Alpski balzam za vene Alpenkrauter je mnogima dobro poznati melem za proširene vene. Pročitajte recenziju za kozmetički proizvod, iskustva i saznajte kako deluje i da li vam može pomoći da ublažite tegobe.

Savremeni način života je pored mnogobrojnih povoljnosti doveo i do povećanja broja različitih bolesti. Jedna od njih je i bolest proširenih vena i oslabljene venske cirkulacije. Srećom, postoji i mnogo načina da sebi olakšate tegobe nastale na ovaj način. Jedan od njih može biti upotreba preparata Alpski balzam za vene Alpenkrauter.

Problem sa venama postaje sve učestaliji i sve više ljudi ima potrebu da taj problem reši. Na tržištu je zato i sve više proizvoda kojima se obećava spas i izlečenje. Nisu svi oni, naravno, istog kvaliteta niti podjednako efikasni. Mada, stoji činjenica da su neke kreme za proširene vene na nogama, ali i gelovi za vene i kapilare bolji od drugih.

Međutim, neki od njih se ipak izdvajaju pozitivnim iskustvima. Saznajte da li je Alpski balzam je jedan od njih.

Šta sve to Alpski balzam za vene na bazi lekovitog bilja sa Alpa i sa esencijalnim uljima nudi? Može li vam pomoći da uklonite ili bar ublažite bol, otok, grčeve i ostale posledice problema sa venama?

Sve ovo i mnogo više, saznaćete u nastavku teksta za ovaj balzam, poznat i kao crveni alpski balzam za vene. 

 

Alpski balzam za vene upotreba

 

Alpski balzam za vene se upotrebljava kao pomoćno sredstvo u tereapiji lečenja proširenih vena i posledica loše venske cirkulacije. Ovaj problem se najčešće ispoljava na nogama, tako da se i upotreba balzama povezuje sa ovim delom tela.

 Dakle, ukoliko osećate u nogama:

  • bolove, 
  • otečenost, 
  • težinu,
  • grčeve, 
  • napetost.

Mogli biste da razmislite o upotrebi Alpskog balzama za vene Alpenkrauter ukoliko ste uočili da imate:

  • proširene vene,
  • ispucale kapirale, 
  • modrice, 
  • upalne procese na spoljnim venama
  • slabu vensku cirkulaciju.

 

Međutim, postoje slučajevi kada ne bi trebalo koristiti Alpski balzam za vene: 

  • ukoliko je došlo do otvaranja rana ili infekcije kože,
  • ukoliko je zapaljenski proces uzeo maha (sada već govorimo o poodmaklim fazama proširenih vena),
  • na koži koja je prekrivena zavojem,
  • na sluzokoži.

Ako su vam jako ispucali kapilari i već su težim oblicima ovih stanja, obavezno konsultujte svoga lekara.

 

Alpski balzam za vene
45%
Smanjuje proširene vene i kapilare
Alpski balzam za vene
50%
Cena
Alpski balzam za vene
60%
Smanjuje bol u nogama i poboljšava cirkulaciju
Alpski balzam za vene
60%
Sastav

OCENITE RECENZIJU NA KRAJU TEKSTA

 

Kako deluje Alpski balzam za vene

 

Prva senzacija koju ćete osetiti primenom crvenog Alpskog balzama za vene jeste trenutno prijatno hlađenje. Dakle, delovanje u tom smislu možete osetiti odmah. 

Odabrani sastojci balzama deluju višestruko. Osetićete da istovremeno smanjuju otok i da umiruju bol. Takođe,  primetićete i da su vam noge lakše, a to je zato što smanjuju i temperaturu i crvenilo ukoliko je došlo do zapaljenja vena.

 

Sve ovo dovodi do oporavka proširenih vena i jačanja krvnih sudova. Sa oporavljenim krvnim sudovima dolazi i do uklanjanja svih neprijatnih simptoma koji su ovom bolešću nastali. 

