Želite lepršavu i sjajnu kosu bez iskidanih i ispucalih krajeva? Da bi postigle željeni cilj možda vam u tome pomogne Revlon Uniq One maska u spreju.

 

Svaka žena želi lepu i zdravu kosu. Posebno ako imate suvu i oštećenu kosu, ili pak farbanu i želite da joj povratite izgubljeni sjaj.

Danas na tržištu postoje mnogi balzami i maske za kosu koje prividno rešavaju problem. Prividno, jer kod nekih posle nekog vremena kosa i dalje izgleda beživotno i grubo. 

Ali srećom postoje i drugačiji preparati za negu kose, kao što su maske u spreju. Jedna od njih je tretman Revlon Uniq One maska u spreju

 

revlasin opsti 2

 

Zašto se koristi Revlon Uniq One maska za kosu u spreju?

 

Ako imate problem sa kosom, važno je da na vreme krenete u oporavak kose.

Revlon Uniq One maska u spreju koristi se za obnovu i negu kose. Kada je kosa oštećena bez obzira na razlog, sprej pomaže da se ojača, oporavi i oživi kada je suva, slaba i beživotna. 

Revlon Uniq One maska za kosu u spreju pomaže da njeni aktivni sastojci dubinski uđu u strukturu dlake i da je obnove – od korena do vrha. Na taj način sprečava se lomljenje, kidanje, sušenje i pucanje kose.  

Upotrebom ovog spreja se olakšava češljanje, jer dlaka postaje meka i laka pa četka lagano klizi kroz kosu. Osim toga, kosa se lako ispravlja i omogućava lakše pravljenje frizure.

Maska u spreju stvara zaštitni sloj oko vlasi, pa na taj način štiti kosu od visokih temperatura (od sunca, upotrebe aparata za kosu). 

 

Kakvoj kosi odgovara Revlon Uniq One all in one hair tretman?

 

Revlon Uniq One all in one hair tretman odgovara:

 • svim tipovima kose, od suve do masne kose,
 • pogodan je za kovrdžavu kosu,
 • za negu guste ili tanke kose,
 • ovaj tretman odgovara i za negu farbane kose. 

U svakom od ovih slučajeva, Revlon maska u spreju može odgovarati kosi koja teži ka tome da postane zdrava. Naročito je to važno ako je kosa oslabljenja usled čestog feniranja, peglanja, farbanja u plavo, ili nekog drugog hemijskog tretmana.

Rekli smo da pomaže, a to je tako što zaštitini sloj koji ostavlja štiti kosu od toplote. Ovo dejstvo ostvaruje zahvaljujući pantenolu kao dobrom sastojku, ali i drugim sastojcima koji nisu prirodnog (organskog, biljnog) porekla. Konkretno, silikonima. 

Za problem sa suvom i oštećenom kosom Nina je koristila jednu potpuno prirodnu masku za kosu. Ona je uspela da je potpuno oporavi, pa je zato svoje iskustvo podelila sa nama. U tekstu na linku možete pročitati kako joj je pomogla da oporavi suvu i oštećenu kosu https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Revlon maska za kosu u spreju glavne karakteristike

Nakon što smo objasnili kakvoj kosi odgovara, slede glavne karakteristike Revlon maske u spreju, kako bi ga lakše prepoznali prilikom kupovine.

Revlon maska za kosu u spreju nalazi se u crvenoj kartonskoj kutiji. U kutiji se nalazi duguljasta bočica istog crvenog dizajna. 

Bočica je sa crnim poklopcem. Kad skinete poklopac, primetićete crnu pumpicu, koja je veoma laka za upotrebu. 

Na prednjoj strani oslikan je veliki broj jedan zlatnom bojom u kome Revlon naglašava da ovaj proizvod ima deset benefita za kosu. Takođe, unutar broja crvenim slovima je ispisano 

Na zadnjoj strani nalazi sastav proizvoda. Tačan naziv proizvoda je Revlon Uniq One all in one hair treatment.

 

Količina i miris Revlon Uniq One tretman za kosu

Nakon što smo opisali izgled ambalaže, preći ćemo i na druge karakteristike.

Pre svega, količina proizvoda je 150 ml i to se može videti na prednjoj strani etikete. Iako je pakovanje malo, s obzirom da se ovaj sprej prska, može potrajati dugo. 

