U današnjem tekstu više ćete saznati o spreju za stopala Scholl sprej protiv znojenja nogu i da li zaista pomaže. Više o tome u recenziji – zašto se koristi, da li je dobar, koliko košta i kakva su iskustva.

Pročitajte sve najvažnije informacije o spreju poznatog brenda Scholl. Saznajte i da li je sve onako kako naglašava poznati američki proizvođač Dr. Scholl i brend kompanije za proizvodnju ortopedske opreme.

Scholl Foot Spray je sprej za noge, odnosno dezedorans za stopala koji se koristi za sprečavanje neprijatnih mirisa stopala. Koriti se pritom i za smanjivanje znojenja na području stopala – tabani i koža između nožnih prstiju.

Svojim dejstvom sprečava da tokom 24 časa od nanošenja dođe do pojave bakterija na stopalima. Na taj način i osvežava stopala, odnosno čini da tabani i koža između nožnih prstiju ostanu sveži, suvi i zdravi.

U ovom tekstu posvetili smo se Scholl spreju za stopala, a u narednim redovima otkrivamo i zašto.

 

STOPALIN

 

Zašto se koristi Scholl sprej protiv znojenja nogu

 

Scholl Foot Spray sprej za stopala je proizvod koji se korisi za probleme sa znojenjem nogu, kao i za probleme posle kojih nastaje miris stopala.

Najvažnije i što vas sigurno zanima jeste to da li deluje. Odgovor je potvrdan! Ovaj sprej ima veoma efikasno i opravdano antimikrobno dejstvo, a to znači da se koristi kao antibiotska terapija. 

Na tržištu postoji dvostruka i trostruka formula ovog spreja protiv znojenja i stvaranja smrada na nogama. Pritom, postoji i poseban Scholl sprej za cipele namenjen za negu obuće, tj. za osvežavanje svežine obuće koju nosimo.

Dvostruka formula Scholl spreja za negu stopala je zapravo dezedorans sa dve osnovne fkkcije:

  • osvežava stopala sprečavajuči neprijatne mirise, 
  • sprečava znojenje i čini da stopala ostanu suva. 

Trostruka formula Scholl spreja za noge se za nijansu razlikuje, jer ima tri finkcije i deluje kao antiperspirant, a pruža i dužu zaštitu kože i stopala. To znači da obavlja tri aktivnosti u isto vreme:

  • neutrališe smrad nogu i nerijatan miris stopala,
  • smanjuje znojenje, suši kožu brzo i smanjuje vlažnost stopala,
  • 24 časa štiti stopalo i obuću od stvaranja nerijatnog mirisa (obezbeđuje zaštitu od 24 časa za suva i sveža stopala).

Kako je leto godišnje doba kada se telo prirodno više znoji, naša stopala su svakako na meti napada. Stopala se znoje isto kao i svaki drugi deo tela, pa njhovoj nezi, održavanju tabana, pete i noktiju treba posvetiti posebnu pažnju.

Ponekad pranje nogu i po nekoliko puta dnevno nije moguće ili nije dovoljno rešenje. Koliko god da vodimo računa o higijeni, ne možemo svaki čas da peremo ni noge, a još manje obuću. U redu je često menjati čarape, ali je jednom dnevno sasvim dovljno. Da se ove dodatne aktivnosti ne bi nametale kao dodatna obaveza na već postojeći problem (smrad) i u najgorem slučaju sa infekciom na tabanima, preporučljivo je koristiti „dodatnu pomoć“.

Da znojenje nogu, gljivice i smrad mogu biti veoma neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Šta su antiperspiranti za stopala

 

Antiperspiranti su vrsta dezedoransa koja se koristi i za negu stopala (u ovom slučaju su stopala) kako bi sprečili i zaustavili znojenje, stvaranje ili širenje neprijatnog mirisa nogu. Sastav antiperspiranata je praškast i bele boje.

Antiperspirant se pravilno prska sa razdaljine od 10 do 15 cm kako bi se pravilno sprej naneo na stopalo, a da pritom ne ostavi male bele tačke ili bele tragove na koži (na čarapama ili obući). Antiperspiranti najčešće deluju do 24 časa pružajući zaštitu od znojenja i smrada nogu.

 

Znojenje nogu

 

Noge se mogu znojiti iz više razloga, a ovim ne baš tako prijatnim problemom pogođene su podjednako i žene i muškarci. Može se desiti i deci. 

