Semi Di Lino Diamond kristali za kosu zvuče kao sjajno rešenje za oštećenu kosu. Istina je da daju kosi sjaj, a otkrivamo da li pomažu u regeneraciji kose.

 

Kada pomislite na kristale za kosu, prva asocijacija su verujem silikoni. Niste daleko od istine. Iako nepopularni u neki preparatima za negu kose, silikoni nisu uvek loši. Ali, kristali za kosu su druga vrsta preparata za stilizovanje kose.

 

revlasin opsti 2

 

Zašto se koriste Alfaparf kristali za kosu 

 

Jednostavno možemo reći da se ovi Alfaparf Semi Di Lino Diamond tečni kristali za kosu koriste za zaštitu, negu i sjaj kose. Ova informacija vam verovatno deluje dosta šturo i nejasno, pa hajde da bliže odredimo koja im je uloga.

Semi di Lino Cristalli Liquidi imaju višestruki uticaj na kosu, a to je:

  • pružaju sjaj kosi,
  • olakšavaju oblikovanje,
  • štite i neguju kosu.

Sjaj

Obzirom da su kristali sinonim za sjaj, to isto važi i za Alfaparf Semi Di Lino kao serum za kosu. Bilo da imate farbanu, blajhanu ili prirodnu boju kose, pružiće neverovatan sjaj kosi i istaknuće tako pigmentaciju. 

Koriste se za suve i dehidrirane krajeve vlaže, daju im svež i mladalački izgled. Ovaj serum, kapi ili kristali za dugu kosu i krajeve Semi Di Lino pružaju oštećenim krajevima zdraviji izgled (neki ga zato nazivaju tečnim kristalima za kosu). 

Oblikovanje kose 

Kada kažemo da Alpafarf Semi di Lino kristali za kosu pomažu u stilizovanjuu kose, najviše mislimo na vitalnost i mekoću koju pružaju kosi. Serum za kosu ne slepljuje dlake, već umiruje naelektrisanost i olakšava raščešljavanje. Ne otežava kosu i omogućava joj da lepršavo pada.

Zaštita

Zaštitna funkcija koju imaju Alfaparf Semi Di Lino Diamond kristal kapi za kosu ogleda se u nežnom i blagom sloju kojim oblažu dlaku, zatvarajući pukotine na kutikuli dlake. Kroz pukotine toplota, hladnoća, vetar i vlaga prodiru u strukturu dlake i oštećuju je. 

Na taj način odbijaju toplotu i sprečavaju gubitak prirodne vlage iz kose kako ne bi ispucala. Tako dlaka postaje otpornija na oštećenja, ne propuštajući negativne uticaje okoline. Imaju samo zaštitnu funkciju, da spreče da dođe do oštećenja.

Ukoliko iz bilo kog razloga dođe do oštećenja kose, potrebno je potražiti dodatno rešenje za njenu negu i oporavak. Tako je uradila i Nina, a svoje iskustvo o oporavljenoj kosi je podelila sa nama. Našla je prirodno rešenje, a u tekstu na plavom linku možete pročitati šta joj je pomoglo da oporavi suvu i oštećenu kosu https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kome se preporučuju Semi Di Lino Cristalli Liquidi

 

Kada govorimo o tipu kose kome su namenjeni konkretno ovi tečni Alfaparf kristali za kosu tu se krije prava poslastica. Naime Semi Di lino Alfaparf serum za kosu mogu koristiti svi, odnosno pogodan je za tretman na svim tipovima kose. Bilo da imate suvu, masnu, normalnu, farbanu, kovrdžavu, tanku, kratku ili dugu kosu, možete ga upotrebljavati.

Obzirom da pružaju hidrataciju i sjaj, Alfaparf Semi Di Lino kristali za kosu veoma će prijati suvoj i beživotnoj kosi. Mogu ih upotrebljavati i muškarci ukoliko žele da istaknu sjaj i zaštite kosu, a miris će im se verujem dopasti. 

Ono što je u ovom slučaju bitno je način upotrebe Semi Di lino Alfaparf seruma ili kristala za kosu, jer je određeni tip možda osetljiviji na kristale (ukoliko se nepravilno koriste). 

No, o tome ćemu u nastavku. 

 

Način upotrebe Semi Di Lino Alfaparf kristala za kosu

 

Od toga da li se pravilno upotrebljavaju Alfaparf kristal kapi za kosu, zavisi i efekat koji ćete postići. Predstavljamo dva načina koji najefikasniji i najlepše deluju na kosi. 

Alfaparf Semi Di Lino Diamond kristali za kosu mogu se koristiti :

  • na mokroj kosi;
  • na suvoj kosi.

