Ukoliko želite da sačuvate mladalački izgled, sprečite starenje i bore možda treba da koristite proizvode za zrelu kožu. Pročitajte zato ovu recenziju za Ziaja jasmin serum protiv bora.

 

Rešenja protiv bora ima gotovo na svakom koraku, kao što znate i sami – kreme, serumi, losioni, tonici….  Međutim, nisu sve kreme i preparati delotvorni. Neki deluju bolje, neki slabije, no… to mislim da je sasvim normalno.

U svakom slučaju, da sprečite ubrzano starenje lica potrebno je mnogo više od jednokratne nege, tako da je ovo kontinuiran proces koji traje. Složićete se?!

Zato, u svoju svakodnevnu rutinu nege predlažemo da uvrstite između ostalog i ovaj Ziajin serum protiv bora, zbog toga što je zaista kvalitetan. U današnjem tekstu imaćete priliku da saznate b-u-k-v-a-l-n-o sve o Ziaja Jasmin serumu protiv bora.

U kratkim crtama upoznajte se se sa ovim anti-age preparatom!

 

Najvažniji sastojak je ulje jasmina (možete negde naići da je to maslac jasmina ili jasmin buter). Jasmin ima presudnu ulogu za održavanje svežine, mladolikog izgleda kože, kao i zategnutog lica sa manje vidljiivih bora.

Formulisan je za suvu kožu, zatim za kožu posle 50-te godine, ali se u praksi pokazalo da je odličan i sve ostale.

 

bore baner Neborela

 

Odakle dolazi brend Ziaja kozmetika

 

Ziaja je poznata poljska kozmetička kompanija, prepoznatljiva po kozmetici za negu lica, tela i lične higijne. Proizvode visokokvalitetne kozmetičke preparate za negu kože, lica i tela, prilagođene svim tipovima kože.

Iz široke palete proizvoda izdvajaju se mnoge linije, od kojih je Ziaja Jasmine namenjena nezi suve i zrele kože. Zatim tu je linija proizvoda za negu lica na bazi krastavca, zatim kozmetika za negu lica sa kozijim mlekom i mnogi drugi.

Jasmin linija je u kratkom roku postala jako popularna linija kozmetike, zbog toga što je mogu koristiti svi sa suvom kožom – i mlađe osobe, kao i one starije sa prirodno suvom i dehidriranom kožom.

 

Pisali smo iskustva i recenzije za nekoliko krema – Pročitajte! 

 

Zbog čega se koristi Ziaja Jasmin serum za lice

 

Ziaja Jasmin serum protiv bora je serum koji se koristi za negu lica i kože protiv stvaranja bora. Može se koristiti kako za dnevnu negu, tako i za noćnu negu. Lagane je strukture, prijatan na koži, nije težak niti stvara masan osećaj na licu.

Deluje na sledeći način:

 • povećava čvrstoću na licu,
 • vraća elastičnost koži, 
 • ravna, odnosno zateže postojeće bore,
 • sprečava opuštanje i isušivanje kože,
 • sprečava nastanak novih bora na licu,
 • hidrira kožu,
 • smanjuje hrapavost lica,
 • stvara gladak osećaj,
 • omekšava kožu,
 • svakodnevno neguje lice,
 • smanjuje tamne fleke na koži,
 • umanjuje hiperpigmentaciju i pege na licu.

Tuba je bele boje i podseća najviše na antirid okoloočne kreme. Bele je boje sa ljubičastim tekstom, a kutija je ljubičaste boje sa belim printom. U tubi se nalazi 30 ml seruma.

Ziaja Jasmin serum 50 + koristi se za specijalnu negu lica, ali i za negu nežne kože na predelu dekoltea i vrata. Oko grudi i na dekolteu se koža tokom godina suši i nabora, gubi elastinost, a ista je situacija i za deo oko vrata.

 

Iskusva kažu i da i ne, mada uglavnom su potvrdna. U svakom slučaju, biće reči i svim iskustvima za koja smo saznali.

Dve gospođe, Marina i Vesna pisale su nam da koriste jednu hidratantnu i prirodnu kremu za bore, podočnjake i tamne fleke, koja im je pomogla da uspore starenje i smanje bore. Pročitajte njihova iskustva i kako im je krema pomogla u tekstu https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Ziaja jasmin serum - serum sa uljem jasmina

 

Kome se preporučuje Ziaja Jasmin serum protiv bora

 

Serumi za lice se koriste ne samo za bore, već i za mnoge druge kožne tretmane – hidratacija, čišćenje lica, otvaranje pora, a naravno i protiv bora.

