Dr Plant puder za stopala je veoma hvaljen proizvod za negu stopala. Da li su te pohvale opravdane? Pročitajte iskustva i saznajte!

Na koji način deluje Dr Plant foot care timijan puder za stopala i kakve rezultate daje? Odgovore na ova pitanja, dobićete u nastavku teksta.

Zima nam je već na vratima, a noge su nam u toplim čizmama. Nepremočiva obuća i više slojeva čarapa mogu sprečiti kožu stopala da diše i dovesti do pojačanog znojenja. Posebno ako veći deo dana provodite u obući, ovi problemi će biti izraženiji. 

Zimi, jasno, mnogo ređe otkrivamo ovaj deo tela, ali to ne bi smelo da bude razlog zapostavljanja nege stopala. 

 

STOPALIN

 

Upotreba Dr Plant foot care pudera za stopala

 

Kome se preporučuje upotreba Dr Plant pudera?

Sr Plant puder je potencijalni proizvod za vas ukoliko imate problema sa:

  • neprijatnim mirisom stopala
  • pojačanim znojenjem
  • gljivičnim infekcijama
  • zapaljenskim upalama kože stopala
  • svrabom stopala

Jedno od mogućih rešenja za ove probleme može biti i Dr Plant Foot Care timijan puder za stopala. Budući da je Dr Plant Foot Care puder za stopala antimikotik, antiseptik i adstrigens u jednom, deluje na sve navedene poteškoće. 

Ukoliko se sada pitate da li ovaj proizvod može i vama da pomogne, nastavite sa čitanjem. Sledi objašnjenje koje kako pomaže ovaj proizvod i koji su njegovi sastojci. 

 

Dr Plant puder za stopala i neprijatan miris

 

Da znojenje nogu, gljivice i smrad mogu biti veoma neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kako pomaže puder za stopala Dr Plant?

 

Ovaj proizvod pomaže tako što apsorbuje znoj i vlagu i sprečava nastanak vlažne sredine koja pomaže gljivicama da se namnože i opstanu na stopalima. Sa nestankom gljivica i bakterija, nestaje i osećaj svraba na stopalima.

Dr Plant puder ostavlja osećaj fine svežine koja pozitivno deluje i na umirenje od svraba. Sastojci pudera za stopala deluju na različite uzroke nelagodnih stanja, kao što su svrab i neprijatan miris. 

  • Recenzija za sličan proizvod – Lidera krema za noge, uputstvo za korišćenje i iskustva (recenzija).

 

Kako prepoznati pakovanje Dr Plant timijan puder za stopala

 

Puder Dr Plant dolazi u plastičnoj bočici. Etiketa na njemu je žute boje sa velikim plavim slovima DR i nastavkom u nazivu foot care. Ispod toga ćete uočiti svetlijim slovima i naziv jednog od njegovih glavnih sastojaka – timijan. 

Dizajn je toliko jednostavan i uočljiv da ga prosto ne možete pomešati sa drugim proizvodima. 

Puder za stopala Dr. Plant je praškaste strukture. Zapravo, izgleda kao najobičniji puder iako je sastavljen od posebnih sastojaka. 

Pakovanje se može naći u količini od 100ml/85g. Ova količina vam može delovati ne tako velikom. Ali s obzirom na to da je puder lagan i da nije potrebna velika količina pri koriščenju, pakovanje vam može trajati po nekoliko meseci. Čak i ako ga koriste više puta dnevno. 

 

Timijan puder za stopala sastav

 

Kada budete pogledali sastav Dr Plant pudera za stopala, shvatićete otkuda njegova efikasnost i dobre ocene. Svaki sastojak ovog pudera ima svoju namenu u regulisanju problema sa stopalima, a svi zajedno čine ovaj proizvod veoma efikasnim.

 

Benzoeva kiselina 

Ova kiselina u sastavu Dr Plant Timijan pudera deluje kao moćan antimikotik, tj. sprečava pojavu i razvoj čestih i upornih gljivičnih infekcija. Benzoeva kiselina je dobro poznata kao sastojak koji je koristi u lokalnim terapijskim preparatima. Ovaj sastojak je zato prva pomoć u borbi sa gljivicama na prstima noge i stopalima.

 

Borna i silicilna kiselina

Borna kiselina smiruje upalne procese na koži. Deluju antiseptično, dakle, u Dr Plant puderu upotrebljene su radi dezinfekcije. Oni sprečavaju rast i razvoj mikroorganizama, tako da su od velike važnosti za održavanje higijene stopala. 

Prekomeran broj bakterija u dodiru sa znojem je uzročnik neprijatnog mirisa. Ovi sastojci tako njihovim suzbijanjem rešavaju posredno problem neugodnog mirisa nogu.

