Uriage emulzija za lice koristi se za crvenilo i perutanje kože, ali i protiv seboreje lica. Da li je baš toliko dobra? Pročitajte recenziju i saznajte sve o njoj!

 

Seboroični dermatitis, svrab i crvenilo kože znaju da budu veoma problematični. Iako se čini da takvom problemu nema kraja, ipak rešenje postoji!

U recenziji otkrivamo sve što treba da znate o ovoj Uriage emulziji za lice. Konkretno, upoznajemo vas sa njenim sastavom, načinom upotrebe i rezultatima korišćenja.

Zato, da ne dužimo mnogo, krenimo sa recenzijom Uriage proizvoda.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Kada se koristi Uriage emulzija za lice?

 

Uriage D.S. emulzija za lice koristi se kada osoba ima problem sa seborejom ili seboroičnim dermatitisom. To znači da je koža tada hronično zapaljena i da je tom prilikom sklona crvenilu i svrabu. Takvoj nadraženoj i oštećenoj koži potreban je tretman i dobra nega kako bi bila zdrava i negovana.

Uriage emulzija za lice može da se koristi u prvoj fazi nastanka seboreje, ali i u kritičnim fazama. Ovo je emulzija lagane formule koja se koristi isključivo protiv seboreje oko nosa, obrva i u predelu lica odmah iznad čela.

Veoma je popularna, jer je kod korisnika uspela da smanji crvenilo kože i seboreju.

U nastavku teksta sledi objašnjenje šta je to seboročni dermatitis kože i kako može da se kontroliše.

 

Seboreja na licu

 

Seboreja nije zarazna bolest i može da se pojavi u bilo kom životnom dobu. Na njenu pojavu utiču stres, promena Ph vrednosti kože, hormoni i izrazito masna koža. Kao najčešći simptomi navode se crvenilo, osip, svrab, grubi pečati bele ili žute boje i perutanje kože.

Neki eksperti smatraju da je i pad imuniteta odgovoran za ovo kožno oboljenje. Seboroični dermatitis ne može u potpunosti da se izleči, ali može da se ublaži i kontroliše. Postoje razni preparati za ublažavanje seboreje, kreme, kao i prirodni lekovi.  

 

 

Pisali smo recenziju za jednu kremu koja rešava isti problem kao Uriage emulzija za lice, odnosno perutanje i seboreični dermatitis. Radi se o Bioderma sensibio ds kremi za lice, gde smo isto objasnili kako i šta radi, odnosno kako pomaže.

Više o njoj pročitajte u recenziji Bioderma sensibio ds krema.

 

Šta je tačno emulzija za lice?

 

Emulzija za lice ima vodenkastu teksturu i podseća na hidratantu kremu. Od kreme se razlikuje po tome što je lakša od nje, a od seruma što nije toliko koncentrovana. Na bazi vode je, emulzija je odlična za negu osetljive masne, suve i normalne kože.

Ima hidratantno dejstvo, osvežava kožu i daje joj prirodni sjaj i blistavost. Nemasne je teksture i upravo zbog toga je savršena za sve sa osetljivom kožom. Veoma brzo upija kožu i brzo deluje.

Kada je u pitanju Uriage emulzija za lice, dešava se da korisnici ne prave razliku između kreme i emulzije. Iz tog razloga misle kako je Uriage DS emulzija krema za lice.

Ali, važno je naglasiti kako nije krema!

Uriage emulzija za lice je specifična po tome što se koristi za negu kože sa konkretnim problemom. Ona se koristi da pomogne protiv perutanja, crvenila, osipa na koži i za seboroični dermatitis, ali uvek pre nanošenja dnevne kreme ili hidratantne kreme. Zato delimo sa vama za početak utiske korisnica koje su koristile jednu prirodnu i laganu hidratantnu kremu, pritom to je krema za bore, podočnjake i fleke. Kakvi su utisci Vesne i Marine i šta su nam sve rekle možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/.

 

Kako deluje Uriage D.S. emulzija za lice?

 

Uriage DS emulzija za lice deluje umirujuće i prijatno na oštećenu i nadraženu kožu. Ima hidratantno dejstvo, pa nije slučajno što kožu održava vlažnom i elastičnom. Osim što je hidrira i umiruje, Uriage DS emulsion dubinski hrani isušenu kožu. Vraća joj prirodni sjaj, zaglađenost i omekšava je.

