Otkrivamo da li je Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala pravo rešenje za znojenje i neprijatan miris stopala. Recenzija!

 

Stopala se znoje isto kao svaki drugi deo tela. Tokom tog znojenja stvara se vlažna sredina, a zbog nedostatka vazduha i neprijatan miris kože koja je zatvorena u obući.

Zato ponekad obično ili samo pranje nogu nije dovoljna nega. Nekada je potrebna specijalna i dodatna nega kao što može pružiti sprej za noge i stopala, puder za stopala, maske za stopala i slično…

 

STOPALIN

 

Zašto se sve koristi Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala?

 

Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala je osvežavajući sprej za kožu na stopalima. Koristi se za negu osetljive kože na stopalima, a razloga je više.

Zahvaljujući prirodnim uljima eukaliptusa i mente, sprej ima glavnu namenu da umiruje kožu, osvežava i održava stopala mirisnim i negovanim.

Generalno, sprej za noge protiv znojenja treba da održava stopala suvim, pa tako i da sprečava nastajanje ili razmnožavanje bakterija. To pomaže da efikasno odstranjuje neprijatne mirise stopala. 

Prskanjem, on osvežava stopala čineći da tabani i koža između nožnih prstiju ostanu suvi i sveži, samim tim i zdravi.

Feet Up Comfort osvežavajući sprej za stopala može se koristiti i za obuću. Obično obuća zbog stalnog nošenja upija i zadržava znoj sa stopala, pa tako navlači neprijatne mirise zbog kojih može biti neprijatno kada treba da se izujete u društvu. 

 

Kome se preporučuje Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala?

 

Oriflame Feet Up Comfort odnosno Oriflame osvežavajući sprej za stopala preporučuje se:

 • osobama koje žele da se reše problem znojenja nogu  ili 
 • osobama koje žele da eliminišu postojeći smrad, odnosno neprijatne mirise sa nogu. 

Neprijatan miris na stopalima javlja se bez obzira na godišnje doba, a ne bira ni pol ni uzrast. Podjednako su mu podložni i muškarci i žene, a ponekad može da se javi i kod dece.

Zbog specifičnosti posla, dugog sedenja ili stalnog kretanja, kao i nošenja zatvorene obuće stopala su često umorna. Osim odmora, potrebna im je i dodatna nega. Ovaj Oriflame osvežavajući sprej za stopala pruža prijatan osećaj hlađenja.

 

Kada ne treba da se koristi Feet Up Comfort sprej za stopala?

 

Feet Up Comfort sprej za stopala ne treba da koriste osobe koje imaju problem sa gljivicama na nogama i na noktima. 

Najpoznatija gljivična infekcija stopala je atletsko stopalo, kod koje se koža ljušti i mogu da izbiju plikovi. Zbog toga za gljivične infekcije postoje posebni sprejevi i kreme. Isto važi i kada su u pitanju gljivične infekcije na noktima. Treba koristiti u tom slučaju odgovarajući lek za gljivice na noktima, ali i varijante kao što su masti, rastvori ili kreme za gljivice.

Ukoliko imate rane ili posekotine na stopalima, ne preporučuje se upotreba Feet Up Comfort osvežavajućeg spreja za stopala, jer može doći do peckanja.

Pored gljivica i rana, osobama koje boluju od dijabetesa ne preporučuje se korišćenje spreja, zbog toga što je koža dijabetičara osetljiva na nogama. Postoje posebne kreme za dijabetesno stopalo.

Osobe koje imaju veoma osetljivu kožu poželjno je da se upoznaju sa sastavom, jer možda neki sastojak ne prija vašoj koži i može izazvati crvenilo, iritaciju.

U tom slučaju, bezbedni preparati su uvek oni na biljnoj bazi. Jovana je sa nama podelila utiske o jednom takvom, prirodnom preparatu, koji joj je pomogao da se smanji znojenje nogu, neprijatan miris stopala i gljivična infekcija. Veoma brzo uspela je da se reši ovog problema i neprijatne situacije u kojoj se našla, a na pitanje „kako i šta joj je tačno pomoglo“ odgovor sledi u njenom iskustvu, u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Opis za Oriflame Feet Up osvežavajući sprej za stopala

 

Oriflame sprej se nalazi u čvrstom metalnom pakovanju, koja liči na bocu dezodoransa. Zbog toga je veoma praktičan i možete sprej uvek poneti sa sobom u torbici.

