Mixa kozmetika, francuski brend kozmetičkih proizvoda širio se u pravcu za negu lica i tela, počevši od prve linije proizvoda za bebe kada je nastao, preko proizvoda za decu i mame. Razvio se sve do brenda za proizvodnju kozmetike za kompletnu negu kože beba (lica i tela), a zatim i dece i mama (cele porodice).

Mixa je francuski brend kozmetike, namenjen efikasnoj nezi jako suve i osetljive kože, u koju spada i koža sklona alergijima ili osipima. Izdvaja se po svojim hipoalergenim proizvodima i proverenim testiranim formulama bez parabena i opasnih hemijskih sastojaka. Proizvodi su bezbedni za upotrebu i bez rizika od pojave kožnih reakcija ili alergija.

 

Linije kozmetičkih proizvoda Mixa

 

Linija kozmetičkih proizvoda francuskog brenda Mixa nudi brojne preparate za negu lica, kako za suvu i osetljivu kožu tako i za normalnu, masnu i kombinovanu. Koriste se za ublažavanje problema na nežnoj i osetljivoj koži, protiv iritacija, crvenila, isušivanja i drugih kožnih problema. Tu spadaju preparati što su kreme za lice, micelarne vode, mleka za čišćenje i mnogi drugi proizvodi.

Mixa je stručnjak za suvu i osetlivu kožu kada je u pitanju i nega tela. Nudi brojna mleka za suvu, dehidriranu i ispucalu kožu, kreme za ruke i slično.

 

Otkrijte šta sve može Mixa anti imperfection gel za lice!

 

Mixa kozmetika je možda najviše prepoznatljiva po liniji za bebe, u koje spadaju šamponi, mleka, gelovi, ulja i slični proizvodi za negu nežnog dečijeg tela, lica i kose. Dodatno, Mixa u svojoj ponudi ima i liniju dezedoransa, koja za sada još uvek nije lansirana na naše tržište.

Spomenućemo i liniju proizvoda za sunčanje, sa zaštitnim faktorima za kožu protiv UV zračenja.

Marina i Vesna su nam javile da koriste jednu prirodnu kremu za bore i podelile sa nama svoja iskustva. Krema im je pomogla da se podmlade, da smanje bore, kao i podočnjake i tamne fleke. Pročitajte njihova iskustva i kako im je krema pomogla https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Nega lica

 

Od proizvoda za negu lica kozmetika Mixa nudi širok spektar različitih i bezbednih proizvoda, koji se mogu kod nas pronaći u gotovo svim drogerijama i bolje opremljenim apotekama.

Tu spadaju:

 • mleko za čišćenje lica,
 • hidratantne i hranljive kreme,
 • kreme protiv iritacije kože i crvenila,
 • kreme koje smanjuju isušivanje suve i veoma suve kože,
 • kreme za uklanjanje nepravilnosti na licu,
 • sredstva za skidanje šminke,
 • micelarna voda,
 • sredstva za čišćenje lica,
 • losioni za negu i čišćenje kože lica,
 • kreme protiv bora na licu,
 • gelovi za veoma osetljivu kožu,
 • maske za lice.

Mixa kozmetika za negu lica pomaže tako što hidrira, oporavlja, ublažava napetost i hrani kožu. Namenjena je osetljivoj koži, zatim koži koja je sklona crvenilu, odgovara suvom tipu kože kao i problematičnom. Takođe, kozmetika savršeno odgovara koži koja gubi elastičnost i kojoj je potrebna nega.

 

Evo zašto treba da koristite ove kreme sa hijaluronskom kiselinom! Pisali smo recenziju za Mixa hyalurogel light krema za lice, a to je krema za suvu kožu. Takođe, veoma je popularna i još jedna krema – Mixa hyalurogel rich krema za lice, koja je dobra za veoma veoma suvu kožu.

 

Na negu tela

 

Linija kozmetičkih proizvoda francuskog brenda Mixa izdvaja se po velikom asortimanu specifičnih i bogatih proizvoda.

U proizvode za negu tela spadaju:

 • hidratantno mleko,
 • krema za ruke,
 • organska kozmetika i mleka,
 • hidratantne kreme za telo,
 • losioni za telo,
 • dezedoransi i stik,
 • proizvodi za tuširanje.

Odgovaraju masnoj i mešovitoj koži, zatim suvoj i veoma suvoj, kao i problematičnoj. Pogodni su za negu kože koja je sklona problemima poput atopijskog dermatitisa. Idealna je i za negu kože koja se nežna, mekana i jako osetljiva.

Od proizvoda za tuširanje Mixa nudi širok spektar hranljivih proizvoda za tuširanje i smirivanje kože. Neki od ovih proizvoda su gel za tuširanje, ulja i kreme za tuširanje, organski i bio preparati itd.

Oni hrane kožu, hidriraju je i čiste, ublažavaju napetost i pomažu da se oslobodi tegoba, poput crvenila, isušivanja i iritacija. Odgovaraju suvoj, veoma suvoj koži, osetljivoj i koži koja je sklona atopiji.