Semi Di Lino Alfaparf na vlažnoj kosi

Koristite Semi Di lino Alfaparf serum na čistoj, mokroj kosi, tako što ćete kosu najpre blago utapkati peškirom kako bi pokupili višak vode. Raščešljaje kosu i nežno je rastresite prstima. Potom nanesite na dlan dve do tri pumpice seruma i protrljajte dlanove. Nakon toga utrljajte u kosu nanoseći na donji deo kose, odnosno od ušiju ka krajevima. Zatim možete nastaviti sa sušenjem i oblikovanjem kose. 

Semi Di Lino Alfaparf Diamond na suvoj kosi 

Na suvoj kosi Semi Di lino Alfaparf serum možete koristiti svakodnevno, ili u periodu između dva pranja, kako bi osvežili kosu. Nanesite serum na dlanove i protrljajte, zatim rasporedite po kosi uvijajući je prstima, simulirajući skupljanje u rep ili jednostavno prođite prstima kroz kosu. Takođe, izbegavajte gornji deo kose, odnosno ne stavljate blizu temena. 

Oba načina su pravilna, samo će možda neki dati bolje rezultate. Zavisno od gustine i dužine kose pažljivo dozirajte ovaj Semi Di lino serum. Dve pumpice su dovoljne za jedan tretman, međutim ukoliko imate dugu i gustu kosu možda će vam trebati pumpica više. 

Najbitnije u načinu upotrebe je da Semi Di lino Alfaparf kristale nikako ne nanosite na koren kose. Potrebno je da ih odvojite nekoliko centimetara najmanje od korena dlake.

 

 

Da li maste kosu Semi Di Lino kristali za kosu?

 

Ako pitate proizvođača, on će vam ubedljivo reći da Alfaparf Semi Di Lino Diamond kristali neće izmastiti kosu. Međutim u svemu postoji granica, a to je da u ovom slučaju do neke granice serum neće izmastiti kosu. 

Ali evo kad hoće.

Alfaparf Semi Di Lino kristali za kosu mogu izazvati mašćenje kose ukoliko ih pravilno ne koristite, odnosno ako ih nanesete na koren kose. To može izazvati pojačano mašćenje kose jer se ovaj serum , odonsno kristal kapi nikako ne nanose blizu korena. 

Druga situacija u kojoj može doći do mašćenja je ako preterate sa doziranjem. Možda vam se tokom tretmana učini da niste dovoljno naneli, ali sačekajte da se apsorbuju u kosu, pa ćete videti. Veća količina može dovesti do mašenja kose, naročito kod masnog tipa. 

 

Da li se ispiraju Alfaparf Semi Di Lino kristali?

 

Alfaparf kristali za kosu se koriste kao završni korak u nezi i sređivanju kose. Ne ispiraju se nakon nanošenja, već se ostave na kosi kako bi delovali. 

Ako vas s druge strane brine da li se tako talože na kosi, ne omoguavajući joj da diše, bez brige. Tokom sledećeg pranja kose serum se vrlo lako ispira i ukoliko redovno perete kosu neće se nataložiti nikakav sloj. 

 

Semi Di Lino Alfaparf Diamond ambalaža 

 

Alfaparf je italijanski kozmetički brend veoma poznat u svetu kozmetike. Što se tiče ambalaže za Semi Di lino Alfaparf serum, bitno je napomenuti da se ista menjala. Ranije je serum bio pakovan u belu katronsku kutiju u kojoj se nalazila staklena boca sa belim poklopcem. Sada je pakovanje vidno izmenjeno. 

Za ljubitelje elegantnih ambalaža ovo će biti pravi užitak. Alfaparf Semi Di Lino Diamond kristal kapi za krajeve dolazi u sjajno crnoj veoma upadljivoj kartonskoj kutiji. Na kutiji je istaknuto veliko slovo S, a nalaze se i naziv proizvoda i brenda. Pun naziv seruma je Alfaparf Semi Di Lino Diamond Cristalli Liquidi.

U otmenoj kutiji se nalazi staklena boca sa srebrnim poklopcem ispod kojeg je rasprašivač. Prefinjena staklena ambalaže podseća na one koje se koriste za parfeme. Naizgled blago pljosnata staklena boca izgleda veoma efektno i raskošno, a poklopac i pumpica dobro funkcionišu. 

 

Semi Di Lino kristali za kosu količina 

Kada je u pitanju količina, za neodlučne postoji mogućnost odabira između tri količinska pakovanja Semi Di Lino tečnih kristala. Ambalaža je identična, jedino po zapremini se razlikuju pakovanja od:

  • 16 ml;
  • 30 ml;
  • 50 ml; 

Bez obzira na veličinu pakovanja, čak i da odaberete najmanje, trajaće dovoljno dugo, čak par meseci. 

 

Semi Di Lino kristali za kosu miris i boja 

Semi Di Lino Diamond kristali za kosu su prozirno žute boja, koja je jače izražena u ambalaži, dok na dlanovima postaje prozirnija. Uljane konzistencije, ne previše retke, koja se dobro raspoređuje i apsorbuje u  kosu. 

Miris je veoma upečatljiv, ima notu karakterističnu za muške parfeme. Veoma je postojan i dopadljiv. Tako da ukoliko muškarci požele da pozajme malo seruma miris neće biti nikakva prepreka. 

 

Alfaparf Semi Di Lino Diamond kristali za kosu iskustva

 

Iskustva korisnika Alfapafr kristala za kosu su u velikoj meri slična. Mahom pohvale liče jedna na drugu, ali zamerke su jasne i nedvosmislene. Evo šta kažu iskustva. 

 

Pozitivni utisci

Prijatno iskustvo deli sa nama plavuša kojoj je kosa od farbanja i blajhanja postala izuzetno suva, a krajevi ispucali. Delovala je neuredno i grubo na dodir. Koristila je ranije silikonske kapi, a sada je probala Alfaparf Semi Di Lino kristal kapi. Mnogo joj je pomogao i ulepšao krajeve. Sada deluju smirenije, nisu naelekrisani, a kosa je dobila prirodni sjaj.

 

Devojka loknaste kose skoro godinu dana koristi samo Semi Di Lino serum za kosu. Ovo joj je tek druga potrošena boca za taj period i prezadovoljna je. Nosi ga redovno u torbi i po potrebi nanosi na lokne. Deluju definisanije i svilenkasno, bez mršenja i razbarušenosti. 

 

Devojka izrazite crne kose upotrebljava serum svakodnevno, i navodi da joj je dovoljna jedna pumpica kada nanosi na suvu kosu. Koncentriše se najviše na krajeve jer je oštećenje tu najvidljivije. Prezadovoljna je serumom.

 

Još jedna dama sa tankom i suvom kosom ima samo reči hvale za Semi Di Lino Alfaparf. Kosa joj je dosta oštećena i smatra da joj mnogo pomaže da spreči dalja oštećenja na kosi. Naročito tokom leta je uvidela pogodnosti, jer jedino pomoću ovog seruma održava kosu hidriranom i glatkom na dodir. 

 

Iskustvo devojke koja je po preporuci drugarice kupila kristale nikako nije za ignorisanje. Navodi da ih koristi na mokroj kosi i uvek stavi pumpicu više nego što je potrebn jer joj kosa tako bolje upije. Nakon toga može je sušiti prirodnim putem, biće lepo oblikovana bez elektrisanja i krutosti. 

 

Zamerke i mane 

Dugokosa dama ima kritike na nedostatak hranljivih i regenerišujućih sastojaka. Smatra da samo zaštita kose od spoljnog uticaja nije dovoljna nega, i da nakon pranja kose sve se vraća na isto. Obezbeđuju samo trenutni efekat, nikako ne pomažu kosi sem minimalnog dodatka sjaja. Zbog duge i guste kose pakovanje joj traje kraće, a obzirom šta pruža nije joj nikako isplativo.

 

Pritužbe da Alfaparf kristal kapi za kosu dodatno maste kosu stižu od devojke koja tvrdi da ima normalan tip kose. Nanosi ih na polovinu kose isključivo, ali već sutradan stiče utisak da su se raširili po kosi i omastili koren kose. Ponavljala je nekoliko puta tretman i uvek je rezultat isti, masna kosa već sledećeg dana. 

 

Primekru za Alfaparf serum za krajeve ima i devojka koja ima izrazito suve krajeve. Mislila je da će joj ove kristal kapi duboko hidrirati kosu i zaštititi je bolje od sunca i vetra, ali to nisu uspeli. Kosa joj momentalno izgleda osveženo, ali nakon par sati efekat nestane. Smatra da bi preparat bio efikasniji ukoliko bi sadržao i neki zaštitni faktor za sunce. 

 

Semi Di Lino Diamond kristali za kosu

 

Aktivni sastav Alfaparf seruma za kosu

 

Aktivni sastojci Semi Di Lino seruma su očekivano silikoni i ulja. Silikoni su manje poželjni u kozmetici za kosu, mada nekada imaju nezamenljive karakteristike. Postoje oni dobri i loši silikoni, a u nastavku pročitajte koji ulaze u sastav. 

Pored silikona kao glavni sastojci se navode ulje semena lana, kukuruzno ulje i sojino ulje. Alfaparf Semi Li Lino kristali za kosu ne sadrže sulfate, parabene, mineralna ulja i veštačke boje. 

 

Cyclopentasiloxane 

Ciklopentasiloksan se koristi u mnogim kozmetičkim preparatima za kosu jer je jedan od jeftinijih silikona. Ne apsorbuje se u strukturu vlasi, već ostaje na površini i isparava. Daje svilenkast i klizav oseaćaj kosi i omogućava da se serum lakše raznese po kosi. Ranije je bilo dosta polemike o njegovoj bezbednosti, međutim pre par godina proglašen je bezbednim, ali isključivo je dozvoljeno da se koristi u propisanoj koncentraciji. 

Cyclomethicone

Ciklometikon je silikon koji se najčešće koristi u preparatima za kosu. On takođe isparava, odnosno ne nakuplja se na kosi. Pruža vlažnost kosi, a dlaka izgleda glatko i sjajno.  

Amodimethicone

Amodimetikon je hemijski modifikovan silikon. Čvršći je i bolje drži, odnosno oblaže kosu, ali to takođe i znači da se teže uklanja, odnosno ispira, što mu je mana. Oblažući dlaku duže čuva boju kose i daje joj sjajan izgled duže vremena. U sastav Semi Di Lino Alfaparf seruma za kosu ulazi i zbog svog svojstva da omekšava kosu i okakšava raščešljavanje.  

Dimethiconol

Dimetikol je jedan od nalošijih silikona i njegovo prisustvo u preparatima za kosu je gotovo nepoželjno. To je zato što je on nerastvorljiv u vodi, odnosno teško se ispira i nakuplja se na dlaci. Semi Di Lino Diamond kristal kapi za kosu ga sadrže jer stvarajući čvrstu barijeru čini kosu otpornijom na toplotu i čuva vlažnost unutar dlake. 

Ulje semena lana

Semi di Lino u prevodu znači laneno ulje, po čemu ovaj preparat i nosi naziv. Laneno ulje se dobija od semenki lana i veoma je bogato omega 3 masnim kiselinama koje umiruju vlasište. 

Pored umirujućeg svojstva glavna uloga lanenog ulja za kosu je to što sprečava gubitak vlage iz unutrašnosti dlake. Takođe snažan je antioksidans, a sve ovo navedeno ga čini opravdanim sastojkom Alfaparf seruma za kosu.

Kukuruzno ulje

Kukuruzno ulje se često koristi u proizvodima za negu kose. To je zato što ima dobra vezivna svojstva, a koristi se i kao sredstvo za kondicioniranje kose. Dobar je ovlaživač i pruža prirodni sjaj kose. 

Sojino ulje  

Sojino ulje u kozmetici ima širok spektar, a često ćete ga naći u sastavu preparata za kosu. Deluje kao antioksidans, ublaživač, omekšava i gladi kosu. Sojino ulje ima mogunost da lakše povezuje ostale sastojke pa je to još jedan razlog zašto ga koristi Semi Di Lino Alfaparf Diamond.

 

Da li Alfaparf Semi Di Lino kristali za kosu oporavljaju kosu?

 

Negovanje kose pomoću seruma moguće je u određenoj meri. Pročitali ste na samom početku zašto se koriste Alfaparf kristali za kosu, a nega kose pomoću njih svakako nije potpuna i efektivna. 

Evo šta to tačno znači. 

Tečni kristali za dugu kosu i krajeve Semi Di Lino neće oporaviti vašu kosu, ukloniti oštećenje i zalečiti je. Ono što oni pružaju je sjaj i zaštita kose od daljeg negativnog uticaja ili oksidativnih oštećenja. 

Regeneraciju i oporavak kose pomoću ovih kristala nažalost nećete dobiti, za razliku od maski, šampona i seruma koji su specijalno formulisani kao tretmani za oporavak suve kose.  

 

revlasin opsti 2

 

Zaključak

Semi Di Lino Diamond kristali za kosu pružiće autentičan sjaj kosi, istovremeno stvarajući zaštitnu barijeru od oštećenja. Iako deluje impresivno, ipak se nisu dopali svima kao što ste mogli da pročitate. 

Da li su Alfaparf kristali za kosu ispunili očekvanja i kakva su vaša iskustva? 

Zvezdicama ocenite proizvod i recenziju i pomozite nam da budemo bolji.