Ukoliko tražite kremu protiv bora da odgovara tipu vaše kože, možda je Eucerin krema protiv bora 30+ prava za vas. Recenzija i iskustva!

 

Eucerin krema za bore sadrži hijaluronsku kiselinu i zaštitni faktor koji mogu umanjiti bore i sprečiti pojavu novih. O prednostima, nedostacima i tome koliko su zadovoljne dame kojima je namenjena pišemo u nastavku recenzije. 

Najčešće nismo svesni procesa starenja, dok jednog dana ne primetimo bore na licu. To nas sve očekuje kada napunimo određene godine. Pojavu bora određuje genetika, tip kože, ali i naš odnos prema nezi kože. 

Zato je potrebno da pronađemo načine da sprečimo i ublažimo pojavu bora, i makar na licu zaustavimo starenje. Najbolje i najprirodnije rešenje za tu svrhu su kreme protiv bora.

U tu čast, prenosimo kako deluje Eucerin krema za bore Hyaluron Filler i koliko nam može pomoći u procesu podmlađivanja kože. 

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Kada se i zašto koristi Eucerin Hyaluron Filler anti age krema?

 

Pojavu finih linija i bora možemo odložiti na neko vreme, a za to može pomoći Eucerin anti age krema. Na licu, naročito u predelu oko očiju, usana i na čelu, pojavljuju se sitne linije koje vremenom mogu prerasti u duboke bore. 

Eucerin krema za bore 30+ iz linije Eucerin Hyaluron Filler je specijalno formulisana dnevna hidratantna krema koja deluje na prve, rane bore. Odnosno, umanjuje prve znake starenja.

Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema protiv bora obogaćena je hijaluronskim kiselinom koja ima dokazano dejstvo na sprečavanje starenja kože. Pored hijalurnosnke kiseline, krema sadrži UVA i UVB filtere koji imaju višestruku funkciju u zaštiti kože od sunca. 

Zato se može reći da se Eucerin Hyaluron-Filler dnevna krema SPF30 koristi preventivno za sprečavanje novih bora i smanjenje vidljivosti već postojećih. 

O jednoj prirodnoj kremi za bore Ana je podelila svoje iskustvo, i to zato što joj je najviše pomogla da podmladi lice za kratko vreme. Primetila je kako su joj bore na celom licu manje vidljive, a koža zategnutija i lepša. Njeno iskustvo možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/.

 

Kome se preporučuje Eucerin krema protiv bora

 

Bore ne zaobilaze nijedan tip kože, pa je Eucerin anti age krema namenjena svim tipovima kože. Mogu je koristiti i osobe sa osetljivom kožom, ali i sa masnom, jer lagana tekstura omogućava dobru apsorpciju i ne izaziva iritacije. 

Klinički i dermatološki je ispitana što proizvođač navodi kao garanciju da je mogu koristiti svi tipovi kože. 

Eucerin krema protiv bora 30+ preporučuje se za upotrebu na koži sa sitnim linijama i borama kao prvim znacima starenja kože. Namenjena je koži kojoj nedostaje vlažnost i koja je često izložena sunčevim zracima. 

Svi ovi faktori utiču negativno i ubrzavaju starenje kože, a naročito sunčevi zraci jjer imaju štetno dejstvo. Eucerin Hyaluron Filler sadrži UVA i UVB filtere, pa se savetuje za upotrebu na koži koja je podložna nastanku bora uticajem štetnih sunčevih zraka. 

 

 

Kada se preporučuje upotreba Eucerin Hyaluron-Filler kreme za bore

 

Bore se pojavljuju individualno i u različitom periodu života, ali period posle 30-te godine života je najoptimalniji za nastanak bora. Eucerin krema protiv bora 30+ preporučuje se osobama starijim od 30 godina kako bi na vreme reagovali i zaustavili širenje bora. 

Nakon 30. godine koža nije više toliko mlada, mada ne možemo reći ni da je zrela. Zato je ovo najpogodnije doba da se reaguje i zaustavi proces starenja kože koji rezultira pojavom bora. 

Naravno, zavisno od od stanja kože, možete i ranije preventivno delovati. Međutim  Eucerin krema protiv bora za sve tipove kože sa UVB i UVA zaštitom pokriva uspešno period nakon 30-te godine. 