 

Za zaštitu kože od sunca

 

U proizvode za zaštitu kože od UV zračenja spada Mixa kozmetika poput ulja za sunčanje, mleka i kreme za sunčanje, koja je prilagođena zaštiti osetljive kože. Pogoduje bebama, deci, mladima, ali i odraslima, tj. zreloj koži.

Kozmetički preparati za zaštitu od sunca su sa zaštitnim faktorom SPF 30, SPF 50 i SPF 50+. Proizvođač ih preporučuje zbog toga što hidriraju kožu, štite je od UV zračenja i ublažavaju napetost.

Odgovaraju kako normalnom tipu kože, tako i osetljivoj, suvoj, veoma suvoj koži i problematičnoj.

 

Istorija brenda Mixa

 

Briga o inovativnim i dugoročno efikasnim, praktičnim i jednostavnim rešenjima za negu lica i tela, koje su dostupne svima, je u stvari misija Mixa brenda. Za sebe kažu da su brend u službi savremenih i aktivnih žena.

Kozmetička kuća Mixa je inostrani i dobro poznati kozmetički brend, koji nam dolazi iz Francuske. Osvovani su davne 1924 godine, a linija kojom su se predstavili široj populaciji bila je kozmetika za bebe. Zapravo, prvi proizvodi bili su krema za bebe i bebi puder, namenjeni da smanje crvenilo nežne i osetljive kože.

Danas, posle više od 90 godina uspešnog postojanja na svetskom tržištu mogu se pohvaliti širokom paletom proizvoda, u koje pored bebi kozmetike spada i kozmetika za lice i telo.

Prateći aktuelne svetske trendove u svetu kozmetike, brend Mixa je proširio svoje tržište i u fokus stavio negu žena, što je i bila dugoročna vizija. Godine 1962. brend je lansirao svoje prve proizvode i to za žene, u to vreme revolucionarne proizvode na negu kože koja nije dečija. Radi se o umirujućim i lekovitim kremama za ruke, koje su imale u sastavu alantoin sa prepoznatljivim lekovitim svojstvima za negu osetljive kože.

Sedamdesetih godina prošlog veka izbacili su prve bebi 100% hipoalergene proizvode, pogodne nežnoj koži. Formule proizvoda proverene su i formulisane pod lekarskim nadzorom. Ono što dodatno potvrđuje bezbednost i sigurnost Mixa proizvoda je da se prodaju u apotekama.

Takođe, 1975. zvanično su ušli na velika vrata supermarketa. Zato se kozmetika ovog francuskog brenda za negu osetljive kože beba, dece i odraslih mogla nabaviti gotovo svuda. Moto je bio: “Ono što je bebi slatko, to je i za majku!”

Posle dotovo dvadesetak godina i to 1997. brend Mixa je lansirao nešto potpuno drugačije nego do tada. To je bila linija mleka za negu tela, takođe namenjena nezi i oporavku suve i osetljive kože. Tu spadaju mleko koje sprečava isušivanje suve kože, kao i mleko za regeneraciju i oporavak kože. Već naredne godine, 1998. poznata francuska glumica i model Estele Lefebure postaje zaštitno lice kozmetičkog brenda Mixa.

 

Mixa kozmetika osnovne karakteristike

 

Prilikom proizvodnje kozmetika Mixa se izdvaja po tome što strogo vodi računa o propisima i bezbednim supstancama. Prati uputstva, smernice i informacije o formulaciji koje se tiču zabrane upotrebe štetnih sastojaka u kozmetici. 

Osnovne karakteristike proizvoda su:

 • hipoalergene formule, bez parabena,
 • dermatološki su testirani kozmetički proizvodi,
 • formule su sačinjene od bezbednih sirovina sa liste sirovina koje ne izazivaju alrgije i ne stvaraju rizik od pojave alergija,
 • aktivni sastojci umiruju simptome osetljive kože lica, kao što su: iritacija, crvenilo, suv osećaj, pucanje kože, atopijske alergije.

 

Zaključak

 

Brend Mixa osnovan je kao kozmetička kuće čiji će se proizvodi naći kao prva pomoć u apotekama, a danas je mnogo više od obične kozmetike. Kozmetički brend Mixa danas je stručnjak za negu osetljive kože i namenjen je celoj porodici.

Mixa kozmetički proizvodi testirani su na više od 7.000 korisnika i u prilog tome svedoče pozitivna iskustva zadovoljnih korisnika.

Kozmetika Mixa je kao i njena ambaža bezbedna za upotrebu. Upakovana je bio-razgradivu ambalažu, koja je 100% bezbedna i koja se može reciklirati. Na taj način brend pokazuje da je odgovoran čuvajući zdravlje svojih korisnika i drugih ljudi. Takođe je Mixa pokazala odgovornost i prema zaštiti životne sredine i očuvanju planete.

Upotreba Mixa kozmetike preporučuje se za negu suve, osetljive i problematične kože, posebno ukoliko je to slučaj kod cele porodice. S tim u vezi namenjena je za kožu beba, dece i odraslih.

 

POVEZANE RECENZIJE O MIXA PROIZVODIMA:

 

Da li ste koristili Mixa kozmetiku?

Javite nam vaše utiske.

Budite slobodni da nam preporučite proizvod o kome biste želeleli recenziju.