Avon serum za suve i ispucale krajeve će kosi pružiti trenutni efekat. Ali, da li je to trajno rešenje za suvu kosu? Otkrivamo u recenziji!

 

Suva kosa i ispucali krajevi su samo neki od izazova sa kojima se mnogo žena susreće.

Pre nego što se odlučimo za neki preparat, dobro je upoznati se sa istim.

 

revlasin opsti 1

 

Zašto se sve koristi Avon serum za suve krajeve kose?

 

Svi preparati za suvu kosu se pre svega koriste da kosu nahrane. Takođe, od svih očekujemo da daju dugotrajniji efekat. Svakako nam ne bi odgovaralo da daju samo trenutni efekat sjaja. 

Kosa zahteva dosta nege. Potrebno je posvetiti sebi malo pažnje, pa tako i svojoj kosi.

Ova Avon AT serum za suve i ispucale krajeve mnogi nazivaju silikonskim kapima. Inače, silikonske kapi se koristi prvenstveno za suve i ispucale krajeve. Ovaj serum u sastavu ima silikon, te je i razumljivo što ga mnogi ovako i nazivaju.

Upravo zbog svega navedenog, Avon serum za suve krajeve je pogodan za sve tipove kose, posebno kada je kosa oštećena i kada ispucali krajevi postanu jako vidljivi. 

Avon serum za ispucale krajeve trenutno čini glatkim krajeve kose, a dugotrajno hrani kosu. Suvim krajevima svakako odgovara, jer postaju nahranjeni. 

Ali da li će zaista pomoći kod ispucalih krajeva, saznajte u nastavku recenzije.

 

Avon Advance Techniques Daily Shine serum za suve krajeve kose – odakle dolazi

 

Avon AT serum za kosu za suve krajeve pripada Avon Advance Techniques liniji. U okviru Advance Tehniques linije je Daily Shine serija. To je serija za sjaj kose. U okviru serije nalaze se sledeći proizvodi:

 1. Šampon 400 ml
 2. Šampon 250 ml
 3. Šampon 2u1 (sa regeneratorom) 250 ml
 4. Regenerator 250 ml
 5. Tretman za sjaj kose 60 ml.

Avon kozmetika nam dolazi iz Amerike. U pitanju je kataloška prodaja za Avon kozmetiku. Postoje katalozi gde se proizvodi mogu pogledati a zatim i poručiti. 

Sama kozmetika ima dota dugu tradiciju. Jedna je od prvih koja je krenula sa kataloškom prodajom.

 

Avon serum za suve krajeve
75%
Korisnost
Avon serum za suve krajeve
55%
Cena
Avon serum za suve krajeve
65%
Dostupnost
Avon serum za suve krajeve
75%
Tekstura

 

Advance Tehniques serum linija – tri vrste seruma

 

U okviru Advance Tehniques nalaze se tri seruma koja imaju različito dejstvo.

Avon AT Daily Shine serum za kosu – Ovo je serum o kome govorimo u našoj recenziji. Nalazi se u okviru Daily Shine kolekcije. Prvenstveno se koristi za suve i ispucale krajeve. Trenutno oporavlja krajeve, koji nakon korišćenja izgledaju znatno zdravije. Najređe je teksture, tako da je najpogodniji ukoliko imate problem sa masnom kosom.

Avon AT Instant Repair 7 serum za kosu – Za razliku od “našeg” zelenog seruma, ovaj serum je u crvenoj bočici i gušće je teksture. Takođe, miris je jači i duže se zadržava na kosi. Ovaj serum ne sadrži alkohol, što je njegova prednost. 

Avon AT 360 Nourishment serum za kosu – Od sva tri seruma iz Advance Tehniques linije je najgušće teksture. Zatvarač je tirkizno plave boje, a ovaj serum ostavlja najjači miris na kosi. Avon Nourishment serum za kosu sadrži arganovo ulje, koje je veoma dobro za našu kosu. Za razliku od prethodna dva, kosi daje osećaj težine. To pogoduje ravnoj kosi. 

 

Kome se sve preporučuje Avon serum za kosu za suve krajeve?

 

Ono što smo već istakli jeste da se ovaj Avon serum koristi za suve i ispucale krajeve. Pogoduje svakom tipu kose, što je njegova velika prednost. 

Ukoliko je vaša kosa farbana, a i stalno izložena visokim temperaturama, Avon serum za suve i spucale krajeve trebate probati.

Može se svakodnevno koristiti. Kosa se ne može prezasititi čak iako se dugo koristi. Tako da efekat neće izostati. 

Ukoliko imate kovrdžavu kosu onda će Avon AT serum dati kosi sjaj i smiriće je. Takođe, ukoliko su krajevi „neposlušni“ i uvijaju se i nakon sušenja, Avon serum za procvetale krajeve kose će pomoći.