Bočica je dugačka i bele boje sa belim zatvaračem. 

Na početnoj strani je prikazano plavo stopalo, koje ujedno asocira koja je svrha spreja. Odmah se na prednjoj strani nalaze dve glavne biljke eukaliptus i menta koje čine osnovne sastojke spreja.

Količina jedne boce je 150ml.

 

Kako se koristi Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala

 

Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala koristi se kao i svaki drugi sprej. Lako se koristi i ne oduzima puno vremena. 

Sprej za stopala treba koristiti redovno kako bi koža ostala duže suva. Na taj način se smanjuje znojenje i ujedno uklanja neprijatan miris. 

U nastavku sledi kratak opis kako se koristi Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala:

 • oprati noge kako bi uklonili nečistoću. Možete koristiti neki sapun za noge koji vam odgovara;
 • lepo obrisati noge peškirom, kako bi koža bila suva i spremna za nanošenje spreja;
 • pre upotrebe sprej treba dobro promućkati;
 • ravnomerno isprskati na stopala na udaljenosti oko 15cm (okvirno, idealno je kao dužina šake);
 • nemojte previše približavati koži;
 • sprej ravnomerno isprskati svuda po stopalu, kako bi dejstvo dezodoransa bilo efikasno;
 • potrebno je sačekati nekoliko minuta da se sprej osuši;
 • nakon toga obujte čarape i obuću.

 

Kako se koristi za obuću?

Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala možete koristiti i za obuću. Obuću koju svakodnevno nosite isprskajte unutra. Sprej nije agresivan, pa obuću neće oštetiti, samo će je osvežiti. 

Da bi eliminisali neprijatan miris sa obuće možete naprskati ovaj osvežavajući sprej za stopala na bilo koju obuću koju nosite. Nebitno je da li su to cipele, papuče, patike.

Postupak za nanošenje je isti kao za prskanje na stopalima. Potrebno je ostaviti da se osuši.

 

Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala iskustva

 

Iskustva za Oriflame sprej su podeljena. Nekima jeste pomogao da se smanje neprijatan miris nogu u situacijama kada su se stopala znojila, dok su drugima izostale pohvale.

U nastavku slede najzanimljiviji utisci za Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala.

 

Pozitivna iskustva

Jedan Steva je podelio sa nama svoje iskustvo. On je radio kao konobar i stalno je morao da hoda u zatvorenoj obući. Zbog toga su noge počele da mu se znoje i osećao se smrad. Prijatelj mu je preporučio Oriflame sprej za stopala. Odmah je primetio rezultate. Noge su mu se manje znojile.

 

Jedna Andrea je bila zadovoljna. Zbog posla morala je stalno biti na nogama. Kada se vratila kući noge su joj bile umorne. Koristila je sprej redovno. Hladan sprej joj je prijao i noge su joj bile osvežene i odmorne, a stopala nežna i meka. 

 

Dejen je aktivan sportista i on je imao problem sa znojenjem stopala u patikama. Pošto trenira košarku koja zahteva duga treniranja, znojila su mu se stopala više nego drugima. Kupio je sprej nanosio ga pre i posle treninga na čistu kožu. Primetio je promene i zadovoljan je rezultatima. 

 

Jedna starija gospođa Jovanka je osetila neprijatan miris kada se suprug izuvao. Pošto nije mogla da podnese smrad, na netu je stalno pretraživala kako bi pronašla sredstvo za uklanjanje neprijatnog mirisa. Kada je videla da postoji Oriflame Feet Up osvežavajući sprej za stopala i kupila ga je od komšike koja radi katalošku prodaju. Suprug je prskao stopala, a ona mu je prskala obuću. Posle nekog vremena ružnog mirisa nije bilo.

 

Jedna blogerka je podelila svoje iskustvo. Tokom dugog putovanja i stalnog snimanja često je nosila patike. Primetila je da su joj noge stalno vlažne i umorne. Kupila je sprej i počela da koristi. Svakodnevno je prskala sprej i ostila je  kako su joj noge odmorne, osvežene a mirisom je bila zadovoljna.