Delovanjem Alpskog balzama, varikozne vene više neće biti tako izražene i vaše noge će samim tim izgledati lepše. Olakšanje i lakoća u nogama u nogama doprineće vašem boljem funkcionisanju.

Kada se uspostavi normalna cirkulacija, telo se takođe oslobađa osećaja težine, a to znači da nema osećaja teških nogu.

Još jedna stvar koja će vam jako prijati a to je da nema više hladnih stopala. Znate taj osećaj kada su vam stopala kao mokra, a u stvari su hladna zbog loše cirkulacije. Ovaj osećaj zaboravite!

 

Proširene vene i kapilari kao problem 

 

Predugo sedenje ili stajanje, loša ishrana kao i genetske predispozicije su izdvojeni kao glavni uzročnici pojave proširenih vena. 

Pored ovih, uzročnicima se smatraju još neke druge  okolnosti i stanja. Izlaganje toploti može biti jedno od njih.

Pored toga, neki od lekova mogu sadržati supstance koje povećavaju rizik za nastanak trombova (ugrušaka). Zato, ako ste skloni nastanku proširenih vena, uvek se posavetujte sa stručnim licem pre upotrebe nekog leka.

Trudnoća, kao stanje u kome naglo dobijate na težini dovodi do stvaranja proširenih vena. Ali isto tako i stanje u kome materica koja raste pritiska krvne sudove karlice, takođe povećava šanse za stvaranje ovog problema. Tu su još i  hormonski disbalans, naglo i veliko povećanje telesne mase i sl.

Posledica svega napisanog može biti i to da se krv se na odrećenim delovima vraća ili nakuplja i to stvara proširene vene.

Ako ste i vi među onima koji u početnoj fazi zanemaruju ozbiljnost problema proširenih vena, trebalo bi da znate da se sa tim ne bi trebalo igrati.

Nelečene varikozne vene mogu dovesti do bolesti vena, da budem stručnija do pojave venske tromboze, tj. pojave krvnih ugrušaka. 

Da to ovoga ne bi došlo, važno je na vreme početi sa terapijom a najbetbednija je upotreba lrema, balzama ili gelova za vene.

 

 

Karakteristike Alpskog balzama za vene

 

Alpski gel za vene Alpenkrauter ćete naći u tubi od 200ml koja svetlozelene boje, sa motivima Alpskih planina. Kutija u kojoj se balzam nalazi identičnog je dizajna. Tuba je velika, pa vam se možda neće dopasti da je pakujete za putovanje. 

No, upravo to što se prodaje u velikoj tubi će vam obezbediti duže trajanje samog balzama. Ovo pakovanje Alpskog balzama za vene i pored svakodnevnog korišćenja više puta dnevno može potrajati nekoliko meseci. Čak i onda kada je koristi više članova porodice. 

Balzam  je svetlocrvene boje i osvežavajućeg mirisa. Ne lepi se i neće vam umastiti kožu. Tekstura ovog balzama za vene sa Alpskim biljem je lagana i izuzetno brzo se upije u kožu.

 

Od čega se sastoji Alpski balzam za vene Alpenkrauter

 

Sastav crvenog Alpskog balzama za vene Alpenkrauter čini odabrano sveže alpsko bilje. Bogata i čista priroda na Alpima je ponudila mnogo biljaka koje pomažu u lečenju varikoznih vena. 

Svaka biljka ovog potpuno prirodnog balzama poznata je po svom lekovitom delovanju na vene i propratne simptome problema sa venama. Sve skupa u Alpskom balzamu, ove biljke čine sinergiju koja dodatno pojačava učinak.  Neke on najvažnijiih biljaka koje čine sastav Alpskog balzama za vene su sledeće.

 

Menta 

 

Menta je biljka koja je zaslužna za trenutno hlađenje koje ćete osetiti upotrebom Alpskog balzama za vene. Osim što trenutno hladi i time ublažava postojeće tegobe, ova biljka neguje kožu i smanjuje upalna stanja vena i kapilara.