 

Avon serum za suve i ispucale krajeve

 

Serum se može koristiti samostalno, ali i zajedno sa dopunskim preparatima za negu suve kose kao što su šampon i maska, a idealno je da se radi o prirodnoj kozmetici. I ovo je stvarno istina! Devojka po imenu Nina je imala jako oštećenu kosu kojoj je bio potreban hitan oporavak. Umesto kozmetičkih tretmana, počela je da koristi jedan prirodni tretman ili set za negu i oporavak kose. Ubrzo, kosa joj je bila potpuno oporavljena i zdrava, mekana i bez suvih krajeva. Celo Ninino iskustvo možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kada je najbolje koristiti Avon serum za suve i ispucale krajeve?

 

Dosta je polemika oko toga kada je najbolje koristiti Avon serum za suve krajeve. 

U suštini proizvod pogoduje svakom tipu kose i može se koristiti tokom cele godine. Jedino je potrebno voditi računa da ne dođe do prezasićenja od korišćenja.

Ali neka iskustva pokazuju da je bolje koristiti u toku zime jer smanjuje elekticitet koji se javlja kada je hladno. Korišćenje ovih kapi smanjuje elektricitet i kosa izgleda “mirnije”.

Druga iskustva pokazuju da je mnogim damama pogodovao baš u letnjim mesecima. Kada smo na moru možemo ih jednostavno naneti odmah nakon pranja kose. Tako ćemo dobiti kosu koja izgleda zdravo bez mnogo truda.

 

Avon AT Daily shine serum za suve krajeve – prednosti i mane 

 

Detaljno istraživanje ovog proizvoda, a i moje iskustvo, pokazalo je da proizvod ima više dobrih strana. Ukoliko negujemo našu kosu, koristimo šampon koji hrani našu kosu, i dodamo Avon AT serum za suve i ispucale krajeve kose, efekat neće izostati.

 

Prednosti korišćenja Avon seruma za suve i ispucale krajeve

 • Omekašava suve krajeve
 • Krajevi izgledaju glatko nakon nanošenja
 • Dugo traje (ekonomično pakovanje)
 • Ima prijatan miris

 

Avon Advance Techniques Daily shine serum za suve krajeve mane

 • Kataloška prodaja ( proizvod ne dobijamo odmah)
 • Može dovesti do češćeg mašćenja kose
 • Silikoni i alkohol u sastavu
 • Kosa može brzo da se zasiti

 

Opis ambalaže Avon seruma za suve i ispucale krajeve

 

Avon AT serum za kosu za suve krajeve se nalazi u beloj kutiji sa zelenim detaljima. Dizajn ambalaže je nešto što prvo vidimo. Na kutiji seruma za kosu je naznačeno kojoj liniji proizvoda pripada. Kod proizvoda bitan je izgled ambalaže, jer ambalaža može prodati proizvod.

Unutar kutije je proizvod u providnoj staklenoj bočici, takođe sa zelenim detaljima i plastičnim zatvaračem. Staklena ambalaža je svakako bolja od plastične. Bočica ima dozer tj pumpicu. To olakšava doziranje prilikom korišćenja.

Avon serum za suve krajeve nema boju, providan je. Dosta je mastan, gušće teksture nego ulje. Ima jako prijatan, lep, osvežavajući i blag miris.

Na ambalaži seruma je naznačeno da je rok trajanja 3 godine, ali 12 meseci nakon otvaranja iste. Takođe naznačeno je šta sve proizvod sadrži.

Bočica je od 30 ml seruma, ali je on jako dugotrajan jer se malo nanosi. I prilikom češće upotrebe, Avon serum za ispucale krajeve će duže trajati.

 

Nega suvih i ispucalih krajeva

 

Nega suve kose može biti zahtevna za nas. Suva kosa ne izgleda zdravo, a to nije nešto na šta smo mi žene ponosne.

Toplo vreme, kao i česta upotreba fena, pegle, figara… dodatno će isušiti našu kosu. Pravilna nega je neophodna. Ukoliko je kosa suva, zahtevaće dodatnu negu.

Trebale bismo izbegavati preveliko tretiranje već isušene kose. Takođe vezivanje dodatno oštećuje kosu. Ali toplo vreme nas, sa dugom kosom, natera da stalno kosu vezujemo.

Korišćenje šampona za kosu koji ubrzava rast kose (kako bismo je redovnije šišale), pomoći će suvoj kosi da se brže oporavi. Takođe, i neka prirodna ulja neće škoditi. 

Upravo zato, Avon serum za suve i ispucale krajeve će dati trenutni efekat da suva kosa izgleda mekše i osveženo, a ne da bude procvetala i krzavih krajeva.

 

Advance Techniques serum za kosu kako se koristi

 

Avon serum za kosu za suve krajeve Advance Techniques se koristi lako i jednostavno, a moguće je koristiti ga na dva načina. 

Nanosi se na suvu kosu i to je edan način. Nećemo pogrešiti ako nanesemo i na vlažnu kosu, ali je potrebno ne sušiti je veštački nakon toga.

Ako ga koristite kao silikonske kapi, po malo, potrebno nakapati na dlan. Dovoljno je staviti kap – dve, jer je jako mastan. Zatim nanesemo na krajeve i utrljamo. Kosa će dobiti sjaj istog trenutka.