Ziaja serum protiv bora je serum za lice koji pomaže da se na licu smanje bore. Zvanično, prema rečima proizvođača namenjen je za zrelu kožu, odnosno za kožu preko 50 godina. Na kutiji i ambalaži je i označeno protiv bora 50+.

Međutim, ovaj serum i celu iniju Ziaja jasmin mogu koristiti svi, bez obzira na godine. Dovoljno je da primetite da su bore počele intenzivnije da se pojavljuju na licu.

 

Da li se Ziaja Jasmin serum korisi samo za zrelu kožu

 

Serum ne mora da se koristi samo ako imate zrelu kožu. Iako serumi jesu jako pogodni suvljoj koži, kakva je u većini slučajeva zrela koža, nije pisano pravilo da tako mora biti. Naprotiv, možete koristiti ovaj serum ako želite uvek da izgledate podmlađeno, odmorno i da usorite starenje!

Ziaja Jasmin serum je odličan i za mlađu kožu, kojoj je potrebna preventivna nega, hidratacija i dugoročno zadržavanje mladolikog izgleda i svežine. Dakle, nećete pogrešiti ako koristite Ziaja jasmin serum ili kremu čak i ako imate 30, 35 godina. 

 

Ziaja Jasmin linija protiv bora

 

Poznati brend Ziaja kreirao je zaista izvrsnu i revolucionarnu liniju za negu kože, sa ciljem da sačuva svežinu i lepotu lica, vrati koži sjaj, gipkost i mladolikost. Linija kreirana u skladu sa modernim trendovima u svetu kozmetike i u kategoriji anti-age proizvoda se sastoji od tri proizvoda, na našem tržištu. 

U inostranstvu je nešto drugačije!

E sada, ono po čemu je Ziaja Jasmin linija posebna je to što u sastavu svojih proizvoda sadrži maslac jasmina ili ulje jasmina! Ono ima moćna regenerativna svojstva da obnovi oštećenu kožu, da je podmladi, vrati svežinu i hidratantnost. U kombinaciji sa ostalim sastojcima prirodna masnoća jasmina daje još bolje efekte.

Ziaja Jasmin liniju čine:

 • Ziaja serum za lice Jasmin,
 • Ziaja Jasmin dnevna krema protiv bora,
 • Ziaja Jasmin noćna krema za lice.

 

Ziaja Jasmin dnevna krema za lice protiv bora

 

Ziaja Jasmine dnevna krema protiv bora namenjena je za dnevnu negu suve kože, koja sprečava njeno opuštanje, usporava starenje i nastanak bora. Odnosno pogodna je za zrelu kožu koja je prirodno i izrazitije suva, zbog nedostatka vlažnosti, elastičnosti i kolagena.

Najosnovnija karakteristika ove kreme za dnevnu upotrebu je što u sastavu sadrži i zaštitini faktor SPF 6. Na taj način dodatno štiti kožu od pojave novih bora, stvaranja dubokih linija i štiti kožu od starenja.

Sastav Ziaja Jasmin dnevne kreme je na takođe na bazi jasminovog ulja, hijaluronske kiseline i mikro-kolagena (kao i serum). Pakovanje je bele boje, sa izraženim ljubičastim slovima. Što se tiče količine, u pakovanju ima 50 ml kreme.

 

Ziaja Jasmin noćna krema za lice protiv bora

 

Noćna Ziajina Jasmin krema za lice ima slično dejstvo kao dnevna krema iz iste linije. Razlikuje se po tome što je namenjena za noćnu negu, odnosno za nanošenje na kožu pred spavanje. Takođe u sastavu ima maslac ili ulje jasmina, koje je ključno za negu lica, a koje zajedno ostalim anti age sastojcima poput hijaluronske kiseline i mikro kolagena daje zavidne rezultate.

Preporučuje se svim tipovima zrele kože, bez obzira da li je masna, suva ili kombinovana. Takođe, može se koristiti i samo za noćnu negu suve kože, odnosno i ako ste mlađi od  godina.

Ziaja Jasmin noćna krema je super za hidrataciju kože noću, vraća koži elastičnost, zateže je i izravnava, neguje je, štiti od pucanja i slično. Prepoznaćete je po ljubičastom pakovanju i belim slovima, koje ima 50 ml kreme. U noćnoj kremi nema SPF zaštitnog faktora, što realno nije ni potrebno!

 

Sastav Ziaja Jasmin serum

 

Što se tiče sastava, reći ćemo na početku samo da je sastav ovde veoma važan. Od sastojaka, najvažniji su svakako ulje jasmina (maslac jasmina) u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom i mikro-kolagenom. 

Zbog ulja jasmina je ova linija krema i seruma Ziaja Jasmin dobila originalni naziv.

