Čuli ste za serum za rast kose? Otkrivamo koji postoje kod nas, gde se krija tajna njihove moći i da li mogu pomoći da kosa poraste.

 

Ukoliko kosa više opada nego što raste, oslabljena je i krhka, potreban joj je preparat za rast kose. Svako sanja da ima gustu, zdravu i jaku kosu. Neretko i dugačku i lepu kosu.

Međutim neznatan je broj srećnika koji mogu uživati sve od navedenog. Bilo da su u pitanju muškarci ili žene, problem proređivanja i opadanja kose narušava bitno izgled i zdravlje vlasišta. 

Različiti uzroci dovode do gubitka i prestanka rasta kose. Zato kompanije koriste najnovije tehnologije kako bi mnogima rešili problem opadanja kose i uspostavili novi rast. 

Serum za brži rast kose jedan je od popularnih preparata za rast kose, koji se snažno bori sa ovim upornim problemom. Njegova uspešnost zavisi od mnogo faktora, kako stanja vlasišta, tako i efikasnosti samo preparata. 

U nastavku vas upoznajemo sa ovim proizvodom i predstavljamo bitne karakteristike. Možda prepoznate da vam je potreban i da neki od pomenutih preparata i seruma za rast kose u nastavku može pomoći.  

 

rast kose opsti

 

Šta je serum za rast kose? 

 

Proređivanje, smanjen rast ili nažalost prekomerni gubitak kose mogu biti posledica mnogobrojnih stanja organizma ili situacija u koju smo doveli vlasiše. I dok su neki od razloga opadanja kose van naše kontrole, za pojedine važi pravilo da je nepravilna nega dovela do ove katastrofalne posledice.

Srećom, postoji niz preparata koji su specijalno kreirani za potrebe rasta kose i zaustavljanje opadanja. Pored šampona protiv opadanja kose, šampona za rast kose, losiona za kosu, ampula i sličnih preparata, postoje i potpuno drugačiji. Inovativni.

Jedan od njih je i serum za brži rast kose. Pored seruma za negu oštećene kose na tržištu postoji i preparati u vidu seruma, samo namenjeni stimulaciji rasta kose.

Serum za podsticanje rasta kose pomaže u obnavljanju i jačanju korena kose snabdevajući ga hranljivim supstancama. Direktnim delovanjem na folikul dlake, serum može biti prirodni lek za obnovu kose podstiče cirkulaciju koja je zadužena za razmenu kiseonika i nutritijenata. Oni su od vitalne važnosti za stimulisanje folikula da ponovo započne rast nove dlake. 

Serum za stimulisanje rasta kose delujući na obnavljanje vlasi, blagovremenom reakcijom i redovnom upotrebom može poboljšati kvalitet i strukturu dlake. Pored toga ima umirujuće dejstvo na vlasište i zaštitnu ulogu u očuvanju kose od oštećenja.

 

Kada se preporučuje upotreba seruma za brži rast kose?

 

Kosa opada svakodnevno i to je prirodni odliv kroz koji svi prolazimo. Broj dlaka koji dnevno opadne ima određenu granicu, koja može preći u prekomerno opadanje. To dalje dovodi do proređivanja, a kasnije i do potpunog gubitka kose. 

Upotreba seruma za brži rast kose preporučuje se kada primetite da je ravnoteža između rasta i gubitka kose narušena. Kosa brže i više opada, stanjuje se, gubi hidrataciju i rast je smanjen. 

Ukoliko želite da unapredite zdravlje kose, učinite je otpornijom na oštećenja i produžite fazu rasta savetuje se da počnete sa upotrebom seruma za rast kose. Serum mogu koristiti podjednako muškarci i žene, a doslednost u načinu upotrebe smatra se jednim od bitnijih faktora uspešnosti. 