Ukoliko ste se nekada našli u situaciji da vam se noge osećaju na kiselo ili ustajalo zbog znojenja u obući, pa ste se osećali postiđeno, onda znate o čemu sada pišemo. Situacija je beskonačno mnogo, zaista, a svakom od nas se može desiti. Recimo posle treninga, zatim ako ste ceo dan proveli u obući ili radite posao koji zahteva da hodate. Ako ste pokisli, a niste imali prilike da se preobujete pa su se noge privremeno “osušile”. Veoma brzo počeće i da se znoje, a kada se skinu cipeče osetiće se neprijatan miris.

Razlozi počinju od bolesti, problema sa noktima ili stopalima, sa gljivicama, a dešava se ovo stanje i zbog pojačanog znojenja tela ili visokih spoljašnjih temperatura. To mogu biti i oni na koje se lako može uticati poput nenošenja uske i tesne obuće, neredovnog menjanja čarapa ili zbog nekvalitetnog materijala čarapa koji ne upija znoj. Može biti u pitanju i lična higijena nogu, ako se obuvaju više puta iste i prljave čarape, zatim mokra obuća i slično.

Situacije mogu biti posebno neprijatne ako vas ova muka zadesi kada niste sami, recimo ako idete u goste, ako ste pošli u prodavnicu da kupite novu obuću, u svlačionoci posle treninga, ispred vaših ukućana….

 

Kako deluje Scholl foot sprey – sprej za stopala

 

Scholl sprej za noge protiv znojenja ima antibakterijska svojstva, a u svom sastavu i antifugalne sastojke koji se bore protiv gljivičnih infekcija kože. U skladu sa tim sprej (i dezedorans i antiperspirant) deluje tako što:

  • održava kožu svom – smanjuje i neutrališe znojenje nogu,
  • osvežava kožu, uklanja nepriatne mirise nogu,
  • sprečava stvaranje vlage u obući i na stopalima,
  • drži pod kontrolom stranje i zdravlje stopala,
  • sprečava da dođe do ponovnog stvaranja smrada koji često nastaje kao posledica gljivica.

Ako znate da ste osetljivi na neki od sastojaka nemojte ga koristiti, zato što postoji mogućnost da se pojave iritacije kože zbog jakog sastava i dejstva antifugalnih dodataka u spreju. Ovo važi samo ukoliko je vaša koža reaguje ili je osetljiva na te sastojke.

 

Scholl sprej protiv znojenja nogu sastav

 

U sastav Scholl spreja za stopala ulazi sledeće:

butane, isobutane, propane, aluminum chlorohydrate, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, disteardimonium hectorite, parfum, propylene carbonate, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, linalool, citronellol, coumarin, limonene, eugenol, cinnamyl alcohol, propellant: hydrocarbon.

Iz sastava se može videti da ovaj sprej ima jak hemisjski sastav, što nimalo nije naivna stvar. Gas kao što je butan, ili jedinjenja kao izobutan i propan mogu biti opasni u kozmetičkim preparatima, jer ponekad iritiraju kožu. Isto važi i za aluminijum, zatim za vrste silikona koji u preparatima brzo ispare kao što je cyclopentasiloxane i cyclohexasiloxane.

Disteardimonium Hectorite je organsko jedinjenje i u kozmetici se koristi za negu kože. Parfemi se korise radi mirisa. Propylene carbonate je organsko jedinjenje koje u deluje tako što “veže vodu za sebe” odnosno smanjuje znojenje stopala. Benzyl salicylate je prirodni sastojak koji se dobija iz eteričnih ulja, a koristi se za prijatniji miris u kozmetici. Linalool, coumarin, limonene, eugenol, cinnamyl alcohol su sastojci koji se takođe dodaju radi mirisa kozmetičkog proizvoda.

 

Scholl sprej protiv znojenja nogu

 

Kako se koristi Scholl sprej protiv znojenja stopala

 

Scholl sprej protiv znojenja nogu treba da se koristi prema uputstvu kako bi rezultati bili primećeno. Obavezno se pre prskanja odnosno pre upotrebe sprej treba dobro promućkati u boci, kako bi se bolje rasprštao, a zatim ga ravnomerno isprskati na stopala.

Ne treba previše približavati bocu stopalu kako sprej ne bi bio usmeren samo na jednu tačku, već ga treba udaljiti u proseku na oko 10 do 15 sm od stopala. Na ovoj razdaljini isprskaće ravnoverno stopala. 

Ne treba se fokusirati samo na deo stopala ako vidite da vam je koža oštećena. Potrebno je isprskati sprej ravnomerno svuda po stopalu, kako bi dejstvo deteroransa ili antiperspiranta bilo efikasno. Posebno se preporuuje da fokus buda na delove gde se više stopalo znoji a to su svakako tabani i koža između nožnih prstiju.

Koža, odnosno tabani moraju biti čisti i potpuno suvi pre nanošenja spreja.