Miris je prijatan, koji dugo ostaje u kosi. Maska u spreju za kosu nije lepljiva i ne stvara osećaj težine na kosi. 

 

Po čemu se razlikuje obična Revlon Uniq One maska za kosu?

 

Iako se radi o tretmanu iz iste linije, nekoliko je razlika između obične Revlon Uniq One maske i Revlon maske u spreju.

 1. Na prvi pogled primećuje se razlika u ambalaži. – Obična Revlon Uniq One maska za kosu nalazi se u crvenoj plastičnoj ovalnoj kutiji. Njena količina je 300ml.
 2. Druga razlika je što nema dodatnu zaštitu.Obična Uniq One Revlon pakovanje tj. maska nema zaštitni sloj koji štiti kosu od visokih temperatura. Farbanoj kosi ne održava postojanost boje. Pored svega navedenog, maska ne štiti kosu usled hemijskih tretmana (feniranja, peglanja, uvijanja).
 3. Treća razlika je po načinu nanošenja. – Obična Revlon Uniq One maska za kosu se koristi kao i svaka druga maska za kosu. Kremaste je teksture i direktno se nanosi na mokru kosu. Potrebno je sačekati tri minuta da odstoji, pa tek onda isprati mlakom vodom.

 

Revlon Uniq One maska za kosu u spreju

 

Pisale smo recenziju za običnu Revlon Uniq One masku – Revlon Uniq One maska za kosu – utisci, recenzija.

 

Kako se koristi Revlon Uniq One sprej?

 

Ako vam je kosa baš suva, onda masku u spreju možete koristiti uvek kada perete kosu. Praktično, Revlon Uniq One sprej se može koristi:

 • na mokroj kosi,
 • na suvoj kosi.

U nastavku sledi objasnjenje kako se koristi za mokru, a kako za suvu kosu.

 

Mokra kosa

Ukoliko se odlučite da Revlon Uniq One tretman za kosu nanesete na mokru kosu, postupak za korišćenje je sledeći:

 • nakon što ste kosu oprali šamponom, naneti sprej na kosu na udaljenosti oko 20cm;
 • pomoću češlja odnosno četke, raščešljajte kosu;
 • nastaviti sa tretmanom kose kao i obično što radite;
 • osušite fenom ili ispravite, izbor je vaš šta više volite;
 • ukoliko dođe do kontakta sa očima, isperite mlakom vodom.

 

Suva kosa

Ukoliko često fenirate ili ispravljate kosu, onda će vam ovaj drugi način Revlon Uniq One maske za kosu u spreju više odgovarati. 

Zbog toga što se sprej može koristiti i na suvu kosu, lako ćete doći do željene frizure. Osim toga uštedećete i vreme, jer ne treba da perete kosu ako ste u žurbi, a samim tim kosa će dobiti dobar volumen.

Upotreba spreja je jednostavna. U narednim crtama objasnićemo ukratko:

 • naprskajte sprej na ruku;
 • zatim trljajte sprej između prstiju i počnite da ga nanosite na kosu od sredine dužine prema krajevima ili vrhovima kose;
 • zatim, možete isfenirati ili ispraviti, kako ste već navikli.

 

Revlon Uniq One maska u spreju dejstvo

 

Što se tiče dejstva i toga što možete da očekujete, proizvođač naglašava da Revlon Uniq One maska u spreju ima deset efikasnih dejstva na kosi. To su:

 1. pomaže kosi da ne bude beživotna, suva i oštećena,
 2. pošto u svom sastavu sadrži pantenol, koji hrani i regeneriše kosu, pantenol zajedno sa ostalim sastojcima dubinski prodire u strukturu dlake,
 3. kosa upija potrebne hranljive sastojke koji sprečavaju lomljenje, kidanje i  pucanje,
 4. zbog ostalih hranljivih sastojaka kosa postaje otpornija od spoljašnjih uticaja,
 5. pomaže da kosa postaje mekana i elastična,
 6. pomaže i olakšava da se raščešljava, bez čupanja i mršenja,
 7. prilikom stilizovanja kose, štiti kosu od toplote i od isušivanja,
 8. olakšava oblikovanje, samim tim frizura će duže trajati, što se odnosi  na ispravljanje kose,
 9. štiti krajeve kose od pucanja i brzog cvetanja,
 10. ima UVA i UVB zaštitni filter pa čuva kosu od oštećenja.

