Ukoliko želite da duže sačuvate boju kose od ispiranja, koristite šampone za farbanu kosu. Recenzija za Balea šampon za farbanu kosu.

Većina zna da postoje šamponi za kosu koji su kreirani posebno za farbanu kosu. Zaista odlična vest je da korišćenje ovih šampona doprinosi dužem očuvanju boje i njenoj intenzivnosti.

To je odlično tako da ne moramo preterano često farbati kosu. A razlog je taj što farba, posebno ona sa jačim sastojcima, može da isušuje i oštećuje kosu.

 

revlasin Nina model

 

O sjajnim šamponima za farbanu kosu smo pisali u zasebnom tekstu, a ovaj Balea Color Schutz se nalazi na toj listi. U nastavku recenzije pročitate sve vezano za ovaj Balein šampon namenjen farbanoj kosi.

 

Kada se koristi Balea Color Schutz šampon za farbanu kosu?

 

Balea šampon za farbanu kosu ili Balea Color Schutz je šampon pogodan za sve boje kose. Tako je na ambalaži naznačeno. Pošto je šampon za negu i čuvanje farbane boje kose, posebno se preporučuje za obojenu i nijansiranu kosu.

Kada je kosi potrebna zaštita kose Balea Color Schutz šampon je odlično rešenje jer sadrži UV zaštitu. Korišćenjem, takođe dobijamo bolju postojanost boje. A to je nešto sjajno kada je farbana kosa u pitanju.

Nina je svoje iskustvo o oporavku farbane i suve kose podelila sa nama. Pošto je dugo imala uništenu kosu, pokušavala je sa raznim preparatima da je oporavi. Međutim, ni jedan joj niti pomogao. Ali, kada je pronašla ovaj prirodni tretman njena kosa je u bukvalnom smislu oživela. Pročitajte šta joj je najviše pomoglo https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Linija Balea Professional za sve boje kose

 

U okviru linije Balea Professional nalaze se sledeći šamponi:

 • Balea Professional More Blond Shampoo – obezbeđuje intenzivnu negu plave kose,
 • Balea Professional Glossy Blond  Shampoo – daju dodatni sjaj prirodno plavoj i izbeljenoj kosi,
 • Balea Professional Glossy Brown Shampoo – namenjen prirodno braon i farbano braon boji kose,
 • Balea Professional Color Schutz Shampoo – za zaštitu boje na kosi,
 • Balea Professional Silberglanz Shampoo – protiv žutih nijansi od sive, izbeljene ili plave boje kose.

U okviru ove linije postoji navedenih 5 šampona.

 

Kome se preporučuje Balea Color Schutz šampon za farbanu kosu?

 

Farbana kosa je tretirana kosa, često i suva, pa zaista zahteva dodatnu negu. Zato je dobro odabrati šampon koji je namenjen baš farbanoj kosi, ili poželjno je da je istovremeno šampon za suvu kosu.

Jedan od njih je i šampon za farbanu kosu iz DM-a, tj, Balea Professional Schutz ili Balea Professional Color šampon.

To nije slučajno. 

Zahvaljujući svojim sastojcima, ovaj šampon je specijalno dizajniran da odgovara kosi koja je tretirana. I dodatno je zaštiti.

Dakle, Balea Professional Color šampon za farbanu kosu se preporučuje:

 • farbanoj kosi,
 • kosi koja je tanka i suva,
 • koji kojoj je potreban dodatni sjaj,
 • osetljivom vlasištu.

 

 

Balea šampon za farbanu kosu – prednosti i nedostaci

 

Kada biramo šampon za kosu ok je da se osvrnemo na dobre i loše strane, tj. na prednosti i nedostatke.

Sada vam otkrivamo da li Balea šampon za farbanu kosu ima nedostatke i koji su.  Naravno, otkrićemo i one dobre strane.

Prednosti Balea Color Schutz šampon su:

 • specijalno je namenjen farbanoj kosi,
 • postojanost boje na kosi,
 • intenzivna boja koja duže traje,
 • veoma je nežan prema vlasištu,
 • ne sadrži silikone,
 • sadrži keratin i rubin u prahu.

