Izdvojili smo za vas pet prirodnih proizvoda za koje su se korisnice najviše interesovale i kupovale u protekloj godini. Pitali smo naše čitaoce koji su po njima najpopularniji kozmetički proizvodi.

U ovom tekstu prenosimo u celosti odgovore i sve o ovim prirodnim i organskim preparatima – opise, cene, kako se korist i gde se mogu kupiti. Istražili smo i napisali sve.

 

Da li znate zbog čega nam je svima kozmetika toliko bitna?

 

Svi ti mirišljavi i za kožu i kosu prijatni preparati su nam bitni iz mnogo razloga, a svakako je najbitniji lep, blistav i negovan izgled. Sve volimo da zadržimo svežinu i dugotrajnu mladolikost našeg izgleda. 

Kada je u pitanju prirodna kozmetika, nema sumnje da presudnu ulogu ima sastav.

Ali i pored svega ovoga znajte da ima još nešto! 

Kozmetiku kupujemo ne samo zarad lične higijene i preferencija u cilju pobošljanja izgleda, već i iz emocionalnih razloga! Uživamo da je koristimo, prija nam miris, hidratantnost koju pružaju, dopada nam se boja, osećaj koji dobijamo i naravno, neizstavni benefiti koje svi željno očekujemo.

 

Najpopularniji kozmetički proizvodi lista

 

Istražili smo prirodne proizvode i evo koji su to preparati prema korisnicama obeležili prethodnu godinu, u pogledu popularnosti i rešenja za konkretan problem. A naravno i prodaje prirodne kozmetike za ličnu negu.

 

Dr Wolfin Hydrating day cream

 

Hidratantna krema za lice proizvođača prirodne kozmetike  Dr Wolfin je jedan od najpopularnih proizvoda ovog domaćeg brenda prirodne kozmetike. Iako relativno mlad brend prirodne kozmetike, Dr Wolfin preparati zauzeli su vodeće pozicije u pogledu potražnje za proizvodima za negu lica i tela.

Hidratantna dnevna krema pod nazivom Hydrating day cream Dr Wolfin je krema za dnevnu negu lica koa odgovara svim tipovima kože. Izdvaja se po svooj neverovarnoj moći da na prirodan način hidrira i osveži kožu, odnosno da dugo zadrži vlažnost i spreči da se koža isuši.

Ono zbog čega je veoma cenjena je njena lagana formula, koja nije teška niti masna na licu. Jako je prijatna zbog toga što ne zateže kožu, već je čini mekanom, elastičnom i jakom. Što se tiče sastava, ona jeste prirodnog porekla jer ne sadrži konzervanse, parafene, silikone, veštačke mirise niti veštačke boje ili aditive.

Na koži ostavlja prijatan zaštitini film, pa je mnoge dame koriste kao celodnevnu zaštitu kože. Neke je koriste i kao podlogu za šminku, a neke korisnice samo radi zaštitnog filma. Taj zaštitni sloj spečava da se prljavšitina i sve čestice od strane spoljašnjih uticaja zadržavau na koži i zapuše pore. 

U svakom slučaju, primarna namena je hidratacia kože, zaštita od pucanja i isušivanja, održavanje svežine i prirodne blistavosti. Ona dubinski hidrira kožu, vraća joj elastičnost i štiti od štetnih i negativnih spoljašnjih faktora koji prljaju lice.

Lako se koristi i to kao većina drugih krema – jednom ujutru i jednom uveče. Nije greška ni ako se koristi jednom dnevno, pošto pojedinim korisnicima tako više prija. Važno je da posle nanošenja koža jako dobro upije kremu, upravo zbog zaštitog filma.

Može se kupiti na sajtu prirodne kozmeike Dr Wolfin, a cena je oko 1.800 dinara za jednu tubicu kreme.

 

Logona šampon za kosu sa pivom i medom

 

Nemačka prirodna kozmetika Logona je u svetu proizvodnje kozmetičkoh proizvoda za ličnu negu prisutna više od 30 godina. Ovaj svetski prepoznatljiv brend je zbog svoje duge tradicije zauzeo vodeće pozicije na globalnom tržištu i gotovo svi proizvodi su popularni među korisnicima.

Kada je u pitanju nega kose, definitivno se izdvojio jedan šampon u paleti svih poizvoda ovog nemačkog brenda prirodne koznetike. To je šampon za kosu sa medom i pivom. To je mnogo više nego dobar šampon.

Evo zašto!

Logona šampon sa pivom i medom je čuveni šampon nemačkog brenda. Korisnici ga vole kako zbog mirisa, tako i zbog rezultata koje ostavlja na kosi, najčešće neoštećenoj. Koristi se da kosi povrati volumen, vrati lepršavost i učini da izgleda uvek sjajno, lepršavo i zdravo. Najvažniji razlog naveden kao prednost ovog nemačkog šampona sa medom i povom je lepršavost i savršen volumen kose.

Daje kosi volumen, ojačava je i vraća punoću. Obezbeđuje oblikovan izgled i daje dlaci prorodni sjaj.