Ja volim da ga nenesem i na vlažnu kosu a zatim pustim da se kosa sama prirodno osuši. Tako više pogoduje talasastoj i kovrdžavoj kosi. Avon serum za suve i ispucale krajeve takođe sprečava uvijanje kose. Zato je dobro koristiti ga nakon ispravljanja presom, jer će krajevi ostati ravni.

 

Avon serum za suve krajeve kose iskustva

 

Kao što serum ima svoje prednosti i mane, isto tako postoje različita iskustva u korišćenju kozmetike. Tako i za Avon serum za suve i ispucale krajeve.

 

Pozitivna iskustva u korišćenju Avon seruma za procvetale krajeve kose

 

Ja sam serum koristila ranije, pre nekoliko godina. Kosa mi je nešto u tom periodu baš sporo rasla. Nisam mogla stalno da kratim krajeve, koji su bili suvi i ispucali. Čula sam za Avon serum za suve i ispucale krajeve i dugo sam ga koristila. Zašto sam prestala, ne mogu da se setim, ali bih mu se opet rado vratila.

 

Jedna blogerka je oduševljena efektom korišćenja Avon seruma za suve i ispucale krajeve. Nakon korišćenja, kosa joj je mekana kao svila. Efekat ostaje do sledećeg pranja. Blogerka svima preporučuje ovaj serum.

 

Bilja ističe da joj Avon serum za suve i ispucale krajeve mnogo odgovara i da ga zaista dugo koristi. Kaže da ga koristi tako što stavi kap – dve na dlan, a zatim utrlja krajeve. Mirisom je oduševljena.

 

Anja je inače imala jako suvu kosu. Oduševila se kakav je efekat ostavio Avon serum za suve i ispucale krajeve. “Kad žena ima problem sa suvom kosom, zna da ceni svaki preparat koji će joj pomoći da isti reši” ,kaže Anja.

 

Još jedna devojka istakla je prednosi i njeno oduševljenje serumom. Ona godinama unazad koristi ovaj serum, doduše više kao kapi jer joj najviše pomaže leti. Zimi ga takođe koristi, malo manje, ali ipak joj ne škodi. Sviđa joj se što je umereno mastan, što lepo miriše i što joj kosa izgleda zdravije. Sve pohvale ima za ovaj serum za ispucale krajeve.

 

Avon serum za suve i ispucale krajeve

 

Ostala iskustva u korišćenju Avon seruma za suve i ispucale krajeve

 

Maja kaže da inače ima suvu kosu i da korišćenjem ovih kapi nije videla da joj je kosa manje suva. Kaže da možda nije nanosila kapi pravilno.

 

Milica je imala ne tako dobro iskustvo sa Avon serumom za suve krajeve jer je previse često nanosila kapi. To je dovelo do toga da se kosa prezasitila i nije imalo nikakvog efekta. Kosa joj je bila podložna mašćenju, uz ovaj serum tj. silikonske kapi se još češće mastila.

 

Serum je koristila i Miljana, kaže da je dobar, ali samo trenutno, nema trajnih poboljšanja. Ako su krajevi već ispucali, jedino što će ih zaista oporaviti je šišanje.

 

Jedna plavuša je rekla da koristi blanš i da joj je kosa zbog toga jako oštećena. Kako navodi, serum joj nije rešio problem. Samo je trenutno kamuflirao ispucale krajeve. Odlučila je da koristi neki drugi serum.

 

Devojka koja deli svoje iskustvo kaže da se zasitila njena kosa ovim serumom. Koristi ga jako dugo i bila je zadovoljna, ali pošto se sada farba u plavo treba joj nešto što je malo jače i što nije specijalno namenjeno samo suvim krajevima. 

 

Rezultati nakon korišćenja Avon kapi za suve i ispucale krajeve

 

Posle detaljnijeg istraživanja Avon seruma za suve i ispucale krajeve, a i ličnog iskustva, došli smo do određenih zaključaka. Ukoliko je kosa zaista suva zahtevaće dodatnu negu. 

Avon AT serum za kosu će dati trenutni osećaj mekoće, ali neće trajno rešiti problem.

 

revlasin opsti 1

 

Avon AT serum za suve i ispucale krajeve sastav

 

Sastav ovog seruma sledi u nastavku, a kao što možete videti prisutni su silikoni i alkohol:

Cyclopentasiloxane, ethyl alcohol, dimethicone, panthenol, ethylhexyl methoxycinnamate, benzophenone-2, parfum/fragrance, phytantriol, phenoxyethanol.

 

Avon AT serum za suve i ispucale krajeve cena

 

Cena ovog seruma je uglavnom oko 500 – 600 dinara, ali nekada je i više. Pošto se prodaje kataloški cena zavisi od prodajnog meseca, pošto je ponekad na akciji. Takođe, uvek proverite da li je tog meseca dostupan u ponudi.

 

Slični i povezani članci:

Avon serum za suve i ispucale krajeve je mnogima dalo sjajne rezultate. Ja sam bila oduševljena mekoćom problematičnih krajeva, koji su u trenutku izgledali zdravije.