 

Nedostaci su:

 • sadrži alkohol,
 • teže se kosa raščešljava pa je potreban regenerator ili maska,
 • sadrži sulfate,
 • neki od sastojaka mogu izazvati alergijsku reakciju,
 • dostupan samo u DM drogerijama.

 

Balea šampon za farbanu kosu opis

 

Balea je nemački brend. Poznat je, a u ponudi ima širok asortiman proizvoda za negu kose i kože.

Balea šampon za farbanu kosu se nalazi u ambalaži crvene boje. Mene nekako asocira na farbu. Pakovanje je 250 ml. Otvara se i zatvara lako. S obzirom na to da nema dozer, to ne smeta, doziranje je sasvim u redu.

Na ambalaži je pored logoa poznatog brenda, istaknut naziv Color Schutz Shampoo belom bojom. Naznačeno je i da je u pitanju šampon za farbanu i prosvetljenu kosu. Takođe, naznačeno je da sadrži keratin i delove rubina.

Normalne je gustine, bele je boje. Miris nije jak već je više nekako cvetni. Da li je potrebno naneti jednom ili ipak dva puta, zavisi i od toga koliko je kosa prljava. Uglavnom se nanosi dva puta, da se kosa bolje opere od masnoće.

 

Da li Balea šampon za farbanu kosu čuva boju kose?

 

Ako je kosa farbana i želite da što duže traje, Balea Color Sutcz šampon obećava da će tako i biti. Ukoliko se koristi na sveže ofarbanu kosu, boja će biti mnogo intenzivnija.

Ukoliko farbamo kosu, a ne koristimo ni jedan šampon koji će boju zaštititi, vrlo verovatno da će se boja brže ispirati. A ako koristimo Balea šampon za farbanu kosu boja će biti intenzivnija i neće se tako brzo isprati. 

Ipak, znajte da intenzitet boje ne zavisi samo od toga da li se koriste šamponi za farbanu kosu, koji će svakako boju očuvati. Zavisi i kakav pigment naša prirodna kosa ima, a plus kojom bojom farbamo kosu.

 

Da li Balea Schutz šampon sprečava ispiranje boje iz farbane kose?

 

Ukoliko koristimo šampone koji su specijalno dizajnirani da sačuvaju našu kosu, od njih očekujemo razliku. Ne samo da boja bude intenzivnija, već nešto više. Očekujemo da se farba ne ispira tako lako, kao da koristimo običan šampon.

Ipak, svaki šampon utiče da se boja ispira sa kose, ali samo neki utiču manje. Konkretno, Balea šampon za farbanu kosu pošto je namenjen farbanoj kosi pomaže da se boja nakon duže upotrebe sporije ispira (duže zadržava).

 

Balea šampon za farbanu kosu

 

Da li je Balea Schutz šampon za plavu farbanu kosu?

 

Iako se navodi i istaknuto je da je ovaj Balea Professional Color šampon za farbanu kosu namenjen za sve boje kose, postojanost plave boje na kosi zavisi od više faktora.

Jedan od njih je da li kosu dugo farbamo u plavo ili smo tek počeli?! Drugi je kakva je naša prirodna boja kose, da li smo prirodno svetliji ili tamniji?!

Tako da, ovaj šampon jeste namenjen svim bojama kose, i prosvetljenoj kosi, ali nije specijalno dizajniran za plavu bolju kose. Kao što smo istakli, Balea ima specijalno dizajniran šampon za plavu boju, a to je Balea Professional More Blonde Shampoo. 

Pročitajte više:

 

Balea šampon za farbanu kosu kako se koristi?

 

Kod Balea šampona za farbanu kosu ne postoji neki poseban način upotrebe. Kao i svi ostali šamponi, nanosi se na dobro pokvašenu kosu i ostavi da deluje neki minut.

Potrebno je nežno umasirati u vlasište, da se napravi dobra pena, pošto je šampon veoma nežan prema vlasištu. I zatim normalno isprati kosu.

Ukoliko je kosa veoma masna, možemo dva puta staviti šampon. Ako nije, onda je i jednom sasvim dovoljno jer dobro čisti vlasište.

S obzirom na to da je kosa tretirana, moguće je da se malo više mrsi nakon pranja. Zbog toga je poželjno naneti regenerator za kosu posle šamponiranja. Svakako da ćemo je lakše raščešljati na taj način.