Menta povećava protok krvi i oporavlja ćelije glatkih mišića vena. Time što ovo uređuje, menta oslobađa bola i osetljivosti umornih nogu. 

Ova biljka ima jak i karakterističan miris, a najvažnije je naravno što hladi kožu i tako sprečava novu pojavu varikoznih vena.

 

Ulje sibirske jele 

 

Ulje sibirske jele je prirodno etarsko ulje koje ima i antibakterijski i antivirusno delovanje. Bogat sastav ulja sibirske jele deluje protivupalno, što pomaže upravo da ne dođe do upala proširenih vena.

Kao lokalni analgetik (lek koji se koristi da se otkloni bol) ulje sibirske jele deluje na umirenje i smanjenje bolova. Pored svega navedenog, ovo ulje u Alpskom balzamu za vene opušta mišiće i otklanja umor sa dela tela na koje se nanosi. 

Njen intenzivan šumski miris uz ostale biljke, pridodaje osvežavajućoj noti Alpskog balzama.

 

Ekstrakt divljeg kestena  

 

Ukoliko imate problema sa venama, već ste čuli za proizvode na bazi divljeg kestena. Divlji kesten svoje biljke svoje lekovito dejstvo duguje sastavu, a to je escin. Zato se ova biljka koristi i u narodnoj medicini kod pravljenja domaćih krema za proširene vene.

Ekstrakt divljeg kestena u Alpskoj kremi za vene stabilizuje zidove vena i jača ih. Ojačani zidovi vena dovode do boljeg protoka krvi. A sa boljom cirkulacijom i jačim venama, smanjuje se otok i opterećenje krvnih sudova.

Divlji kesten je u sastavu brojnih proizvoda poput krema, gelova i balzama koji se bore protiv proširenih vena i kapilara. Pisali smo recenziju za jedan gel za vene čiji je sastav na bazi kestena, a to je recenzija za Kesten gel Meilab.

 

Mentol

 

Kada se aplikuje na kožu, mentol u Alpskoj kremi za vene stvara osećaj hlađenja. Mentol zapravo ne spušta temperaturu na vašoj koži, iako vam se čini da osećate hladnoću. On zapravo blokira receptore koji osećaju temperaturu. Na ovaj način, otok, bol i natečenost određenog mesta se povlači. 

Ne samo što blokira receptore za temperaturu, već mentol isto čini i receptorima za bol. Tako je njegovo anastetičko dejstvo važno za ovaj proizvod.

Miris mentola dominira u mirisu i Alpskog balzama.

 

Ekstrakt lišća vinove loze 

 

Još od starina, poznata su pozitivna svojstva lišća vinove loze na umorne i otečene noge. Ranije se lišće mlelo ili na drugi način fizički tretiralo dok ne ispusti “sok” i time su tretirana bolna mesta.

Crveni Alpski balzam za vene sadrži ekstrakt lišća vinove loze koji u kombinaciji sa ostalim biljkama ovog gela pojačava lečenje pomenutih simptoma.

 

Ekstrakt gaveza 

 

Gavez je poznat kao biljka koja izuzetno pozitivno utiče na smanjenje upala i pojačanu cirkulaciju. Ovo je biljka koja će delovati na smanjivanje otoka i povlačenje izražene mreže kapirala. 

“Magični” sastojak gaveza je alantoin koji ima jako antipualni efekat. Osim što smiruje upale, alantonin ima hidrirajuće i umirujuće dejstvo. A dodatno će i negovati vašu kožu. Alantonin se vema lako upija. Iz tog razloga, i Alpski gel za vene ima ovo svojstvo.

 

Kako se koristi Crveni Alpenkrauter balzam za vene

 

Ne postoji pravilo vezano za to koliko puta treba koristiti crveni Alpski balzam za vene. Ali bi trebalo da ga koristite kad god je moguće, naročito u onim trenucima kada vam je potrebno trenutno olakšanje. Nije štetan, ne stvara iritacije na koži i neće vam smetati.

