Novo kod nas – Sephora zelena maska u stiku sa ekstraktom bambusa!Ukoliko želite da vam koža bude na dodir svilenkasta i glatka, da se manje masti onda razmislite o upotrebi maske u stiku

Ako se pitate zašto se koriste proizvodi sa bambusom i kakve veze ova izuzetno čvrsta biljka sa zdravljem kože, dajemo vam odgovore u recenziji.

Maske za lice u formuli stika su proizvodi namenjeni nezi lica i konkretnom kožnom problemu. Sephora u svojoj kolekciji maski u stiku ima četiri nove maske, od kojih je svaka različita – crvena, zelena, plava i crna.

Svaka od njih se razlikuje i ne koristi se za istu namenu. Obogaćene su posebnim sastavom specijalno priladođenim određenom kožnom problemu ili nezi koju koža zahteva. 

Tema današnje recenzije je zelena Sephora maska u stiku sa ekstraktom bambusa, namenjena postizanju mat efekta, odnosno matiranju lica. 

 

Sephora zelena maska u stiku karakteristike

 

Sephora nove maske u stiku su nešto sasvim drugačije na našem tržištu, zbog toga što su jako praktične i jednostavne za primenju. Maska u stiku podseća na veoma slatko džepno pakovanje tubice stika (kao roll on), samo što nije stik protiv znojenja već maska za lice. 

Veoma se lako nanose po licu, bilo da želite celo lice da namackate ili samo određeni deo. Zbog gustog sastava kada se namaže ona ne klizi sa lica, ne razmazuje se i ne curi. Brzo se suši – 5 minuta, a to je zapravo i najbolje kod kod ove petominutne maske za lice u stiku.

Sephora zelena maska u stiku sa ekstraktom bambusa je maska za matiranje i hidrataciju masne kože, kao i mešovite kože. Veoma je praktična ambalaža za upotrebu, brzo i lako se nanosi.

Pogodna je za putovanja zbog toga što ne zauzima mnogo mesta, može se spakovati bilo gde i gotovo je neprimetna.

 

Sephora Collection maske u stiku

 

Ako se pitate kako je to moguće, veoma je jednostavan odgovor. Rezultati su trenutni i kratkotrajni, ali efikasni i prijatni za kožu.

Lako se i precizno aplikuju na kožu, bez agresivnog utrljavanja ili razmazivanja. E sada, koju ćete masku koristiti zavisi od vaše kože i problema koji želite rešiti.

Kolekcija Seforinih maski u stiku u ponudi ima četiri različite maske za lice. Svaka od njih je različita, drugačije boje i aktivnog sastava, a to znači i da drugačiji problem rešava.

  1. Watermelon Mask – crvena maska sa lubenicom
  2. Bamboo Mask – zelena maska sa ekstraktom bambusa
  3. Charcoal Mask – crna maska sa aktivnim ugljem
  4. Spirulina Mask – plava maska u sastavu sa algom spirulina

 

lice u boji

 

Watermelon Mask ili Sephora maska od lubenice u stiku

 

Maska u stiku od lubenice koristi se za negu kože i njena primarna namena je nega i hidratacija normalne, kao i osetljive kože. Dolazi u crvenoj tubici sa sličicom lubenice na ambalaži.

 

Bamboo Mask ili Bambusova maska u stiku

 

Zelena Sephora maska u stiku sa ekstraktom bambusa dolazi u zelenoj ambalaži, sa sličicom dva pruta bambusa. Koristi se za matiranje kože, hidrataciju i smanjeno lučenje sebuma sa kože, zbog čega pogoduje masnoj i meštovitoj koži.

 

Charcoal Mask ili Crna maska u stiku

 

Ova maska dolazi u crnoj ambalaži i crne je teksture zbog aktivnog uglja, koji čini njen glavni sastojak. Ima za cilj da zagladi lice i očisti kožu od nečistoća, viška masnoće i mrtvih ćelija kože koje se svakodnevno sakupljaju i pune pore.