A za dubinsku negu i mekoću, odmah nakon šampona možemo naneti masku za kosu. Razlika će se zaista primetiti.

 

Balea šampon za farbanu kosu iskustva

 

Iskustva su podeljena kod korišćenja kada je u pitanju Balea šampon za farbanu kosu. Nije iznenađujuće, zar ne? Pođimo od onih boljih, pa ćemo videti da li se nekome šampon i nije baš dopao.

 

Pozitivna iskustva 

Kada je Ivana odlučila da se farba, nije bilo sumnje, rešila je da kosi obezbedi dodatnu negu i pođe od šampona. Ona je kosu farbala crnom bojom i bila je prirodno tamno smeđa. Rešila je da proba Balea šampon za farbanu kosu. Pored toga, uzela je isti regenerator. Ona se zaista oduševila i to svima prenosi. Nema sumnje da su šamponi za farbanu kosu mast have jer nije slučajno da ih dizajniraju baš za farbanu kosu. 

 

Kada je Sofija čula da postoje šamponi koji su namenjeni isključivo farbanoj kosi nije mogla da veruje kako ranije nije čula za to. Dugi niz godina farba kosu, ali nekako ne obraća pažnju na šampone, uglavnom majka kupuje i zajedno koriste. Rešila je da proba Balea Color Schutz šampon i njoj je savršeno odgovarao, a kosa bila mekša. Nakon dužeg korišćenja, oko mesec dana, primetila je da joj je boja intenzivnija nego inače. To je zaista super, jer inače voli da joj kosa stalno izgleda kao da je sveže ofarbana.

 

Tea je odlučila da farba kosu i kupi Balea Professional Color šampon za farbanu kosu. Na prvu loptu je oduševio miris. Zaista je priijatan, miriše na sveže ubrano cveće. To je ono što je kupilo. Već kada je prvi put oprala kosu, primetila je da joj je kosa sjajnija nego kada opere nekim dugim šamponom. Kaže da je zaista srećna što je pronašla ovaj šampon i nastaviće da ga kupuje, to je sigurno. Skoro je videla da postoji i regenrator i odlučila se da kombinuje ova dva proizvoda.

 

Bez imalo preterivanja, Milica je isprobala sve šampone za farbanu kosu. Kosu farba crvenom farbom, ali ne intenzivnom već normalnom. Kaže da je probala mnogo skupih šampona, ali ni jedan joj nije odgovarao. Dešavalo se da joj šamponi daju sjaj koji je očekivala ali joj se od njih veoma brzo mastila kosa. Zato je odlučila da proba Balea šampon za farbanu kosu. I nije mogla da veruje da je moguće da je pronašla baš onaj koji je savršen. Kosa joj se nije brže mastila, verovatno zato što ne sadrži silikone.

 

Sara je odlučila da promeni boju kose. Bila je plavuša, ali je odlučila da postane brineta. Mislila je da to neće biti teško, ali… Kad se ofarbala, desilo se to da je kosa dobila neku zelenkastu nijansu. Kada je probala Balea Color Schutz šampon za farbanu kosu za svega nekoliko pranja, kosa je dobila normalne tonove braon boje. Pored toga dobila je intenzivniju i sjajniju nijansu braon boje.

 

Jovana je farbala kosu i dugo koristila šampone koji su baš za farbanu kosu. Ali, nakon trudnoće, kosa je počela dosta da opada. Mislila je da su u pitanju farbe, menjala ih je, ali opet isto. Tada joj je frizer preporučio Balea šampon za farbanu kosu. Iako nije naišla na ovu prednost istražujući proizvod, misli da je njoj pomogao.

 

Nikolina je farbala kosu i primetila je da joj je vlasište dosta osetljivije od kako se farba. Znala je da je zbog farbe jer pre toga nije imala takav problem. Rešila je da kupi Balea Professional Color šampon za farbanu kosu i proba. Dosta je nežan prema vlasištu i osetila je da smanjuje agresivnost farbe. Ona oseća peckanje nakon farbanja. 

 

Farba je zaista oštetila kosu jedne devojke koja je bila jako razočarana. Jeste volela svoju novu kosu boje kesetena, ali… Morala je pronaći neku dodatnu negu. Tada je čula za šampon za Balein šampon za farbanu kosu i odlučila da proba. Njoj je šampon zaista odgovarao jer je kosa postala mekša na dodir. Odlučila je da uzme i regenerator za farbanu  kosu i nije se pokajala.