Pun sastav Ziaja Jasmin seruma za lice protiv bora izgleda ovako: voda, canola oil, glycerin, hidrogenated coco-glycerides, proteini pirinča, jasminovo ulje, maslinovo ulje, hijaluronska kiselina, mikro-kolagen.

 

Jasminovo ulje (jasmine butter)

 

Jasminovo ulje je visoko cenjeno eterično ulje zbog benefita koje ima za kožu. Prirodno pomaže da se dugo sačuva lepota i mladolik izgled lica. Zbog svojih brojnih benefita veoma je popularno svuda u svetu.

Ulje i masnoća iz ovog zimzelenog grma štite suvu koži i hrane je zdravim hranljivim sastojcima. Pomažu da ne dođe do isušivanja epidermisa, a što se tiče masne kože ne dozvoljava da se koža preterano masti. Vraća koži elastičnost, čvrstoću, zaglađuje i zateže bore, što sve zajednički utiče na prirodno lepši i svež izgled lica.

Jasminovo ulje sprečava da koža dehidrira, jer zadržava unutar epidermisa normalnu količinu vlage. Obogaćuje kožu vitaminima, što utiče na zdrav izgled lica, dugotrajnu svežiu i lepotu.

Ulje jasmina se u kozmetici takođe koristi zbog toga što posvetljuje kožu od fleka, mrlja i pega. Smanjuje tragove hiperpigmentacije, ujednačava ten, posvetljuje tamnije regije lica i čini kožu ujednačenom i blistavom.

 

Canola oil ili ulje od kanole (uljane repice)

 

Ulje od kanole spada u red poznatih prirodnih ulja, zbog visokog nivoa esencijalnih masnih kiselina koje sadrži. U kozmetici se koristi za negu lica i negu kože upravo zbog svojih blagotvornih hidratantnih svojstava. Hidrira kožu, blagotvorno deluje i nije štetno u kozmetici. 

Ipak, ne razlikuje se ništa posebno od drugih običnih hranljivih ulja koja se koriste u iste svrhe – ne deluje bolje, a ni lošije. Ulje od kanole se koristi u proizvodnji kozmetičkih preparata često zbog toga što je jeftino. 

 

Glycerun

 

Poznato je da se glicerin koristi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. U kremama, serumima i drugim kozmetičkim preparatima se koristi jer štiti kožu, hidrira je, pomaže da ostane zdrava, blistava, mekana i glatka. Osnovna uloga glicerina je da bude ovlaživač, odnosno da ne dehidrira već da zadrži vlažnost.

 

Hidrogenated coco-glycerides

 

Hidrogena zasićena kokosova kiselina je mešavina kiselina koja se dobijaju iz kokosovog ulja. Kokosovo ulje je izvor masnih kiselina i to su laurinska kiselina, kaprinska kiselina, miristična kiselina i palmitinska kiselina. Ove kiseline iz kokosovog ulja koriste se u kozmetici za proizvodnju preparata za ličnu negu, u koje spadaju i kreme, šminka, sredstva za ličnu negu, proizvodi za brijanje, za negu tela i slično.

Koristi se zbog toga što povećava čvrstinu i otpornost kože, emulijens je i ima zaštitnu funkciju. Ipak, potrebna je velika doza opreza sa proizvodima na bazi kokosovog ulja ili masnoća, zbog toga što mogu zapušiti pore.

 

Proteini pirinča

 

Pirinač i proteini pirinča takođe imaju rasprostranjenu ulogu u proizvodnjiu kozmetičkih preparata. Mogu se naći u proizvodima za čišćenje lica, u preparatima za negu kose, u proizvodima za kupanje, tuširanje i mnogim drugim. 

Oni u kozmetici deluju tako što smanjuju osećaj suvoće, neprijatne zategnutosti i štite kožu od dehidratacije Ostavljaju na koži zaštitni film, štite kožu od isušivanja (gubitak vode), zatim od štetnih spoljašnjih uticaja i povećajaju vlažnost (hidriraju je).

 

Pisali smo revenziju za piling sa pirinčem i tu naveli sve prednosti pirinča za lice. Pročitajte recenziju i iskustva – Izgledaćete mlađe ako koristite Nivea pirinčani piling.

 

Maslinovo ulje

 

Maslinovo ulje se u kozmetici koristi zbog toga što je zdravo za kožu. Ono hidrira suvu kožu i hidrira je. Smanjuje bore, zateže kožu, prirodno leči kožne probleme i odlično je za svakodnevnu negu lica, bilo da je u pitanju piling, krema, serum, losion ili drugo sredstvo.