Ublažava crvenilo i perutanje kože, kao i vidljivost seboroičnog dermatitisa. Neguje i oporavlja kožu lica zahvaćenu ovim hroničnim oboljenjem. Pored toga, održava kožu svežom, zdravom, jedrom i vitalnom. Štiti kožu od štetnog uticaja slobodnih radikala i stimuliše njenu regeneraciju.

Uriage emulzija za lice ne sadrži parabene i mirise. Hipoalergena je, što znači da je mogućnost alergijske reakcije nemoguća. Osim toga, nekomedogena je.

Upravo zbog toga, dobra je za negu osetljive kože, jer je blage formule i prijatno deluje.

 

Kome se preporučuje Uriage emulzija za lice?

 

Uriage DS emulzija za lice se preporučuje osobama koje imaju problem sa seborejom. Zbog blage formule, mogu da je koriste i male bebe zbog temenjače, kao i deca, ali i odrasli. Može da se koristi u svim životnim dobima i odgovara svim tipovima kože.

Ipak ovde moram da spomenem i to da postoji mogućnost da nekim osobama emulzija neće odgovarati. Ako je osoba alegrična na neke od sastojaka emulzije, dermatolozi ne preporučuju da se koristi.

Zato je važno da se pre upotrebe emulzije, konsultujete sa dermatologom kako bi izbegli neželjena dejstva.

 

Pakovanje i opis Uriage emulzije za lice

 

Uriage DS emulzija se prodaje u plavo beloj tubi u količini od 40ml proizvoda. Tuba emulzije je veoma praktična za upotrebu i može se nositi na bilo kom putovanju.

Što se tiče dizajna, on je baš jednostavan, ali i simpatičan i na prvi pogled primamljiv. Na tubi je proizvođač naznačio sve važne informacije o proizvodu. Posebno se plavim slovima ističe da je hipoalergena, a takođe je crnim slovima naglašeno da ne sadrži parfem. 

Takođe, proizvođač je naznačio i potpuni naziv emulzije, a to je Uriage DS Emulsion Regulating treatment. 

Emulzija je bele boje i nema neki specifičan miris. Zbog lagane teksture, veoma lepo se razmazuje. Koža je brzo i fino upija.

Kod svih Uriage proizvoda postoji tekst na Brajevom pismu za osobe sa oštećenim vidom.

 

Uriage DS emulzija način upotrebe

 

Hajde nešto da kažemo i o načinu korišćenja Uriage emulzije za lice. Pre svega, ovo je veoma praktičan proizvod koji može da se koristi bilo kada i bilo gde. Ne zahteva mnogo vremena za upotrebu, pa je idealan za mlade mame i poslovne žene.

Nanosi se na prethodno očišćenu kožu lica. Najdelotvornije je da se koristi dva puta dnevno, tj.ujutro i uveče. Kada ćeš je koristiti, nevažno je. Važno je da budeš zadovoljna rezultatima korišćenja emulzije.

Veoma brzo upija kožu i ne ostavlja masne naslage za sobom. Prilikom korišćenja, treba izbegavati kontakt sa očima kako te ne bi peckale. 

 

Rezultati nakon korišćenja Uriage D.S. emulzije

 

Uriage D.S. emulzija za lice se dopada mnogim korisnicima i rado je koriste. Osim što je blage teksture, redovnom upotrebom daje i dobre rezultate i to se korisnicima dopada.

Kada govorimo o rezultatima, odmah na početku moram da kažem da je formula namenjena za smanjenje iritacije. To bi praktično značilo da smanjuje ljuspice na koži i da ublažava seboreju. A to stvarno i efikasno radi.

Sigurna sam da rezultati neće izostati, ako se emulzija redovno koristi. Emulzija Uriage za seboreju hidrira kožu i tako smiruje osećaj neprijatnog zatezanja lica. Praktično, koža postaje mekša, elastičnija i glatka.

Takođe, ako je seboroični dermatitis ili perutanje u početnoj fazi, emulzija će je brže ublažiti i smanjiti crvenilo. Međutim, ako je u podmakloj fazi, trebaće malo više vremena i upornosti. 

