Kreme za vene i kapilare na nogama postale su nezamenljiv preparat mnogima koji pate od proširenih vena i kapilara. U nastavku teksta upoznajte se sa kremama za vene i kapilare koje otklanjaju bol u nogama.

 

Da bi vas noge služile kao ranije, izgledale dopadljivo i bile zdravije, pružite im podršku negujući ih kremom za vene na nogama. Kreme za proširene vene i ispucale kapilare deluju lekovito i isceljujuće pa su dobile epitet melema za noge.

Za vas smo istraživali koje su kreme za vene na nogama najbolje, zašto su postigle dobre rezultate i šta ih karakteriše.

 

Kako pomaže krema za vene i kapilare

 

Bolest proširenih vena i popucalih kapilara nije bolest modernog doba, jer je odavno zastupljena među populacijom. Ono što je karakteristično je progres ovog oboljenja nogu, koje je postalo prisutno kod velikog broja ljudi. Glavnog krivca možemo tražiti u načinu života, a izostanak preventivnih mera doprinosi širenju i napretku boljke.

Loša cirkulacija i smanjena elastičnost vezivnog tkiva krvnih sudova dovodi do proširenja vena i kapilara, a potom i njihovog pucanja. Noge postaju otečene, umorne i trome, a grčevi i utrnulost svakodnevna neprijatnost. Za lečenje obolelih nogu pojavljuju se gelovi za proširene vene, koji su provereno delotvorni, ali i kreme za vene i kapilare koje otklanjanjaju tegobe i menjaju izgled nogu.

 

Kreme za vene i ispucale kapilare deluju ciljano na bolno područje, uklanjajuci uzroke nastanka promena i sprečavajući dalje širenje upale. Krema za proširene vene na nogama smiruje upalne procese, ojačava krvne sudove i reguliše cirkulaciju. Iscrpljenim i tromim nogama vraća pokretljivost, oslobađa ih utrnulosti, nadutosti i čini ih odmornim.

Pored zdravstvenih pogodnosti kreme za vene ublažavaju vidljivost vena i popucalih kapilara, toniraju i hidrira kožuju. Noge su prijatnije i privlačnije za oko i samim tim deluju zdravije i mladalački.

Što se tiče trudnoće, krema za vene u trudnoći trebalo bi da se bira u saradnji sa lekarom, kako bi tretman bio apsolutno bezbedan.

 

Krema za proširene vene sastav

 

Koliko je uspešna krema za vene na nogama zavisi od stanja u kome se nalaze vaše noge. Međutim delotvornost kreme za vene u najvećoj meri zavisi i od sastojaka koji aktivno deluju na problem. Koja je krema za vene najbolja može nam otkriti i lista sastojaka. Nju bi trebalo da sačinjavaju prirodni sastojci, ili makar da pretenduju.

Priroda je dala izobilje lekovitih biljaka koje terapeutski deluju na proširene vene i popucale kapilare. Istraživanja pokazuju da su mnogobrojne biljke pokazale efikasnost u lečenju tegoba u nogama, ali su pojedine postale nezamenljive u sastavu krema bolne vene u nogama.

Jedna od najboljih zbog escina u svom sastavu je divlji kesten.

 

Izdvajamo još neke od najzastupljenijih sastojaka u kremama za vene:

 • Divlji kesten – jedna od najefikasnijih biljaka za lečenje proširenih vena. Sastojak escina u divljem kestenu ojačava krvne sudove, smanjuje bol i uklanja otok na nogama.
 • Piavica (ekstrakt pijavit) – sprečava zgrušavanje krvi, regeneriše oštećene krvne sudove i umiruje tegobe u nogama.
 • Menta – hladi, relaksira, ublažava bol i olakšava pokretljivost nogu.
 • Crveno grožđecrveno grožđe bogato je mineralima i vitaminima koji poboljšavaju cirkulaciju.
 • Gavez (Alantoin) – ublažava tegobe u nogama, smiruje zapaljenske procese i otečenost, neguje i štiti kožu.
 • Neven – obnavlja tkivo, otklanja napetost i smanjuje otok na nogama;
 • Kofein – poboljšava cirkulaciju, sužava krvne sudove i deluje opuštajuće na umorne noge.
 • Čajevac – relaksira, neguje i ublažava napetost u nogama.
 • Ruzmarin – jača zidove krvnih sudova i podstiče cirkulaciju krvi.
 • Aloe vera – smanjuje upalne reakcije, podstiče regeneraciju tkiva, hidrira i osvežava kožu.