 

Revlon maska za kosu u spreju iskustva

 

Veliki broj korisnica se složilo da je Revlon Uniq One maska u spreju jedan od boljih tretmana za suvu kosu. Međutim, ima i drugih koji nemaju reči hvale.

Zato u nastavku pročitajte kakvi su svi utisci i iskustva kada je u pitanju Revlon Uniq One maska u spreju.

 

Pozitivna iskustva

Preporuka za korišćenje Revlon Uniq One maske u spreju stiže od Jasne koja je stalno kosu fenirala i ispravljala nakon svakog pranja. Kosa joj je bila oslabljena, a dlaka suva, koja se lako kidala. Po preporuci prijateljice počela je sa upotrebom spreja. Posle nekog vremena primetila je poboljšanje i da se kosi vraća sjaj.

 

Irina je podelili svoju priču. Ona se godinama farba. Iako je znala je da farba isušuje kosu, mislila je da njoj neće pošto koristi skupe farbe. Iako je redovno vodila brigu o kosi, stalno se šišala, primetila je da se kosa lomi i da boja bledi. Na netu je pročitala za Revlon sprej za kosu Uniq. Pošto je rano otkrila problem, brzo je dobila očekivane rezultate. Primetila da joj je kosa meka, elastična i nije se lomila.

 

Teodora je devojka koja voli kovrdžavu kosu. Zbog stalnog korišćenja figara kosa je počela da se oštećuje. Saznala je da ovaj sprej štiti od toplote prilikom kovrdžanja kose. Prezadovoljna je, jer osim što joj štiti kosu od toplote, lako je oblikovala lokne i bile su dugotrajne. Miris se dugo osećao na njenoj kosi.

 

Zbog čestih putovanja i Jovani je odgovarao Revlon sprej za kosu Uniq. Zbog poslovnih obaveza, upotreba spreja za suvu kosu joj je manje oduzimala vremena. U kratkom vremenskom periodu postigla je sjajne rezultate. Ispucali krajevi su bili manje primetni, a kosa joj je postala  mekša i glatka na dodir. 

 

Još jedno pozitivno iskustvo nam prenosi Dunja. Nikada ranije nije imala problema sa suvom i oštećenom kosom. Ali nakon letovanja primetila kako joj se kosa dosta isušila, a krajevi su pucali. Očigledno je da je sunce i slana voda uticali na kosu. U prodavnici je videla ovaj Revlon Uniq One tretman za kosu i počela je da koristi. Posle nekog vremena bila je zadovoljna rezultatima. Ova maska u spreju je uspela da regeneriše kosu i pruži joj vitalnost i sjaj.

 

Revlon Uniq One maska u spreju upotreba

 

Negativna iskustva

Sanja je imala masan tip kose, rešila je da isproba Revlon masku za kosu u spreju. Nije bila zadovoljna rezultatima jer joj je kosa i dalje bila ista, suva, a takođe nije lako uspevala da olakša rašćešljavanje zamršenih krajeva. Više je očekivala za cenu koju je platila.

 

Nataša je imala oštećenu kosu. Probala je razne preparate, ali nije imala nikakvog efekta na kosu. Zato je rešila da isproba Revlon Uniq One masku za kosu u spreju. Ali i ova maska u spreju joj nije donela očekivane rezultate, jer joj je kosa i dalje bila pod oštećenjima.

 

Kritiku je imala i Marina. Razočara se, jer joj je ovaj sprej još više isušio kosu. Morala je da pronađe drugu masku za suvu kosu.

 

Nazadovoljna je i Sanela, koja je zbog peglanja kose oštetila kosu. Umesato da joj hidrira, ova maska u spreju Saneli nije pomogla da oporavi kosu. Prešla je da koristi drugu masku koja joj je pomogla.

 

Revlon Uniq One maska u spreju sastav

Revlon Uniq One maska u spreju ima dobre, ali i loše sastojke. Zato ćemo nabrojati sve sastojke kako biste znale da li su ovi sastojci potrebni vašoj kosi.

