Bioderma losion za lice obećava rešavanje problema masne i kombinovane kože! Koliko je uspešan saznajte u nastavku. Recenzija i iskustva!

 

Proširene pore, višak sebuma i nepravilnosti na koži čine osećaj na licu i pogled u ogledalo težim.

U portazi ste za losionom koji će osloboditi kožu prekomernog mašćenja i pripremiti je za dnevnu negu. Bioderma Sebium losion na lice rezenzija vam otkriva da li je portazi došao kraj. 

 

Zašto se koristi Bioderma Sebium losion za lice

 

Bioderma Sebium linija, osmišljena kako i samo ime kaže, za tretman masnog dela  kože, sklone aknama. Jedan od proizvoda te linije je Bioderma Sebium lostion za lice za uravnoteženje proizvodnje sebuma i sprečevanje negativnog uticaja na kožu. 

Bioderma Sebium losion upotrebljava se za:

  • regulaciju lučenja sebuma kao i trajno uspostavljanje pH ravnoteže kombinovane i masne kože;
  • dubinsku hidrataciju kože koja traje i do osam sati; 
  • sužavanje pora i ujadnačavanje testure kože,
  • pročišćavnje kože, regeneraciju i sprečavanje nastanka novih nepravilnosti na koži. 

 

Kome se preporučuje Bioderma losion za lice

 

Osobe sa masnom ili kombinovanom kožom najbolje znaju koliko je potrebno pažnje pri odabiru preparata za negu lica. Kako bi pravilno pristupili procesu održavanja kože lica, neophodno je posvetiti se svakoj regiji lica ponaosob.

To nije nimalo jednostavan posao, pa je poželjno pronaći proizvod koji će odgovarati tipu kože koji preovladava, ne ugrožavajući drugu regiju lica. 

Bioderma Sebium losion namenjen je kombinovanom i masnom tipu kože. Ima višestruku funkciju, a to je hidratacija, regulacija sebuma i balansiranje ph vrednosti kože. 

Bioderma Sebium losion je hipoalergijski proizvod, dermatološki ispitan. Dodatno, preporučuje se i za negu osetljive kože. Preporučuje se osobama koje žele uspostaviti balans lučenja sebuma i tako suzbiti proširene pore. 

MARIJA I IVONA su uspele da pobede velike bubuljice. Sada se mogu pohvaliti lepim, čistim i blistavim licem BEZ AKNI I BEZ MITISERA. Pomogao im je jedan prirodni proizvod, a otkrile su nam i koji. Pročitajte njihova iskustva i kako su to uspele https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Kako deluje Bioderma losion za lice za masnu i kombinovanu kožu

 

Bioderma Sebium Lotion ima dubinski efekat, deluje tako što prodire u kožu i aktivnim supstancama je pročišćava. Dovodi do hidratacije kože i pomaže joj da zadrži vlažnost i do osam sati.

Bioderma Sebium losion za čišćenje lica prolazeći kroz ćelije kože, utiče i na regulaciju proizvodnje i protoka sebuma, pa se koža na površini manje masti. 

Obzirom da reguliše mašćenje, ne dovodi do isušivanja kože, već ima i ulogu balansiranja pH vrednosti kože.

Bioderma Sebium losion za kombinovanu i masnu kožu pored biološkog regulisanja lučenja sebuma, sadrži i sastojke koji uzajamno deliju za sužavanje proširenih pora.

 

Masna koža lica

 

Jedan od najčešćih problema lica je masna koža. Ne samo da može izgledati neprivlačno, već može stvoriti dodatne probleme. 

Pored toga što lice bez šminke sija, masnoća se probija i kroz sloj pudera, šminke i presijava se na licu. Takođe, masna koža je pogodno tlo za stvaranje akni, bubuljica i mitisera. Pa je to možda jedna od najčešćih mana ovog tipa kože. 

Koža postaje masna onog trenutka kada lojne žlezde luče više masnoće, tačnije ulja, nego što je potrebno. Razni faktori utiču na nekontorolisanje lučenja sebuma. 

To mogu biti prirodni razlozi kao što je genetika, prirodni sastav kože i sl. Mada i hormonski disbalans, nepravilna ishrana, nepravilna nega kože i ostalo mogu dovesto do prekomernog mašćenja kože. 

Masna koža zahteva posebnu negu. To se postiže najpre odabirom odgovarajućih kozmetičkih preparata, potom i redukovanjem životnih navika. 