 

Negativna iskustva

Jedna medicinska sestra Katarina je primetla kako su joj vlažne noge u klompama usled stalnog kretanja i dugih smena. Preko koleginice je saznala za Feet Up osvežavajući sprej za stopala. Kupila je i odmah je krenula da ga koristi. Međutim, nije joj odgovarao miris, pošto nije bila ljubitelj eukaliptusa.

 

Jedna Sandra nije bila zadovoljna. Tokom stalnog sedenja na poslu i nošenja zatvorene obuce primetila je kako joj se noge znoje, a pojavile su joj se i ranice na prstima. Naprskala je sprej par puta, ali je osetila peckanje. Najverovatnije zbog ranice i prestala da ga koristi.

 

Nenad je stalno trčao kako bi skinuo kilažu pre leta, ali noge su mu se u patikama mnogo znojile. Uz to prisutan je bio i neugodan miris. Čuo je za sprej i nabavio ga. Nakon nekoliko nedelja korišćenja, primetio je da su noge nežne i meke, ali miris se i dalje osećao.

 

Milka se zbog stresa na poslu stalno znojila i to dosta kada je uznemirena, pa je primetila da joj se i noge znoje. Prijateljica joj preporučila Oriflame sprej za stopala. Koristila je nekoliko dana, jeste primetila je da su joj se stopala osvežila, ali je znojanje i dalje bilo prisutno.

 

Bane je vozač kamiona i od tog posla, odnosno od stalno zatvorenih stopala u dubljoj obući, zadobio je gljivičnu infekciju na nogama. Koristio je razne preparate pa je probao i ovaj sprej. Ponadao se da će mu ukloniti infekciju. Međutim, sprej nije delovao na gljivice pa je nastavio da traži drugi proizvod koji bi mu pomogao.

 

STOPALIN

 

Oriflame Feet Up sprej za stopala sastojci

 

Prilikom izbora nekog proizvoda, najvažnije je da pročitate njegov sastav. Poznato je da postoje i dobri i loši sastojci, a za opvaj preparat se može reći da nije prirodnog sastava.

Ima pojedinih supstanci koje nisu preporučljive u kozmetici, a u nastavku sledi lista sastava i najvažnije o njima.

Svi sastojci:

Aqua, Alcohol Denat, Butane, Isobutane, Propane, Parfum, Triethyl Citrate, Menthol, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Glycerin, Limonene, Mentha Piperita Oil, Linalool, Hexyl Cinnamal.

Sada o njima:

 • Ulje eukaliptusa – to je zdravo ulje specifičnog mirisa. Najbolji je prirodni osveživač, poznat je po svom potivupalnom, dezodorirajućem i antibakterijskom delovanju.
 • Ulje mente – ima svež, osvežavajući miris. Sadrži brojne minerale i hranljive materije uključujući mangan, gvožđe, kalijum, omega 3 masne kiseline, vitamin A. Kada se primenjuje na koži ima efekat hlađenja i umirujući efekat na telo. 
 • Alcohol Denat – iako ga ima u mnogim kozmetičkim preparatima, smatra se da je loš alkohol, koji može dodatno isušiti kožu. U visokim koncentracijama pogoršava zaštitnu barijeru kože.
 • Butane – koristi se kao potisni gas koji olakšava prskanje, ali može da izazove iritaciju kože.
 • Isobutane – štetan u kozmetičkim proizvodima, izaziva iritaciju i crvenilo, sličan je kao butan.
 • Propane – može biti opasan u kozmetičkim proizvodima, jer može da izazove iritaciju.
 • Parfum – u kozmetičkim proizvodima se koristi zbog mirisa.
 • Triethyl Citrate – reguliše pH vrednost kože, smanjuje znojenje i sprečava pojavu neugodnog mirisa.
 • Mentol – hladi kožu i time ublažava osećaj peckanja. Ima blago anestetičko dejstvo pa se koristi u preparatima protiv svraba kože. Deluje osvežavajuće i okrepljujuće.
 • Glicerin – sastojak u kozmetici, koristi se zbog toga što je odličan za hidrataciju kože.
 • Limonene – koristi se u kozmetičkim preparatima zbog mirisa.
 • Linalool – sastojak koji se koristi radi mirisa.

 

Da li ste probale Oriflame Feet Up Comfort sprej za stopala? Ako jeste, bilo bi nam drago da sa nama podelite vaša iskustva i misljenja.