Hedera Vita kozmetika je domaći kozmetički brend iz Srbije i firma koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike. Dolaze nam iz Loznice i prepoznatljivi su po proizvodima i prirodnoj kozmetici.

Svaki početak bio je težak, pa tako i za njih. Kada se pojavio ovaj brend je bio mali i nepoznat. Ali danas se situacija znatno izmenila i za samo nekoliko godina narasli su u jednog od poznatijih brendova Srbije.. 

Na tržištu su se prvi put pojavili ne tako davne 2011. godine.

 

Kako je bilo od samog početka

 

Na početku svog poslovanja proizvodnju su pokrenuli oprezno i skromno, tj samo sa jednom linijom proizvoda – sapunima. 

Svoj put ka probijanju tržišta krenuli su sa proizvodnjom prirodnih i pre svega zdravih sapuna. Tokom godina rada se situacija promenila. Raslo je znanje i nivo iskustva, te se asortiman kozmetičkih proizvoda Hedera Vite drastično proširio. 

Danas u svom asortimanu imaju više od 150 različitih vrsta proizvoda za negu kože i kose.  Kozmetički proizvodi koji se mogu videti i kupiti u njihovoj ponudi su raznovrsni. 

 

Asortiman brenda Hedera Vita kozmetika

 

U svom asortimanu prirodne kozmetike imaju gotovo sve:

Mogu se pohvaiti i proizvodima za kosu:

  • prirodni biljni šamponi za pranje kose,
  • maski za kosu,
  • sprejevi za kosu, 
  • ulja za negu kose
  • prirodne kapi za kosu. 

Neizostavna su i prirodna eterična ulja za negu lica i tela, puteri i kreme za telo, noge ili ruke. 

Pohvalna je informacija i da u saortimanu imaju prirodne proizvode za najmlađe, odnosno kolekcije bebe koje odgovaraju nežnoj i osetljivoj koži naših najmlađih. Tu su još i preparati za negu malo starije dece, tačijne do 12 godina, kao i kozmetika za negu tinejdžera i adolescenata. 

Garanciju kvaliteta ovog brenda prirodne kozmetike Hedera Vita potvrđuju dokazi da su mnogi proizvodi sertifikovani i registrovani u Centralnoevropskom registru proizvoda.

 

Hedera Vita kozmetika sastav

 

Prirodna kozmetika Hedera Vita se proizvodi od prirodnih sastojaka. U sastavu nema parabena, parafina niti veštačkih dodataka – veštačkih boja ni veštačkih mirisa. Ne sadrži hemikalije, kao ni opasne štetne dodatke koji mogu da naškoditi ili iritiraju kožu, da izazovu upale ili reakcije kože, lica, skalpa, sušenje ili opadanje kose.

U procesu proizvodnje koriste farmaceutski ispravne sirovine i samo sveže sastojke, hladno ceđena ulja, prirodne tinkture, zdrave i organske biljne ekstrakte i sveže ubrane biljke. Mogu se još pohvaliti i informacijom da većina kozmetičkih proizvoda u svom sastavu sadrži preko 75% prirodnih sastojaka.

Prirodna kozmetika brenda Hedera Vita je pH neutralna, zdrava kozmetika i nije testirana na životinjama.

 

Osnovne karakteristike brenda

 

Hedera Vita svoje proizvode veoma odabrano proizvodi i to u malim serijama, kako bi se sačuvali hranljivi sastojci prirodne kozmetike. Dodatno, tako se obezbeđuje dugotrajna svežina.

U procesu proizvodnje izbegavaju da koriste veštačne supstance i aditive, poput veštačkih boja, mirisa, konzervanasa i slično.

Hedera Vita je svoju tradiciju i put razvoja zasnovala na starim farmaceutskim recepturama, isključivo sa prirodnim sastojcima, u kombinaciji sa novim saznanjima u kozmetologiji. Na njihovim proizvodima jasno je istaknut i vidljiv znak otvorene šake, a to znači u prevodu da su proizvodi prirodni i ručno rađeni.