 

Cink oksid 

Cink je mineral koji je od krucijalnog značanja za naše zdravlje, a delovanja ovog minerala su različita i bogata. Cink oksid u Dr Plant puderu ima adstrigentno dejstvo, što znači da deluje na upale na koži. Ciknk oksid je sa ovim dejstvom dobar za iritiranu kožu i gljivične infekcije.

 

Mentol i etarsko ulje eukaliptusa 

Kada se spomenu mentol i ulje eukaliptusa, prva asocijacija bude svežina. I upravo je taj osećaj hlađenja i svežne postignut upotrebom Dr plant pudera zahvaljujući ovim sastojcima.

 

Timijan

Ovaj sastojak je ušao i u sam naziv proizvoda. Timijan je biljka srodna majčinoj dušici poznata po svom antiseptičkom delovanju. Poznato je njeno delovanje na dezinfekcije rana, na veoma efikasno uklanjanje bakterija. Određena vrsta ulja timijana je delotvorna i u lečenju gljivičih infekcija. Pri svemu tome, ne iritira kožu. 

 

Timol

Timol je prah biljaka sa dokazanim antiseptičnim i fungicidnim dejstvom. Kako tegobe kao što su neprijatni mirisi i svab kože dolaze upravo kao posledica bakterija i gljivica, sastojci Dr Plant pudera kao što su timol i svi prethodno nabrojani deluju upravo protiv različitih vrsta ovih izazivača neprijatnosti. 

 

Kako se koristi Dr Plant puder protiv neprijatnog mirisa nogu

 

Puder Dr Plant foot care treba koristiti svakodnevno, po mogućstvu i više puta dnevno. 

Veoma je važno da se puder za stopala nanese na čiste i POTPUNO OSUŠENE noge, tj. stopala. Dobro osušiti noge nakon pranja je od ključne važnosti jer gljivicama pogoduje vlažna sredina. 

Dakle, kada ste stopala oprali i osušili, jednostavno napuderišite stopala Dr Plant timijan puderom za stopala i utrljajte ga dodatno u kožu.

Dr Plant puder protiv neprijatnog mirisa nogu možete koristiti i tako što ćete puder sipati i u čarape i nakon toga ih navući na noge. Možete čak malo pudera ostaviti u čarapama nakon pranja, iako ih odmah ne koristite. Povućiće eventualne ostatke vlage u njima.

Pored čarapa, moguće je puder staviti i u obuću koju nosite. Bilo da ostavite preko noći da lepo povuče vlagu iz cipela, bilo da stavite malu količinu kada već krećete negde, puder će pomoći da ne bude onog neprijatnog smrada kada se izujete. 

 

Dr Plant puder za stopala

 

Da li pomaže Dr Plant puder protiv neprijatnog mirisa nogu

 

Neprijatan miris koji se širi kada se izujete sve je češći problem i žena i muškaraca. Sintetičke čarape, uska i neudobna obuća, pa i neka fizička i psihološka stanja mogu dovesti do znojenja nogu. Vlažna sredina od znoja u dodiru sa bakterijama koje žive na koži stvara neprijatan miris.

Dr Plant timijan puder je sastavljen od sastojaka koji sa jedne strane sakupljaju vlagu, a sa druge ubijaju bakterije. Na ovaj način se Dr Plant puder rešava loše mirise koji nikome nisu prijatni. 

Ne samo što sprećava neugodan miris suzbijanjem namnožnih bakterija, već i ostavlja osećaj svežine i lep miris, budući da u sebi sadrži mentol, eukalptus i timijan. 

 

Foot Care puder protiv gljivičnih infekcija

 

Većinu vas zanima da li Dr Plant foot care puder može izlečiti gljivične infekcije na stopalima. Dr Plant puder se može koristiti kao pomoćno sredstvo za lokalnu upotrebu protiv gljivica. 

Neki od njegovih sastojaka mogu da pomognu u borbi protiv gljivica. Međutim, kod većih i dužih infekcije nije moguće da vam samo ovaj proizvod pomogne. U težim slučajevima, potrebno je koristiti terapiju sistemskim antimikoticima, lekove prilagođeni individualnim potrebama obolelog kao i pojačane mere higijene. 

  • Krema koja možda pomaže protiv gljiva na nogama je Canesten. Pročitajte recenziju za Canesten kremu.

 

Rezultati nakon redovne upotrebe

 

Redovnom upotrebom Dr plan pudera za stopala u potpunosti se sprečava širenje neprijatnog mirisa stopala i prekomerno znojenje stopala. Puder deluje i kao pomoćno sredstvo kod gljivičnih upala.

Stopala su upotrebom Dr Plant pudera suva, osvežena i negovana. Nestaju tegobe, kao što je svrab stopala. Stopala dobijaju i normalno boju, pošto od prekomernog znojenja umeju da budu bleđa. 

