Alverde pena za čišćenja lica može da se koristi i kao proizvod za čišćenje lica i kao sredstvo za skidanje šminke. Pročitajte recenziju, iskustva i saznajte kako.

Da li imate iskustva sa kozmetičkim proizvodima za lice velikih trgovačkih lanaca poput DM kompanije? Vrlo često ovi proizvodi jesu povoljniji što se cene tiče, a nude nešto novo i zanimljivo. 

Za vas smo istraživali proizvod nemačke kompanije DM odnosno njihovu Alverde penu za čišćenje lica.

Tokom letnjih dana, povećane fizičke aktivnosti zahtevaju optimalnu negu licu. Ponekad i mleko za skidanje šminke ili tonik znaju da opterete lice. Za za negu lica su idealne pene!

Pene za čišćenje i umivanje lica jesu preparati lagane strukture.

Pisali smo recenziju za Weleda laganu kremu za lice i telo, pa uporedite.

 

Kako deluje Alverde pena za čišćenje lica

 

Alverde pena za čišćenje i umivanje lica opravdava svoj dvostruki naziv upravo u svom delovanju na kožu lica. Po opisu proizvođača pena je multifunkcionalni 3 u 1 proizvod koji možemo da koristimo za klasično čisćenje kože na svakodnevnom nivou.

Alverde je razvio dve pene, jedna sa zelenim poklopcem, druga sa tamno plavim poklopcem.

  • Pena sa zelenim poklopcem je za normalnu i mešovitu kožu, odnosno za čišćenje te kože.
  • Pena sa plavim poklopcem je blaža, sadrži kamilicu i hamamelis. Ona je za osetljivu kožu i služi za blago umivanje, ne i za intenzivno čišćenje nežne kože.

Alverde pena 3 u 1 za čišćenje lica poručuje na poleđini da će temeljno očititi kožu, sve nečistoće i sprečiti mašćenje.

Zahvaljujući njenoj penastoj strukturi, sama pena se lako nanosi. Deluje dubinski na pore sužavajući ih, prethodno ih oslobadjajući viška masnoća i nečistoća.

Proizvodi prirodne kozmetike brže ulaze u kožu i lojne žlezde rade jače, pa koža može biti suva na početku.

Međutim, koža se obnavlja svake četiri nedelje i na njoj se tokom tog vremena može pojavljivati nečistoća dok se proizvodnja sebuma ne reguliše.

Njena druga funkcija je uklanjanje vodootporne šminke, čak i sa očiju. Ovo u mnogome govori o njenoj laganoj strukturi, jer većina proizvoda isključuje predeo oko očiju. 

Znači pored uklanjanja viška sebuma i nečistoća koje nam se svakodnevno lepe na kožu, ovom penom možemo skinuti i šminku i učiniti je potpuno čistom. 

Kao “final touch” navodi se toniranje kože, zapravo smanjenje vidljivosti raznih nepravilosti na koži. To mogu biti pojedine flekice koje ona smanjuje ili uklanja slično kao što ima efekat prirodna krema ili serum za fleke na koži.

Ova tri delovanja Alverde pene čine je jako praktičnim proizvodom.

Nevena i Jovana, dve mlade devojke, su otkrile način kako da očiste svoje lice od upornih akni. Koriste jedan tretman za negu lica – LOSION za lice i GEL, pa su uspele da za kratko vreme potpuno obrišu bubuljice sa lica. Pročitajte njihova iskustva i saznajte šta im je POMOGLO – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/.

 

O Alverde

 

Alverde kozmetika je jedna od linija proizvoda nemačke DM kompanije koja se nalazi u svim većim gradovima Srbije. Ovi proizvodi važe za proizvode sa dobrim odnosom cene i kvaliteta. 

Ono što je važno za Alverde proizvode je da su to bio proizvodi. To su kozmetički proizvodi bez sintetičkih boja, mirisa, bez konzervansa, bez mineralnih ulja, sa prirodnim, biljnim i voćnim sastojcima. 

Alverde linija proizvoda važi za prirodnu kozmetiku, koja se manje zadržava na koži a znatno brže ulazi u nju. 

Iako su označeni kao prirodni, Alverde proizvodi su koncentrovaniji i malo jači. Zato ih je važno pravilno dozirati i na ispravan način koristiti. 

 

 

Sastav Alverde pene za lice

 

Naveli smo da postoje dva tipa Alverde pene za čišćenje lica i u zavisnosti od tipa kože, njihov je sastav različit donekle različit. 