U sastavu pored organskog meda i piva sadrži jako kvalitetne sastojke zaslužne za postizanje mekoće i glatkog izgleda kose, volumena i gustune. Tu su između staog proteini svile koji jačaju dlaku, sprečavaju lomljenje i ojačavaju strukturu dlake. Takođe, oblikuju kosu, čine da bude mekana, lepršava i savršeno oblikovana.

Može se kupiiti na sajtu istoimenog brenda Logona, kao i u gotovo svim bolje opreljenim apotekama i drogerijama, poput Lilly, Moja online apoteka, Zelena apoteka i slično. Zatim dostupan je u specijalizovanim prodavnicama prirodne kozmetike, poput Maslina i sajta Prirodna kozmetika. Cena za zelenu tubicu od 250 ml košta od 1.200 do 1.500 dinara.

Koriti se veoma jednostavno, kao i svaki drugi šampon – obavezno je dobro kvašenje toplom vodom, utrljavanje i na kraju potpuno ispiranje. Posle pranja može se koristiti regenerator po potrebi, zarad rašćešljavanja. Šampon je lagane formulacije i ne smeta ako se pere kosa svaki dan.

 

Najpopularniji kozmetički proizvodi

 

Pivo čini kosu jačom, daje joj volumen i gustinu. Hrani kosu i čini da ona bude zdrava. Med je prirodni antibiotik, što znači da takođe utiče povoljno na kosu. Pored toga, on leči skalp i pomaže da ne dođe do upale kože vlasišta. Takođe, jača kosu i vraća joj prirodni sjaj.

 

Aknolin gel i losion protiv bubuljica

 

Aknolin je prirodni tretman protiv bubuljica, koji je u posledne dve godine postao jako atraktivan tretmam. Kada kažemo tretman, ne mislim na kozmetički tretnan već na set koji se sastoji od losiona i gela protiv akni i bubuljica.

Aknolin tretman je veoma hvaljen zbog toga što za kratko vreme čisti lice od bubulica i briše sa kože sve ono što je suvišno. Uklanja suvišnu masnoću duboko iz bora, isušuje akne i bubuljice sa lica, sprečava da ponovo dođe do pojave istih. Čisti lice od toksina, mrtvih ćelija i nečistoća, a takođe i štiti kožu od štetnih slobodnih radikala. Dubinski regeneriše kožu, prirodno je dezinfikuje, hidrira i ostavlja mekanom i čistom.

Tretman je izuzetno atraktivan među mlađom populacijom, zbog toga što brzo uklanja bubuljice koje nastaju od šminke i čisti kožu na zdrav i prirodan način. To se da primetiti na njihovoj instagram stranici, na youtube kanalu brenda, kao i brojnim sajtovima gde se mogu pročitati iskustva.

Ovaj prirodni set sastoji se od losiona za čišćenje lica i od gela koji isušuje bubuljice. Gel isušuje akne, smanjuje ponovnu pojavu bubuljica, regeneriše kožu, smanjuje šanse od stvaranja neprijatnih ožiljaka i uklanja fleke sa kože. Losion dubinski izvlači masnoću iz kože i eliminiše je, ostavlja kožu čistom, prirodno vrši dezinfekciju lica, hidrira kožu i smanjuje otvorene pore. 

Veoma su prijatng mirisa, prijatni na koži i pravilnom upotrebom zaista zaustavljaju kožne probleme. Takođe, mogu potrajati dugo ali to zavisi naravno od učestalosti upotrebe. 

Zajedničkim delovanjem Aknolin gel i losion temeljno čiste kožu, leče upale i crvenilo od svežih akni i bubuljica (isušuju ih u kratkom roku) i pomažu da koža ostane zdrava i lepa. Zatim, vraćaju prirodan sjaj licu, čine da površina kože bude glatka i nežna na dodir, da se ne masti, ne prlja i sprečava da se stvaraju mitiseri. Pomažu koži da bude zdrava, sveža, bez bubuljica i regenerisana.

Drugim rečima, čista, nemasna i prirodno lepa.

Ovaj prirodni tretman je poseban po tome što se radi o domaćem brendu Ovotaris, kao i po tome što su proizvodi isključivo prirodnog organskog porekla. U sastavu nema nikakvih veštačkih dodataka, nebezbednih sastojaka koji mogu iritirati kožu, isušiti lice, izazvati alergije, iritaciju ili crvenilo. Dakle, potpuno su bezbedni.

Vole ga i devojke, kao i momci. Odgovara svim tipovima kože, a posebno onima sa masnim tipom pošto je takva koža sklona češćoj pojavi bubuljica.

Može da se kupi samo na sajtu proizvođača, a to je sajt Aknolin na kome su su navedene još detaljnije informacije o losionu i gelu. Losion ima 150 ml, a anti gel sadrži 25 ml. Cena za prirodni tretman je oko 2.900 dinara.