 

Da li je krema za 40+ i 50+ godina?

 

Verovatno će mnogi pomisliti da ako Eucerin krema za bore odgovara osobama 30+, da će biti uspešna i kod osoba starijih od 40 i 50 godina. To nažalost nije tačno, jer se koža posle 40. smatra zrelom kožom i potrebno joj je mnogo više.

Da se razumemo, nećete imati nikakve negativne efekte ako upotreblajvate u ovom starosnom dobu Eucerin kremu za bore 30+. Obzirom da je krema namenjena za dosta mlađu kožu verovatno je da će izostati rezultati. 

Za negu kože 40+ i 50+ poželjne su kreme koje će poboljšati tonus kože, popuniti dublje bore i vratiti elastičnost i svežinu koži. 

 

Opis i karakteristike Eucerin Hyaluron Filler kreme za bore

 

Eucerin je dizajnirao Hyaluron Filler liniju u okviru koje se nalaze anti-age preparati za negu kože. Oni ciljano deluju na smanjenje bora, održavanje hidratacije i elastičnosti kože. Jedan od preparata je Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema SPF30.

Eucerin dnevna krema protiv bora za sve tipove kože sa UVB i UVA zaštitom dolazi u otmenoj mat teglici sa srebrnastim poklopcem zapremine 50 ml. Pakuje se u čvrstu belu kartonsku kutiju sa naglašenim natpisom Eucerin Anti-age Hyaluron-Filler Day SPF 30. 

Tekstura je srednje gustine, vrlo lagana, nemasna i nelepljiva. Ima odličnu pokrivenost i za par trenutaka se apsorbuje u kožu. Eucerin krema protiv bora 30+ je bele boje i pri nanošenju ne ostavlja trag na koži. Naglašen je puderast miris koji se zadržava neko vreme. 

 

Kako se koristi Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema SPF30

 

Eucerin Hyaluron Filler krema namenjena je za dnevnu negu kože, koja je tokom dana izložena raznim agresorima iz okoline. Obzirom da sadrži zaštitni faktor 30 Eucerin krema protiv bora 30+ nanosi se ujutru i ima dejstvo tokom čitavog dana. 

Nije preporučljivo koristiti je kao noćnu kremu, jer dok spavamo nismo izloženi sunčevim zracima. Tako svi benefiti koje Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema protiv bora ima na kožu neće doći do izražaja i učinak će biti nepotpun.

Za pravilno nanošenje i maksimalnu iskorišćenost dejstva kreme potrebno je naneti je na čisto i suvo lice. Eucerin krema za bore se nanosi vrhovima prstiju u tanjem sloju, blagim utrljavanjem u kožu. Tokom tretmana izbegavajte kontakt sa očima, pa nežno priđite predelu oko očiju. 

Za predeo oko očiju namenjena je Eucerin Hyaluron Filler krema za bore oko očiju iz iste kolekcije za koju možete pročitati detaljnu recenziju. 

Eucerin dnevna krema protiv bora za sve tipove kože sa UVB i UVA zaštitom pogodna je i kao podloga za dnevnu šminku, jer ne ostavlja masne tragove.

 

UVA i UVB zaštita u Eucerin Hyaluron-Filler kremi za bore

 

Jedan od razloga zašto Eucerin krema sadrži UVA i UVB filtere je zbog toga što sunčevi izraci izazivaju isušivanje kože i stvaraju oštećenja koja produbljuju bore. Verovatno ste čuli za termin “fotostarenje”. To se odnosi na starenje kože pre vremena pod uticajem ultraljubičastih zraka. 

Eucerin krema protiv bora sadrži zaštitni faktor 30 što je sasvim dovoljna dnevna zaštita od sunca. Ono što ne pokriva Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema SPF30 je sunčanje kože lica, odnosno duže izlaganje jačem suncu. 

Za to će vam biti potrebna krema za sunčanje sa SPF 50, jer se ne možete osloniti na apsolutnu zaštitu od Eucerin kreme za bore. 

 

Eucerin krema za bore dejstvo

 

Ako ste do sad već postali zaljubljenik u Eucerin Hyaluron Filler zbog rezultata koje obećava, red je da vas upoznamo sa onim što mežete da očekujete. Hijaluronska kiselina, kao najzasluženiji i glavni sastojak, sadržana je u kremi u kombinaciji visoko i niskomolekularne hijaluronske kiseline. 

