Ako ste čuli kako pijavica može da spasi vaše vene vreme je da saznate da li je to istina. Predstavljamo vam proizvod Sofija krema za vene, u kojoj je pijavica najvažniji sastojak.

 

Da ne dođe do zabune, znamo svi kako postoji mnogo proizvoda koji manje ili više povoljno deluju na vene. Neki su super, neki baš i nisu pohvalni ali reklama čini svoje.

Međutim, u obadva slučaja njihovo dejstvo zavisi najviše od aktivnog sastava tj. sastojaka preparata za vene. To mogu biti krema za vene, zatim gelovi za proširene vene ili krem-gel kao što je u ovom tekstu proizvod Sofija krem-gel za vene.

Pošto će u ovoj recenziji biti reči o kremi za vene Sofija, upoznaćemo vas u nastavku sa njiom. Zašto bi trebalo da probate ovu kombinaciju krem-gela u kojoj se nalazi pijavica i zbog čega vam može pomoći da rešite svoje probleme sa proširenim venama saznajte u nastavku ovog teksta. 

 

Sofija krema za vene sa pijavicom

 

Krema za vene Sofija slobodno možemo reći da je odlična krema i proizvod koja pomaže kod problema sa proširenim venama. Prepoznatljiva je i kao ruska krema, a odavno je poznato kako se ruska kozmetika smatra jednom od boljih u prirodnoj kozmetici. U prilog tome govori odnos cene i količne aktivnih sastojaka u ovoj kremi.

 

 

Sofija krema za vene
60%
Korisnost
Sofija krema za vene
50%
Cena
Sofija krema za vene
80%
Dostupnost
Sofija krema za vene
75%
Tekstura

 

Sofija krema sa pijavicom se u prodaji nalazi u pakovanjima različitih ambalaža. Kutija je žuto-crveno-plava i prepoznatljiva. Postoje tri gramaže za tube. To su:

 • od 75 ml pakovanje,
 • od 125 ml pakovanje,
 • od 200 ml pakovanje.

 

Zašto se koristi pijavica u kremi za vene

 

Da bi se lekovitost pijavice bolje razumela ispričaćemo vam sada malo više o lečenju i kako se one koriste kod lečenja kardiovaskularnih bolesti. Zbog neverovatne moći i sposobnosti da iz pljuvačnih žlezdi luče prirodna sredstva koja mogu da spreče zgrušavaje krvi, pijavice su veoma cenjene u lečenju vena. Pljuvačne žlezde su najlekovitiji deo pijavice jer se iz njih luče aktivne supstance koje uklanjaju tegobe u venama.

Značaj i lekovitost pljuvačnih žlezdi, odnosno pijavita nije zanemarena i zbog toga se u medicini one koriste i u kozmetičkim preparatima. Klasičan primer je ruski preparat Sofija krema za vene.

 

Poslednjih godina pijavice imaju veoma široku primenu za lečenje proširenih vena. Jedna od metoda lečenja pacijnata jeste postavljanje pijavica direktno na nogu kako bi isisale krv iz otečenih, nabubrelih i napumpanih vena.

Kada pomislite da se pijavice stavljaju na kožu zaista nije nimalo prijatan osećav videti šta se dešava na nogama. Ali ova terapija daje vidljive i više nego odlične rezultate.

Za tretman: Za lepotu i zdravlje se mora malo istrpeti, a cena je u ovom slučaju ta što se mora nekoliko puta trpeti peckanje dok pijavice siskaju krv. Ome tako istovremeno iz žlezdi luči aktivne i lekovite supstance koje leče trombozu i sprečavaju ugruške. Jedan tretman traje oko pola sata – 40 minuta.