Kada se nanese oseti se prijatan i osvežavajući osećaj na tabanima. Potrebno je sačekati samo nekoliko minuta da se sprej u potpunosti osuši kako ne bi ostajali tragovi dok hodate ili kako se ne bi skinuo.

Kada se koža znoji i kada je stopalo mokro, posebno u zatvorenoj obući u kojoj koža ne može da diše najvažnija preporuka je da se to ne dozvoli. Od znoja se stvara neprijatan miris stopala, a često se pojave i infekcije. To se posle manifestuje u vidu pojave gljivica.

Zato Scholl sprej za noge treba redovno koristiti kako bi koža duže ostala suva jer smanjuje znojenje. Smanjuje se i neprijatan miris i onemogućava razvoj i širenje bakterija.

 

Kome se preporučuje

 

Scholl sprej ima lagan, blag i osvežavajući prijatan miris. Pogoduje i osetljivoj koži, testiran je i mogu ga koristiti osobe sa dijabetesom ili osobe sa slabom cirkulacijom.

Osobe koje boluju od dijabetesa često imaju problema sa stopalima, odnosno komplikacije sa dijabetesnim stopalom. Pored toga što mogu koristiti Scholl sprej za stopala, mogu koristiti i druge kreme za svoj problem. Jedna od krema za koju smo pisali recenziju je Lidera krema i namenjena je upravo za dijabetesno stopalo, a više o Lidera kremi za noge možete saznati u ovom linku.

Što se tiče osoba sa slabom cirkulacijom, nije redak slučaj da su zbog loše cirkulacije često hladna stopala. Ova pojava se ponekad javlja zbog pojačanog znojenja nogu. Scholl foot sprej je pogodan i za sve koji se ne mogu pohvaliti dobro cirkulaijom.

Scholl foot sprej protiv znojenja mogu da koriste sve osobe koje žele da reše problem znojenja nogu ili da eliminišu neprijatne mirise. Ne savetuje se jedino ako znate da vam je koža veoma osetliva na hemijski sastav, ili ako vam ne prija miris. 

 

Ambalaža

 

Sprej dolazi u čvrstom metalnom pakovanju, odnosno boci nalik boci dezedoransa. Što se tiče gramaže jedna boca ima 150 ml. Tuba je veoma upečatljiva jer je boja jarka i svetlo žuta, koja je prepoznatliv simbol energičnosti. Žuta boja generalno asocira na radost, sreću, svežinu i podiže energiju, što je svakako dobra ideja proizvođača da svojim kupcima pošalje jasnu poruku svrhe Scholl spreja za stopala protiv znojenja nogu. Na tržištu se može naći i plavo pakovanje tube koja asocira sa svežinu, mir, budi emocije i uliva poverenje.

 

Bezbednost Scholl foot spreja za noge

 

Sprej može biti opasan ukoliko dođe u kontakt sa očima ili ako se sa njim igraju deca. Ako dođe u kontakt sa očima veoma se lako može stvoriti infekcija, a zatim i jaka iritacija kože i očiju. Radi bezbednosti preporuka je da se čuva na bezbednom, svežem i suvom mestu. Na ambalaži je naznačeno da je samo za spoljnu upotrebu, a to se posebno odnosi na bezbednost dece koja u se toku igre, ne znajući šta je, lako mogu zaneti prskanjem.

Boca je pod jakim pritisom i ne treba je izlagati na viokim temperaturama jer je lako zapaljiva. Ovo važi i za praznu bocu spreja, koja je i u tom slučaju pod pritiskom.

Kada se nanosi i prska antiperspirant na noge ne treba to raditi u bilo kojoj postoriji u domu, već u delu gde nema vatre, plamena, električnih uređaja ili drugih izvora toplote. Razlog je laka zapaljivostt. Najbolje je da se prostorija pre upotrebe dobro izluftira, ali i posle nanošenja spreja. Isto važi i za dezedorans.

Ukoliko ste pušač nemojte paliti cigarete za tih nekoliko minuta dok nanosite sprej na noge ili dok čekate da stopala upiju. Potrebno je da sačekate ako treba i desetak munuta, a to je svakako bolje zarad vaše bezbednosti. Obavezno ga držite ga podalje od izvora plamena.

Iako ima prijatan miris, nemojte ga na prskati bez razloga i udisati. Sprej ima jak hemijski sastav i veće koncentracije udahnutog spreja mogu biti štetne.

 

Scholl sprej protiv znojenja nogu iskustva

 

Iskustva i mišljenja korisnika su podeljena, ima i pozitivnih i negativnih iskustava. Krenućemo od lepih.

