Pročitajte ovu recenziju i ocenite da li je Eucerin Anti-pigment dnevna krema izlaz iz problema i spas protiv hiperpigmentacije i tamnih fleka!

 

Ako i vi spadate u red žena koje se bore sa flekama na licu, onda ste na dobrom putu do rešenja. 

Pripremili smo temeljan vodič za Eucerin anti pigment kremu i saznali najbolja iskustva!

Složićete se da fleke na licu mogu učiniti da vaše lice deluje prljavo. Pored toga mogu pokrenuti brojna neprijatna pitanja i reakcije okoline koja ovu promenu na koži povezuju sa nekom bolešću.

Osećate se nesigurno zbog problema sa tenom? Na licu i ostalim delovima tela vam se pojavljuju pege i fleke? Čak i upotrebom šminke ne možete da prekrijete tamne mrlje na koži?

Ukoliko se neka od prethodnih rečenica odnosi na Vas, onda vrlo verovatno imate problem sa hiperpigmentacijom koji pokušavate da rešite. Za ovako delikatne probleme u pomoć dolazi Eucerin Anti-pigment dnevna krema sa zaštitnim faktorom 30. 

Pročitajte sve o ovoj kremi: kako deluje i kako pomaže Eucerinova Anti-pigment dnevna krema, kakav je sastav i kakva su iskustva.

 

fleke Neborela

 

Eucerin linija za ublažavanje fleka na koži

 

Eucerin tim je prepoznao potrebu za lečenjem ovog problema. Posebnom negom tipa kože sklonoj ovakvim promenama u izgledu stvorio je celu liniju pod nazivom Anti-pigment linija za negu kože. U okviru ove linije naći ćete sledeće proizvode:

 

Eucerin Anti-pigment dnevna krema
65%
Korisnost
Eucerin Anti-pigment dnevna krema
45%
Cena
Eucerin Anti-pigment dnevna krema
80%
Dostupnost
Eucerin Anti-pigment dnevna krema
60%
Tekstura

OCENITE RECENZIJU

Marina i Vesna koriste jednu prirodnu prirodnu kremu protiv hiperpigmentacije i tamnih fleka, koja je istovremeno krema za bore i krema za podočnjake. Ona im je pomogla da uspore starenje i smanje bore, podočnjake i fleke na koži. Pročitajte njihova iskustva i kako su to uspele https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Šta je to hiperpigmentacija?

 

Sigurna sam da ste viđali ljude sa tamnijim flekama na koži, najčešće na licu, ramenima, rukama ili ste i sami imali problema sa ovom pojavom na koži. Ove tamne mrlje se ne javljaju slučajno baš na ovim mestima. Budući da  najčešće nastaju kao posledica izlaganja suncu, logično je da su baš ovi delovi tela najpodesniji za stvaranje ovog kožnog problema. 

Međutim, hiperpigmentacija se može javiti na bilo kojem mestu na našem telu, nevezano za ova pomenuta područja. Mnogi će je pored mrlja nazvati i pegama.  Dakle, hiperpigmentacija je pojava na koži gde se tačke ili delovi kože javalju kao tamniji u odnosu na boju kože koja ta mesta okružuje. U narodu je ova pojava poznatija je pod nazivom „staračke pege“ i „sunčane pege“.

Tamne mrlje nastaju prekomernim stvaranjem melanina, pigmenta čija je funkcija zaštitna, tj. deluje kao prirodni UV filter. Može se poremetiti pod određenim faktorima stvarajući ovaj, na sreću, samo estetski problem.

Različiti su uzroci neravnomernog lučenja melanina.

  • Prekomerno izlaganje suncu;
  • Upale na koži kao što su akne, ekcemi, lupus;
  • Uticaj hormona – javalja se u trudnoći ili pri korišćenju kontraceptivnih pilula kao i u menopauzi;
  • Neadekvatni kozmetički proizvodi;
  • Starost.

 

Kozmetika u službi lečenja fleka na koži

 

Postoje više načina da rešite ovaj problem sa izgledom kože. Jedan od njih je upotreba kvalitetnih kozmetičkih proizvoda, kao što su kreme protiv hiperpigmentacije. Ovde u celu priču ulazi Eucerin, dermo-kozmetički brend sa tradicijom dugom više od veka. 