 

Spirulina Mask ili Plava maska u stiku

 

Spirulina maska u stiku u plavoj tubici je proizvod namenjen pročišćevanju i hidrataciji kože. U sastavu sadrži plavozelenu algu spirulina, bogatu hranljivim sastojcima. Ona pomaže da se lice očisti od bubuljica, da ostane sveže, da zadrži sjaj, vlažnost i prirodnu elastičnost kože.

 

Zašto se koristi Sephora zelena maska u stiku

 

Sephora zelena maska u stiku sa ekstrakom bambusa koristi se za matiranje kože.

Tj, ukoliko imate masniju kožu i želite da produžite osvežen izgled probajte ovu masku da ublažite i usporite lučenje sebuma.

U suštini, sve Sephora maske u stiku imaju različite funkcije. Sve četiri maske namenjene su čišćenju lica i uklanjanju vidljivih nedostataka sa kože koji itekako utiču na lep, svež i mladolik izgled. Koriste se za čišćenje pora, za regulisanje lučenja sebuma i za uklanjanje masnoće sa kože.

Kada smo kod zelene maske, njena primarna namena je da matira kožu lica. 

Nevena i Jovana su podelile svoja iskustva sa nama kako su uspele da smanje bubuljice. Sada imaju čisto lice, bez bubuljica, glatku i ujednačenu kožu, samouverene su, još lepše i jako su zadovoljne. Pomogao im je jedan PRIRODNI TRETMAN za negu lica. Pročitajte njihova iskustva i saznajte kako su to uspele – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/. Isto može POMOĆI i vama!

 

Kome se preporučuje Sephora maska u stiku od bambusa

 

Naša koža se razlikuje na četiri osnovna tipa, te stoga ćemo koristiti proizvode koji odgovaraju i tipu naše kože. Osnovna podela je na normalan tip, suvu kožu, masnu i mešovitu.

Ove maske u stiku možete koristiti ako imate suvu kožu, pa čak i ako imate masan tip kože. Međutim, ako je vaša koža mix, tj. kombinacija suve i mešovite, opet možete koristiti Sephora zelenu masku u stiku, bez obzira što svaki tip kože zahteva posebnu negu. 

Dakle, koji god tip kože da imate možete koristiti bilo koju od ovih maski.

Stoji činjenica da vam možda neće svaka koristiti, obzirom na njihove različite funkcije. Ali, znajte da su po sastavu i karakteristikama i zelena i ostale pogodne za sve tipove jer rešavaju konkretne probleme. Stoga, naša preporuka je da ih koristite prema vašem problemu.

 

 

Opis Sephora Bamboo Extract maske u stiku

 

Sephora zelena maska u stiku sa ekstraktom bambusa nalazi se u maloj uspravnoj drečavo zelenoj tubici, koja podseća na roll on stikove protiv znojenja. Kada se otvori tekstura maske je gusta, čvrsta i u stiku. 

Boja stika je nešto drugačija od ambalaže, i vuče na pastelnu zelenu boju (najviše podseća na boju zelene gline).

Maska ima 25 grama i to je dovoljna količina za 15-tak korišćenja.

Ambalaža je upečatljiva – na sredini tubice je sličica devojke i dva bambusa, jedan sa njene leve i jedan sa desne strane. I pored toga što je tuba jarke i svetlije zelene boje, amblaža je jako lepa i privlačna.

 

Sephora zelena maska u stiku sa ekstraktom bambusa sastav

 

Kada smo kod sastava, moramo reći da se Sephora maske u stiku razlikuju od većine drugih proizvoda za negu lica. Razlika nije samo u izgledu i aplikaciji, već i u sastavu. 

Svi proizvodi za negu lica iz Sephora Collection proizvedeni su u skladu sa nastrožim međunarodnim standardima, evropskim i američkim proisima o kozmetici, kao i kontrolama kvaliteta. Bezbednost proizvoda i vrhunski kvalitet je na prvom mestu ovog multinacionalnog lanca kozmetike. Kada je u pitanju kvalitet, bezbednost i sigurnost supstanci koje se koriste u toku proizvodnje, proizvođač kaže da su ispoštovani su svi propisi o supstancama zabranjenim za upotrebu. 