 

Alverde 3 u 1 pena za čišćenje lica

 

U Alverde peni koja je za negu normalne i mešovite kože, nalaze se: 

voćne kiseline limete i jabuke, alkohol, voda, glicerin, parfem, tokoferol odnosno vitamin E (antioksidant), prirodna ulja suncokreta, kokosovi derivati.

 

Voćne kiseline u zelenoj Alverde peni

 

Voćne kiseline se često nalaze u kozmetičkim proizvodima, uklanjaju mrtve ćelije sa lica, regenerišu kožu.

Jabuka i limeta i njihova blaga jabučna i limunska kiselina su antioksidantnog i antibakteriskog svojstva i tako i deluju na pore lica. 

Za normalnu kožu koja umereno reaguje na voćne kiseline i koju to ne iritira. One su idealne u održavanju svakodnevne čistoće kože. 

Mešovita koža lica je na pojedinim delovima normalnog tipa, ali u takozvanoj T zoni, čela, nosa, ume da bude malo masna. To se lako rešava otklanjanjem viška sebuma zahvaljujući efektivnosti voćkastih sastojaka.

 

Jabuka za lice

 

Plod jabuke ima široku zdravstvenu upotrebu. Kada se koristi u kozmetici efikasno čisti kožu lica i daje prirodan sjaj koži. Naravno, upotrebljavaju se kisele sorte jabuka, jer njihova blaga voćkasta kiselina čisti masnoće sa kože.

Kiselina iz jabuke ima efekat tonika i osvežava kožu lica. Naravno, podrazumeva se da jabuke nisu tretirane.

 

Limeta za lice

 

Citrusno voće poput limete uspešno uklanja nečistoće sa kože. Uz pomoć limunske kiseline čisti mrtve ćelije sa kože, izbeljuje ten. Tako čini kožu elastičnom i usporava njeno starenje.

Limeta daje miris svežine i optimizma ovoj peni. Svoje antiseptično i dezinficirajuće dejstvo najviše ispoljava na koži.

 

Plava Alverde pena 3 u 1 za umivanje lica

 

Za razliku od ovog tipa kože, osetljiva koža zahteva drugačiji, manje agresivan pristup pri čišćenju odnosno umivanju. Zato je Alverde razvio i penu za umivanje sa hamamelisom i organskom kamilicom.

I ona u svom sastavu sadrži:

alkohol, sodium kokos sulfate, biljna ulja suncokreta i limunske kiseline, glicerin, parfem.    

 

Hamamelis

 

Hamamelis ili Američka leska pegla bore, prija masnoj koži i pravi je saveznik lepote. Zajedno sa kamilicom ima protivupalno, umirujujuće dejstvo. Sužavajući pore zapravo redukuje tlo za nakupljanje nečistoća i sebuma.

Hamamelis sprečava širenje bakterija i smiruje kožu nakon upala. 

Moramo dodati da su i Indijanci koristili hamamelis da bi im brze zarastale rane. Poznati je adstringens, steže tkivo i na kožu deluje učvršćujuće.

 

Kamilica

 

Kamilica ima dokazano umirujuće, nežno dejstvo na kožu. Deluje protiv upala, antibakterijski je sastojak. Idealna za osetljivu kožu lica, ovoj Alverde peni za umivanje daje predivan, neutralan miris.

 

Koren sladića

 

I ova biljka iz Azije poseduje antiflamatorna i antioksidantna svojstva. Sam koren sladica na koži ispoljava efekte podmladjivanja, izbeljivanja i ujednačavanje boje lica.

Koren sladića umanjuje pigmentaciju i često se koristi da tretira problematičnu kožu lica. Takođe, koren sladića poseduje efekat tonika. 

 

Glicerin

 

Zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima, glicerin se često nalazi u sastavu kozmetičkih proizvoda. On je proziran i tečan, gotovo nevidljiv, ali je zato neophodan, jer ima moć zaceljivanja.

Glicerin se nikada ne koristi sam, uglavnom u kombinaciji sa uljima. Glicerin ili biljni glicerol, kako ga zovu, stvara zaštitini film na koži, sprečava pojavu bora.

 

Vitamin E

 

Idealan za kožu jer zadržava vlagu, rešava upalne procese na koži. Pomoću njega pene i gelovi i dobijaju tu fukciju lakšeg slidanja šminke.

Poput tonika za čišćenje lica ili prirodnog losiona može da prosvetljuje kožu. I kao i svaki vitamin hrani je i neguje.

U mnogim preparatima je zapravo sakriven pod nazivom tokoferol. To je zapravo derivat vitamina E. Ovaj vitamin je poznat po tome što ublažava oštećenja na koži.