 

Sastav u kremi za proširene vene Sofija

 

U sastav ulaze brojna prirodne materije i zdrave biljke, a to su:

najvažniji ekstrat žlezde medicinske pijavice, voda obogaćena srebrnim jonima, ulje čajevca, ulje pasjeg trna, ulje pamuka. Zatim od ostalih biljaka tu su kamilica, šipak, čičak, ulje čajevca, zeleni čaj, slatkovodni sunđer, neizostavni ekstrakt divljeg kestena, arnika, divlji ruzmarin, rastavić, ulje šumskog lešnika, aloe vera, list breze, mentol, ginko biloba, vitamin A, vitamin E, vitanol, D-pantenol, hidrolizat kolagena…

 

Pijavica u kremi za vene

 

Ova krema za vene i umorne noge prepoznatljiva je po svom bogatom sastavu, u kome dominiraju prirodni sastojci. Iz sastava se izdvaja pijavica.

 

Ekstrakt žlezde medicinske pijavice je u ovoj kremi najvažniji sastojak, koji ima široku primenu zbog svojih brojnih blagotvornih svojstava na noge i vene. 

Žlezde medicinske pijavice koriste se u tradicionalnoj medicini za ublažavanje tegoba i problema koji nastaju zbog proširenih vena. Lekovite su i pomažu kod oporavka oštećenih krvnih sudova, a u svetu se koriste unazad više od 1000 godina.

Zanimljivo i impozantno je to da se ekstrakt dobija iz pljuvačne žlezde medicinske pijavice, koja se na tradicionalan način koristi potpuno drugačije. Ali svakako pijavica u svakom smislu pomaže i kod bolje cirkulacije, sprečava zastoj i blokiranje vena, a na taj način olakšava protok krvi. 

 

Ostali sastojci u Sofija krem-gelu

 

Pijavica je broj jedan, ali ne treba zanemariti ni ostale sastojke. Vidite da je spisak poduži, ali nemote da vas iznenadi ovako dugačka lista, zato što svaki od ovih sastojaka ima svoju ulogu.

Dakle, rekli smo da je na našem tržištu dostupno novo i obogaćeno pakovanje kreme sa pijavicom. I zato polako krenite redom sa čitanjem.

 • Voda obogaćenma srebrnim jonima (jonsko srebro) – ovaj specifičan dodatak ruske kreme ima protivupalno delstvo, a to znači da sprečava stvaranje ili širenje bakterija
 • Čičak – za oboljenja kože, poboljšava izgled kože, popravlja cirkulaciju
 • Zeleni čaj – poboljšava cirkulaciju u otečenim i umornim nogama
 • Pasji trn – poboljšava cirkulaciju i olakšava protok krvi kroz vene
 • Ulje pamuka – hidrira oštečenu kožu i koristi se za njenu prirodnu negu
 • Kamilica – smanjuje bolove u nogama i ublađava dalje oticanje nogu
 • Šipak – popravlja cirkulaciju, oporavlja krvne sudove i deluje protivupalno
 • Slatkovodni sunđer u medicini – leči kapilare i smanjuje bol i tegobe u nogama
 • Divlji kesten – leči proširene vene, oporavlja ispucale kapilare, oporavlja oštećene venske zidove, popravlja cirkulaciju, smanjuje grčeve u nogama pomaže kod upale nogu
 • Arnika – poboljšava krvotok i elastičnost krvnih sudova, opušta umorne i otečene noge
 • Rastavić – oporavlja krvne sudove, zateže ih i deluje protivupalno
 • Šumski lešnik – prirodan lek za vene jer poboljšava cirkulaciju, snižava krvni pritisak i smanjuje bolove vena
 • Aloe vera – ima antibakteriska svojstva, pomaže kod oporavka ispucalih kailara, leči kožu i hrani je potrebnim vitaminima
 • List breze – poboljšava izgled kože, čisti je od toksina, zaceljuje rane i pomaže kod tegoba upaljenih mišića
 • Ginko biloba – razređuje krv, poboljšava cirkulaciu i olakšava protok krvi
 • Ruzmarin – ruzmarin je biljka koja je jako delotvorna u prirodnom lečenju vena i kapilara jer poboljšava cirkulaciju
 • Čajevac – čajevac je prirodni antibiotik, leči i deluje anti-upalno, smanuje bol i pritisak u venama, ali i umiruje umorne noge
 • Mentol – podstiče efekat hlađenja, opušta i regneriše kožu, osvežava upaljene venske kanale i smanjuje temperaturu na pogođenim mestima
 • Vitamin A i vitamin E – popravljaju i vraćaju prirodan lep izgled kože, štite je od oštećenja, prirodno pojačajaju cirkulaciju krvi i pomažu kod lečenja proširenih vena
 • D-pantenol – regeneriše kožu, umiruje otečene noge, otežava širenje vena