 

Koje su naefikasnije i najbolje kreme za vene i kapilare?

 

Ako ste u potrazi za kremom za noge koja će vas osloboditi upornih problema izazvanih proširenim venama i kapilarima, birajte najzdraviju među njima. Najefikasnia i najbolja krema za vene i kapilare je ona koja je zasnovana na prirodnim sastojcima, koji zasigurno neće ugroziti osetljive i obolele noge.

Predlažemo vam nekoliko preparata, tj. kreme za proširene vene na nogama koje su se pokazale kao najdelotvornije u nameri da oslobode noge upornog bola i nelagode.

 • Venoklar za proširene vene i kapilare;
 • Sofija krema za vene na nogama;
 • Alpska krema za vene;
 • Krauterhof krema za vene i kapilare;
 • Venogel krema za vene,
 • Fleboksar krem gel za vene i kapilare;
 • Hepatrobmin za vene;
 • Aloja plava krema za vene,
 • Cedralex krem gel za noge.

 

Venoklar za vene

 

Venoklar je zapravo gel za proširene vene i kapilare na nogama, ali iako je gelaste teksture slobodno ga možemo svrstati i u najbolje kreme za proširene vene i kapilare. Venoklar je baziran na 100% prirodnim biljnim sastojcima i potpuno pogoduje koži, ne izazivajući nikakve neželjene efekte.

Venoklar oslobađa komplikacija i poteškoća u nogama nastalih usled proširenih vena. Deluje nežno i umirujuće, sprečava pojavu grčeva u nogama, istovremeno otklanjajući tegobe i otečenost.

Venoklar gel za vene ojačava zidove krvih sudova, poboljšava cirkulaciju i tako sprečava dalje pucanje kapilara. Redovnom upotrebom vidljivost proširenih vena i popucalih kapilara je smanjena na minimum, a noge ne osećaju napetost, napor i umor.

Karakteriše ga prirodna mešavina bazirana na staroj recepturi koja najefikasnije i najzdravije deluje na problem proširenih vena i kapilara. U sastav preparata za vene ulaze ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt kokotca, etarsko ulje ruzmarina, alantoin i kofein. Venoklar krema za proširene vene na nogama i ispucale kapilare je dermatološki ispitana i nije testirana na životinjama.

 

Sofija krema za vene

 

Sofija krema za vene i kapilare je poznata ruska krema koja rešava problem proširenih vena i kapilara. Ono po čemu je ova krema za vene na nogama poznata je interesantan sastojak – piavica ili ekstrakt pijavit koji se dobija od pijavice. Pored njega, u sastav ulaze i voda obogaćena srebrnim jonima, čičak, kamilica, ulje pamuka, divlji kesten, zeleni čaj, čajevac, mentol i mnogi drugi.

Sofija krem-gel za vene deluje na krve sudove tako što ih ojačava i omogućava olakšanu cirkulaciju. Krema za bolne vene na nogama ima efekat hlađenja koji opušta umorne noge, umiruje upaljene vene i sprečava stvaranje ugrušaka u krvi.

Sofija krema za vene se koristi dva do tri puta u toku dana i to nanošenjem odozdo na gore, blagim utrljavanjem. Krem-gel tekstura omoguaćva lako i brzo upijanje, a dolazi u tubi od 75 ml, 125 ml i 200 ml.

Za detaljnije informacije pročitajte najbolju recenziju za Sofija kremu za vene i kapilare.