Jedan momak koristi ovaj sprej redovno pre i posle treninga. Telo mu je prirodno takvo da luči dosta znoja, a to uključuje i stopala. Pošto trenira basket, a to zahteva dosta trčanja rešio je da se ne blamira i kupio je sebi Scholl sprej. Nanosi ga pre treninga na čistu kožu, ali i posle treninga, odnosno nakon tuširanja i pre obuvanja čistih čarapa.

Devojka koja je svoje iskustvo podelila je isto pozitivno. Njoj se noge brzo znoje, a pošto je leti svakodnevno u sandalama počelo je sve više da joj smeta. Ne toliko neprijatan miris, već što joj noge klize u obući. Prve dve godine zanemarivala je i mislila da će proći, međutim nije prošlo već je bio sve gore. Počela je da koristi Scholl sprej po preporuci prijateljice. Nakon nekoliko dana primetila je da joj je polako pomaže sa znojavim i klizavim nogama.

Još jedan sportista podelio je svoje iskustvo. On trenira atletiku i svakoga dana odvaja najmanje pola sata za trčanje. Da mu se noge ne bi pojačano znojile počeo je da koristi ovaj sprej pre treninga i zadovoljan je rezultatima.

Jedna žena podelia je isto svoju priču. Radi u bolnici kao medicinska sestra i po ceo dan je u pokretu. Na poslu je u klompama i sa tim nema problema, ali zbog umora ima problem sa znojenjem tabana i stvaranjem neprijatnog mirisa, što se manifestovalo svaki put kada bi došla kući. Videla je na internetu da postoji ovaj sprej, naručila i počela je da ga koristi. U početku je sprej prskala svaki dan, pa je postepeno smanjivala dok nije smanjila i svoj problem. Sada koristi sprej jednom nedeljno, a najvažnije je to da joj noge više ne smrde.

Jedna od zadovoljnih korisnica takođe je podelila svoje iskustvo. Njen suprug radi terenski posao i ceo dan provodi na građevinskom terenu. U obavezi je da na poslu nosi htz cipele za rad, u kojima mu se noge kuvaju. Nakon što bi došao kući sa posla naterala ga je da ili ostavlja cipele ispred stana ili da ih izbaci na terasu, pošto je smrad bio nepodnošljiv. Ubrzo mu je kupila Scholl sprej za stopala koji sada mora redovno da koristi. Rezultati su bili pozitivni.

Postoje i korisnici koji nisu zadovoljni, kojima smeta što može ostaviti beli tag na obući i u čarapama. U pojedinim slučajevima se može desiti i da ne daje željene rezutate. 

 

Scholl sprej protiv znojenja nogu

 

Pojedini korisnici nanosili su sprej direktno na oznojeno stopalo i bili su veoma neprijatno iznenađeni mirisom koji je nastao. Toliko je bio neprijatan kako kažu, da se osećalo kao da su u kokošinjcu. 🙂 Pošto se sprej nanosi na čistu i suvu kožu, jedino se tako mogu dobiti rezultati. U suprotnom može se dobiti dodatni smrad.

Miris je prijatan i blag, ali se može desiti i da se zakašljete zbog jakog praska i rasprštavanja prilikom pritiska. Pojedini korisnici naglasili su ovo kao manu, jer je boca pod zaista jakim pritiskom iako je upotreba jednostavna. 

Još jedan nedostatak koji se javlja u iskustvima korisnika jeste beli trag, koji nastaje od antiperspiranta upravo ako se nanese previše blizu kože. Ne podseća ih na sprej, već na belu prštavu praškastu vodu. 

Iako se može kupiti u većini bolje opremljeih marketa i apoteka, često se u ponudi može naći samo dezedorans ili samo antiperspirant. Ljudi koji ne vole antiperspirante rado se odlučuju za prvu varijantu, samo dezedorans. Međutim, kako ga s’ vremena na vreme ne nabavljaju dobavljači korisnici bivaju uskraćeni. I ovo je navedeno kao mana, odnosno da se nikada ne zna kada će u prodavnicama biti na stanju a kada neće.

 

STOPALIN

 

Scholl foot spray cena i gde kupiti sprej 

 

Dostupnost sprea je veoma rasprostranjena, pa se lako može kupiti u većini bolje opremljenih rodavnica, supermarketa i manjih marketa. Ima ga i u bolje opremljenim drogeriama. Dostupan je i u vidu online ponude. Nekoliko sajtova gde se može kupiti Scholl sprej protiv znojenja nogu su.

To su:

 

Da li biste kupili i koristili Scholl foot sprej za noge pritov znojenja stopala?

Da li biste ga preporučili nekome?

Ocenite ovu recenziju zvezdicama i ostavite nam vaš utisak.