Detaljna lista sastojaka:

Aqua (Water (Eau)), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Panthenol, Isopropyl Alcohol, Quaternium- 80, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Silk Amino Acids, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Alpha- Isomethyl Ionone, Citronellol, Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Sada ćemo objasniti neke najvažnije sastojke:

 • Cetearyl Alcohol – je emulgator, njegova uloga u kozmetičkim proizvodima je uloga stabilizatora. Smatra se da nije štetan, da ne isušuje kosu.
 • Behentrimonium Chloride – je štetan sastojak koji se često koristi u kozmetici. Treba ga izbegavati, može da izazove iritaciju kože i očiju.
 • CyclopentasiloxaneCyclopentasiloxane pripada grupi silikona. Često se može naći u preparatima za negu kose. Stvara zaštitini omotač na dlaci i omogućava lakše raščešljavanje. Ako se u proizvodima nalaze u maloj količini oni su bezbedni. Međutim, treba izbegavati proizvode koji sadrže silikone.
 • Panthenol – se često koristi u kozmetičkim preparatima.  Bogat je vitaminom B5. Ima višestruku ulogu. Ojačava koren kose, daje kosi sjaj, hidrira je. Kosa postaje elastičnija, manje sklopa pucanju. Štiti kosu od štetnih uticaja.
 • Isopropyl Alcohol – je štetan sastojak, jer može dodatno isušiti kosu. Takođe, može da izazove iritaciju ili alergijsku reakciju.
 • Quaternium- 80 – je emulgator. Olakšava češljanje mokre i suve kose, smanjuje naelektrisanje kose. Daje kosi sjaj i svilenkast izgled.
 • Propylene Glycol –  je alkohol, bez mirisa i ukusa koji se rastvara u vodi. Zadužen je da zadržava vlažnost i spreči njeno sušenje. Omekšava kosu i omogućava da se kosa lako i jednostavno češlja.
 • Disodium EDTA – Može izazvati iritaciju ili svrab kose.
 • Ethylhexyl Methoxycinnamate – pomaže kosi da upije sve potrebne sastojke.
 • Parfum – ima zadatak da poboljša miris. To je sintetički sastojak koji je označen kao potencijalni alergen.
 • Limonene – koristi se u mnogim proizvodima zbog mirisa
 • Linallol – koristi se zbog prijatnog mirisa.
 • Alpha – Isomethyl Cinnamal – bezbrojna tekstura i sintetički proizveden miris.
 • Benzyl Salicylate – koristi se za poboljšanje mirisa proizvoda.
 • Phenoxyethanol – olakšava upijanje sastojaka za kosu. Može da izazove iritaciju ili neku alergijsku reakciju.
 • Methylparaben – je vrsta parabena i često se koristi u kozmetici. Parabeni su konzervansi koji sprečavaju kvarenje proizvoda.
 • Ethylparaben – ako se nalazi u maloj količini nije štetan, ali može da izazove alergijske reakcije.

 

revlasin Nina model

 

Revlon Uniq One tretman za kosu recenzija zaključak

Znamo da kosa zahteva posebnu negu, pogotovu ako je ona suva i oštećena. Na osnovu svega napisanog na kraju da sumiramo ko ne treba, ko treba da koristi Revlon Uniqe One sprej.

Treba:

Revlon Uniq One tretman za kosu treba da koriste oni koji žele da obnove, ojačaju kosu i da bude bez ispucalih i lomljivih krajeva. Ovaj sprej pruža kosi zaštitu od hemijskih tretmana kao i od spoljnih uticaja. Preporučuje se svim tipovima kose, bez obzira da li je farbana, kovrdžava i slično. 

Ne treba:

Ne treba koristiti masku u spreju ako ste alergični na neki sastojak koji se nalazi u pakovanju, ili jednostavno ne odgovara vašoj kosi. Revlon maska za kosu u spreju nije prirodni sprej, jer sadrži brojne konzervanse, sintetičke mirise i parabene. 

Čuvajte i negujte kosu kako bi izgledala lepo i zdravo. 

Da li ste probale Revlon Uniq One masku u spreju? Ako jeste, bilo bi nam drago da sa nama podelite vaša iskustva i mišljenja. Ako niste, nadam se da sam vam objasnila ovaj sprej, ukoliko želite da ga probate.