 

Dr Plant puder za stopala

 

Iskustva za Dr Plant puder za stopala

 

Gotovo se nikad ne dešava da neki preparat dobije samo pozitivne ocene. Iako nisu svi korisnici 100% zadovoljni, nismo naišli ni na potpuno negativan komentar kada je o ovom proizvodu reč. 

Ako nije nekome rešio problem, Dr Plant puder za stopala makar ga je malo ublažio, prema svedočenjima korisnika. 

 

Prenosimo vam prikupljena iskustva. 

Iskustvo mladića koji je maltene bio opoznat u društvu po neprijatnom mirisu nogu je i više nego pozitivan. On kaže da mu je  Dr Plant Foot Care puder za stopala promenio kvalitet života!  

 

Dr Plant Foot Care timijan puder za stopala je pozitivnu ocenu dobio i od korisnice koja se sa ovim problemom borila samo tokom zime. Budući da ima osetljiva stopala, koja stalno imaju potrebu da “dišu”, zima je za nju postajala noćna mora. Bukvalno je osećala sram ako treba da svrati kod nekoga nakod dužeg vremena provedenog u čizmama. Međutim, redovnom upotrebom ovog proizvoda njen problem je nestao, a i sram sa njim.

 

Pohvala za Dr Plant puder za stopala došla je i od jednog starijeg ribolovca. Prema njegovim rečima, nema boljeg načina da se stopala usmrde, nego dužim nošenjem gumenih čizmi. A hobi kojim se ovaj čovek bavi upravo zahteva nošenje takve obuće. On nam je rekao da je prosto nemoguće bilo kojim sredstvom eliminisati neprijatne mirise nakon dugog nošenja “gumenjarki”, ali da se taj problem značajno da umanjiti. 

 

Foot Care puder za stopala je sastavni deo kozmetike za telo i jedne naše čitateljke koja kaže da je ona jasan dokaz da probleme sa “mirisnim” stopalima nemaju samo muškarci. Gljivice koje je ona napatila su dovodile do svraba i rana na njenim stopalima, a neprijatni mirisi su bili samo još jedna prateća pojava ovog stanja. Ona je uz pomoć kreme za stopala u kombinaiciji sa  Dr Plant timijan puder za stopala izlečila ovo stanje. Kremu je nanosila kada je bila kod kuće, a puder uvek pre nego što je odlazila iz kuće. Ovakvim tretmanom za mesec dana, njen je problem skoro nestao. 

 

Najlon čarape, ma koliko tanke bile, jednoj našoj korisnici su stvarale problem prekomernog znojenja. Zbog prirode posla, gotovo je stalno bila u takvim čarapama i cipelama i to je vremenom stvorilo veliki problem sa neprijatnim mirisom. Na preporuku prijateljce, počela je sa upotrebom Dr Plant pudera i vrlo brzo osetila poboljšanje. 

 

Korisnik sa dugodišnjim problemom neugodnog mirisa nogu i pojave gljivica nam je otkrio kako i zašto koristi puder. On je sa ovim problemom morao da se izbori sistematski i uz upotrebu više vrsta lekova i krema. Uspevao je da izleči simptome, ali su se posle nekog vremena oni ponovo javljali. A onda je, poslednji put po rešenom problemu, počeo sa upotrebom Dr Plant pudera preventivno. On dakle Ovaj puder koristi za održavanje dobrog stanja stopala. Problem mu se još uvek nije vratio. 

 

Korisnik koji nije imao problema sa neprijatnim mirisom ni gljivicama, ali jeste sa prekomernim znijenjem stopala, takođe je pozitivno ocenio ovaj proizvod. Prema njegovim rečima, zbog prekomernog znojenja, čarape je morao da menja i po pet puta na dan. Uvek je nosio rezervni par sa sobom i to mu je zaista predstavljalo opterećenje. Dr Plant puder je uticao na to da mu noge duž ostanu suve i značajno mu olakšao navedeni problem. 

 

STOPALIN

 

Zaključak!

Dodatni savet za kraj. Nemojte nositi usku i neudobnu obuću u kojoj će vam se znojiti stopala. Vodite računa o redovnoj higijeni vaših nogu i korišćenju čistih čarapa i obuće. 

 

Da li ste i vi probali Dr Plant timijan puder za stiopala?  Ili neki drugi?

Podelite sa nama da li su vaša iskustva sa ovim proizvodom slična kao navedena.

Da li biste, nakon pročitanog teksta, odlučili za upotrebu ovog proizvoda?

Ostavite nam Vaš komentar u komentarima ispod članka i dodajte ocenu! 

Svako vaše iskustvo je dragoceni deo naših recenzija! Do sledećeg čitanja i novih proizvoda!

 

SLIČNI I POVEZANI ČLANCI