Sigurna sam da o ovom brendu ne treba mnogo govoriti i da vam je poznat, ali ću ipak skrenuti pažnju da je Eucerin ozbiljna firma kada se radi o dermatološkim istraživanjima. Iza cele priče stoje dermatolozi, farmaceuti i kvalitetni medicinski eksperti na ovim poljima.

 

Kome se ova preporučuje Anti-pigment dnevna Eucerin krema?

 

Njena upotreba kod masne kože sa sličnim problemom se ipak nije pokazala kao zadovoljavajuća. Za masnu kožu se preporučuju kreme laganije teksture.

Važno je naglasiti da je krema nekomedogena i da bezbedna za korišćenje. Nekomedogena znači da ne masti kožu i ne stvara bubuljice i mitisere.

Pošto uklanja fleke na licu pogodna je čak i pegice, koje se mogu pojaviti ili kao posledica sunčanja ili koje prirodno nastaju na koži. 

 

Kako se koristi?

 

Kao i kod bilo koje druge kreme, tako je i kod Eucerin dnevne antii pigment kreme – prvi korak jeste čišćenje lica. Krema se nanosi na očišćenju kožu NEŽNIM utrljavanjem na kožu lica, a može se naneti i na vratu. 

Naglašavamo ovo nežnim, jer korisnici, naročito kada su u pitanju neke promene na koži, imaju potrebu da grublje istrljaju mesto na kome problem postoji. Međutim, ni kod pranja kože ni nege ne postoji potreba za tim. Dodir sa kožom uvek treba da bude nežan i blag, a krema će se i na ovaj način dobro upiti. 

 

Takođe, ukoliko koristite i druge proizvode iz ove linije, vodite računa da svi oni sadrže tiamidol, patentiranu supstancu koja je najjači inhibitor humane tirozinaze. Međutim – tiamidol se sme koristiti najiše četiri puta dnevno.  

 

Rezultat redovne upotrebe

 

Redovnom upotrebom Eucerin Anti-pigment kreme već nakon četiri nedelje je moguće videti smanjenje veličine fleka kao i njihovo prosvetljavanje, te ujednačeniji i sjajniji ten. Prvi reziltati vidljivi su i nakon dve nedelje.

Redovnom upotrebom rezultati se poboljšavaju kada se primećuju značajnije promene. Koža već postaje bolja, naročito za šminkanje. Hirdrirana je i sjajna.

 

 

Recenzija Eucerin Anti-pigment dnevna krema

 

Eucerin Anti-pigment dnevna krema za staračke fleke

 

Pitate se da li se Eucerin anti-pigment dnevna krema može koristiti za tretiranje staračkih fleka? Odgovor bi bio DA.

 

Krema je izuzetno efikasna kod ublažavanja ovog stanja, te koža izgleda podmlađeno i negovano.

 

Eucerin Anti-pigment dnevna krema za zaštitu od sunca

 

Zahvaljujući tome što sadrži UVA i UVB filtere i što nosi oznaku SPF 30 ova krema deluje kao odlična prevencija za zaštitu od sunca. (Šta ove oznake znače možete bliže saznati u nastavku teksta.)

Međutim, ukoliko imate problema sa pigmentaciom kože kojoj je uzrok izlaganje suncu ili ukoliko vam je koža inače osteljiva na sunce, zaštitite se. Kreme sa zaštitinim faktorom bi trebalo ponovo upotrebiti nakon dva do tri sata izlaganja suncu. 

 

Eucerin Anti-pigment dnevna krema u trudnoći

 

Veliki broj žena ima svest o tome da sve što unese u organizam može imati uticaja na plod. Tako sa velikom opreznošću biraju hranu, pića, lekove… Međutim, manji broj žena shvata da koža ima veliku sposobnost resorpcije supstanci iz sredstava koje na nju nanosimo.

Iz ovog razloga, treba biti u istoj meri oprezan sa korišćenjem preparata za negu kože. Promenom nivoa hormona u telu, dolazi do problema sa pigmentacijom i u periodu trudnoće i dojenja kod žena. 

Ovakve promene, najčešće se pojavljuju na licu – čelu, nosu, bradi, obrazima. Pigmentacija u trudnoći naziva se melazma, kloazma ili trudnička maska.

U ovom slučaju se rešavanje problema dodatno komplikuje jer ne možete koristiti bilo koju kremu za tretiranje pigmentacije. Razlog tome je što određene kreme imaju u svom sastavu supstance koje moju biti štetne po plod ili majčino mleko.