Da pojednostavimo, u pitanju su molekuli hijaluronske kiseline, gde se oni veći zadržavaju na površini kože i obezbeđuju elastičnost i zaštitu. Lakši molekuli hijaluronske kiseline su i do 40 puta manje težine i bolje prodiru u središnji sloj kože. Oni su zaslužni za dubinsku hidrataciju, regeneraciju i popunjavanje bora koje obezbeđuje Eucerin krema za bore. 

Redovnom upotrebom očekuje se vidno poboljšan izgled kože. Koža deluje podmlađeno, volumen je naglašen, a vidljivost bora je smanjena. Što se tiče popunjavanja dubokih bora Eucerin anti age krema ne može postići brze rezultate na ovom polju. 

Ispunjavanja dubokih bora, odnosno njihovog apsolutnog uklanjanja nije apsolutno moguće, jer krema ima efikasno dejstvo na početne finije bore. 

 

Eucerin krema protiv bora 30+

 

Eucerin Hyaluron Filler krema protiv bora iskustva

 

Mnoge korisnice hvale sposobnost Eucerin kreme za bore da može da izbriše bore i spreči pojavu novih. Druga strana tvrdi da Eucerin krema protiv bora nema uticaj na njihovu kožu. Prenosimo vam neka od iskustva korisnika kako bi čuli obe strane. 

 

Pozitivna iskustva

Devojka koja do sada nije koristila kremu za bore, odlučila se da počne sa negom lica upravo u 30-toj godini. Nakon mesec dana upotrebe Eucerin Hyaluron Filler kreme primećuje da joj je koža hidrirana i mekana. Fine linije u predelu oka manje su vidljivije, a lice joj izgleda vrlo osveženo. Zadovoljna je učinkom kreme za sad.

 

Korisnica koja je već od 25. godine počela sa upotrebom krema za bore, navodi da je Eucerin krema protiv bora 30 + jedna od boljih. Nanosi je dva puta dnevno u tanjem sloju i nakon nedelju dana koža je već izgledala zdravije i lepše. Čak i ujutru kad ustane primećuje da vlažnost nije nestala, a dobila je i na volumenu.

 

Jednoj korisnici se dopada što Eucerin krema za bore ne masti lice i ima zaštitni faktor. Koristi je već nekoliko meseci, a tokom leta postigla je odlične rezultate. Krema je bitno izmenila regiju čela i oko očiju, a lice deluje podlmađeno. Nastaviće da je koristi i u zimskim mesecima.

 

Jedna dama u kasnim tridesetim ima izražene bore oko usana i na čelu koje ni dobra šminka ne uspeva da pokrije. Počela je da koristi Eucerin kremu za bore 30+ i u početku nije primećivala napredak u smanjenju bora. Pri kraju potrošenog pakovanja uvidela je da postoji razlika s početka korišćenja. Vremenom je koža izgledala sve bolje, a bore su se mnogo smanjile. 

 

Nezadovoljne korisnice

Svoje nezadovoljstvo upotrebom Eucerin anti age kreme izražava devojka koja je potrošila celo pakovanje, a rezultati su izostali. Bore i sitne linije nisu popunjene ni najmanje. Koža izgleda kao i na početku, jedino je manje suva. Smatra da dosadašnja hidratantna krema koju je koristila postiže isti učinak. 

 

Mnogo više od postignutog očekivala je i dama od 35 godina. Dosta joj je lice očuvano, nema puno bora, ali želela ja da pruži koži dobru negu. Eucerin kremu protiv bora je nanosila ujutru i primetila je da vlažnost zadržava tokom čitavog dana, ali to je sve. Iako bore nisu bile naglašene njihova vidljivost nije smanjena.

 

Zamerke ima i devojka koja dosta polaže na negu lica. Smeta joj jako prisustvo parfema u kremi. Miris se zadržava na koži i ima utisak da ne može da ga skine sa šminkom uveče pred spavanje. Obzirom da je Eucerin krema protiv bora 30+ laganije teksture nanosi se u tanjem sloju, pa smatra da je to nedovoljno kreme koja sadrži zaštitni faktor, a ne voli da dodaje dodatne kreme na lice. 

