Micelarna voda je definitivno bolji izbor za skidanje šminke od sapuna. A da li je Garnier micelarna voda Skin Naturals za osetljivu kožu od svih najbolja? Otkrivamo i iskustva!

 

U situacijama kada nam ponestaje vremena, potreban nam je najbolji prijatelj koji radi za nas.

Samo za Vas, naša Garnier micelarna voda recenzija koja otkriva da li imamo pouzdanog prijatelja uz sebe. 

 

Šta je Garnier micelarna voda i zašto koristimo micelarnu vodu?

 

Nega kože lica podrazumeva različite tretmane. Složićete se svakako da je prvi korak pravilne nege lica, upravo čišćenje kože. Uzalud upotreba kozmetičkih preparata, raznih skupih noćnih krema, ukoliko Vaše lice nije očišćeno. 

Svakodnevno se na licu nakupi prljavština iz okoline, masnoća, znoj, koja uz dodatak dnevne šminke, negativno utiče na zdravlje kože lica. Tada nastupa Garnier Micelarna voda za čišćenje lica. 

Naziv “Micelarna” dobila je po malim molekulima “micele” sadržanih u njoj. Molekuli micele sa jedne strane privlače vodu, a sa druge ulja. Deluju tako što sakupljaju i zadržavaju u sebi prljavštinu, masnoću i šminku, koja se vrlo lako vezuje za njih. To ih čini efikasnim u uklanjanju čišćenju lica. 

Garnier micelarna voda je tečno, prozirno sredstvo, čija je uloga da očisti, ali i da umiri i hidrira kožu lica. 

 

Kome se preporučuje Garnier micelarna voda?

 

Svakodnevna rutina održavanja higijene lica nekada nam oduzima dosta vremena. 

Korišenjem micelarne vode umnogome se olakšava i skraćuje taj put. 

Garnier Skin Naturals micelarna voda preporučuje se svima koji su u potrazi za sredstvom koje im nudi brzo i lako uklanjanje šminke i nečistoće.  Umara nas skidanje šminke, potom čišćenje kože i na kraju nanošenje umirujuće i hidratantne kreme. 

Garnier micelarna voda je formula koja objedinjuje sve to. Ima smirujuće dejstvo, ne iritira i ne zateže kožu. Pomaže vam da oslobodite lice štetnih materija i pružite mu potrebnu negu. 

Zbog svog blagog sastava namenjena je svim tipovima kože. Preporučuje se i osobama sa izuzetno osetljivom kožom. 

Dermatološki i oftamološki je testirana, što daje garancije da neće izazvati crvenilo, iritaciju očiju i kože.

Sadrži izuzetno nizak nivo potencijalno iritantnih supstanci, što čini minimalanu mogućnost alergijskog odgovora kože na upotrebu micelarne vode. Tako sa pouzdanošću se može reći da je namenjena svima.

MARIJA I IVONA su dugo imale problem sa aknama. Sve su pokušavale, ali samo im je jedno pomoglo da očiste sve bubuljice. One su podelile svoja iskustva i sada se mogu pohvaliti LEPIM I ČISTIM LICEM. Pročitajte šta su rekle i šta im je pomoglohttps://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Kako izgleda ambalaža za Garnier roze micelarnu vodu?

 

Garnier Micelarna voda za skidanje šminke je proizvod istoimenog kozmetičkog brenda Garnier. Posluje i proizvodi kozmetičke preparate za negu kože i kose, u okviru francuske kozmetičke kompanije L’Oreal. 

Sa tradicijom dugom jednog veka, Garnier svoje proizvode nudi korisnicima širom sveta. Garnier micelarna voda Skin Naturals pripada kolekciji za negu kože, u okviru linije za uklanjanje šminke. 

Kao što sam napomenula, u pitanju je prozirna tečnost vodene teksture. Dolazi u providnoj plastičnoj ambalaži. Zatvarač je sa sistemom za kontrolisano doziranje vode, sa malim otvorom. Roze je boje, što donosi osveženje dizajnu. 