 

Eucerin anti-pigment krema je potpuno bezbedna za korišćenje u trudnoći jer nema ni jednu supstancu koja bi mogla dovesti do oštećenja ploda.

 

Eucerin Anti pigment dnevna krema sastav

 

Eucerin Anti-Pigment dnevna krema sadrži:

  • B-Rezorcinol za smanjenje produkcije melanina i pojave hiperpigmentacije;
  • gliciretinsku kiselinu za stimulaciju regenerativnih procesa u vašoj koži, tj. za obnavljanje kože oštećene UV zračenjem. Ova kiselina se dobija iz korena sladića štiti kožu od oksidativnog stresa koji je narušava;
  • UVA i UVB filtere (SPF 30)  za pružanje efikasne zaštite od sunca; 

UVA i UVB su tipovi ultraljubičastih zraka koje emituje sunce i koji deluju štetno po naše zdravlje. Ovi zraci imaju različite nivoe energije i deluju na naša tela na malo drugačiji način.

UVA zraci dovode do preranog starenja kože i tamnjenja kože. Ovim zracima smo izloženi tokom cele godine, čak i onda kada je vreme oblačno i kada nismo svesni sunčevih zraka. 

UVB zraci su ti koji oštećuju gornji sloj kože pa tako  dovode do sunčanice, opekotina, crvenila i pojave katarakte. Ovi zraci mogu dovesti do raka kože u kasnijem životu čoveka. UVB zraka se treba čuvati od proleća do jeseni u vremenu od 10 do 16 časova.

Što se tiče SPF 30 faktora tiče, skraćenica SPF se odnosi na SUN PROTECT FACTOR iliti faktor zaštite od sunca. Ako nisite zaštitni faktor 30, to bi značilo da vaša koža apsorbuje 30 puta manje ovih zraka nego što bi to bio slučaj da ne nosite kremu;

  • Tiamidol  – najvažniji sastojak kreme koji u korenu rešava ovaj problem. U kremi se koristi za  smanjivanje proizvodnje melatonina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju.

Ceo spisak sastojaka: 

Voda   Homosalate   Alcohol Denat   Butyl Methoxydibenzoylmethane   Ethylhexyl Salicylate Ethylhexyl Triazone   Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine   Butylene Glycol Dicaprylate-Dicaprate Tapioca Starch   Distarch Phosphate C12-15 Alkyl Benzoate Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid   Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol Glycyrrhiza Inflata Root Extract Tocopherol   Glucosylrutin Isoquercitrin Glicerin Cetyl Alcohol Stearyl Alcohol Sodium Chloride   Xanthan Gum Carbomer Sodium Hydroxide Glyceryl Stearate Sodium Stearoyl Glutamate Dimethicone   Phenoxyethanol Trisodium EDTA Parfum

 

OCENITE RECENZIJU NA KRAJU TEKSTA

 

Pakovanje

 

Eucerin Anti-Pigment dnevna krema dolazi u bočici od 50 ml. Dakle, dolazi u nekim standardnim pakovanjima krema za lice i s obzirom na to da se koristi u veoma tankom sloju, može dosta trajati ukoliko se koristi samo za lice. Pritiskom na pumpicu krema izlazi veoma lako i ne može se lako desiti da izađe više nego što vam treba.

 

Videćete da je odmah po nanošenju na kožu vaše lice sjajno i vlažno, a upravo je to ono što vašoj koži treba – kako bi fleke što pre nestale.

Nije potrebno da je mnogo nanosite na lice, a tuba vam može trajati komotno mesec ipo dana, pa i više ako ne nanosite veću količinu kreme. Ali ako vam je potrebna i za vrat, dekolte, ruke onda će vam pakovanje kraće trajati. U tom slučaju, pakovanje možda neće zadovoljiti vaše potrebe.

 

Recenzija Eucerin Anti-pigment dnevna krema

 

Iskustva

 

Iskustva korisnica su uglavnom pozitivna, s tim da je veći broj korisnica bio zadovoljan umanjenjem fleka i njihovom manjom vidljivošću. Mada retko se ko mogao pohvaliti potpunim gubitkom fleka.

Takođe, veći broj ispitanika je naglasio da pri rešavanju ovog problema nisu koristili samo Eucerinovu anti-pigment dnevnu kremu. Budući da problem sa pigmentacijom zahteva ozbiljan tretman i tretiranje kroz više proizvoda koristili su više preparata.