Maslinovo ulje sa druge strane može biti opasno zbog toga što ga koža ne upija lako, niti brzo. Upravo ovaj “problem” može dovesti do zapušavanja pora, pošto maslinovo ulje nije komedogeno.

 

Hijaluronska kiselina

 

Hijalurosnka kiselina je itekako moćan sastojak za negu kože lica, a benefita ima višestruko. Ona se nalazi prirodno u našoj koži, ali pored toga što hidrira i zateže kožu, zapravo “veže” i zadržava vlažnost u koži. Tako sprečava da koža dehidrira, da se opusti i postane mlitava. Efikasna je u kozmetici zbog toga što pomaže da se zategnu postojeće bore, sprečava da se pojave nove i vraća elastičnost koži. 

Benefiti kozmetike sa hijaluronskom kiselinom se posebno mogu primetiti kada se koriste za negu dekoltea i kože oko vrata, gde se prvi znaci starenja najviše primećuju. Zato je u Ziaja Jasmin serumu ona jedan od glavnih sastojaka, ali ne samo Ziaja već i u mnogim drugim.

 

Recenzija i iskustva prirodnu kozmetiku Veta Ha – Upoznajte roze Vera HA anti-age set, serum i kreme za lice sa hijaluronskom kiselinom i kolagenom.

 

Mikro-kolagen

 

Kolagen je još jedna materija koja je prirodno u našoj koži. U kozmetici se koristi zbog toga što sa godinama dolazi do opadanja nivoa kolagena u našem telu i koži. Važan je zbog toga što stimuliše proizvodnju novog kolagena i vraća elastičnost koži.

Ovo su najvažniji razlozi što je mikro-kolagen, kao inovativni sastojak zapravo u sastavu Ziaja Jasmin seruma za lice, jer veoma brzo smanjuje napetost kože i zateže bore.

 

Kako se koristi Ziaja serum za lice Jasmin

 

Ni jedan serum za lice ne bi trebalo koristiti prečesto zbog intentivnijeg i nešto jačeg sastava, u odnosu na sve druge proizvode. Posebno za kreme. Isto važi i za Ziaja Jasmin serum.

Iako je on lagane teksture, ne treba se prečesto koristiti zbog toga što se koža može previše naviči sa sastojke seruma i vremenom slabije reagovati. Osnosno, u pojedinim slučajevima efekti seruma neće biti u pravoj meri vidljivi na koži jer će koža prestati da reaguje.

Serum pojačava dejstvo anti-aging sastojaka.

Što se tiče Ziaja Jasmin seruma za lice protiv bora, idealno je da se koristi nekoliko puta nedeljno. Koristi se samo za spoljašnju upotrebu, odnosno za kožu. Može da se nanosi na lice, ali i na predelu vrata kao i dekoltea, gde je koža takođe opuštena, suva i manje elastična.

Trebalo bi da se koristi dva do tri puta nedeljno i to na čistu kožu (ujutru i uveče posle umivanja i čišćenja lica). Stavlja se sasvim mala količina koja se brzo i lako razmazuje. Utrljava se laganim kružnim pokretima sve dok potpuno koža ne upije sav serum.

Ukoliko smatrate da je vašoj koži potrebno više seruma, koristite ga onda i više ali nemojte svakodnevno. Umesto svakodnevnog mackanja seruma možete koristiti Ziaja kreme ili druge hidratantne kreme pogodne za suvu kožu.

 

Ziaja jasmin serum - serum sa uljem jasmina

 

Rezultati Ziaja Jasmin serum za lice protiv bora

 

Koža koja je suva osetno je neujednačena. Ziaja Jasmin serum za lice može pomoći u ovom problemu, na taj način što zaglađuje neprailnosti i pruža savršeno mekan i prijatan osećaj. Daje blistav izgled koži, vraća sjaj i lepo ujednačava ten. Tokom trajanja dejstva seruma možete očekivati da vam lice bude mekano, nežno i glatko na dodir.

Što se tiče bora, rezultati ne izostaju. Dakle, kada redovno nanosite serum, koji ima jače dejstvo od bilo koje kreme, lice će vam biti jako lepo, zategnutije i sa manje vidljivih bora.

Kada je u pitanuju hidriranost, svakako će vam koža biti vlažnjia i elastična, a to je i više nego dovoljno za prijatan osećaj koji želite da svaki dan imate na licu.

Međutim, ukoliko ne nanosite redovno serum na lice (onoliko koliko treba), iako ima veoma snažno i moćno dejstovo nemojte se uznenaditi da se sve vrati na staro. Tj. možete očekivati da se vrati prethodno izgled vašeg lica – da ponovo vidite bore na čelu ili oko očiju koje ste hteli da zaboravite. To znači, da ako želite rezultate serum morate korititi redovno, ne jednom u nekoliko nedelja.