Etiketa za micelarnu vodu Garnier je delimično providna. Na belom delu etikete navodi se bitne informacije proizvoda, kao što su naziv, namena… Roze je markirana informacija da je namenjeno za osetljivu kožu. 

 

Garnier micelarna voda

 

Micelarna voda Garnier – malo i veliko pakovanje

 

Garnier roze micelarna voda dolazi u izdašnom pakovanju od 400 ml. Naglašeno je da za ovu količinu možete imati čak 200 nanošenja. Predviđeno je nanošenje 2 ml po pamučnom tupferu, što se u praksi pokazalo kao malo. 

Zavisno od količine šminke koju skidate i toga da li je potrebno da ponovite postupak nanošenja, verovatno ćete naneti veću količinu. 

Pored ovog standardnog pakovanja, Garnier Micelarnu vodu za čišćenje lica možete pronaći i u većem formatu. U pitanju je porodično pakovanje od čak 700 ml, za koje se navodi da može dati čak 350 nanošenja. 

Nasuprot ovom pakovanju, Garnier nudi i mini pakovanje za osobe koje su često van kuće, a žele pružiti svojoj koži istu negu. U pitanju je “džepno” pakovanje od 125 ml.  Praktično je za upotrebu na putovanjima, poslu, u prirodi, na plaži…

Ambalaza je identična u sve tri varijante, razlika je isključivo u količini micelarne vode Garnier.

 

Kakvog je mirisa Garnier micelarna voda za osetljivu kožu?

 

Kada otvorite bilo koji kozmetički proizvod, prvo što primetite je miris. Obogaćuje mnoge preparate za negu i ulepšavanje, mada postoji proizvod u kome je nepoželjan.

Garnier Skin Naturals micelarna voda već pri prvom susretu predstavlja se kao micelarna voda bez parfema. Dobro je poznato da sastojak parfema u kozmetičkim proizvodima, naročito za negu kože, može imati neprijatno iskustvo. 

Parfemi u sebi sadrže hemijske supstance koje koži mogu naneti štete kada se apsorbuju u kožu. Poznati su kao alergeni, pa je izostanak parfema u micelarnoj vodi definitivno za pohvalu. 

Micelarna voda se nanosi na celo lice, uključijući oči i usne, tako da u ovom slučaju nedostatak parfema može biti samo koristan. Naravno nećemo joj zameriti ukoliko je obogate prirodnim mirisom. Mada obzirom da stičemo utisak da se radi o vodi koja zamenjuje umivanje lica sasvim je u redu da bude bez mirisa. 

 

Garnier micelarna voda sastav

 

Prednost micelarne vode za čišcenje lica u odnosu na druge preparate se ogleda u tome sto je blagog sastava. Ne sadrži alkohol, parabene, sulfate kao ni parfem, što je čini nežnom.

Evo od čega se sastoji:

Aqua / Water, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Myrtrimonium Bromide. 

 

Aqua 

 

Najzastupljeniji sastojak micelarne vode je upravo voda. Koža voli vodu, pruža joj neophodnu hidrataciju. U pitanju je meka, prečišćenja voda, pH neutralna. Voda koju koristimo u domaćinstu je tvrda i sadrži hlor. Zato je ovakva voda upravo glavni sastojak micelarne vode za čišćenje lica. 

 

Hexylene Glycol

 

U sastav micelarne vode, Heksilen Glikol deluje kao surfaktant i emulgator. Sastoji se od hidrofilne glave, koja voli vodu, i hidrofobnog dela koji voli ulje. Jedan kraj molekula surfaktanta privlači voda, dok drugi kraj privlači ulje. 

Tako aktivno deluje upijajući masnoću i druge nečistoće koje se nagomilavaju na koži tokom dana i ispira ih. Upravo zato se nalazi u kozmetičkim sredstvima za čišćenje.

Na skali bezbednosti od 1 do 10, gde je 1 najmanji, a 10 najveći rizik, stručnjaci ga ocenjuju 1. Kao izuzetno bezbedan za upotrebu u kozmetičkim preparatima. 

 

Glycerin

 

Glicerin se prirodno nalazi u mastima životinjskog i biljnog porekla. Kao izuzetno efikasan u zadržavanju vlage u koži i ublažavanju kožnih iritacija, dragocen je sastojak kozmetičkih proizvoda.

 

Poloxamer 184

 

U kozmetičkim preparatima za negu koristi se kao surfaktant. U Garnier micelarnoj vodi deluje kao sredstvo za čišćenje kože, uklanjanje šminke. 

 

Disodium Cocoamphodiacetate

 

Disodium Cocoamphodiacetate je napravljen od masnih kiselina kokosovog ulja. U kozmetčkim proizvodima koristi se u formulaciji za čišćenje kože i kose. Pomaže vodi da se pomeša sa uljem i prljavštinom kako bi se te materije isprale. 

 

Disodium EDTA

 

U kozmetičkim proizvodima ima ulogu konzervansa. Dodaje se proizvodima da bi im produžio rok trajanja. Nije toksičan ukoliko se koristi u količinama odobrenim za upotrebu, mada savetuje se izbegavanje proizvoda u čiji sastav ulazi. 

 

Myrtrimonium Bromide

 

Koristi se kao konzervans. Sumnja se da može imati toksičan uticaj, ali detaljne studije ne postoje. 

 

  • Ikustva i recenzija za Hedera Vita ružinu vodicum koja osvežava lice – Zbog čega je Hedera Vita ružina voda drugačija od svih ostalih!

 

Garnier Micelarna voda

 

Da li Garnier micelarna voda uklanja šminku?

 

Garnier micelarna voda za osetljivu kožu, pravo je iznenađenje i osveženje za sve koji su umorni od svakodnevnog uklanjanja šminke. Pored velikog broja preparata koji koristimo da uklonimo slojeve šminke, pranja sapunom, detaljnog ispiranja, razočarenje nastaje kada osetimo da lice nije dovoljno čisto. 

Korišćenje rukavica za skidanje šminke moze biti dosadno iz više razloga. Koliko god mekane i prijatne rukavice koristili, trljanje kože lica uvek je neprijatno i ima negativne posledice. 

S druge strane potrebno je održavati higijenu rukavice namenskim sredstvom i često je menjati. Zato je upotreba pamučnih tupfera za jednokratu upotrebu odlično rešenje.

Garnier micelarna voda za uklanjanje šminke dobar je saveznik u nastojanju da brzo i lako kožu učinimo čistom. Ukljanja šminku sa lica, mada joj je potrebno više od jednog poteza. 

Micelarna voda pogodna je za uklanjanje čak i vodootporne šminke. Tu spadaju vodootporne maskare, senke, trajni ruževi, puderi, olovke za oči i obrve i slično.

U nekim slučajevima možda je potrebno da tupfer natopljen micelarnom vodom zadržite na kapku kako biste uklonili sve tragove. Nekada je jednostavno dovoljno ponoviti postupak upotrebom novog tupfera. 

Posebna pogodnost Garnier Micelarne vode za osetljivu kožu je što ne sadrži alkohol i ostale hemikalije koje mogu izazvati iritaciju očiju. Zahvalna je za skidanje šminke sa kapaka i predela oko očiju koji je posebno nežan.

Tretman uklanjanja šminke micelarnom vodom možete obaviti bilo gde. Nije neophodna upotreba vode, odnosno nije potrebno ispiranje. To je još jedna od kvalitetnih osobina ovog proizvoda.

 

Da li Garnier micelarna voda isušuje bubuljice?

 

Garnier Micelarna voda za čišćenje lica sadrži aktivne supstance koje blago deluju i hrane kožu, prvenstveno je čineći čistom. Jedna od povoljnosti micelarne vode je što ne isušuje kožu lica. Naprotiv, uspešno nadomešćuje izgubljenu vlagu. 

Micelarna voda neće uticati na bubuljice tako što će ih sušiti. Kompatibilna je sa drugim preparatima za negu kože, tako da ih možete slobodno kombinovati.

Osobe kojima bubuljice zadaju glavobolju, mogu da se opuste jer neće imati dodatnih negativnih pojava.

 

 

Koliko traje jedna boca micelarne vode za lice?

 

Već sam napomenula da kada govorimo o standardnom pakovanju od 400 ml, možemo reći da je poprilično obilno. Preporuka proizvođača je nanošenje 2 ml micelarne vode po tupferu. U tom slučaju obezbeđuje se čak 200 nanošenja. 

To je svakako bogata ponuda, ali teško da ćemo biti precizni. Povremeno je potrebno naneti više micelarne vode, zavisno od situacije u kojoj nam se lice nalazi. 

Obzirom da je namenjeno za svakodnevnu upotrebu, minimum jednom dnevno, gotovo je sigurno da će jedna boca trajati oko 3 meseca. 

 

Kako se koristi Garnier micelarna voda?

 

Jedna od bitnijih karakteristika Garnier micelarne vode je jednostavnost i lakoća upotrebe. Micelarnu vodu možete koristiti bilo gde, jer ne zahteva ispiranje. To umnogome olakšava postupak upotrebe. 

Za čišćenje lica i uklanjanje šminke potreban Vam je pamučni tupfer. Micelarnu vodu malo promućkajte pre upotrebe, potom nanesite na tupfer. 

Blagim pokretom pređite tupferom preko lica, bez prisitkanja i trljanja. Nakupljena nečistoća i šminka će ostati na tupferu. Ukoliko ima potrebe, ponovite postupak. Primetićete kako izuzetno blago tupfer peni i upija sa lica naslage. 

Želela sam da proverim koliko je efikasan predlog proizvođača za nanošenje 2 ml micelarne vode po tupferu. Ukoliko detaljno čistite lice ili skidate šminku, ova količina je nedovoljna. Biće dovoljno 2 ml ukoliko želite samo da osvežite lice. 

Ja obavezno koristim više od jednog tupfera kada skidam šminku. Ukoliko čistim nenašminkano lice, dovoljan mi je jedan tupfer natopljen micelarnom vodom.

Za odrzavanje nege lica najvazniji je postupak večernjeg čišćenja lica. Ukoliko bi otišli na spavanje sa naslagama šminke i prljavštine naneli bi ogromnu štetu koži. Koži tokom noći je potreban odmor i svežina.

Pored obaveznog čišćenja lica uveče, preporučuje se i jutarnji tretman. Lice u toku noci na površinu kože izbaci višak masnoće, koji ujutru je poželjno otkloniti. 

Micelarna voda može biti korisna i kao čistač kozmetičkih četkica i aplikatora. Dovoljno je da českice i aplikatore nakvasite micelarnom vodom i očistite ubrusom. 

 

Garnier micelarna voda

 

Rezultati nakon upotrebe Garnier micelarne vode

 

Rezultate korišćenja Garnier Micelarne vode za osetljivu kožu možete primetiti odmah. U procesu skidanja šminke sa lica videćete da tupfer kupi čak i najuporniju šminku. Potrebno je samo naneti malo više micelarne ili ponoviti postupak.

Primetićete efikasno, a blago dejstvo. Koža se oseca čistom i mekanom. Hidrira i umiruje kožu, pa ćete osetiti da je koža osvežena i da diše. 

Proizvod je hipoalergenski, što znači da u svom sastavu ne uključuje sastojke koji mogu izazvati iritaciju i alergije. Nema neprijatnog osećaja zatezanja, peckanja ili crvenila. Proizvodi sa oznakom “hipoalergen” preporučuju se osobama sa osetljivom kožom.

 

Garnier micelarna voda iskustva korišćenja

 

Kada govorimo o preparatima za skidanje šminke i čišćenje lica, micelarna voda je svakako najzastupljenija u upotrebi. Ono što mi je privuklo pažnju to je da se Garnier Micelarna voda za osetljivu kožu prema iskustvima hvali prvom pozicijom na tržištu po upotrebi. 

 

Sagovornice mi otkrivaju svoja raznolika iskustva za Garnier micelarnu vodu. Prvo ću vam preneti pohvale.

 

Pozitivna iskustva

 

Reči hvale za micelarnu vodu ima devojka koja je ranije imala problematično lice. Korišćenjem micelarne vode uspela je da dublje prodre u sloj kože i očisti je. Tako je uklonila štetne naslage koje su činile nesavršenosti na koži. 

 

Veliku uslugu Garnier micelarna voda čini devojci koja obilnije nanosi maskaru i koristi ozbiljniji puder. Tvrdi da bez problema uklanja i vodootpornu maskaru. 

 

Pozitivno iskustvo sa Garnier roze micelarnom vodom iznosi još jedna devojka. Pored toga što s lakoćom očisti kožu, oseća kako je smiruje i hidrira. 

 

Slično iskustvo navodi devojka koja je veliki potrošač šminke. Oseća da nakon upotrebe joj je koža odmorna i osvežena. Prezadovoljna je i neće je menjati.

 

Naklonost micelarna voda dobija i od profesionalnog trenera. Nakon treninga obavezno upotrebljava micelarnu vodu da očisti znoj i nečistoću sa lica. 

 

Takođe, odlične rezultate ostvarila je i kod devojke koja je čest posetilac solarijuma, wellness centra i bazena. Objašnjava da je nosi sa sobom i nakon korišćenja bazena ili solarijuma obavezno očisti lice, pružajući mu hidrataciju. 

 

Primedbe

 

Zamerku na nedovoljnu efikasnost u skidanju šminke nasla je devojka koja tvrdi da postupak ponavlja nekoliko puta da bi skinula dnevnu blagu šminku. Što se tiče večernje šminke, pokazala je slabije rezultate. Navodi da joj je potreban dodatni preparat.

 

Devojka sa osetljivom kožom uklanja šminku bez problema, ali tvrdi da joj micelarna voda izaziva iritaciju oka. Iako nije intenzivno, ali ipak oseća peckanje pri upotrebi i obavezno lice ispira vodom. 

 

Prigovor ima tridesetogodišnjakinja sa mešovitim tipom kože. Navodi da joj je koža masnija, naročito ujutru. 

 

Micelarna voda Garnier cena

 

Kada je u pitanju Garnier micelarna voda cena ona je oko 400 dinara, za bocu od 400 ml.

Pakovanje od 700 ml micelarne vode košta oko 600 RSD, a najmanje pakovanje Garnier micelarne vode od 125 ml košta blizu 180 dinara.

U Crnoj Gori je slična za Garnier micelarnu vodu cena kao u radnjama u Srbiji (DM-u), samo u evrima (400 ml oko 3,50 EUR).

U Bosni i Hercegovini takođe je za micelarnu vodu Garnier cena dosta slična – 400 ml košta 8,70 KM.

 

Micelarna voda Garnier za osetljivu kožu se može kupiti svuda – u Lilly, u DM-u, zatim u ostalim bolje opremljenim prodavnicama, diskontima, kućnim hemijama, drogerijama i drugim prodajnim mestima.

 

Zaključak!

 

Micelarna voda Garnier postala je najbolji prijatelj mnogim ženama. Svakodnevni je saveznik u odrzavanju higijene kože i pružanju dodatne nege. Ipak, postoje korisnice kojima je potrebno više. 

 

Slični i povezani članci:

 

Kakva su Vaša iskustva sa micelarnom vodom? 

Da li Garnier Micelarna voda za osetljivu kožu odgovara na zahteve Vaše kože? 

Iznesite nam vaša iskustva i molim Vas ocenite recenziju!