Utrljajte manju količinu Alpenkrauter balzama za vene na ciljno mesto u tankom sloju. Ovo možete raditi više puta dnevno, prema potrebi. 

Pošto se Alpski balzam veoma brzo upija u kožu, nije potrebno da dugo čekate. Gotovo odmah po utrljavanju možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

 

Kakvi su rezultati nakon mazanja Alpskog balzama za vene

 

Ukoliko zaista želite da osetite benefite korišćenja Alpskog gela za vene, potrebno je da sa upotrebom počnete na vreme.

 

Redovnost i istrajnost u korišćenju je takođe ključna. Kao i frekventnost – što bi značilo što češće u toku dana. 

Iz iskustva koja slede, videćete da je najveći broj zadovoljnih korisnika ispoštovao upravo ova dva uslova – blagovremenosti i redovnog korišćenja.

Na ovaj način, rezultati do kojih se dolazi su:

  • povlačenje ispucalih kapilara,
  • sprečavanje stvaranja “grudvica” na venama,
  • osveženost,
  • olakšanje od bolova i umora. 

Još jedan od rezultata upotrebe Alpskog balzama je taj  da olakšava tegobe umornih nogu i stopala. Predugo stanjanje može stvoriti bol i napetost u stopalima. Ukoliko vam odgovara, Alpski balzam za vene može pokazati odlične rezultate i u suzbijanju ovog problema.

 

Crveni Alpski balzam za vene iskustva

 

Iskustva sa korišćenjem Alpskog balzama su uglavnom pozitivna. Ipak, ima korisnika koji nisu videli većeg pomaka u lečenju. Većina ovih korisnika je priznala da nisu bili ni redovni ni istrajni u njenom korišćenju. Mada, bilo je i nezadovoljavajućih utisaka. Prenosimo vam ih u nastavku.

Korisnica koja se problemom izraženih kapilara i verikoznih vena susrela nakon prve trudnoće,  redovnom upotrebom je rešila ovaj neprijatan problem. 

Prema rečima još jedne zadovoljne korisnice, grčevi u nogama i rukama koje je osećala duži period su nestali redovnom upotrebom ovog balzama. Vratio joj se osećaj lakoće nakon samo mesec dana korišćenja..

Pošto problemi sa ispucalim kapilarima i proširenim venama ne zaobilaze ni mlađu populaciju, došli smo i do iskustva jedne dvadesetogodišnje devojke. Ona je zbog ovog problema dugo sakrivala svoje noge dužom odećom. Nakon nekoliko meseci intenzivne upotrebe balzama, vene i kapilari više nisu bili tako vidljivi kao ranije. Ona je podelila utiske na forumu i napisala kako je ponovo povratila svoje samopouzdanje u kratkim suknjama i šortsevima. 

Stariji gospodin kome je ćerka kupila Alpski balzam je redovnom upotrebom, dva puta na dan, umanjio bolove i otok na nogama. Budući da je do ovih simptoma najviše dolazilo onda kada odlazi na spavanje, negativno su uticali i na njegov san. Sa smanjenjem bolova i grčeva i san je postao čvršći i bolji.

Pozitivno iskustvo je imala i korisnica koja je problem sa natečenim nogama i kapilarima imala veoma dugo. Ona smatra da joj je ovaj balzam najviše odgovarala od svih drugih i zbog efekata, ali i zbog odnosa cene i pakovanja. 

Preporuku za ovaj preparat smo dobili i od devojke koja mnogo vremena provodi na stojeći na štiklama na poslu. Ona nije imala problema sa venama, ali je zato nakon svakod dolaska sa posla osećala težinu i bol u nogama. Alpski balzam za vene joj je pomogao da se brzo nakon upotrebe oporavi i da nastavi dalje sa svojim aktivnostima. 