 

Uriage D.S. emulzija za lice iskustva

 

Uriage DS emulzija iskustva korisnika su uglavnom pozitivna sa rečima hvale. S obzirom da je emulzija namenjena za lečenje kožnog oboljenja, ona je ispunila očekivanja mnogih korisnika.

 

Da li među korisnicima ima i onih koji nisu zadovoljni dejstvom emulzije? Pa, naravno da ima. U nastavku teksta otkrivam zašto se nekim korisnicima Uriage emulzija nije dopala. Slede prvo pozitivna iskustva, a odmah potom i negativna iskustva.

 

Pozitivna iskustva korisnika

Jedna korisnica koja već neko vreme ima problem sa seborejom jako je zadovoljna emulzijom. Koristi je već mesec dana i za ovo vreme je primetila poboljšanje kože. Smanjilo se perutanje, crvenilo i svrab.

 

Jedna korisnica je mislila da je emulzija u stvari krema, jer je razlika stvarno minimalna. Naručila je preko interneta i krenula je sa korišćenjem. Uriage DS emulzija krema joj se baš dopala, zbog prijatne formule. Pored toga, efikasna je u delovanju protiv seboreje. Smešno joj je što je pomislila da je ovo krema, ali eto, malo smeha i šale nije na odmet.

 

Interesantno je da je jedna korisnica mislila da ima problem sa suvom kožom. Koristila je razne hidratantne teške kreme i to nije imalo nikakvog učinka na kožu. Zapravo, stanje kože se samo dodatno pogoršalo. Onda je otišla kod dermatologa i on joj je preporučio Uriage emulziju za seboreju. Zbog vitamina i minerala u emulziji, koža je veoma fino odreagovala na proizvod. Posle nekog vremena, primetila je da je seboreja ublažena i da je koža mekša.

 

Jedna korisnica je imala seboreju na zaliscima i duž cele linije iznad čela. Njoj se emulzija baš dopala jer prijatno deluje na njenu kožu u ovom delu. Pretežno joj se dopada to što svrab prestaje odmah nakon što nanese emulziju. Oduševljena je laganom formulom, ali svakako i dejstvom proizvoda.

 

Uriage DS emulzija je ispunila sva očekivanja još jedne korisnice. Njen problem su bili nenormalan svrab i perutanje kože praćeno crvenilom. Ovaj problem se dodatno zakomplikovao zbog trenutne situacije sa Covid-19 zbog nošenja maski na poslu. Zato je odlučila da isproba emulziju kako bi ublažila problem. Emulziju je koristila mesec dana i za to vreme primetila je da je svrab nestao a perutanje je ublaženo.

 

Jedan mladić nije imao problem sa seborejom, već samo sa perutanjem kože i crvenilom. To bi se dodatno zakomplikovalo u letnjim danima, posebno nakon treninga. Od drugara čija majka ima problem sa seborejom, saznao je za emulziju. Naručio je online i krenuo sa upotrebom. Emulzija je smirila kožu i umanjila njeno perutanje.

 

Negativna iskustva korisnika

Iako je naišla samo na reči hvale, Živka ne može da se pohvali wow rezultatima. Emulzija za lice Uriage je samo umanjila svrab, ali je seboreja i dalje bila prisutna. Potrošila je celu tubu, ali će morati pronaći neki drugi kozmetički proizvod.

 

Iz nepoznatih razloga, Tamari je izašla alergia na licu posle nekoliko puta korišćenja. Odmah je prestala sa upotrebom Uriage emulzije.

 

Uriage emulzija za lice

 

Uriage DS emulzija sastav

 

Sastav proizvoda je pažljivo odabran i baš zbog njega veoma prijatno deluje na kožu. Ipak, Uriage emulzija za lice možda sadrži neke sastojke na koje si možda alergična. Zato u nastavku teksta sledi kompletna lista sastojaka kako bi bili upoznati šta koristite.

Aktivni sastav čine: Uriage termalna voda, TLR2 regulišući kompleks, pirokton olamin, glicerol, shea maslac. 