Sephora maske za lice ne sadrže opasne supstance i materije u skladu sa Spiskom zabranjenih i ograničenih supstanci koje isključuju upotrebu u proizvodnji više od 1.400 supstanci. Dodatno, Sephora maske u stiku su proizvodi za vegane, a to znači da u sastavu nemaju materije i supstance životinjskog porekla i nisu testirane na životinajma.

Ceo spisak sastava za Sephora zelenu masku u stiku sa ekstraktom bambusa navodim vam u nastavku:

Aqua (Water), Kaolin, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Stearate, Butylene Glycol, CI 77288 (Chromium Oxide Greens), CI 77891 (Titanium Dioxide), Enantia Chlorantha Bark Extract, Parfum (Fragrance), Gellan Gum, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Bambusa Vulgaris Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Oleanolic Acid.

 

bambus i ulje

 

Kaolin

 

Kaolin ili bela glina je čest sastojak kozmetičkih preparata. Koristi se u kozmetici za negu kože, zbog toga što ne nadražuje i ne iritira lice. Veoma je zdrava, a pogoduje kako masnoj koži, tako i suvoj i osetljivoj. Uklanja nečistoće sa lica, smanjuje bubuljice, neguje kožu i reguliše lučenje prirodne masnoće.

Sadrži hranljive sastojke koji za sebe vežu nečistoće i čiste kožu od toksina, prljavštine i mrtvih ćelija kože.

 

Glina je u sastavu mnogih kozmetičkih preparata. Pročitajte recenziju za Pure Natural zlatnu kurkuma masku za lice.

 

Glicerin

 

Glicerin je još jedan sastojak koji se nalazi u mnogim kozmetičkim preparatima za masnu kožu, zbog toga što odgovara i masnom tipu. Zapravo, on zadržava vlažnost u koži i zaslužan je za hidriranost.

 

Propylene Glycol

 

Propylene Glycol je derivat nafte i nalazi se u mnogim kozmetičkim i preparativnim proizvodima. Koristi se u kozmetici zbog toga što čuva vlažnost kože i sprečava isušivanje. Međutim može biti jako opasan zbog toga što izaziva alergijske reakcije.

 

Sodium stearate ili natriumova so

 

Natrijumova so koristi se u kozmetičkim preparatima za očvršćivanje, odnosno za čvrst izgled proizvoda.

 

Butylene Glycol

 

Butylene Glycol je emolijens ili ovlaživač u kozmetici. Bezbedan je za upotrebu na koži, a koristi se zbog toga što zadržava vlagu i sprečava isušivanje kože.

 

Chromium Oxide Greens

 

Zeleni hrom oksid ili zeleni pigment koristi se u kozmetici za ličnu negu, za farbe za kosu, za šminku i drugu preparativnu kozmetiku i to za bojenje proizvoda.

 

Titanium Dioxide

 

Titanium Dioxide ima zaštitnu funkciju u maski za lice. Sadrži prirodne mineralne UV filtere i može zaštititi kožu od štetnih UV zraka kojima je koža izložena.

 

Enantia Chlorantha Bark Extract

 

Enantia Chlorantha Bark Extract ili ekstrakt kore afričkog drveta magnolije smanuje lučenje lojnih žlezdi i masnoće iz kože, ukalnja višak ulja, učvršćuje i zateže kožu, a takođe smanjuje proširene pore.

 

Gelan guma

 

Gelan guma koristi se kao stabilizator za geliranje i zgušnjavanje kozmetičkih i drugih proizvoda.

 

Sodium Citrate

 

Koristi se za regulisanje nivoa pH vrednosti kože.

 

Xanthan Gum

 

Xanthan Gum je aditiv, odnosno još jedan stabilizator, koji pomaže da se proizvod zgusne i ne razdvoji tokom koršćenja.