 

Pisali smo recenziju o i iskustva o Aknolin losionu i gelu. Pročitajte šta kažu korisnici o svojim utiscima o ovom tretmanu protiv bubuljica.

 

Afrodita hidratantni serum protiv bora

 

Što se tiče seruma za lice, iznenadile smo se odogovorima da je ovaj Afroditin serum protiv bora upravo bio jedan od najomiljenijih proizvoda prošle godine. U svakom slučaju, Afrodita ima jako puno kvalitetnih proizvoda, počevši od krema pa do šampona (šampon sa koprivom i pantenolom iskustva).

Hidratantni serum protiv bora je malo drugačiji proizvod od svih Afroditinih, te se razlikuje kako po dejstvu tako i po ceni. Uglavnom su proizvodi ove kozmetičke kuće jeftiniji. Dolazi iz linije Natural life, koja se sastoji od četiri proizvoda za negu lica – krema protiv bora za suvu kožu, krema protiv bora za masnu i mešovitu kožu, antirid krema (za bore oko očiju) i hodratantni serum. 

Dakle, hidratantni serum protiv bora namenjen je korisnicama sa zrelom kožom, a to je koža preko 35, 40 dodina. Međutim, iako na ambalaži stoji da je za 40+ mlađe korisnice to nije sprečilo da ga kupe i isprobaju. Ono što je u celoj priči nainteresantnije je da su se one vratile kupovini istog.

Namena seruma protiv bora je da smanji bore, da “veže” vodu za sebe i dugotrajno zadrži vlažnost kože. On sprečava da se koža isuši i daje joj šansu da ostane mlada, zategnuta i sveža, odnosno bez bora. 

Nakon nanošenja seruma potrebno je da prođe jedan sat kako bi serum dao svoje prave rezultate. Efekat je takav da koža blago nabubri i postaje ravnomerna, zateže se lice i to dovodi do smanjenja vidljivih linija i bora. Koža pritom dobija veći volumen, ojačana je hranljivim sastojcima, hidrirana je, nije suva već zaštićena od gubitka vode.

Afrodita hidratantni serum protiv bora pogodan je za negu normalne kože, kao i za negu masne zbog toga što daje mat efekat i usporava do tada ubrzano lučenje masnoća na licu. Isto može da se koristiti za kožu koja je suva  Ako se nanosi u ovom slučaju, za suv tip se ovaj hidratantni serum pokazao kao odlična podloga pre hidratantne kreme. Tj. za dodatnu negu.

Bočica ima 30 ml seruma i košta oko 1.200 dinara. Može da se poruči i kupi direktno sa Afrodita sajta, kao i u većim bolje opremljenim apotekama ili drogerijama.

 

Najpopularniji kozmetički proizvodi

 

Fitoval šampon protiv peruti

 

Kako su perut i opadanje kose problemi koje većina nas ima, pre ili kasnije, nije rešenje da se koristi bilo koji šampon. Upravo je zato prema mnogim korisnicama pravo rešenje za problem opadanje kose bio šampon Fitoval. 

Ovo nije jedini šampon koji pomaže za spomenute probleme, ali je dugo prisutan na tržištu te je zadobio veliko poverenje. Zapravo, Fitoval je set koji se sastoji od Fitoval losiona (pisali smo recenziju i iskustva), kapsula za kosu i šampona.

Korisnice ga vole iz više razloga – pomaže da kosa manje opada, a kada se koristi kao ceo set podstiče i rast kose. Redovnim pranjem kose obnavla se struktura dlake, jača se koren kose i vraća prirodna energija koju zdrava kosa ima. Na taj način smanjuje se gubitak i opadanje kose, a podstiče rast nove i zdrave dlake.

Šampon ima priatan i prirodno sastav, koji ne iritira kožu glave, te ne stvara svrab, perut, upale, crvenilo niti druge kožne iritacije. Biljni sastav podstiče cirkulaciju skalpa, hrani kosu neophodnim vitaminima, obnavlja mrtve ćelije i vraća energiju oštećenoj dlaci.

Koristi se na sledeći način: dobro se nakvasi kosa, pa se našamponira i utrlja da se što bolje napravi pena i obuhvati celo teme. Potrebno je da odstoji nekoliko minuta, kako bi sastojci prodrli u vlasište i dlaku i obogatili ih svojim hranljivim dejstvom. Zatim, potrebno je da se kosa dobro opere od pene. Rezultati su vidljivi samo kada se koristi redovno.

Može da se kupi u apotekama, drogerijama kako na internetu, tako i lično. Dostupan je i na sajtu Fitoval. Šampon ima 200 ml u žutoj tubici, a košta nešto manje od 1.000 dinara.

 

Da li ste koristili neki od proizvoda? Ako imate iskustva sa nekim od ovih preparata budite slobodni da podelite svoje iskustvo.

Takođe, slobodno nam možete pisati ako imate sličnih iskustva i sa drugim proizvodima.

Podelite sa nama šta mislite. 

Ukoliko imate predlog za recenziju ili proizvod o kome želite nešto više da saznate, pišite nam predloge u komentarima.