 

Alkohol

 

Činjenica je da je ovo proizvod koji na samom vrhu u sadržaju ima naveden bio-alkohol za koji postoji mogućnost da na kožu deluje isušujuće. On je ovde zapravo kao konzervans i deluje antifugalno. 

U ravnoteži sa alkoholom, ublažavajući njegovo dejstvo, su i derivati kokosa i prirodna ulja na primer suncokretovo. Ali delovanje svih ovih sastojaka u najvećoj meri zavisi od tipa same kože.

 

Karakteristike Alverde pene za čišćenje i umivanje lica

 

Alverde pena za umivanje je u osrednjoj, praktičnoj bočici od 150 ml sa širokim dozerom.

 

Namena pene zavisi naravno od tipa kože.

Na samoj ambalaži uočićete da je Alverde ponudio penu za čišćenje i umivanje lica za dva tipa kože lica.

  • Voćkasta kombinacija jabuke i limete je za normalnu i mešovitu kožu.
  • Druga kombinacija je biljna i umirujuća, u sastavu sa kamilicom i hammamelisom namenjena za osetljivu kožu.

Sama pena ima oznaku Alverde pena za umivanje 3 u 1, što mnogo govori o njenim funkcijama i nameni. 

Ova pena za čišćenje i umivanje je predodredjena da ponudi našoj koži prvo čišćenje od raznih nečistoća koje pokupimo, kao i da je oslobodi šminke i da je na kraju tonira.

Multifunkcionalnost ovog proizvoda je jedan veliki plus.

Alverde pena je odlična za putovanja, jer menja nekoliko proizvoda. 

 

Kako se koristi Alverde pena za čišćenje lica

 

Alverde penu koristimo kao i svaku drugu. Promućkamo je, istisnemo penu pomoću širokog dozera i nanesemo na kožu lica, vrat i dekolte. Zatim umasiramo i isperemo toplom vodom. 

 

Dva pritiska na pumpicu daju dovoljnu količinu pene za jedno pranje. Tako vam pena može trajati dva meseca ukoliko je koristite jednom dnevno.

 

Alverde pena za čišćenje lica i skidanje šminke

 

Zamislite da kada krenete na put van kuće ne morate da nosite sa sobom nekoliko proizvoda za održavanje lica. Zašto bi kada već imate multipraktični proizvod Alverde penu za umivanje i skidanje šminke.

Sličnu primenu ima kao micelarna voda istog brenda, Alverde micelarna voda za skidanje šminke samo što ima ima malo blaži sastav. 

Pored uobičajne nege, ova Alverde 3 u 1 pena neguje vašu kožu skidajući i slojeve pudera, tonirane kreme. Prodirući u pore, dubinski ih čisti, a zatim i sužava. 

Ona nudi lagano i blago čišćenje, štedi vam vreme i novac. 

 

Da li Alverde 3 u1 pena za čišćenje lica isušuje kožu

 

Nije mit da alkohol u proizvodima za lice može da ima efekat isušivanja. Na osnovu različitih iskustava, moglo bi se zaključiti da je to zaista do toga koji tip kože imamo.

Iskustva korisnica sa masnom kožom ukazuju na to da njima koža nije bila isušena, već meka posle korišćena pene.

Spoj voćnih kiselina i bio-alkohola na osetljivoj koži može da ima efekat blagog do preteranog stezanja kože i peckanja.

Ali zato postoji i Alverde pena za umivanje za osetljivu kožu gde je dodatak nežne kamilice i protivupalnog hamamelisa jedno od ponudjenih rešenja. 

 

Rezultati posle upotrebe Alverde pene za negu lica

 

Ako odaberemo dobar proizvod za svakodnevno tretiranje kože lica, uzimajući u obzir karakteristike svoje kože, potrebni rezultati neće izostati. 

Kada redovno održavamo higijenu lica, ne zaboravljamo da skidamo šminku, zasijaćemo posebnim sjajem. Osećaćemo se čisto, osveženo i spremno da započnemo ili završimo svaki dan, bez dileme o tome koji proizvod treba koristiti. 

 

Ako koristite penu sa jabukom i limetom biće vam koža dodatno sačuvana od buktanja akni i spremna za dalje sređivanje. 

Ovo je osnovna nega koju možete da poklonite svojoj koži.

 

Alverde pena za čišćenje lica iskustva

 

Dugo učimo koju negu da ponudimo svojoj koži. Pristup koži nije univerzalan već posve jedinstven za svaku ženu. 

Najpre treba dobro upoznati svoju kožu da bismo zapravo znali kakve preparate treba koristiti pri umivanju, ali i pri čišćenju, održavanju kože. 