Prema rečima proizvođača brojke glase ovako: “redovnom upotrebom Ziaja Jasmin serum smanjuje bore za 27%, povećava glatkoću kože za 37% i redukuje hrapavost kože za 39%.”

 

 

Iskustva za serum koji se namenski koristi za čišćenje lica – Zbogom proširene pore uz ovaj Nikel serum!

 

Ziaja Jamin serum iskustva

 

Došla su na red iskustva, a ona su slobodno da kažemo šarenolika. Ima pozitivnih i onih manje pozitivnih. Svima je zajedničko to što nisu korisnici rekli da je serum i linija Ziaja Jasnin loša. Naprotiv – dobra je, ali pojedini nisu posebno oduševljeni.

 

Pozitivna iskustva su svakako vezana za zategnutost bora na čelu. Žena za čije iskustvo smo čuli potvrdila je da ovaj serum odlično radi posao, prija joj, ali ga koristi svaki dan. Iako treba drugačije da ga koristi, njena koža je veoma suva te joj prija da je ovako osveži.

 

Korisnica koja ima 34 godina potvrdila nam je da ovaj serum koristi više od godinu dana, iako je namenjen za zrelu kožu (kakva nije njena). Voli Ziaja kozmetiku, sviđaju joj se brojni proizvodi, te je dala šansu i ovom serumu. Prethodno ga je kupila za rođendan svojoj koleginici, koja je bila oduševljena i preporučila joj da proba.

 

Pozitivna su iskustva i od korisnica koje su koristile ovaj serum za kožu vrata i na predelu dekoltea. Kako je ovaj proizvod protiv bora, nije ni čudo da su dame zadovoljne učinkom. Oko dekoltea i na koži vrata brzo se stvaraju bore, koža postaje opuštenija i zato je nega kože posle 45, 50-te godine jako značajna.

 

Saznali smo da ima zapravo dosta žena koje radije koriste ovaj serum za kožu između grudi i za mackanje vrata, zbog toga što bolje deluje nego za lice, plus serum duže traje. Kada se koristi za lice brže se troši, a ne deluje uvek isto kod svih.

 

Bilo je više korisnica koje nisu bile zadovoljne dugotrajnošću ovog seruma. Dopada im se osećaj nakon mazanja tog dana, ali ne i ono što se dešava kada ne nanesu serum. U tom slučaju, potrebno je da koriste celu kolekciju. To sa jedne strane nije loše, jer ipak cela kolekcija daje najbolje efekte. Međutim, iz ugla tih dama nega koja podrazumeva da koriste tri proizvoda istovremeno im nije odgovarala.

 

U tom smislu, složna su iskustva da serum radi bolje kada se koristi sa ostalim Ziaja Jasmin proozvodima. Posebno ako se koristi za negu kože dama preko 50 godina. Tako da, ako se može reći da je mana, onda naveneno iskustvo spada u ona nepohvalna.

 

U slučaju kada se koristi kao dodatna nega, može da prođe samostalno, upravo zbog toga što je koža još uvek sveža i mlada. 

 

Što se tiče trajanja efekata, iskustva kažu da su rezultati trenutni, a traju dok je se oseća dejstvo seruma. Odnosno, tih dana kada se nanosi. Osećaj jeste neverovatno prijatan, prelep, koža je divna i glatka, ali posle umivanja, recimo tokom dana, dejstvo brzo prolazi i potrebno je da se ponovi sve. 

 

bore baner Neborela

 

Ziaja Jasmin serum za lice cena i gde kupiti

 

Jasmin Ziaja serum i cela Jasmin linija kozmetike može da se u kupi u Lilly i DM-u. Često ovi proizvodi budu na akciji, sniženi 30% ili 40%, tako da vredi pratiti akcije. 

Redovna cena je oko 900 dinara za jedan preparat. Tako da Ziaja serum za lice Jasmin košta oko 900 dinara za tubicu od 30 ml.

 

Slični i povezani tekstovi: 

 

Da li ste koristili nešto od Ziaja kozmetike? Da li ste probali serum o kome smo vam danas pisali?

Podelite sa nama vaša iskustva i kako vam se čini ova recenzija. Drago bi nam bilo da dopunimo tekst vašim iskustvom.

Budite slobodni i da dopunite tekst, čak i ukoliko se ne slažete sa nekom informacijom.

Ocenite recenziju za Ziaja Jasmin serum protiv bora ocenom od 1 do 5, a zvezdice za ocenu su ispod ovog teksta.