 

Kako deluje Sofija krema za vene

 

Krema Sofija deluje tako što nogama pruža efekat hlađenja jer smanjuje upaljene i otečene unutrašnje vene. Svojim aktivnim sastojcima ojačava ojačava venske zidove, ali i propušta prirodne aktivne sastojke iz kreme.

Leči upaljene vene i istovremeno ih hladi, a to sprečava dalje širenje proširenih vena. Deluje blagotvorno i na kapilare, jer istovremeno smanjuje njihovo pucanje i ojačava krvne sudove. 

Najvažnije što krema radi jeste da ona pomaže poboljšavajući cirkulaciju u nogama. Tako se smanjuju otoci i bolovi, sprečava se zastoj krvi i omogućava normalna cirkulacija i strujanje krvi kroz vene.

Sve je dokaz da Sofija krema za vene i noge pomaže i kod problema sa trombocitima, odnosno sprečava da dođe do zgrušavanja krvi. Ova karakteristika je veoma bitna prilikom odabira kreme ta vene koju ćete koristiti.

Krem-gel ima dejstvo kao da hladi mišiće. Na prirodan način ona radi sledeće:

 • štiti krvne sudove i ojačava vene od novih upala,
 • sprečava oticanje nogu,
 • sprečava zgrušavane krvi,
 • sprečava pojavu trombocita.

 

Sofija krema za vene hladi i opušta otečene noge

 

Još jedna veoma važna stvar kod dejsvta Sofija krem-gela je zapravo osećaj prijatnog hlađenja na koži. To znači da Sofia krema pored toga što pomaže kod problema sa proširenim venama ona hladi noge.

Smanjuje težak osećaj otečenih nogu, osvežava i hladi upaljenu kožu. Nakon mazanja noge su manje umorne, a ujutru je lakše i bezbolnije ustajanje iz kreveta.

Problem sa teškim nogama susreće gotovo svakoga ko je veći deo dana na nogama, što zbog posla što zbog privatnih obaveza. Sofija opušta mišiće, a pomoći će i da se krećete mnogo jednostavnije i slobodnije, bez bojazni od iznenadnog bola.

 

Kada se koristi Sofia krema za noge

 

Sofia krema za noge treba da se koristi isto kao i većina drugih krema za vene – kada postoji problem sa proširenim venama i ispucalim kapilarima. 

 

To može biti ako u slučaju:

 • da osetite čudne grčeve
 • ako pucaju kapilari i primetite ubrzano proširivanje vena,
 • ako prilikom ustajanja imate tegobe i osećaj teških nogu.

Ovo su samo prvi znaci na koje biste trebalo obratiti pažnju. Morate znati da se ova krema za vene kada primetite simptome koristi kao pomoćno sredstvo i kao pomoć u terapiji lečenja proširenih vena, ukoliko je stanje komplikovano.

 

Sofija krema od pijavice iskustva

 

Zadovoljna korisnica podelila je svoje iskustvo na jednom od foruma i napisala da je poboljšanje primetila već nakom 5-6 nanošenja. Proizvod je koristila veoma kratko kada je videla promene i to najviše 5-6 dana. Zbog toga što je primetila da su joj manje vene nastavila je da je koristi.