Preporuka je da serum u ozbiljnijim i težim slučajevima koristite sa šamponima protiv opadanja i za rast kose. Da je zaista tako i da šampon može najviše pomoći da se za sva vremena reši problem opadanja kose, a  zatim podstakne rast nove zdrave, podelile su sa nama Svetlana i Mila. Pročitajte njihovo iskustvo i kako su one uspele da pomognu kosi da se ponovo zdravo raste u tekstu na plavom linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Serumi za rast kose

 

Posle šampona protiv opadanja i za rast kose, serumi za brži rast kose su sledeća opcija za kojom mnogi posežu. Izdvojili smo listu od 8 seruma za rast kose sa čijim karakteristikama se možete upoznati u nastavku. 

 • Krauterhof serum za rast kose, 
 • Penelopa serum za rast kose,
 • EcoLab serum koji stimuliše rast kose, 
 • EcoLab aktivni serum za rast kose i oporavak gustine kose, 
 • Dermedic Capilarte serum,
 • Kerastase serum za rast kose,
 • Čičak serum protiv ćelavosti,
 • Marbo aktivator.

 

 

Krauterhof serum za rast kose 

 

Iris Krauterhof kofeinski serum za rast kose koristi se za sprečavanje hormonskog, naslednog i sezonskog opadanja kose. Ovaj serum za brži rast kose jedno podstiče rast zdrave i jake kose. Aktivni sastojak seruma za jačanje kose je kofein, koji je poznati stimulator cirkulacije krvi i rasta kose.

Kofein deluje na folikule dlake podsticanjem mikrocirkulacije koja osnažava koren i utiče na nastanak novih mladih vlasi. Aktivnim dejstvom vlas je pričvršćena i ojačana u korenu i samim tim period rasta je produžen, a opadanje sprečeno. 

Krauterhof serum za brži rast kose namenjen je muškarcima i ženama koji imaju problem sa prekomernim opadanjem kose. Serum za poboljšanje rasta kose se nanosi na suvo vlasište direktno iz boce, nežnim utrljavanjem u koren kose bez ispiranja. Preporučuje se korišćenje  2-3 puta nedeljno kako bi rezultati bili efikasniji.

Iris Krauterhof serum se pakuje u crnu bocu sa aplikatorom na vrhu koji olakšava doziranje. Ambalaža sadrži 100 ml seruma koji ima blagu biljnu mirisnu notu. 

 

Penelopa serum za rast kose

 

Penelopa serum za rast kose poznati je i kao serum za rast kose Koren. Baziran je na koncentrovanoj mešavini biljnih sastojaka koji neguju, štite i obnavljaju vlasište. 

Rast kose je podržan sastojcima koji aktivno deluju na koren, a to su ulje organske bundeve, kapi i tinktura koprive, arganovo ulje, AD kapi, koren papavere i dr. Redovnom primenom primetićete pojavu novih vlasi, a postojeće će biti ojačane i punije.

Serum za rast kose Koren Penelopa kozmetike namenjen je ženama i muškarcima koji žele da ubrzaju rast kose, povećaju gustinu i kvalitet dlake. Serum dolazi u providnoj plastičnoj bočici sa pumpicom. Ambalaža otkriva bledo zelenu boju seruma, koja asocira na prisustvo biljaka u sastavu. 

Penelopa serum za brži rast kose nanosi se nakon pranja kose, na suvo vlasište, direktnim utrljavanjem u kožu glave. Dva do tri pritiska na pumpicu biće dovoljna da pokriju veću površinu vlasišta. Serum je gušće, nemasne teksture i lako se apsorbuje u koren kose. 

 

EcoLab serum koji stimuliše rast kose 

 

Stimulišući serum za rast kose EcoLab ciljano deluje protiv stanjivanja i pojačanog opadanja kose, ojačavajući vlas i podstičući rast nove. Serum za suvu i oštećenu kosu sadrži čak 95 % sastojaka prirodnog porekla, a naglešeno je odsustvo parabena i silikona.

Prirodni serum za rast kose sadrži ekstrakt kvasca, organsko ulje lavande, organsko ulje ruzmarina, ulje kedrovog oraha. Posebno je naznačen kompleks aktivnih supstanci PROCAPIL.