Iskustvo žene od 43 godine, koja je probleme sa pigmentacijom kože iskusila tek poslednjih godina, iako ranije nije imala posebnih problema sa kožom, tj. bila joj je dovoljna anti-age krema za negu lica govori opet u korist kreme. Ona je njom vidno uspela da smanji fleke i ujednači ten.

Korisnica koja inače u porodici ima ovu vrstu promena na koži svedoči  da je nakon četiri meseca redovnog korišćenja kreme došla do toga da napokon može toniranom kremom da potpuno prikrije nepravilnosti na koži. Dok nije počela sa upotrebom kreme, stalno je lice prekrivala teškim puderima.

Pojedini korisnici sa masnom kožom nisu bili zadovoljni dnevnom kremom iz ove linije eucerinovih proizvoda, ali su rešenje našli u dvofaznom serumu iz iste linije koji je laganije strukture.

Korisnica koja je probala više krema za uklanjanje pigmentacije na koži, kaže da je redovnom upotrebom Anti-Pigment dnevna krema. Najbolja je u kombinaciji sa noćnom kremom jer je tako skoro rešila svoj višegodišnji problem.

Pošto je prema preporukama proizvođača mogu koristiti i osobe sa urođenim pegama, imamo pozitivno iskustvo i sa tim slučajem. Devojka koja nije imala problema sa flekama, ali jeste bila nezadovoljna urođenim pegicama, ovom dnevnom kremom je vidno smanjila vidljivost pegica.

Korisnica čije je iskustvo takođe pozitivno kaže da su joj se svakog leta pojavljivale pege na licu i rukama nakon sunčanja i povlačile se u zimskom periodu. Nakon redovnog korišćenja ove kreme, ona kaže da je ovo prvo leto koje je dočekala i doživela čiste kože, bez fleka.

Jedna baka nam je otkrila da je na poklon od unuke dobila ovu kremu zajedno sa anti-age kremom od Eucerina. Rekla je da su se njene staračke pege blago prosvetnjene, a koža dobila na vlažnosti.

Devojka od 35 godina nam je otkrila da se svake godine sa letovanja vrati sa flekama na licu, naročito iznad usana i na čelu. Ove godine je prema preporuci farmaceuta sa sobom ponela Eucerin Anti-Pigment dnevnu kremu i uz dodatnu kremu za sunčanje sa faktorom 50. Vratila se sa letovanja blago preplanulog ujednačenog tena na licu. 

Tridesetogodišnjakinja izrazito tamnog tena sa ovim problemima na koži nam je rekla da joj je upotreba Eucerinovih preparata koji se koriste protiv pigmentacija na koži pomogla. Zapravo, pomogla joj je da smanji fleke ali i dosta pomogla da povrati samopouzdanje. Naglasila da je cena preparata previsoka, naročito za redovnu upotrebu.

Devojka koja ovu kremu koristi obavezno od ranog proleća do kasne jeseni nam je rekla da nije primetila rezultate u smislu povlačenja postojećih fleka. Međutim jeste primetila da joj se redovnom upotrebom ne javljaju nove fleke. Ovo je kod nje ranije bio slučaj pri izlaganju suncu, a sada kada koristi kremu joj koža izgleda sjajnije.

 

fleke Neborela

 

Na samom kraju, napominjemo, kada je hiperpigmentacija u pitanju, ne možete očekivati čuda samo korišćenjem dnevne kreme. Rat protiv hiperpigmentacije se ne dobija lako i svakako ne samo jednim oružjem. 

Od izuzetne je važnosti da se inače klonite sunca, štitite redovno svoju kožu od spoljnih uticaja i da se hranite zdravo.

Samo koža koja je nahranjena iznutra i spolja može imati izgled kakav očekujete.  

 

Slični tekstovi:

 

Podelite sa nama vaše utiske i ocenite ovu recenziju?

Da li ste koristile neki Eucerinov proizvod?

Bila bih vam jako zahvalna da ocenite ovu recenziju zvezdicama i da ostavite svoj komentar posle zvezdica. 

Recite nam i ako se sa nečim ne slažete, kakva su vaša iskustva, sigurno će čitaocima pomoći svako novo iskustvo.

»»Ako ima nešto sa čime se ne slažete slobono nam recite. Ispod teksta nalaze se polja sa zvezdicama za proizvod i recenziju, pa možete nam dati ocene na skali od 1 do 5.««