 

Alpska krema za vene

 

Alpska krema za vene Alpenkrauter ima višestruko dejstvo, a pokazala se vrlo efikasnom za ublažavanje bolova i simptoma proširenih vena i kapilara. Alpska krema za bolne vene na nogama pored toga što uklanja bolove u nogama, preporučuje se osobama koje pate od loše cirkulacije.

Ova nemačka krema za vene na nogama miriše osvežavajuće na prirodu, a nelepljiva tekstura se lako apsorbuje u kožu. Nakon par sekundi oseća se efekat hlađenja i bol i tegobe su trenutno otklonjene. Sastav Alpske kreme za vene čini mešavina alpskih biljaka kao što su menta, iglice sibirskog bora, eukaliptus, ruzmarin, lavanda i dr.

Lekoviti sastojci Alpske kreme za vene prodiru u kožu stimulišući cirkulaciju i obnavljaju krvne sudove. Alpenkrauter je nemačka krema za vene koja dolazi u svetlo plavoj kutiji u kojoj se nalazi identična tuba zapremine 200 ml.

Mi smo pisali recenziju za Alpski balsam za vene Alpenkrauter iz iste linije, pa pročitajte kako deluje i koje su njegove karakteristike.

 

Krauterhof krema za vene

 

Od nemačkog brenda Krauterhof stiže nam krema za vene Krauterhof. Pored Alpskog balzama za vene Alpenkrauter, ovo je još jedna nemačka krema za proširene vene na nogama koja je namenjena osobama koje su izložene dužem stajanju i sedenju usled čega dolazi do nastanka bolova, trnjenja i težine u nogama. Preporučuje se osobama sa upaljenim venama i kapilarima kao i otečenim nogama.

Glavni sastojci kreme za vene su ekstrakt lista crvenog grožđa, divlji kesten, glicerin i pantenol. Aktivnim dejstvom smanjuju natečenost nogu, suzbijaju trnjenje i deluju protivupalno na krvne sudove, podstičući zdravu cirkulaciju. Krauterhof krema za proširene vene i kapilare pruža blag osećaj hlađenja i rasterećuje noge umora i težine.

Krauterhof Krema za vene od divljeg kestena i crvene loze pakuje se u klasičnoj plastičnoj kutiji na čijoj se etiketi nalaze divlji kesten i list crvene loze kao glavni sastojci kreme. I ova nemačka krema za vene nežnim masažnim pokretima utrljava se dva do tri puta tokom dana na bolno mesto.

 

Venogel krema za vene

 

Vitalis Venogel krema za proširene vene na nogama sa formulom na biljnoj bazi deluje ciljano na bolno mesto, uklanjajući trenutno bol i natečenost. Venogel se preporučuje osobama koje pate od grčeva, oteklina i bolova u nogama uzrokovanih lošom cirkulacijom i upalom krvnih sudova.

Venogel gel za vene je gelaste teksture i odlično se upija u kožu. Nanosi se dva do četiri puta tokom dana, uz blago masiranje. Kao aktivni sastojci kreme za vene navode se ekstrakt divljeg kestena koji svojim lekovitim svojstvima utiče na zdravlje krvnih sudova, neven i mentol.

Pakuje se u plastičnoj tubi od 100 ml koja se nalazi u kutiji crveno-plavo-bele boje prepoznatljivog dizajna ovog proizvođača.

 

Fleboksar krem gel

 

Fleboksar krem gel za vene koristi se za rešavanje problema proširenih vena i popucalih kapilara koji otežavaju i opterećuju noge. Redovnom upotrebom nestaju bolovi i umor u nogama, a zidovi vena postaju elastičniji što dovodi do sprečavanja oticanja tkiva.

Fleboksar krema za vene i kapilare na nogama sadrži diosmin. Diosmin je prirodno flavonoidno jedinjenje koje se može pronaći u voću i biljkama i ima snažna antioksidativna i protivupalna dejstva. Koristi se kao efikasan lek za lečenje bolesti vena i pospešivanje cirkulacije.