Komponente PROCAPIL kompleksa su:

 • Biotinin tripeptid 1- odnosno vitamin B7 koji radi na oporavku dlake i sprečava opadanje.
 • Linolna kiselina – dobijena iz maslinovog drveta ima zaštitnu funkciju i zaustavlja proređivanje kose.
 • Apigenin – dobija se iz drveta grejpfruta, a deluje tako što podstiče cirkulaciju koja dovodi do rasta kose. 

Serum koji stimuliše rast kose EcoLab nanosi se nakon svakog pranja kose i to na vlažnu kosu, bez ispiranja. Preporučuje se tretman serumom u trajanju od dva do tri meseca, a za brže postizanje rezultata savetuje se svakodnevno korišćenje. 

Ambalaža EcoLab seruma za rast kose je plastična boca sa pumpicom braon boje. Na njoj se nalazi fotografija kerdovog četinarskog drveta, čije je ulje jedan od aktivnih sastojaka. Boca sadrži 200 ml seruma i pakuje se u kartonsku kutiju identičnih karakteristika.

 

EcoLab aktivni serum za rast kose i oporavak gustine kose 

 

EcO Laboratorie je proizvađač i Aktivnog seruma za rast i oporavak gustine kose. U pitanju je serum koji hranljivim supstancama hrani i hidrira koren kose, čineći je otpornijom na oštećenja. Regeneracija vlasi započinje od korena i aktivne supstance prenose se duž cele dlake. 

EcoLab aktivni serum za rast kose i oporavak gustine kose deluje na ćelije folikula tako što ponovo aktivira uspavane folikule kako bi započele proizvodnju nove dlake. Serum za jačanje kose ima snažno hidratantno dejstvo, ostavljajući dlaku otpornijom, vitalnijom i popunjenijom. 

Serum za regeneraciju i aktivni rast kose dolazi u mini pakovanju od 30 ml. Prilikom nanošenja seruma potrebno je da kosa bude suva, a optimalni period korišćenja za vidljive rezultate je od dva do tri meseca.

 

Dermedic Capilarte serum za rast kose 

 

Dermedic je poljski kozmetički brend u čiji proces proizvodnje preparata učestvuju dermatolozi. Dermedic Capilarte serum za kosu namenjen je osobama koje pate od proređivanja i gubitka kose koje nastupa periodično ili kao hronična pojava. 

Dermedic Capilarte serum za stimulisanje rasta kose:

 • sprečava nastanak hormona koji direktno utiču na folikul dlake i onemogućavaju njen  pravilan rast i razvoj;
 • pospešuje cirkulaciju i tako omogućava korenu dlake dovoljno hrane i kiseonika kako bi se period rasta dlake produžio;
 • hranljivim sastojcima poboljšava kvalitet i strukturi vlasi kako bi bila snažnija i otpornija na oštećenja.

Serum za podsticanje rasta kose sadrži Prokapil i Pilotantum kompleks sastojaka, kao i kofein i sok breze. 

Serum za jačanje kose Capilarte je hipoalergenski proizvod dermatološki ispitan, a mogu ga koristiti i muškarci i žene, bez obzira na uzrok gubitka kose. U procesu proizvodnje koristi se isključivo termalna voda, koja je prečišćena od nečistoća kao i potencijalnih alergijskih supstanci i iritanata. 

Serum za brži rast kose se u manjoj količini nanosi na čistu suvu ili vlažnu kosu, bez ispiranja. Tretman serumom pruža maksimalu efikasnost ukoliko se koristi svakodnevno tokom tri meseca, nakon čega se preporučuje period pauze od mesec dana. Pronaći ćete ga u beloj boci sa plavim naznakama od 150 ml koja pomalo podseća na medicinski preparat.

 

Kerastase serum za rast kose 

 

Kerastase je profesionalni i luksuzni brend koji potiče iz Francuske. Kerastase Resistance Extentioniste serum za jačanje vlasi od korena je visokotehnološki formulisani preparat za rast i revitalizaciju dlake. U sastav seruma nalazi se veliki broj nutritijenata koji aktivno učestvuju u oporavku kose. Kao najvažniji se izdvajaju keratin i ceramide

Ceramide su masne kiseline, poznatije kao lipidi, koji poboljšavaju funkcije ćelija kose i kože, zadržavaju vlažnost i sprečavaju isušivanje i iritacije vlasišta. Keratin ima regenerativnu funkciju, jača i obnavlja strukturu vlasi. 