 

Stearic Acid

 

Stearic Acid ili karboksilna kiselina, koja se koristi kao emulgator. Nije štetna zbog toga što se dobija iz biljnog ulja.

 

Bambusa Vulgaris Extract – ekstrakt bambusa

 

Ekstakt bambusa Vulgaris dobija se iz stabljike i lišća bambusa, u kome sadrži više od 70% organskog silicijuma. U odnosu na druge izvore siliciuma (i biljnih i životinjskih izvora), u bambusu je koncentarcija silicijuma najveća te se zato smatra jako kvalitetnom biljkom, posebno za direktan kontakt i zdravlje nežne osetljive kože.

Organski silicijum u bambusu zapravo ima moć da zategne kožu i spreči njeno starenje. Sadrži vezivna tkiva koja omogućavaju da se koža zategne, bude blistava, zdrava, osvežena i mladolika. Pospešuje prirodno stvaranje kolagena, poboljšava elastičnost, spečava starenje i održava hidrataciju.

Takođe, pomaže u kontrolisanju lučenja sebuma i sprečava da se koža ubrzano masti. Održava njenu svežinu i zadržava prirodnu vlažnost unutar nje.

 

bambus maska

 

Kako se koristi Sephora maska od bambusa u stiku

 

Pre nego što nanesete masku na lice obavezno se umijte i očistite kožu. Dobro osušite kožu zato što se maska nanosi na suvo i čisto lice. Zatim, namažite masku kružnim pokretima svuda po koži, a zatim ostavite da odstoji pet minuta. Nekoliko minuta je sasvim dovoljno vremena da maska odradi svoje dok se suši. 

 

Masku nije potrebno preterano mazani niti premazivati lice sa previše slojeva. Dovoljno je da se preko lica nanese prvo jedan zeleni sloj, a zatim da se pređe još jedan kako bi prekrio površine ili tragove koji posle prvog puta nisu prekriveni.

Kada je skidate, nemojte koristiti peškire ili tupfere za uklanjanje sloja. Pravilno se skida umivanjem i to samo toplom vodom. Ništa više nije potrebno, pošto se lako skida. Na kraju, lagano obrišite lice čistim i nežnim peškirom, bez trljanja. 

Kada se nanosi videćete kako će se glatko naneti, bukvalno kao da bojite lice. Nema zapinjanja, niti stvaranja grudvica tokom mazanja. Nemojte nanositi na očne kapke, na trepavice i preskočite podočnjake.

Ako želite da koristite više maski iz iste kolekcije istovremeno, nemojte da ih mackate sve svakodnevno, već po potrebi. Obzirom da je ova zeena maska za masnu kožu, preporučljivo je da lice njome matira dva do tri puta nedeljno. Naravno, po potrebi može više.

Ako je koristite pre šminke, nemojte je koristiti uveče pred spavanje. Očistite lice i koristite neki drugi preparat koji vam odgovara.

 

Sephora zelena maska od bambusa u stiku iskustva

 

Pročitajte pozitivna i negativna iskustva u nastavku. Mišljenja su podeljena i bukvalno – koliko ima pozitivnih toliko ima i negativnih iskustava. Većina se slažu da Sephora maske u stiku daju rezultate, barem većina, ali se mnoge korisnice slažu i oko nedovoljne higijenske sigurnosti ovih maski.

 

Pozitivna iskustva

 

Jako puno korisnica misli da su ove Sephora maske u stiku u bojama zabavne i drugačije nego ostale. Uglavnom im se dopada što nije gusta, što se veoma se jednostavno nanosi, ne zapinje i nije teška na licu. Bukvalno, kao kremčić kada se maže. 

 

Takođe, mnoge korisnice smatraju da je itekako isplativo rešenje rešenje u odnosu na ostale maske za jednokratnu upotrebu, koje koštaju po 200-300 dinara komad. Odnosno, traju duže a slične efekte imaju. Mogu se nanositi i iz kreveta. Ne oduzimaju mnogo vremena, veoma lepo matiraju kožu, zadržavaju svežninu, hidriraju i zatežu kožu.