Međutim, nisu sva iskutva sa upotrebom Alposkog balzama samo pozitivna.

Jedan od korisnika je naveo da je upotrebom balzama nije dobio nikakve rezultate osim trenutnog hlađenja bolnog mesta.   

Još jedno iskustvo koje nije zadovoljavajuće, došlo je od korisnice koja ni nakon celog upotrebljenog pakovanja nije ništa primetila. Ona ni posle dva meseca redovnog korišćenja, nije primetila značajnije rezultate. 

Više korisnika je, takođe, iznelo ravnodušnost ili nezadovoljstvo upotrebom Alpskog balzama za vene. Ali, svi oni su priznali da balzam nije redovno korišćen i da bi to mogao biti uzrok izostanka očekivanih efekata.

Loše iskustvo imao je i jedan momak koji je radio takav posao gde je celu smenu provodio na nogama. Prošitene vene je zaradio zahvaljujući genetskom faktoru, ali je balzam počeo da koristi na preporuku kolege sa posla. Nie bio zadovoljan jer nije primetio nikakvog efekta. Mazao je svakodnevno, ali ništa nije primetio da se poboljšalo.

 

OCENITE RECENZIJU NA KRAJU TEKSTA I PODELITE VAŠA SLIČNA ISKUSTVA

 

Gde kupiti Alpski balzam za vene i koja je cena

 

Alpski balzam za vene se može kupiti u bolje snabdevenim apotekama ili se može poručiti na internetu putem online forme na sajtovima koji vrše prodaju. Cena za Alpski balzam za vene kreće se u rasponu od 1.300 dinara do 1.600 dinara, u tavisnosti od prodajnog mesta.

 

Sajtovi su:

https://shop.apotekalaurus.rs/alpski-balzam-za-vene-200ml

https://medisana.rs/kozmeticki-preparati/alpski-balsam-za-vene-alpenkrauter-200ml

https://mrblack.rs/rs/product/106/alpski-balsam-za-vene-alpenkrauter-200ml

https://www.oazazdravlja.rs/lokalni-preparati-vene-hemoroidi/2985-alpski-balzam-za-vene-200ml

 

Kao ni bilo koja druga krema za vene, ni Alpski balzam za proširene vene Alpenkrauter vam neće značajno pomoći ukoliko ne vodite računa o svom stilu života.

  • To podrazumeva da se potrudite da veći deo dana ležite ili hodate, da uključite razne telesne vežbe, naročito one koje utiču na poboljšanje cirkulacije. Sedenje i stajanje svedite na najmanju moguću meru.

 

  • Nosite udobnu obuću koja neće dodatno opterećivati vaše noge i smanjiti cirkulaciju. Pronađite i uloške koje su namenjene za ovu upotrebu. Oni mogu i neudobnu obuću učiniti udobnom.

 

  • Povedite računa i o ishrani. Ona značajno može uticati na kvalitet krvnih sudova, kao i na vašu težinu koja bi osobama sa ovim problemom morala biti pod kontrolom.

Ukoliko primenite ove jednostavne savete, a balzam korisite redovno i istrajno – verujem da će vaša očekivanja biti ispunjena.

 

Da li ste i vi među mnogobrojnima koji traže rešenje za sve gore navedene simptome? 

Da li ste koristili Alpski balzam za vene Alpenkrauter ili planirate da ga probate?

Vaše mišljenje nam je važno. Zato podelite vaša iskustva sa nama. Ostavite komentar i utisak o Alpskom balzamu. A radovalo bi nas i ukoliko ocenite naš tekst i proizvod zvezdicama. 

 

»»Ako ima nešto sa čime se ne slažete u našoj recenziji napišite obavezno. Bila bih vam zahvalna i da podelite svoje mišljenje. Napišite da li vam se dopada Alpski balzam za vene, da li ste ga koristili i kako ste zadovoljni ««

 

Slični i povezani članci: