Svaka žena treba da koristi korektor za podočnjake! A da li znate zašto? U tekstu pročitajte zbog čega je korektor važan u životu svake žene i koji korektori su najbolji!

 

Lep i ujednačen ten, potpuno savršeno lice bez nepravilnosti poput tamnih krugova oko očiju sada je na dohvat ruke svakoj od nas.

Korektori za podočnjake su sjajno rešenje kada želimo da malo sakrijemo sa lica po koji trag umora, recimo.

Korektor je sastavni deo šminke, i to najviše zbog moći da prikrije podočnjake. Ako se i same šminkate često, ili gledate tutorijale pravilnog šminkanja videle ste sigurno da šminkanje nije kompletno bez nanošenja odgovarajućeg korektora.

U toku samog postupka šminkanja tačno se zna pravilan redosled nanošenja šminke i kompletnog make up-a, korak po korak, kao i šta čemu služi. Tako da, korektor za lice u ovom procesu ulepšavanja ima veoma značajnu ulogu. 

Korektori ne brišu podočnjake sa lica, ne smanjuju ih, ne uklanjaju bore oko očiju.

 

podocnjaci Neborela

 

Kada se korektor nanese podočnjaci i tamni krugovi oko očiju se znatno manje vide, a ponekad mogu biti i bukvalno nevidljivi. Mogu biti spas u pravi čas!

Međutim, da bi korektor za podočnjake odradio sve kako treba potrebno je da se odabere prava nijansa. 

Marina i Vesna koriste jednu prirodnu kremu za podočnjake, bore i tamne fleke na licu. Ova anti age krema im je pomogla da umanje bore oko očiju, da smanje vidljivost podočnjaka i usporila starenje. Pročitajte njihova iskustva i kako im je krema pomogla https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Zašto je važna adekvatna nijansa korektora za podočnjake?

 

Tamne kolutove oko očiju i podočnjake nije uvek lako sakriti, ali je moguće prekriti ih pravom nijansom korektora. Odnosno, korektor za prikrivanje podočnjaka mora da se slaže sa vašim prirodnim tenom. Nanošenjem tamnije ili svetlije boje korekrora neće se postići potpuni željeni efekat, tj. korektor tada neće mnogo pomoći da se podočnjaci sakriju. 

Pogrešna nijansa učiniće da lice izgleda šareno, neusklađeno sa vašim prirodnim pigmentom, a kada imate šminku onda i sa puderom koji koristite (bilo da je to puder za svakodnevnu priliku ili se radi o puderu za večernji make up). Zbog toga što se ten razlikuje kod svih nas, pogršna nijansa korektora, pa čak i šminke može rezultirati i da oči vizuelno “izgledaju manje”. Bez brige, vaše lice neće imati “rakun” izgled i neće vam oči delovati sitno.

U nastavku slede kratki saveti kako da odaberete savršenu nijansu korektora, a posle koji su najbolji korektori za podočnjake.

 

 

Kako izabrati korektor za prikrivanje podočnjaka?

 

Kada se bira korektor za podočnjake uvek je pravilo da se bira korektor koji je za najmanje dve nijanse svetliji od pudera. Zbog toga što korektor neutrališe podtonove on zapravo na taj način koriguje boju kože, koja je tamnija u predelu oko očiju, pa samim tim pokriva podočnjake i čini da koža izgleda lepo. 

Još jedno pravilo važi pri odabiru boje, a to je da nijansa koji ćete koristiti korektora zavisi od još dva faktora:

  • od prirodnog tena vaše kože
  • od boje podočnjaka.

Ukoliko su vam podočnjaci zelenkasti koristite korektor koji ima narandžasti pigment, blago crvenkasti, nijansa roze ili pigment nalik nežnoj boji breskve. Sa druge strane, ako imate ljubičaste ili plave podočnjake (kakvi su i najčešće) najbolju pokrvienost i neutraisanje će obezbediti žuti korektor za podočnjake, najsličniji boji kože.

Uskladite korektor za tamne podočnjake sa nijansom pudera koji inače koristite, ali da je jedno dve nijanse svetliji. Pošto se korektor stavlja ispod pudera on je kao vrsta podloge pre make up-a. 

 

Isprobajte korektor sa pod razičitim svetlom!

 

Kako stoji korektor na vašem licu zavisi od izvora svetlosti (osvetljenja). Znajte da on na prvi pogled može izgledati odlično, savršeno za vas kada ga isprobate u drogeriji prilikom kupovine. Onda, kada ste u drugačijem okruženju i ponovo ga staite kako izgleda na vašoj koži može biti potpuno drugačije.

Zato, pre kupovine obavezno uzmite više uzorka i isprobajte.

Idealno je da osvetljenje bude prirodno, koliko je to moguće, ali treba ga isprobati i pod veštačkim svetlom (i kada su svetlije siljalice, kao i kada je prigušeno osvetljenje). Bukvalno, testirate korektor u svakoj prilici i proverite kako izgleda kod kuće, na poslu, na fakultetu, kada izađete na piće ili u šetnju, kako izgleda na slikama….. 

Ukoliko vam se ne svidi jedna nijansa, nema veze. Idemo dalje, potražite sledeću za koju mislite da je odgovarajuća i ako treba isprobajte, jer ćete ovako tačno znati koji je korektor za podočnjake i formula savršena za vas.

 

Tamni podočnjaci privlače svetlost!

 

Ne znam da li ste znali, ali podočnjaci privlače tj. apsorbuju svetlost. Upijaju je i na prirodnoj dnevnoj svetlosti izgledaju mnogo gore nego što to zaista jesu. 

Mogu izgledati toliko tamnije i odati utisak kao da smo bolesni, što naravno nismo. Nažalost, teško ih je u potpunosti sakriti. 

Međutim, pravim korektorom moguće je ublažiti njihovu vidljivost. Najbolju pokrivenost u ovom slučaju obezbediće  korektori za podočnjake sa nešto svetlijom nijansom, koja je malo svetlija od vašeg prirodnog tena. Takođe, to mogu biti i mat korektori koji prekrivaju podočnjake i ostavljaju mat finiš.

Pošto je predeo oko očiju jako nežan i osetljiv, često i suv, potrebno je da korektor bude prijatan za kožu (da je ne isušuje). Idealno je da bude kremaste teksture i da bude tečan korektor za tamne podočnjake. Može i u stiku, ali i u tom slučaju vodite računa da ne isušuje kožu.

 

 

Korektori za podočnjake koji ostavljaju svetlucavi finiš!

 

Ukoliko želite da dodatno sakrijete nesavršenosti sa lica dobra stvar je što postoje i korektori sa svetlucavim efktom. Oni sadrže sjajne čestice u svom sastavu koje ostavljaju svetlucavi finiš i tako ublažavaju naglašenost tamnih podočnjaka. 

Ovi korektori za prikrivanje podočnjaka i sami reflektuju svetlost, pa mogu biti interesantna alternativa za smanjivanje njihove vidljivosti. Tačnije, zbog toga što svetlucaju i sijaju oni skreću pažnju sa podočnjaka, kao i od nepravilnosti sa lica koje želimo da sakrijemo.

Korektori sa svetlucavim efektom nanose se samo u uglovima očiju, ali ponekad mogu biti i za ceo okoloočni predeo. U tom slučaju potrebno je da korektor bude takav da može i da posvetli podočnjake i da učini da koža ispod očiju izgleda sjajno, blistavo i ujednačeno.

 

Najbolji korektori za podočnjake!

 

U nastavku slede najbolji drogerijski korektori za podočnjake, koje smo izdvojili za vas zbog toga što su zaista dobri. Pritom poseduju najvažnije karakteristike koje bi svi kvalitetni korektori za prikivanje podočnjaka trebalo da imaju:

  • obezbeđuju dugoročnu pokrivenost podočnjaka i tamnih kolutova,
  • imaju dobru pokrivnu moć,
  • lako se aplikuju,
  • kremaste su i lagane teksture,
  • ne isušuju kožu,
  • ne stvaraju bore,
  • postoje u više nijansa.

 

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Korektor

 

Ovaj korektor spada u top favorite mnogih žena kada je u pitanju korektor za podočnjake. Jako je popularan i to ne samo kod nas, već širom sveta. Za njega važi da najbolji drogerijski korektor za podočnjake, kao i da je instant eraser korektor i TOP 1 korektor u svetu.

Maybelline Instant Anti-Age Eraser korektor dostupan je šest različitih nijansi, u zavisnosi od pigmenta.

Ovaj korektor za prikrivanje podočnjaka dolazi u jako lepoj i elegantnoj duguljastoj ambalaži, koja na vrhu ima aplikator za nanošenje. Lako se nanosi, odlično prikriva podočnjake, koriguje i konturiše ih. 

Koža izgleda lepo, a ten ujednačeno. Dodatna prednost Maybelline Instant Anti-Age Eraser korektora je što ima anti age efekat, a to znači da se ne uvlači u borice oko očiju i da ne stvara bore. On popunjava nesavršenosti, neguje kožu oko očiju, ne isušuje je i ne utiče na stvaranje bora u okoloočnom predelu.

 

Llums korektor za podočnjake i predeo oko očiju

 

Llums korektor za podočnake je tečni korektor koji efikasno prikriva podočnjake i sve nepravilnosti oko tomnih kolutova. Lagane je formule i nije težak, kremast je i lepo se razmazuje, dugo stoji na koži i pritom je ne isušuje.

Kada se nanese dugo stoji na licu. Ne uvlači se u bore već fino i ravnomerno razmazuje.

Llumis korektor za predeo oko očiju može da se nabavi u četiri nijanse. Jednostavan je za nanošenje zbog toga što ima četkicu za aplikaciju kojom se ravnomerno maže.

 

NYX Profesional makeup tečni korektor za lice

 

NYX profesional korektor za podočnake spada u red korektora koji koriste mnogi profesionalni šminkeri. Pored toga što neutrališe podočnjake i tamne kolutove, veoma je popularan i zbog toga što čini da lice izgleda prirodno. 

NYX korektor pokriva nesavršenosti i dodatno vrši depigmentaciju kože (pege i fleke su nevidljive). Sadrži četkicu za laku aplikaciju, kremast je i jednostavno se nanosi na kožu (bilo četkicom, bjutiblenderom ili prstima – samo ako baš morate ovako). Ne ostavlja tragove po koži, maksimalno pokriva podočnjake i ujednačava ten. 

NYX Profesional tečni korektor dostupan je u 12 nijansi.

 

Korektor za lice L’Oreal Paris Infaillible more than concealer

 

Ovaj korektor u svom nazivu sadrži dodatan naziv – više od korektora. Razlog je očigledan, koristi se i kao korektor za podočnjake ali i za lice (kao korektor za celo lice ili kao tečni puder). Ovaj mat korektor devojke i žene dosta korisite upravo zbog toga što može da se maže preko celog lica i zato što pokriva nesavršenosti na koži.

Ono po čemu je L’Oreal Paris Infaillible more than concealer korektor za podočnjake poseban, ili bolje reći što ga izdvaja i razlikuje od mnogih drugih je što ima mat efekat nakon nanošenja. Svakako obezbeđuje pokrivenost, podočnaci se ne vide, ali pritom i ostavlja mat finiš. Takođe, lice izgleda lepo, ujednačenog je tena i veoma važno, ten i lice deluju prirodno.

L’Oreal Paris Infaillible korektor takođe ima četkicu za aplikaciju i kada se nanosi nije potrebno mnogo da se namaže. Kremast je i lepo se razmazuje. Na našem tržištu je dostupan u 4 nijanse i sve pružaju mat finiš. 

 

 

Aura Correct Me tečni korektor za podočnjake

 

Ovaj korektor brenda Aura je mnogim ženama omiljen iz jednostavnog razloga. Cena je pristupačna, svuda je dostupan, brend je ok kvaliteta i korektor obezbeđuje pokrivenost podočnjaka.

Tečni korektor Aura Correct Me dolazi u tubici sa tankom četkicom pa se jako lepo razmazuje. Dostupan je u 6 različitih nijansi, tako da pri odabiru obavezno uskladite sa vašim prirodnim podtonom kože.

Ovaj korektor za tamne kolutove je kremast i lagan, lepo se razmazuje, pokriva podočnjake i ne zavlači se u bore. Dugo stoji na koži, ne isušuje je, postojan je i preko njega nije potrebno setovanje tečnim puderom, niti puderom u prahu. Koža je posle nanošenja glatka, lepa i osvežena.

 

Za kraj!

 

podocnjaci Neborela

 

Da li ste koristile ove korektore? Kakva su vaša iskustva kada su u pitanju korektori za podočnjake?

Podelite sa nama vaše mišljenje i budite slobodne da nam preporučite onaj koji ste vi koristile, kako bi ga i mi isprobale, a potom i napisale recenziju. 

Hvala na čitanju. Ocenite ovaj tekst o korektorima i ostavite nam u komentaru šta mislite.