 

PROČITAJTE VIŠE – POVEZANE RECENZIJE:

 

Eucerin Hyaluron Filler krema protiv bora sastav

 

Kada pogledamo sastav Eucerin kreme za bore na prvi pogled ćemo spaziti podužu listu sastojaka, čak 29. Već na drugi, malo detaljniji pogled uočićemo prisustvo nekih dobrih, ali i nekoliko sastojaka okarakterisanih kao potencijalno škodljivi, rizični i nepreporučljivi za negu lica. 

Sastav:

Aqua, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cetearyl Alcohol, Dibutyl Adipate, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tapioca Starch, Sodium Hyaluronate, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Glutamate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Glicerinska kiselina, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, Dimethicone, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, BHT, Parfum.

 • Glycerin je veoma kvalitetan i korisan sastojak prirodnog porekla. Ima snažna hidratantna i regenerativna svojstva za kožu, veoma je zdrav i čuva zaštitnu barijeru kože.
 • Alcohol Denat se koristi kao rastvarač i sredstvo za kontrolu viskoznosti kreme. Ima antimikrobna i antibakterijska svojstva, ali ukoliko se nalazi među prvih nekoliko sastojaka može da ošteti i isuši zaštitnu barijeru kože.
 • Butyl Methoxydibenzoylmethane je hemijsko sredstvo za zaštitu kože od sunca. Pruža dobru UVA zaštitu, međutim razgrađuje se na sunčevoj svetlosti i gubi trećinu svojih mogućnosti nakon sat vremena izloženosti suncu.
 • Ethylhexyl Salicylate koristi se kao UVB filter za zaštitu od sunca. Nije dovoljno snažan, odnosno efikasan, pa se koristi u kombinaciji sa drugim filterima. 
 • Sodium Hyaluronate odnosno hijaluronska kiselina ima veliku sposobnost da veže vodu, pa tako sprečava gubitak vlage iz kože i dehidrataciju. Ima podmlađujuća svojstva i podstiče proizvodnju kolagena.
 • Dimethicone pripada silikonima koji su označeni kao sastojci koje je dobro izbegavati u kozmetici za ličnu negu. Dimetikon daje koži gladak i nežan izgled, ali je nepoželjan jer se zadržava na površini kože i zatvara pore. 
 • Ethylhexylglycerin i Phenoxyethanol su konzervansi koji se koriste da produže rok trajanja kreme. Mogu biti toksični i izazvati alergijske reakcije na koži. 
 • Parfum je hemijska supstanca koja se koristi kao pojačivač mirisa. Ocenjen je kao rizičan jer može izazvati iritacije na koži, pa se njegovo prisustvo sve češće zamenjuje mirisnim notama prirodnog porekla. 

 

Prednosti i nedostaci Eucerin kreme za bore 30+

Kada bi trebalo da svedemo sve u nekoliko rečenica i izdvojimo koji su benefiti, ali i koje mane ima Eucerin Hyaluron Filler dnevna krema protiv bora, to bi najbolje bilo da predstavimo kroz prednosti i mane. 

Prednosti:

 • smanjuje vidljivost bora i finih linija;
 • održava kožu lica hidratantnom tokom čitavog dana;
 • lagana nemasna tekstura koja se dobro raspoređuje po koži i upija;
 • sadrži zaštitni faktor SPF 30 (UVB) i UVA zaštitu;
 • namenjena svim tipovima kože,
 • može poslužiti kao podloga za dnevnu šminku;
 • dermatološki ispitan i nekomedogen proizvod.

Nedostaci:

 • sadrži konzervanse, parabene, silikon i parfem;
 • slabo deluje na duboke bore;
 • miris koji se zadržava može smetati,
 • može se koristiti samo za dnevnu negu.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Eucerin Hyaluron-Filler krema za bore SPF30 recenzija zaključak

Eucerin krema protiv bora 30+ ima odlična svojstva koja podmlađuju kožu i daju joj zdrav i blistav izgled. Međutim, ukoliko očekujete da će izbrisati duboke bore sa lica, smanjite očekivanja. 

Da li ste koristili Eucerin Hyaluron Filler dnevnu kremu SPF30 i kakva su vaša iskustva?

Molim vas u nastavku ocenite recenziju i podelite sa nama koje kreme protiv bora koristite.