 

Kombinovani tip kože 

 

Kada pričamo o kombinovanom tipu kože, možemo reći da je to najzastupljeniji tip kože lica. Lice se sastoji od kombinacije suvih/osetljivih i masnih delova. 

To znači da je na različitim regijama lica, zastupljno dva ili više tipova kože. Na primer, koža lica je u T zoni masna, a na spoljašnjim delovima obraza suva ili osetljiva.

Kombinovana koža je nezgodna za održavanje nege. Izbor kozmetičkih proizvoda može odgovarati jednom tipu kože, odnosno delu lica, a drugom ne. 

Zato je potrebno biti odmeren u odabiru preparata i koristiti one proizvode namenjene za kombinovan tip kože. 

 

Proširene pore na licu 

 

Pore su sitne rupice, odnosno otvori na površini kože. Pore omogućavaju sebumu da kroz kanale izađe na površinu. Pored masnoće, kroz pore izlazi i znoj. 

Proširene pore nastaju onog trenutka kada žlezde počnu lučiti više ulja i tako se kanali i otvori na koži prošire. Tada nastaju i problemi održavanja pora, jer neadekvatnom higijenom može doći do začepljena pora, samim tim i mitisera i akni. 

Proširene pore je potrebno adekvatno čistiti i negovati, kao i preduzeti mere protiv daljeg širenja pora. Potpuno sužavanje pora je gotovo nemoguće, ali delimično svakako jeste. 

 

Kako izgleda Bioderma Sebium losion

 

Bioderma je poznat kozmetički brend, porekom iz Francuske. Proizvodi Bioderma su kategorisani po tipu kože i namenjeni su za lečenje, čišćenje i negu kože. 

Jedna od popularnijih linija proizvoda je Bioderma Sebium linija, u čijoj kolekciji se nalazi i Bioderma Sebium Lotion za lice za masnu i kombinovanu kožu. 

 

Ambalaža 

 

Bioderma losion za lice dolazi u zeleno – providnoj plastičnoj ambalaži sa belim poklopcem. Ambalaža teži 200 ml, praktičnog dizajna, i sadrži sve potrebne informacije o proizvodu.

Ispod poklopca se nalazi mali otvor koji kontroliše doziranje. Otvor je prekriven folijom koja se lako uklanja. Sam losion je providan, bez boje, ređe teksture. Osvežavajućeg vrlo blagog mirisa cvetne i voćne note.  

 

Sastav Bioderma Sebium losiona za lice 

 

Kada ste pročitali za šta se sve koristi i kome je namenjen Bioderma Sebium losion za proširene pore verovatno vas interesuje od čega je napravljen. Bitno je da napomenem da ne sadrži parabene. 

U nastavku pročitajte šta ulazi u sastav Bioderma losiona za lice.  

Sastav:

Aqua/Water/Eau, Peg-11 Methyl Ether Dimethicone, Butylene Glycol, Glycerin, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Capryloyl Glycine, Polysorbate 20, Sodium Citrate, Zinc Gluconate, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Mannitol, Sodium Metabisulfite, Xylitol, Rhamnose, Pyridoxine Hcl, Propyl Gallate, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Fructooligosaccharides, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum). [Bi 727]

 

Metil Dimetikon (Methyl Ether Dimethicone)

 

Dimetikon je silikon koji se koristi u kozmetičkim preperatima za negu kože i kose. Ono što me ne raduje to je što je u Bioderma losionu za lice prisutan u većem procentu, tj.nalazi se na drugom mestu po zastupljenosti sastojaka. 

Dimetikon i druge silikone poželjno je izbegavati u kozetičkim proizvodima. Efikasan je u stvaranju završnog matiranog sloja, pa ga koriste u proizvodima za negu masne kože. 

U Bioderma losionu za lice za masnu i kombinovanu kožu, nalazi se i zbog svog hidratantnog svojstva. Poboljšava teksturu kože, pružajući nemasan i gladak izgled. 

Glicerin 

 

Glicerin je prirodnog porekla, prisutan je i u koži. Pored raznih dobrobiti koje pruža, u Bioderma losionu za lice zadužen je za dubinsku hidrataciju.

 

Ekstrakt Gljive (Fomes Officinalis (Mushroom) Extract)

 

Noji sastojak u kozmetici je i ekstrakt gljive. Obzirom da je bogat jedinjenjima koja hidriraju, poboljšavaju teksturu kože, pogodan je za svaki tip kože.