Fleboxar krem gel za vene pakuje se u plastičnu tubu koja teži 50 ml. Ambalaža je bele boje sa teget natpisom naziva preparata. Preporuka je da se nanosi dva puta tokom dana u tanjem sloju.

 

Hepatrombin za vene

 

Hepatrombin krema za vene na nogama je medicinski preparat namenjen za lečenje raznih obolenja vena. Zasnovan na bazi heparina koji prodirujući u tkivo sprečava zgrušavanje krvi i podstiče cirkulaciju. Hepatrombin za vene sadrži još i ulje crnog i belog bora, etarsko ulje limuna, alantoin i dr.

Pre upotrebe Hepatrombin kreme za vene obavezno se posavetujte sa lekarom jer krema nije namenjena svima, odnosno ne mogu je koristiti sve osobe koje imaju problem proširenih vena. Kada su u pitanju proširene vene u trudnoći, na preporuku lekara se može koristiti kao krema za vene u trudnoći.

Hepatrombin dolazi u pakovanju od 40 g koje se može naći u dve jačine. To se odnosi na Hepartombin kremu koja sadrži niži nivo heparina i istu varijantu samo sa jačom dozom heparina.

Plava krema za vene

 

Aloe Lotion poznat je i kao plava krema za vene na nogama. To je višenamenski preparat koji odstranjuje bolove, iritacije i svrab na koži. Deluje smirujuće na upaljene vene, ublažava otekline i hidrira kožu. Masaža nogu Aloe plavom kremom za vene omogućava dubinsko prodiranje hranljivih i lekovitih supstanci, koji oslobađaju tkivo napetosti i rasterećuju noge neprijatnog osećaja.

Plava krema Aloja sadrži čak 75 % prirodne aloja vere. Pored toga može se pohvaliti i prisustvom ulja jojobe, kamilicom, ekstraktom koštica kajsije, alantoinom, kolagenom, vitaminima C, E i dr. Preporučuje se tretman kremom dva do tri puta tokom dana na bolno mesto.

Plava krema za vene Aloja se može nanositi u tanjem sloju, tri puta tokom jednog tretmana kako bi je koža bolje upila. Količina od 118 ml kreme se nalazi u plasičnoj beloj tubi sa plavim oznakama.

 

Cedralex krema za noge

 

Cedralex krema za noge je relaksirajuća krema namenjena za tretman bolnih nogu. Ova francuska krema je napravljena od ekstrakta korzičkog limuna, poznatijeg kao limun i mente. Cidrat limun sa korzike je citrusna biljka, zelenkaste boje karakteristična po regenerišujućim i antioksidativnim sastojcima.

Cedralex krem gel pruža trenutni osećaj blagog hlađenja za koji je zadužena menta. Krema za vene Cedralex deluje tako što oslobađa noge nelagodnosti i bola usled dugotrajnog napora. Deluje na proširene vene i ispucale kapilare tako što ublažava upalu i pruža osećaj svežine i hidriranosti.

Cedralex krema za noge ostavlja noge odmornim i rasterećenim, a nanosi se na veću površinu par puta dnevno. Krema je nelepljive teksture, osvežavajueg mirisa, a pakuje se u tubu plavo bele boje od 150 ml.

 

Da sumiramo…

Najefikasnija i najbolja krema za vene i kapilare na nogama je ona koja:

 • poboljšava cirkulaciju,
 • smanjuje napetost otečenih vena,
 • ublažava vidlivost vena na nogama,
 • uspe da nas oslobodi bola,
 • uspe da vrati lakoću koraku.

 

Da li ste u tekstu prepoznali neke kreme za vene kao moguće rešenje za vaše bolne noge?

Ako ste iskusili ove nelagode i susreli se sa nekom od pomenutih krema za proširene vene, budite ljubazni i ocenite njihove rezultate u nastavku.