Ponekad smo uplašeni da probamo nešto novo. A i potrebe naše kože se menjaju opet u zavisnosti od godišnjeg doba, hormonskog statusa, hrane koju unosimo. 

Što se tiče Alverde pene, iskustva su jako šarolika i poprilično oprečna i različita. Od korisnica koje ovu penu stavljaju na svoju top listu, do onih koje su poprilično razočarane. U suštini i iskustva dosta zavise od očekivanja. 

Jedna od korisnica navodi da joj je bilo zabavno i impreivno što ovaj Alverde proizvod nije u vidu gela, već pen. Kaže da je bila oduševljena osećajem svežine i čistoće koji ostavlja na licu, plus nije bilo zatezanja i isušivanja kože. Dodaje kako bi svima od srca preporučila ovu penu.

Alverde pena za normalnu i mešovitu kožu sa limetom i jabukom pohvaljena od je od strane korisnica za predivan miris koji razbudjuje i popravlja nam raspoloženje. Ako vam je to jedan od kriterijuma, navalite. 

Iste simpatije dobila je i Alverde pena sa kamilicom jer je miris čist, umeren, neutralan, ne guši i ne zadržava se na koži.

Korisnica koja ovu Alverde penu koristi za skidanje šminke kaže da iako biste mogli da pomislite da će pena da razmaže šminku po licu, to se ne dešava. Njoj pena odlično skine šminku. Ona navodi kako joj se dopada gustina pene, kako su ostale pene vodenastije, koža je posle nje savršeno izmatirana. 

Jedna ljubiteljka Alverde proizvoda navodi da tokom dana koristi toniranu kremu i sa mlekom za skidanje šminke ima poteškoća da ukloni kremu. Od kako koristi kremu koža je čista i osvežena. Pena joj se ne sviđa.

Alverde pena za umivanje lica za normalnu i mešovitu kožu se pokazala jednoj od potrošača kao odlična samo za uklanjanje viška sebuma i nečistoća. Nije bila dobra za uklanjanje šminke jer je izgledala poput rakuna, posle umivanja. No, ona od ove pene jeste samo i očekivala tu osnovnu negu, pa se pokazala idealnom čak i za njenu masnu kožu.

Blagost prema koži jedan je od razloga zašto potrošaći navode da vole ovu penu i njenu penastu strukturu. A istovremeno poseduje i snagu da skine šminku.

Čak je pakovanje, njegova vesela boja i količina, privlačilo pažnju kupaca, pa je i ono uz miris dobilo pozitivne ocene.

Pored svega ovoga, cena ove Alverde pene je povoljna korisnicima kojima je njeno korišćenje pozitivno iskustvo.

Jedna od korisnica pene kaže da sa ovom penom nije potrebno agresivno trljati lice da bi se skinula šminka. Sa mnogim drugim penama je to morala, ali sa ovim ona sada lagano i nežno skida ostatke šminke.

Sa druge strane, ima jednako puno komentara koji su jako oprečni sa pozitivnim iskustvima. U njima korisnice govore o tome da više neće koristiti ovu penu jer im je dosta isušila lice, pa je lice počelo da se peruta. Važno je znati da li je vaša koža normalna ili oseljiva.

Jedna devojka govori o tome da zbog alkohola u sastavu pene treba biti oprezan kada se odlučujemo da li ćemo je koristiti. Ukoliko nam je koža sklona isušivanju ne treba je koristiti.

Jednoj korisnici je pena završila neslavno jer joj je dodatno mastila lice, pore nisu bile dobro očišćene i javile su se bubuljice. Ali dodaje kako je njeno lice problematično. Smatra da joj formula ove pene za umivanje definitivno ne prija.

Priča jedne od devojaka koje su upotrebljavale penu sa kamilicom jeste da joj ne prija taj miris, odnosno to što se miris bukvalno i ne oseća. Ne voli što miriše previše na čisto, a pena je pomalo gorka, ako dospe do usta.

Nailazimo i na  po neko negativno iskustvo sa pumpicom pene koja se pokvarila i proizvod se nije mogao iskoristiti. Nadamo se da je to nešto što je proizvodjač rešio.

 

Gde kupiti Alverde penu za čišćenje lica

 

DM kompanija se jako trudi da zadovolji različite standarde tržišta kozmetike i da ponudi prirodne, bio proizvode.

Alverde penu za umivanje i čišćenje lica kao i Alverde penu za skidanje šminke možete kupiti jedino u DM-u. Nije moguće kupiti je u drugim prodavnicama, apotekama, prodavnicama kućne hemije ili drogerijama.

 

Svako ima svoj izbor, ja biram zdravije i pristupačnije. Probajte i vi.