Kerastase umirujući serum za jačanje kose koristi se jednom ili dva puta nedeljno. Tokom tretmana potrebno je naneti dve do tri kapi seruma pomoću pipete i blagom masažom utrljati u kožu glave. 

Kerastase Resistance serum za oporavak i rast kose nalazi se u otmenoj bočici koja sadrži 50 ml seruma. Ambalaža je mint boje sa pipetom, a pakuje se u pripadajućoj kutije iste boje. 

 

Marbo aktivator

 

Još jedan preparat namenjen za sprečavanje opadanja kose je i Marbo aktivator za kosu, koji po rastvoru podseća na serum. Mešavina lekovitih biljaka i prisustvo sastojaka prirodnog porekla karakterišu serum kao prirodni preparat. 

Marbo aktivator za zaustavljanje gubitka kose namenjen je osobama koje pate od prekomernog opadanja, ali i onim koji žele da pospeše rast kose. 

Marbo aktivator kao prirodni preparat kose koristi se za različita stanja koja prouzrokuju opadanje kose, a posebno se preporučuje kod opadanja kose na pečate. Marbo aktivator za kosu mogu koristiti muškarci i žene, a podjednako je bezbedan i za upotrebu kod dece. 

U sastav Marbo aktivatora protiv opadanja i za rast kose ulaze ruzmarin, kopriva, kamilica, bršljan, breza i žalfija. Udruženim delovanjem sastojci započinju regeneraciju vlasišta i pospešuju rast nove kose. Lagana tekstura omogućava dobru apsorpciju seruma u vlasište, ne ostavljajući masne tragove.

Pročitajte iskustva korisnika i ostale karakteristike ovog seruma u recenziji za Marbo aktivator za kosu.

 

 

Čičak serum protiv ćelavosti 

 

Čičak serum protiv opadanja kose formulisan je za potrebe sprečavanja gubitka kose i učvršćivanja korena dlake, te se iz te namene i koristi kao preparat, odnosno serum za rast kose.

Bazira se na ekstraktima čička, bibera, koprive, hmelja i vitamina E. Označen je kao prirodni serum protiv ćelavosti.

Čičak, kao glavni sastojak seruma ima mnogobrojne pogodnosti na vlasište. Poznato je da ima lekovita i hidratantna svojstva koja pospešuju rast kose. 

Čičak serum protiv ćelavosti deluje umirujuće na vlasište, prodirujući duboko snabdeva koren hranljivim supstancama i osnažava ga. Redovnom upotrebom koren kose je čvršći, opadanje kose smanjeno, a neaktivni folikuli dlake stimulisani za ponovni rast kose. 

Serum proizvodi ruska kompanija Floresan Cosmetics. Serum je bledo žute boje, biljnog mirisa, a pakuje se u plastičnu bočicu od 100 ml sa aplikatorom na vrhu. Na boci kao i na kartonskoj ambalaži nalaze se informacije na ruskom jeziku i prepoznatljiva fotografija čička. 

 

Serumi za rast kose zaključak 

Za problem opadanja i smanjenog rasta kose možda bi trebalo da razmislite kako o serumu za rast kose kao rešenju, tako i o nekom drugom.

 

rast kose opsti

 

Serum za rast kose kao inovativni preparat može biti delotvoran i vrlo pouzdan preparat u uspostavljanju ponovnog rasta kose. 

Poznato je da postoje šamponi protiv opadanja kose, ampule, losioni, kao i šamponi za rast kose, a koje biste u svakom slučaju trebalo koristiti u zavisnosti od tipa kose. I naravno, dubine vašeg problema.

Da li ste koristili nekada serum za brži rast kose i kako vam je pomogao? Probali ste neki od navedenih?

Pišite nam u komentarima vaša iskustva, šta ste koristili i da li ste bili zadovoljni. Ocenite pomenute serume zvezdicama koje se nalaze ispod ovog članka.