 

Negativna iskustva

Jedna blogerka je podelila svoje iskustvo u vezi Balea šampona za farbanu kosu na svom YT kanalu. Ona inače voli Balea proizvode i dosta je zadovoljna njima. Podelila je svoje iskustvo u vezi šampona i regeneratora. Kaže da nije oduševljena. Iako je dosta zadovoljnih korisnika, njoj šampon nije ništa posebno. Ok je, kako kaže, regenerator, jer omekšava kosu. Ali šampon joj nije dao intenzivniju boju. Niti je dobila neki wow efekat što se sjaja tiče. Kada su šamponi u pitanju, ostaje pri svom mišljenju, da cena znači kvalitet.

 

Kada je Neda odlučila da porba Balea Color Schutz šampon ono što je pročitala na pakovanju jeste da šampon ima UV zaštitu. Pomislila je, ok, treba da zaštiti kosu. Takođe, obećavao je da će kosa dobiti dodatni sjaj i da će se boja duže zadržati. Tj. da će boja duže biti intenzivna. Što se tiče efekta čišćenja, ona je zadovoljna. Lepo očisti kosu. Međutim, što se tiče sjaja i mekoće kose, njoj šampon i nije nešto posebno. Kako ona navodi, bez regeneratora ne može, jer joj je kosa nekako suva.  A što se zaštite boje tiče, Neda kaže da se tokom korišćenja šampona nekoliko puta farbala jer joj boja nije posebno bila zaštićena. Tako da, kako ona navodi, nije previše zadovoljna ovim šamponom.

Pročitajte još povezane tekstove:

 

Balea Schutz šampon sastav

 

Kako je naznačeno, šampon ne sadrži silikone. I to je odlično. Ali šta sve sadrži i da li su svi sastojci dobri u šamponu?

Ono čime se ovaj Balea šampon ponosi jeste Rubi Powder tj. rubin u prahu i keratin.

Evo svih sastojaka:

Aqua, Sodium Laureth Sulphate, Cocamidopropyl Hydroxysultans, Glycerin, Sodium Chloride, Coco-glucosides, PEG – 4 distearyl ether, Panthenol, Lactic Acid, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Keratin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dicaprylyl ether, Distearyl ether, Kaolin, Ruby Powder, Potassium Sorbate, Vitis Vinifera Seed Extract, Citric Acid, Laureth – 2, Xanthan Gum, Alcohol, Isoamyl P – methoxycinnamate, Parfume, Sodium Benzoate.

 • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride – sastojak je odličan kada je Balea šampon za farbanu kosu u pitanju. Doprinosi u šamponima da se kosa manje mrsi i lakše raščešljava.
 • Kaolinglina je sastojak Balea šampona za farbanu kosu. U pitanju je bela glina koja čisti toksine sa kose.
 • Sodium Laureth Sulphate – Balea Color Schutz šampon ima sulfate. Sulfati su zaslužni za penu u svim šamponima. Ali se ne preporučuju kod kose koja je tretirana.
 • Tocopheryl Acetate – ono što je karakteristično za Tocopheryl Acetate jeste da može izazvati neku alergijsku reakciju ili osip na koži.
 • Alcohol – ono što svakako nije potrebno u sastavu jesu alkoholi. Oni dodatno isušuju kosu koja je već dehidrirana farbanjem….

 

revlasin Nina model

 

Balea šampon za farbanu kosu recenzija zaključak

 

Za postojanost boje, Balea šampon za farbanu kosu je zaista pravi pogodak. Nega obojene kose je prioritet broj jedan, ukoliko želimo da nam kosa izgleda zdravo.

Svakako da postoje osobe kojima nije odgovarao Balea Color Schutz šampon za farbanu kosu. Ali vi ćete videti kako odgovara vašoj kosi tek kada probate. Ono što je sigurno, šampon je baš za farbanu kosu.

Ako ste i vi probali Balea šampon za farbanu kosu voleli bismo da čujemo vaše utiske. Pišite nam.

Ocenite recenziju u komentru ispod i podelite sa nama vaše iskustvo sa ovim ili drugim šamponom za farbanu kosu.