Iskustvo još jedne zadovoljne korisnice je slično, a razlika je u tome što ona koristi ovu kremu duže. Imala je problema sa otečenim nogama jer radi u ugostiteljskom objektu, zbog čega je uvek na nogama i u pokretu. Čula je za kremu od pijavice sasvim slučajno od jednog gosta na poslu, zbog čega je rešila da je isproba. Posle mesec dana redovnog mazanja videla je pozitivne rezultate i bila je zadovoljna.

Jedna mlada mama podelila je svoje iskustvo na forumu i rekla da je ovu kremu počela da koristi u trudnoći. Na nogama su joj vene bile sve veće i konstantno vruće, a to se desilo zbog velikog stomaka. Noge i prepone su joj bile otečene, a osećaj kao da je neko gnječi. Iako je znala da nije preporučljivo koristiti kreme za vene u trudnoći, ona je mazala ovu kremu i bilo joj je lakše. Kupila je i mazala je redovno svakoga dana jednom dnevno. Primetila je promene, naravno pozitivne. Nisu se vene mnogo smanjivale, ali se nisu ni povećavale. Pored toga, nije više osećala onu natečenost i težak otok u nogama, kao ni celodnevno pulsiranje vena.

Jedan gospodin srednjih godina napisao je na svojoj facebook stranici javno komentar o svom utisku za rusku kremu. Dao je šansu mnogim proizvodima za vene. Neki su mu pomogli, neki odmogli, a Sofija je dobila sve zasluge. On je naučio da živi da izbrazdanim venama na nogama, jer nije reagovao na vreme i kada su bile u početnoj fazi nastanka. Sada on kreme i gelove koristi kako bi lakše podneo pritisak u nogama i kako bi sprečio da se one daje šire, kao i da se formira tromb. Čuo je da može i na tretman sa pijavicama da ode, ali se ne usuđuje da ih stavi na svoje vene. Lakša i sigurnija varijanta je krema. 🙂

Kako većina žena veći deo dana provodi kod kuće u stojećem položaju, zbog kućnih svakodnevnih obaveza, svakako to jeste jedan od razloga i za vene i za otečene noge. Žena koja je podelila svoje iskustvo ispričala je ličnu situaciju, gde odmah posle posla kreće kući da sprema ručak jer ima tri sina i muža, koji ne vole da rovode vreme u kuhinji. Iako je svesna da joj je naporno, voli da ugađa porodici ali je zato našla rešenje za svoje noge i tako olakšala sebi rad. Koristi Sofija kremu nekoliko meseci, a ona se oseća prijatnije noge je kada od kako maže znatno manje bole.

 

Sofija krema za vene cena

 

Na našem tržištu se može naći novo pakovanje sa novim i dodatnim obogaćenim sastavom, odnosno sa još više prirodnih aktivnih supstanci. Sadrži mnogo više ekstrakta i biljaka, kao i pojačano dejstvo ekstrakta pijavice koji je presudan u rabijanju ugrušaka. 

 

Može se kupiti na više sajtova širom interneta:

 

Kada ne treba da se koristi krema za vene

 

Još jedna bitna stvar, ova krema ne treba da se nanosi na druge delove tela posebno ne na tanke predele poput lica, gde takođe pucaju kapilari iz drugih razloga.

Ne treba ni da se koristi ako znate da vam neki od gore navedenih sastojaka ne prija, ako ste alergični i slično.

Najvažnije prednosti ove kreme od žlezda pijavice su:

 • ova lekovita ruska krema je prirodni preparat,
 • deluje preventivno i pomaže kod tegoba,
 • gotovo da nema reakcija i komplikacija nakon nanošenja,
 • brzo prodire u kožu i pruža olakšanje,
 • pomaže kod smanjenja zapaljenja proširenih vena,
 • pomaže kod bržeg rastvaranja ugrušaka, odnosno sprečava i da dođe do formiranja.

 

Ne morate da puštate pijavice da vam ispijaju krv. Dovoljno je da imate kremu za vene sa pijavicom. Da li ste je koristili? Podelite sa nama iskustvo i neki savet, a bilo bi nam drago i da dodelite ocenu.