tri minuta da deluje. Nakon toga, dobro isperi kosu mlakom vodom.

Dr. C Tuna Vitalizing šampon sa belim lukom može da se koristi nekoliko puta u toku nedelje. Može da se koristi i svakodnevno, ali ne treba ni preterivati.

Najbolje je da se koristi dva ili tri puta nedeljno.

 

Farmasi šampon sa belim lukom sastav

 

Šampon sa belim lukom Farmasi ima dobre prirodne, ali i štetne sastojke. Sada te verovatno zanima koji su to štetni sastojci, pa ću ja izdvojiti nekoliko njih. Pre toga, sledi kompletna lista sastojaka:

Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, Styrene Acrylates Copolymer, Coco Glucoside, Polyquaternium-10, Fragrance/Parfum, Allium Sativum (Garlic) Bulb Extract, Panthenol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Butylene Glycol, Dextran, Acetyl Tetrapeptide-3, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Benzyl Alcohol.

 

Sodium Laureth Sulfate

Sodium Laureth Sulfate je sulfat koja se koristi u sredstvima za čišćenje u domaćinstvu i deterdžentima. Ima ga u mnogim šamponima, jer može da uklanja prljavštinu sa kose.

Ipak, sulfati su štetni za kožu i kosu, jer isušuju vlasište, kosu takođe, mogu da izazivu iritaciju kože glave ili alergijske reakcije. Osobe koje imaju rozaceu ili ekcem ne bi trebale da koriste šampon koje sadrže sulfate. Ovo su ostali sulfati: Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA.

Moja preporuka je da koristiš šampon bez sulfata. Pisali smo koji su to šamponi.

 

Cocamide DEA

Cocamide DEA je još jedan sulfat koji je u sastavu ovog šampona sa ekstraktom belog luka. Može da izazove alergijske reakcije, a ako se koristi u većoj količini može biti i kancerogen. 

 

Methylchloroisothiazolinone

Methylchloroisothiazolinone je konzervans koji sprečava razvoj bakterija i drugih mikro organizama. Konzervansi nisu baš najpreporučljivi sastojci u kozmetici i treba ih koliko god je to moguće izbegavati. Umerena količina konzervansa neće naškoditi kosi, ali ipak treba postaviti određenu granicu.

 

Fragrance/Parfum

Reč je o veštačkom i sintetičkom mirisu koji može da izazove značajne zdravstvene probleme. Uglavno su to dermatitis, očne iritacije i repiratorne alergije. 

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Ako si možda do sada probala Farmasi šampon sa belim lukom podeli sa nama svoje iskustvo.

Napiši nam kako si zadovoljna, da li ti je pomogao…..

Takođe, sjajno bi bilo da oceniš ovaj tekst zvezdicom na skali od 1 do 5.

Hvala ti na čitanju!