Kompletna lista sastojaka:

AQUA (WATER, EAU), GLYCERIN, OCTYLDODECANOL, BUTYLENE GLYCOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), SODIUM POLYACRYLATE, PENTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, PIROCTONE OLAMINE, XANTHAN GUM, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONE, PHYTOSPHINGOSINE, CITRIC ACID, ASIATICOSIDE.

 

TLR2 regulišući kompleks

TLR2 regulišući kompleks je inovativna tehnologija patentirana sa ciljem da smanji iritaciju na licu, koja je izazvana bakterijskim infekcijama kože (poput seboroičnog dermatitisa).

 

Termalna voda

Uraige termalna voda je bogata vitamina i mineralima i dolazi direktno sa Alpa. Umiruje nadraženu kožu, deluje protivupalno i štiti je od slobodnih radikala. Pomaže kod ekcema, crvenila, iritacije, svraba, opekotina i seborejičkog dermatitisa.

Osim toga, odlična je i za fiksiranje šminke, ali i za upotrebu nakon depilacije i brijanja. Dubinski hidrira kožu i hrani je. Kožu održava mekanom, glatkom i prirodno zaglađenom.

 

Shea butter

Ši puter ili biljni maslac ima blagotvorno dejstvo i zato se često koristi u kozmetici. Bogat je vitaminima C, D, E, A i F koji umiruju suvu i ispucalu kožu. Ši puter štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja i pomaže joj kod zaceljivanja rana.

Izvrstan je hidratant i za lice i za telo, pa dehidrirana koža vrlo brzo postaje mekša i lepša. Ima protivupalno dejstvo i odličan je za ublažavanje crvenila, svraba i psorijaze.

Osim što je hidrira, koži vraća prirodnu elastičnost i blistavost. Takođe, jedan je od najboljih agensa protiv starenja kože. Smanjuje i strije i čini kožu nežnijom i glatkom.

 

Pirokton olamin

Emulzija za lice Uriage kao jedan od aktivnih sastojaka sadrži pirokton olamin. Ovo je hemijsko jedinjenje koje smanjuje perut i svrab. U kometici se koristi za sprečavanje razvoja gljivica i bakterija. Deluje umirujuće na kožu i izvrsno efikasan u borbi sa seborejom.

 

Glicerol

Glicerol je odličan za hidrataciju kože lica i veoma je fino omekšava. Osim što je hidrira, glicerol stvara zaštitnu barijeru kože i štiti je od štetnih faktora. U kozmetici se koristi i u proizvodima za uklanjanje akni i bubuljica. Takođe, odlaže prevremeno starenje kože, pa se koristi i za ublažavanje vidljivosti bora i finih linija.

 

Octyldodecanol

Uriage emulzija za lice sadrži octyldodecanol ili masni alkohol bez mirisa. U kozmetici se upotrebljava kao rastvarač, emolijens i ovlaživač. Zbog ovih svojstava, može da se koristiti u mnogim kozmetičkim proizvodima.

Konkretno, čini kožu mekom, glatkom i hidriranom. Osim toga, stabilizuje kreme i losione. Koristi se i kao rastvarač za parfemske sastojke.

 

Xantan gum

Ksantan guma je prirodna guma koja se koristi kao stabilizator emulzija. Ima široku primenu i u prehrambenoj industriji, pa čak i u građevinarstvu. Prijatno deluje na kožu, pa je zbog toga čest sastojak u kozmetičkim proizvodima.

 

Phytosphingosine

Phytosphingosine je vrsta prirodnog lipida i koristi se u kremama protiv starenja kože. Deluje antibakterijski i na taj način sprečava taloženje bakterija na koži. Sprečava iritaciju kože, smanjuje svrab i perutanje kože. Naravno, ublažava i simptome seboreje, ekcema i drugih kožnih oboljenja.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Gde kupiti emulziju za lice Uriage i cena

 

Uriage emulzija za lice može se kupiti u mnogim manjim ili većim apotekama, kao i u drogeriama. Može se kupiti i putem interneta na nekoliko sajtova ili na Facebook stranici Uriage Srbija.

Linkovi su:

 

Nadamo se da vam se dopala naša recenzija! Da li ste isprobale emulziju? Kakva su vaša Uriage DS emulzija iskustva i da li ste zadovoljne rezultatima? Pišite nam slobodno.

Ako vam se recenzija dopala, možete da je ocenite zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala na čitanju!