Idealan je za tretman masne kože jer utiče na mašćenje kože ne isušujući je. Takođe, deluje na smanjenje proširenih pora.

 

Capryloyl Glycine

 

Kaprilol glicir je proizvod glicerina i kaprilne kiseline. Kao površinski aktivno sredstvo koje je u Bioderma Sebium losionu za lice, zadužen je za regulaciju pH vrednosti kože. 

Pomaže u zaštiti površine kože od gubitka vode, ali deluje i tako što poboljšava dejstvo kozmetičkih konzervanasa. Utiče na regulaciju lučenja sebuma i korisan je kod kože sklone aknama.

 

Zinc Gluconate

 

Cink glukonat se u kozmetičkim proizvodima najčešće koristi kao tretman protiv akni. Kao sastojak Bioderma losiona za lice zadužen je da balansira proizvodnju sebuma. Smatra se bezbednim za upotrebu u kozmetici.

 

Salicilna kiselina

 

Salicilna kiselina je čest sastojak krem, tonika i losiona za lice. Uklanja mrtve ćelije sa površine kože i čisti je od prljavštine. Efikasan je borac protiv akni tako što smanjuje mašćenje kože i sprečava začepljenje pora. 

Salicilna kiselina u Bioderma Sebium losionu za lice čini kožu glatkom i čvršom.

 

Fructooligosaccharides

 

Fruktooligosaharidi su oligosaharidi koji se proizvode od šećerne repe. U Bioderma losionu za lice za masnu i kombinovanu kožu nalazi se kao hidratantni sastojak koji pomaže koži da zadrži vodu. 

 

Phenoxyethanol

 

Fenoksietanol je konzervans koji se koristi u kozmetici. U prirodi se može naći u zelenom čaju, ali ova formula koja se koristi u kozmetičkim preparatima je sintetička

 

Natrijum hidroksid

 

Natrijum hidroksid je potencijalni iritant kože, mada ako ste se do sada sustretali sa njim u drugi proizvodima bez reakcije, onda je bezopasan apsolutno. 

Kao člana sastava Bioderma Sebium losiona zadužen je za uspostavljanje u balansiranje pH vrednosti kože.

 

Kako se koristi Bioderma Sebium losion 

 

Bioderma Sebium losion za čišćenje lica se nanosi isključivo na čisto lice. Možete ga naneti ujutru i/ili uveče. Nanosi se tupferom ili prstima. Tupferom je svakako higijenski praktičnije, ali ja sam se odlučila za nanošenje prstima.

Otvor na ambalaži ne dozvoljava neracionalno trošenje losiona, pa sam pronašla način da lako prstima nanesem losion. 

Prstima ili tupferom, nežno umasirajte ili utapkajte losion u kožu. 

Možete ga naneti ne celo lice, ne samo na ključne regije. Nakon tretmana lica Bioderma losionom nastavite sa upotrebom preparata za dnevnu negu. 

 

Da li Bioderma Sebium losion za lice smanjuje proširene pore 

 

Jedna od funkcija Bioderma losiona za lice za masnu i kombinovanu kožu kako se navodi je sužavanje proširenih pora. 

Kao što sam navela vrlo je mala mogućnost proširene pore kozmetičkim preparatima trajno srediti. Moguće je vidno ih suziti i sprečiti dalje nastajanje nepravilnosti. 

Da li je to moguće uspeti sa Bioderma Sebium losionom, mogu reći da u velikoj meri jeste. Za period od mesec i po dana nisam primetila da su se pore definitivno suzile, ali u određenoj meri jesu. 

Mada moram da napomenem da je to možda maksimum jer ja i nemam velikih problema sa proširenim porama. 

 

Da li Bioderma losion za lice reguliše lučenje sebuma 

 

Bioderma losion je formulisan za regulisanje proizvodnje sebuma i u tome je pokazao efikasnost. U masnoj zoni lica, koja se odnosi na čelo, nos i bradu, primetno je smanjeno lučenje sebuma. 

Koža se manje masti, ne sija i šminka lepo izgleda i posle par sati. 

 

Da li Sebium losion čisti lice od bubuljica 

 

Ako vas muči problem sa bubuljicama, imate česte i izražene pojave, Bioderma losion za masnu i kombinovanu kožu ih neće odmah i detaljno otkloniti. Ono što možete očekivati je da će redovnom upotrebom vidno redukovati njihovu pojavu i ostaviti lice čisto i glatko. 