 

Korisnica koja je bila jako zadovoljna podelila je rado svoje iskustvo. Rekla je kako joj jedna tuba maske traje dosta i da traje više od 15 puta. Koža joj je čista, glatka, lepa i veoma osvežena.

 

Još jedna devojka koja je koristila masku bila je jako zadovoljna, iako nema masan tip kože već normalan. Koristi je pre šminke, kako bi matirala kožu i osigurala da šminka duže traje, a rezultatima je bila više nego zadovoljna. Posebno joj se dopada što se brzo i lako koristi jer ne gubi vreme i ima više vremena za ostale stvari. Pošto je koristi pre šminkanja stavlja je na kožu pre prajmera za lice.

 

Korisnica koja ne voli mnogo da koristi kozmetičke preparate, te je njen izbor veoma sveden zadovoljna je maskom iz više razloga. Prvo – brzo se i lako koristi, drugo – ne masti joj kožu, a treće – ne zauzuzima joj mesta u kupatilu. Najvažnije je to što joj koža jako lepo izgleda, nema bubuljice, ne masti se mnogo i uvek je sveža.

 

Jedna korisnica nije sakrila oduševljenje maskom što zbog jednostavne upotrebe, što zbog “multimaskinga”. Na jednom delu lica može istovremeno koristiti više maski – zelenu za masnu kožu, a crnu za izvlačenje nečistoća sa delova koji se više maste.

 

Negativna iskustva

 

lice maska iskustva

 

Mnoge korisnice se slažu da ove maske deluju i ostvaruju svoju primarnu namenu. Međutim, smatraju da iz higijenskih razloga ovu masku nikako ne treba koristiti.

 

Upravo se kao najveća mana izdvaja ovo – nije higijenski sigurna maska. Jako puno korisnica su mišljenja da kada se jednom istrlja lice maskom, na stiku ostaju sve te čestice koje se ponovo vrate ponovnim aplikovanjem. Ovo posebno nije zdravo ako masku neko koristi zarad uklanjanja bubuljica ili za regulisanje mašnjenja lica. 

 

Korisnica koja nije bila zadovoljna primetila kako joj se koža mnogo više suši nego inače posle ove maske. Dala joj je šansu i isprobala dva pakovanja, ali uvek je su efekti bili isti.

 

Takođe, postoje korisnice i kojima je ova maska trajala jedva za 10 korišćenja. Jedna kaže kako smatra da nije preterivala sa upotrebom, međutim ono što se desilo je da je posle dve nedelje, matanja na lice svakog drugog do trećeg dana, ona ostala bez maske pošto se stik brzo istrošio.

 

Nekoliko korisnica čija smo iskustva čuli je bilo razočarano sastavom, u tom smislu što u maski ima parfema – veštačkih mirisa. Pošto se i oni nalaze na spisku ograničenih sastojaka, te devojke su veoma bile razočarane sastavom.

 

Sephora zelena maska u stiku cena

 

Sephora Extract Bamboo maska u stiku može da se kupi za sada samo u Sephora prodavnicama. Nema je u Lilly i u DM-u, kao ni u vodećim online šopovima kozmetike, već samo u Sephora parfimerijama i prodavnicama.

Cena za zelenu masku u stiku sa ekstraktom bambusa, kao i za ostale Sephora maske u stiku je nešto više 1.200 dinara. U inostranstvu cena za iste maske je 6 dolara i može se poručiti online, za plaćanja internet katicama.

 

Kako vam se čini ova recenzija? Podelite sa nama vaše mišljenje u komentarima i ocenite recenziju i masku zvezdicama – od 1 do 5 koje se nalaze odmah ispod teksta.

Veoma me zanima da li biste je probali i kakva su vaša iskustva sa masakama u stiku ili sa kozmetikom na bazi bambusa.

Podelite sa prijateljicama ovaj tekst.