Bioderma Sebium losion je nekomedogen proizvod. Oznaka “nekomedogeno” označava da upotreba proizvoda neće izazvati pojavu komedona, odnosno mitisera i da ne zapušava dodatno pore. 

 

Rezultati Bioderma Sebium losiona za lice

 

Koža, zavisno od tipa zahteva različite kozmetičke preparate i tretmane, ali isto tako i osobe sa istim tipom kože mogu dobiti drugačije rezultate. 

Rezultati za Bioderma losion za lice u mom slučaju govore da je proizvođač u velikoj meri opravdao navedene tvrdnje.

Bioderma Sebium losion za kombinovanu i masnu kožu osetno prija kozi, osvežava je i podstiče osećaj lepršavosti i mekoće. Lagan je, ne ostavlja težinu na licu, kao ni lepljivost. Vrlo se lako apsorbuje u kožu i hidrira je neko vreme. 

Kao što sam navela, lučenje sebuma je izbalansirano, to me je posebno obradovalo. 

Obzirom da se smanjilo mašćenje kože u predelu čela, nosa i brade, nije na suvim delovima lica izazvalo dehidrataciju. 

Nema nikakvog vida crvenila niti iritacija, lice ga dobro podnosi. Što se tiče sužavanja proširenih pora, kao što sam navela, primetila sam blago sužavanje. 

 

Bioderma Sebium losion iskustva

 

Bioderma Sebium losion je pokazao neverovatne rezultate kod devojke koja je vodila borbu sa masnom kožom i aknama. Veruje da je Bioderma losion za lice značajno promenio njenu masnu kožu sklonu aknama. Rezultati su ubrzo došli, a hidratacija i osećaj pročišćenja gotovo odmah. Kupila je i drugu bočicu i losin je postao njena dnevna i noćna obavezna rutina. 

 

Još jedna devojka je imala kako navodi “Wow” iskustvo sa Bioderma losionom za masnu i kombinovanu kožu. Nakon dve upotrebe, ujutru i uveče, pore su bile manje uočljivije, a koža je izgledala mnogo bolje. Preporučije ga svima sa kombinovanom kožom u T zoni. 

 

Pozitivna iskustva stižu od korisnice sa kombinovanim tipom kože. Dugo vremena je tražila preparat koji će smanjiti mašćenje jedne regije lica, a da ne ugrozi osetljivi deo lica. Bioderma Sebium losion za lice je apsolutno zadobio njeno poverenje već nakon nedelju dana upotrebe. Pokazao se kao ne iritantan i učinkovit. Nikakvih zamerki nema, koža više ne sija i deluje oslobođeno.

 

Posebne i najveće pohvale za Bioderma Sebium losion stižu od korisnice koja je imala problem sa proširenim porama. Iako je primenjivala detaljan higijenski tretman lica, vremenom bi se pore napunile prljavštinom. Ima masan tip kože, vrlo sklon aknama. Vrlo brzo je shvatila da je upotreba losiona dobar korak u rešavanju problema masne kože. Nakon nekoliko nedelja pore su bile vidno sužene, lice je dobilo drugačiji izgled. 

 

Zamerke 

 

Preporuke za korišenje Bioderma losiona za lice za masnu i kombinovanu kožu  jedna korisnica je dobila od kozmetičarke. Masan tip kože je prouzrukovao niz nepravilnosti, između ostalog i proširene pore. Pri upotrebi losiona osecala je blago peckanje, u momentu kada se apsorbuje u kožu. To je definitivno nije omelo da nastavi sa tretmanom, ali nakon potrošpene bočice njeno lice je i dalje izgledalo gotovo isto. Pore se nisu suzile i dalje su bile jasno izražene. 

 

Još jedna devojka sa masnom kožom ističe da rezultati Bioderma sebum losiona nisu išli u korist losiona. Mašćenje kože lica se smanjilo minimalno, a nepravilnosti su ostale uočljive. Smatra da bi možda za njenu kožu bio potreban malo jači losion. 

 

Slični i povezani članci:

 

Zaključujemo

 

Bioderma Sebium losion ima dosta preporuka i zadovoljnih korisnika. Pokazao je zadovoljavajući nivo u rešavanju problema kombinovane i masne kože, ali našli su se i izuzetci. 

Da li je Bioderma losion za lice rezencija odgovorila na Vaša pitanja i bolje Vas upoznala sa ovim losionom?